Hond heeft pijn. Ten einde raad.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Als hij af moet vallen kan je een deel brokjes minder geven, en daarvoor in de plaats wat gekookte sperziebonen. Die zijn calorie arm en kan je niet teveel van geven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond heeft pijn. Ten einde raad." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel BennaBenna

 

Misschien is ie ook wel op..En ik binnenkort geen hond meer...

honden page profiel anoniemanoniem

" Als hij af moet vallen kan je een deel brokjes minder geven, en daarvoor in de plaats wat gekookte sperziebonen. Die zijn calorie arm en kan je niet teveel van geven. "

 Zou ik wel opletten dat als het blik of pot is, dat het zoutvrij is. 

Ik geef liever andere groente zoals witlof, pompoen

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Invectra bevat;Farmacotherapeutische groep: Ectoparasiticiden, insecticiden en insectenwerende middelen, permethrin combinaties. ATCvet-code: QP53AC54 .

Ik zou als ik jou was de bijsluiter eens goed lezen want deze symptomen komen bij meer honden voor die insecticiden in pilvorm of druppeltjes krijgen toegediend.

Benna (Gast)

welke symptomen bedoel je nu ?

honden page profiel anoniemanoniem

" Invectra bevat;Farmacotherapeutische groep: Ectoparasiticiden, insecticiden en insectenwerende middelen, permethrin combinaties. ATCvet-code: QP53AC54 .
Ik zou als ik jou was de bijsluiter eens goed lezen want deze symptomen komen bij meer honden voor die insecticiden in pilvorm of druppeltjes krijgen toegediend. "

 Soms is behandelen met een middel zoals dat wel nodig. 

Je kan blijven rondstrooien met tea tree tot je een ons weegt, maar daar gaan gevaarlijke teken of vlooien niet dood aan. 

honden page profiel anoniemanoniem

" De arts ziet geen reden voor verder onderzoek. Alle mogelijke onderzoeken naar afwijkingen in de organen zijn gedaan. Zo ook in het bloed. Een gastro of endoscopie zou overbodig zijn. Mocht er een zweer zitten bijvoorbeeld. Dan had hij andere symptomen gehad zoals helder bloed bij zijn urine. Hij is rectaal nog gevoeld , dit was ook al een paar keer eerder gedaan, maar geen afwijkingen. Vermoeden is wel een beginnende hernia. Hoewel de foto's er goed uitzien reageert hij op onderzoek aan de rug. Advies om te blijven bewegen , niet springen en afvallen want hij is te dik. Zeker 3 kilo moet er af. Pijnstilling laagdrempelig inzetten, tenzij hij zijn bed niet kan uitkomen na een wandeling. En voor wat zijn darmen en maag betreft raadde ze hypoallergeen voer aan.Maar omdat hij hun Hills na twee dagen niet meer at vorige week, en omdat hij nogal gevoelig reageert op voerwisseling , is afgesproken om hem voor nu op zijn huidige voer te laten en kijken hoe het gaat. Een ander idee was hem twee dagen te laten vasten en dan over op hypoallergeen maar dat vind ik te heftig. Hij vraagt de hele dag om eten, dat vind ik al lastig dus twee dagen vasten vond ik niet een goed idee. Een mri voor de rug raadde ze af, de belasting is groter dan de kwaal en waarom zou ik hem dat aan doen. Het is een te dikke hond van 10 met een teckelrug. 
Nou goed , ik kreeg het advies om me vooral niet te veel zorgen te maken. Ze hadden inmiddels wel gemerkt dat ik dat doe. En hij was eigenlijk ook een stuk opgeknapt. Poepen zonder te veel gedoe sinds zondag , vrolijk en fit.
Maar vanmorgen om 530 blafte hij ons toch wakker. Moest eerst plassen en toen weer gras eten en poepen. Poep was goed op het laatste beetje na , dat was zachter. Poepen ging wel zonder te veel gedoe, kwam er makkelijk uit. Maar binnen wil hij dan niet eten. Dwz voor ongeveer een minuut of 5 staat ie slap te kwispelen boven zijn bak , ruikt een keer en draait zich dan om. Om vervolgens , na een minuut of 5 toch als een malle zijn bak leeg te eten. Ik vind dit zo raar. Kan iemand mij uitleggen waarom hij dit doet ? Hij vraagt en zeurt echt de hele dag om eten en dan vanmorgen eerst weigeren.
verder loop ik ook vast qua voeren. Ik wil hem niet weer overzetten juist nu het poepen beter gaat. Maar qua hoeveelheden ben ik echt het spoor bijster. Hij moet af afvallen maar een hond met honger die de hele dag zeurt is ook geen pretje. Ik vermoed zelfs dat hij misschien sochtends last van buikpijn heeft van de honger, hoewel dat weer niet matcht met het niet willen eten de eerste 5 minuten. Iemand nog ideeen hier over ?  "

 Ik hoop dat de lage dosering pijnstilling gaat helpen. Welke heb je? Als het een nsaids geef dan niet nuchter maar met wat eten.

Let er even op hoe de klachten verlopen een aantal dagen na start met deze pijnstilling. wordt het erger, minder erg, blijft het hetzelfde? 

 

Als je hem niet wilt overzetten laat je hem op deze brok. Gelijk heb je. Geef hem iets minder, en af en toe wat groente zou je kunnen doen om te vullen. Bij zo'n gevoelige hond zou ik wel gekookte, zoutloze groente doen. En zolang het medisch verantwoord is gewoon niets geven ook al heeft hij honger. 

Misschien zou je hem nog een goed b12 supplement (bijv die van solgar) kunnen geven ter ondersteuning. 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

nou ik zou me bij de oplossing aan de pijnstillers gaan niet prettig voelen

 

dat is alleen symptoombestrijding in mijn ogen, terwijl je toch wil dat de hond genrzen wordt

 

Als het mijn hond was zou ik naar een osteopaat of goede chiropracter gaan en hem door een goed holistisch dierenarts laten doorchecken en samen een goed voedings en bewegingsplan opstellen.

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

" welke symptomen bedoel je nu ? "

Honger,bloed in de ontlasting,misselijk,onrustig met poepen plus last van gewrichten.

 

 

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Buikpijn van de honger en tegelijkertijd niet eten of zelf gal spugen kan wel degelijk, Duke van mij had dat ook. Als hij te lang een lege maag heeft wordt hij misselijk en wil dan moeilijk eten. Ook heeft hij dan een borrelende buik. Als we dan even spelen of wandelen, is de misselijkheid over en eet hij als een gek!

Ik weet niet hoe laat je hond 's avonds eten krijgt? Misschien is het een idee om hem vlak voor het slapen gaan nog een paar brokjes te geven, dan is de tijd tussen 2 maaltijden korter.

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Wat betreft het afvallen: kijk op de verpakking van het voer, daar staat een aanbevolen hoeveelheid op. Neen de hoeveelheid die bij het ideale gewicht van je hond past. Weeg het voer af op een weegschaal, dan weet je dat je goed zit. En verdeel de dagportie over 3 of 4 keer voeren. Daar buiten niks geven, of eventueel wat gekookte groente, zoals hierboven al aangeraden wordt.

Duke zijn maag en darmklachten zijn opgelost door gewoon vaker op een dag te voeren. iedere hond is weer anders, maar het lijkt me het proberen waard!

honden page profiel BennaBenna

" Honger,bloed in de ontlasting,misselijk,onrustig met poepen plus last van gewrichten.
 
  "

 Hij heeft nooit bloed in zijn ontlasting gehad. Ik moet wel bhandelen, we wonen aan het bos en anders heb ik aan teken verwijderen een dagtaak.

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

" Bloed bij zijn poep bedoel ik.  "

 De verwarring hierom?

honden page profiel BennaBenna

"  De verwarring hierom? "

 Welke verwarring? Hij heeft nooit bloed bij zijn poep gehad.

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

"  Welke verwarring? Hij heeft nooit bloed bij zijn poep gehad. "

 Is er iemand anders dan met jouw naam toevallig?

Dit was een quote van iemand die Benna heet

honden page profiel BennaBenna

Volgens mij vertelde ik in dat bericht dat hij jaren geleden een keer een darminfectie had. Toen echt ziek was en door doe infectie had hij bloed bij zijn ontlasting. Dat was eenmalig en jaren terug en heeft niets te maken met wat er nu de laatste weken aan de hand is. Dus ja , jaren terug een keer maar nu niet.

honden page profiel BennaBenna

" Wat betreft het afvallen: kijk op de verpakking van het voer, daar staat een aanbevolen hoeveelheid op. Neen de hoeveelheid die bij het ideale gewicht van je hond past. Weeg het voer af op een weegschaal, dan weet je dat je goed zit. En verdeel de dagportie over 3 of 4 keer voeren. Daar buiten niks geven, of eventueel wat gekookte groente, zoals hierboven al aangeraden wordt.

Duke zijn maag en darmklachten zijn opgelost door gewoon vaker op een dag te voeren. iedere hond is weer anders, maar het lijkt me het proberen waard! "

 Ik voer nu meerdere keren op een dag . Dat zijn dan wel kleine beetjes steeds omdat hij minder voer krijgt. Savonds laat krijgt hij het laatste beetje om honger en dus mss ook buikpijn de volgende morgen te voorkomen. Hij heeft geen pijn meer gehad. Wel raar met poepen. Vandaag 3 x mooie ontlasting zonder moeite en vanavond weer heen en weer in het gras. Er weer uit , weer het gras in. Maar geen poep. Omdat hij vandaag 3 x gepoept heeft vind ik het niet zo erg maar het blijft toch raar.

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Fijn dat je hondje geen pijn meer heeft gehad! ;-) Het rare poepen kan komen doordat de darmen even de tijd nodig hebben om tot rust te komen. Bij Duke heeft dat toch wel een paar weken geduurd. In het begin had hij nog regelmatig een terugval, maar de tijd ertussen werd steeds langer. Nu is hij helemaal klachten vrij.

Ik las in 1 van je posts dat je ook Isogel geeft. Dat zou ik ook nog even blijven doen, als ondersteuning van de darmen. Hielp bij ons ook goed. Het zijn gewoon extra vezels. Volgens mijn DA kon ik het desnoods levenslang blijven geven. Kan absoluut geen kwaad, en er zitten nauwelijks tot geen calorieën in :-D

honden page profiel BennaBenna

Ik vroeg me al af hoelang ik isogel mocht blijven geven. Op de verpakking staat max twee weken.

Dat rare poepgedrag heeft hij al een paar jaar met tussenpozes. Alleen nu lijkt het niet over te gaan.

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

De gedachte achter maximaal 2 weken Isogel is, dat als de problemen na 2 weken niet over zijn, er verder onderzoek gedaan moet worden om ernstige dingen uit te sluiten. Maar dat is in jouw geval al gebeurd, zonder resultaat. Als je hond zwakke darmen heeft kun je het gewoon blijven geven ter ondersteuning.

Als je Isogel blijft geven, raad ik je overigens aan om eens te kijken bij www.pharmacy4pets.nl Ik had daar meerdere verpakkingen besteld, en was een stuk goedkoper uit dan bij de DA :-)

Verder zou je nog kunnen kijken naar een goede probiotica, dat is heel goed voor de darmen. Ik geef Duke probiotica van Dr. Mercola, te bestellen bij www.oervoer.com

Qua voer begrijp ik heel goed dat je je hond niet wilt overzetten. Mocht je om wat voor reden toch nog ander voer willen proberen, dan kan ik je Acana aanraden. Duke doet het daar heel goed op, is graanvrij. Het goedkoopst te bestellen bij www.food4pets.be en met super service!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik geef al jaren iso gel aan mijn hond, nu koop ik het in belgie en daar is het goedkoper, het heet daar iso kel, nee geen typefout, ik koop meteen een stuk of 5 verpakkingen dan scheelt dat bezorgkosten.

http://www.newpharma.nl/kela/99537/kela-iso-kel-granulaat-100g.html

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Yooop, bij Pharmacy4pets.nl nog goedkoper! ;-) Bij 3 verpakkingen of meer 10,01 per pakje, en bij een bestelling van minimaal 40 euro geen bezorgkosten :-D

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Yooop, bij Pharmacy4pets.nl nog goedkoper! ;-) Bij 3 verpakkingen of meer 10,01 per pakje, en bij een bestelling van minimaal 40 euro geen bezorgkosten :-D "

 Oh eerlijk, ik heb net ingeslagen, maar dat scheelt wel weer, waar ik het nu bestel is het sinds kort duurder, het was altijd 7 euro per doosje, dus ik kocht lekker in.

Bedankt!!

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Lang leve internet ;-) :-D

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Zou je mij dat adres kunnen pb en, ik zit namelijk niet achter mijn eigen pc, ik kan niks opslaan, en ik vergeet het anders.

 

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

" De gedachte achter maximaal 2 weken Isogel is, dat als de problemen na 2 weken niet over zijn, er verder onderzoek gedaan moet worden om ernstige dingen uit te sluiten. Maar dat is in jouw geval al gebeurd, zonder resultaat. Als je hond zwakke darmen heeft kun je het gewoon blijven geven ter ondersteuning.

Als je Isogel blijft geven, raad ik je overigens aan om eens te kijken bij www.pharmacy4pets.nl Ik had daar meerdere verpakkingen besteld, en was een stuk goedkoper uit dan bij de DA :-)

Verder zou je nog kunnen kijken naar een goede probiotica, dat is heel goed voor de darmen. Ik geef Duke probiotica van Dr. Mercola, te bestellen bij www.oervoer.com

Qua voer begrijp ik heel goed dat je je hond niet wilt overzetten. Mocht je om wat voor reden toch nog ander voer willen proberen, dan kan ik je Acana aanraden. Duke doet het daar heel goed op, is graanvrij. Het goedkoopst te bestellen bij www.food4pets.be en met super service! "

 Ja ben ook zo enthousiast over dit voer. Ik gebruikte dan wat andere merken voor mijn pup toen maar deed het op de Acana wel goed( en nog steeds). Mijn Labrador is er 15 1/2 mee geworden..Ik zweer erbij dat een goede voeding je een hoop ellende bespaart. Ik ben alleen het laatste jaar met haar 2 x bij een DA geweest.

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Yooop, je hebt PB :-D

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

jaaa bedankt hoor 

honden page profiel Heidi SegersHeidi Segers

ik heb hier ook veel darm/maag problemen geef nu als ondersteuning glutamine bij. Werkt Prima, heeft wel de tijd nodig om in te werken. Dit versterkt het immuun van de darmwand en de werking hiervan. Het is soms heel lastig.

Veel succes

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" ik heb hier ook veel darm/maag problemen geef nu als ondersteuning glutamine bij. Werkt Prima, heeft wel de tijd nodig om in te werken. Dit versterkt het immuun van de darmwand en de werking hiervan. Het is soms heel lastig.
Veel succes "

 

Een oud topic van meer dan een jaar geleden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond heeft pijn. Ten einde raad." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 5 12 3 45
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^