Shi tzu

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Deborah (Gast)

Goedemorgen allemaal, Lang over na gedacht maar wilden toch mijn verhaal met jullie delen. 3 jaar geleden hebben wij een shi tzu pup gehaald bij Rashonden oosthof bij oud Turnhout in België. Wij kwamen er na een half jaartje achter dat zij een levershunt had. We kwamen terecht in een roller coaster want wat gaan we doen. Hondje laten opereren wat heel veel geld kosten met heel veel risico en de kans dat het niet zou helpen of weer terug zou komen of niet en kijken wat er met andere opties nog te maken voelde van haar leventje en kijken hoe lang we nog van haar konden genieten. Wij hebben voor het laatste gekozen onze Daisy kreeg een dieet en daar deed ze het aardig op. Natuurlijk was het niet een jong hondje wat het had moeten zijn. Maar het ging wel. Uiteindelijk kreeg ze heel veel jeuk. Dus zij zat echt 24 uur te krabbelen, bijten, likken en te piepen. Meerdere keren daarvoor probeerde te behandelen maar niks hielp of de symptomen van de levershunt. Dus hebben we haar een paar weken geleden op 3 jarige leeftijd in moeten laten slapen. Haar lichaampje was zo zwak dat ze binnen 10 seconden weg was. Ik heb nog contact gehad met de fokker maar die zij ik kan hier niks mee. Je kan het hondje terug brengen en dan mag je een nieuwe uitzoeken alsof we het over een bankstel hadden. Zo en zo wilde ik daar geen hond meer vandaan. En ik wist wat hij met onze lieve Daisy zou gaan doen. Ik wil geen medelijden en soms lees ik ook reacties van stom dan moet je bij dit soort fokkers geen hondje vandaan halen dit zijn brood fokkers. Daar zijn wij nu ook zelf achter. Ik wil simpelweg mijn verhaal delen en hoop dat mensen hierdoor beter opletten waar ze een hondje vandaan halen. En zichzelf zo een hoop ellende e  verdriet te besparen. 

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Héél veel sterkte met jullie verlies het is zeer pynly sterkte verder 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Sterkte met het verlies van je hondje.

Ja, helaas is het de waarheid dat er veel zieke hondjes bij zulke puppy handelaren vandaan komen.

Heel triest voor je hondje dat ze maar zo kort kon leven.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Dat is een zeer harde en verdrietige les.

Sterkte met het verlies.

 

Waarschuw iedereen, die je kent voor deze handelaren Rashonden Oosthof in puppy's uit Oost Europa. Deze louche tent noemt een lijst van ca. 20 rassen, waar zij look-a-likes van verkopen. Momenteel look-a-like pups van 11 rassen op voorraad.

 

honden page profiel Cai de shih tzuCai de shih tzu

honden foto van Cai de shih tzu

Sterkte met het verlies van je trouwe maatje!

maar helaas zijn hondjes die bij broodfokkers vandaan komen een risicogroep voor erfelijke afwijkingen, ziektes en vaak gedragsproblemen ( angstig zijn bijv. Door slechte socialisatie bij de fokker vandaan). 

 

honden foto van Marry, Catootje (RIP) en Lotje (RIP)

Heel veel sterkte!

Moeilijk om je lieve hond zo jong te moeten laten inslapen.

Rust zacht lieve Daisy.

honden page profiel WeylynWeylyn

honden foto van Weylyn

Sterkte met je verlies
Honden zijn natuurlijk levende wezens dus het kan altijd dat er soms wat opduikt ( ja ook gewoon bij wel goede fokkers) maar een goede fokker had je idd meer steun gegeven en geweten waar op te letten in de toekomst 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat ontzettend verdrietig, en wat erg dat de fokker zo bot reageerd, zo jong nog wat een verdriet, ik hoop dat je het een plekje kan geven, veel sterkte.

honden page profiel Ruud FrielingRuud Frieling

Sterkte dat je hem al zo snel weer moet afgeven en ja over die fokker helaas zijn die er zo iemand moet eigenlijk een verbod krijgen honden te fokken 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Sterkte dat je hem al zo snel weer moet afgeven en ja over die fokker helaas zijn die er zo iemand moet eigenlijk een verbod krijgen honden te fokken 
  "

 

Dit is geen fokker, maar een louche handelaar in pups uit de erbarmelijke broodfokkerijen in Oost Europa. Vervoer vindt plaats in busjes vaak zonder ventilatie volgestouwd met benches met vele pups. Onderweg sterven pups, maar daar zitten deze barbaarse handelaren niet mee.

 

De hondjes worden niet met respect voor welzijn en gezondheid behandeld, doch louter gezien als koopwaar.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Heel veel sterkte met het verlies van je hondje.

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Heel veel sterkte nog met het verwerken van je verdriet.  Moedig ook dat je dit deelt.  Misschien beïnvloedt het ooit de keuze van iemand anders.

Voor Daisy is het afzien voorbij, zij heeft geen pijn of jeuk meer en jij mag je ook de dagen dat het goed ging herinneren en trots zijn om de goede zorgen en liefde die je haar gaf.

Knuffel.

Volgende forumvraag: Lieve Kaya is er niet meer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^