Hond niet zo lekker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Valerie (Gast)

Afgelopen maandag bij de dierenarts geweest. Mijn hond ontlasten raar en ik zag ook wat bloed dachten zelf aan een ontsteking van zijn anaalzakjes. Nouja bij de dierenarts geweest die bevestigde dat er inderdaad een ontsteking was en maakte de klier nog leeg gaf antibiotica (deze heeft hij tot morgen) en een pijnstiller. Nu begon hij opeens donderdag over te geven. Direct na het eten, heel zijn voeding eruit. Ik zocht er nog niet direct iets achter dacht nouja misschien van de medicijnen. Vandaag had hij opeens vreselijke stinkende diaree! Het was zo zielig ik belde in paniek de spoed dierenarts. Deze vroeg of hij nog at en actief was. Ik gaf aan dat eten er nog wel in ging. Nu kreeg ik het advies even rijst met kip te geven. Dit heb ik gedaan en hij is ook alweer aardig actief. De dierenarts dacht misschien aan een reactie op de antibiotica. Nu heb ik natuurlijk weer zitten Google (niet goed I know) en lees ik verhalen over verstopping en giardia.... Moet ik mij nu echt zorgen gaan maken? Of kan dit inderdaad een reactie op de antibiotica zijn? Het overgeven begon inderdaad een uur nadat ik zijn pil gaf.. Bij de diaree het zelfde verhaal. Maar hoe komt het dan dat hij de rest van de dagen verder geen last had? En hij heeft al eens eerder antibiotica gekregen toen reageerde hij er super goed op! 

Valerie (Gast)

Ik heb er trouwens nog een rond lopen en die blijkt nog nergens last van te hebben 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Valerie, hou je vast aan je dierenarts,een hond kan van antibiotica aan de dunne gaan en zich niet helemaal lekker daardoor voelen, ben je bang voor giardia, neem wat ontlasting mee naar de dierenarts, kan hij gelijk kijken......, je dierenarts heeft een ontsteking geconstateerd, ga niet googlen naarwat anders op internet, bij twijfel je dierenarts bellen.

Valerie (Gast)

Dankjewel willemijn! 

 

Vandaag gaat het met de ontlasting beter. Alleen wil hij continu aan zijn bips knagen. Ik weet niet of ik dit een beetje tegen moet houden of hem moet laten gaan. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wat bedoel je met " bips knagen "? 

Bijt hij aan zijn achterlijf , dat kan wijzen op steken of knagende pijn....een dier wilt dat wegbijten net zoals met jeuk.

Schrikt hij soms en kijkt achterom ? 

dan .is er toch nog met zijn darmen iets loos denk ik.

 

Mocht ge geen BUSCOPAN geven tegen darmkrampen ? Ik kreeg dat laatste keer toen Lance erge maagdarm ontsteking had. Toen stonk zijn  diaree ook vreselijk. Maar de krampen had hij niet meer. 

Spoedig herstel hoor.

 

 

 

 

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

" Afgelopen maandag bij de dierenarts geweest. Mijn hond ontlasten raar en ik zag ook wat bloed dachten zelf aan een ontsteking van zijn anaalzakjes. Nouja bij de dierenarts geweest die bevestigde dat er inderdaad een ontsteking was en maakte de klier nog leeg gaf antibiotica (deze heeft hij tot morgen) en een pijnstiller. Nu begon hij opeens donderdag over te geven. Direct na het eten, heel zijn voeding eruit. Ik zocht er nog niet direct iets achter dacht nouja misschien van de medicijnen. Vandaag had hij opeens vreselijke stinkende diaree! Het was zo zielig ik belde in paniek de spoed dierenarts. Deze vroeg of hij nog at en actief was. Ik gaf aan dat eten er nog wel in ging. Nu kreeg ik het advies even rijst met kip te geven. Dit heb ik gedaan en hij is ook alweer aardig actief. De dierenarts dacht misschien aan een reactie op de antibiotica. Nu heb ik natuurlijk weer zitten Google (niet goed I know) en lees ik verhalen over verstopping en giardia.... Moet ik mij nu echt zorgen gaan maken? Of kan dit inderdaad een reactie op de antibiotica zijn? Het overgeven begon inderdaad een uur nadat ik zijn pil gaf.. Bij de diaree het zelfde verhaal. Maar hoe komt het dan dat hij de rest van de dagen verder geen last had? En hij heeft al eens eerder antibiotica gekregen toen reageerde hij er super goed op!  "

 Hoe gaat het nu? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Dankjewel willemijn! 
 
Vandaag gaat het met de ontlasting beter. Alleen wil hij continu aan zijn bips knagen. Ik weet niet of ik dit een beetje tegen moet houden of hem moet laten gaan.  "

 Ondertussen al weer een paar dagen verder......!! Je hond moet van zijn bips afblijven, grote kans dat tie het daar kapot bijt, een belletje naar je dierenarts als je hond het blijft doen, anders een kap om.....

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Een hond die last van maag en darmen heeft kan van de pijn zichzelf of zijn dekens kapot gaan bijten, mocht hij dat anders nooit doen.  Bijten bij zijn achterkant kan zijn doordat de anaalklieren toch nog irriteren. Toch een teken dat je beter contact opneemt met de dierenarts. Niet alle honden kunnen tegen bepaalde medicijnen. Sommige kunnen nl drager van MDR1 zijn, of lijder. Iets om te bespreken met je dierenarts. Hoe is het nu met je hondje?

Volgende forumvraag: Koelmat ervaringen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^