Zijn jullie op puppycursus geweest?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bentebente

Wij niet. Met een volgende hond ga ik dat ook niet doen denk ik. Voor mensen die voor het eerst een hond kopen of een 'lastig' ras hebben kan het heel nuttig zijn, maar ik vind het een beetje geldverspilling als je al hondenervaring hebt.. je leert daar de basiscommando's, socialisatie en tips voor de opvoeding. Nou, daar kan ik zelf ook wel op komen.

 

Heeft iemand een totaal andere ervaring of mening? Ik hoor graag reacties.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik vond het heel nuttig en Beer vond het hartstikke leuk (en vermoeiend) om bezig te zijn met de andere grotere pups. Een hoop dingen wist ik al (over zindelijkheid enz) maar na zoveel jaar geen pup hebben is het toch fijn om alles even op te frissen en te horen hoe andere mensen het hebben van een pup ervaren. Mijn volgende pup gaat ook zeker weer naar cursus.

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Ja ik ben met Binny op puppycursus geweest. Ik vond het heel fijn om vragen te stellen als niet goed wist hoe ik het moest aanpakken en je bent toch met andere hondenliefhebbers en dat schept een band. Ook vond ik het belangrijk dat Binny goed luisterde, ook al waren er andere honden om ons heen. (Dit was natuurlijk nog niet gelijk, maar de puppycursus was een begin) Ik vond het ook wel fijn dat ik echt een moment had dat ik sowieso even met haar moest gaan trainen, anders komt het er bij mij toch minder van en daarnaast vind ik het gewoon heel leuk om cursussen te doen met mijn hond. 

honden page profiel Cai de shih tzuCai de shih tzu 3 doggies

honden foto van Cai de shih tzu

Ja ik ben met cai op puppycursus en puber en gevorderde cursus geweest.

omdat cai onze eerste hond is en als er problemen waren konden we die gelijk vragen en aanpakken ( die problemen zijn er gelukkig niet geweest). 

En cai vond het heerlijk om bezig te zijn en daarna de hele avond uitgeteld op de bank te liggen.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Puppycursus niet, ik kocht kahlua in het begin van de zomervakantie en toen was het ook op de cursus vakantie. Toen het begon mocht ze alweer mee doen met de basis voor jonge honden. Dat dus gedaan, en sinds dien curussen blijven volgen (basis, EG, VEG, op het moment G&G en af en toe aanlegtesten schapendrijven. Geen puppycursus dus. 

 

Bij onze vorige hond uberhaubt nooit een cursus gedaan, en ze luisterde als de beste :) 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ja zeker. Ik ben altijd met mijn honden naar ' school' geweest.

Ik deed dat eerst om te leren omgaan met een pup/ hond en later omdat ik het heel goed voor de hond vind: ze leren socialiseren en leren omgaan met andere honden aan de lijn.

Én je ontdekt sneller wat eventuele problemen zijn van je hond waar je wat harder aan moet werken.

Voorwaarde vond ik wel: goeie school, positief trainen, niet te grote groep en niet de puppys rücksichtslos los bij elkaar in een puppenbak zetten.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Hier ook op puppy cursus geweest en daarna nog een aantal jaar treibball cursus gedaan omdat het zo gezellig was. 

 

En met mijn volgende hond zou ik gewoon weer naar cursus gaan. Het is interessant om te zien hoe iedere hond anders is. Hoe ze allemaal anders leren. Hoe je als baasjes van elkaar kunt leren. Hoe fijn het is om met z'n alleen te lachen als je pup zich misdraagt. Hoe je elkaar kunt helpen. Elkaar soms moed kunt geven. Een mens is nooit te oud om te leren, ook al denk je alles al te weten.

En nieuwe mensen ontmoeten, samen eens gaan wandelen, pups van dezelfde leeftijd, hartstikke leuk. En je kent de andere hondjes dus geen zorgen of 'ie wel sociaal zal zijn naar jou hond. Stabiele vriendjes dus.

 

Ik vond dus vooral het sociale aspect fijn aan cursus. Voor mij en voor Twinko. En die commando's leren, tja dat doet er eigelijk weinig toe, dat kan ik zelf ook wel.

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Ja met beide honden, en nog steeds trainen we met beide honden 2x per week.

En ondanks dat ik inmiddels zelf instructeur ben ga ik met m'n volgende pup ook weer naar puppycursus.

Gewoon omdat ik het onwijs leuk vind samen met m'n honden bezig te zijn op die manier.

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van laura   Diva&Nova

Ik vind het vooral gewoon leuk!

En veel pups ook lekker met je bezig zijn, daar zou ik het vooral weer voor doen

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Bruno is met mijn moeder naar puppyklas geweest, maar wegens omstandigheden hebben ze dat nooit af kunnen maken.

 

Ik ben met Charlie zelf naar puppyklas geweest, maar toen kwamen er ook weer omstandigheden waardoor we moesten stoppen...

 

Met Fenna sta ik ingeschreven voor de groep die begin Juli gaat starten, en hopelijk kan ik het deze keer wel helemaal afmaken  

Het lijkt mij leuk en leerzaam, we gaan de pups observeren op lichaamstaal enz. dus zeker wel leerzaam ondanks dat ik al 2 honden heb. En dat ik vragen zal kunnen stellen is ook fijn!

honden page profiel bentebente

Goh, dat ik dan zo'n uitzondering ben.. natuurlijk kan je altijd leren en het sociale aspect vind ik heel leuk, maar de rest trekt me niet zo. Bezig zijn met je pupje en socialisatie zijn de enige dingen die ik heel belangrijk vind, vooral het eerste jaar. Hij moet natuurlijk ook een beetje goed luisteren maar dat heb ik eigenlijk nooit als lastig ervaren, alleen de door eigenwijsheid gevoedde oost-indische doofheid van een JRT af en toe.. 

 

Maar dan zou ik toch eerder kijken of mensen met een pupje in de buurt wonen of evt een puppenwandeling maken etc, niet zo snel op cursus. 

 

Vind het leuk jullie meningen erover te horen, het zijn tot nu toe erg verschillende ervaringen maar allemaal positief

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Wij gaan met al onze pups naar de puppy cursus (en vervolg), gewoon om de pup nog meer te kunnen leren kennen....(en omdat het gewoon gezellig is) :) 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ik ben met Puck naar de puppycursus geweest, daarna vervolgcursus (in het dagelijks leven gebruiken we echt niet veel van de commando's die we toen hebben geleerd, ook luistert Puck echt niet geweldig goed). Toen een tijd stil gelegen ivm Puck heel erg ziek is geweest. Nu doen we gezellig behendigheid en hoopers of een mengelmoesje(afhankelijk waar we zin aan hebben). Ik doe dit met Puck omdat ik zie dat ze plezier heeft, daarnaast vind ik het belangrijk om echt samen iets te doen, iets waar we beide veel plezier aan beleven. Ook het spelen met de andere hond tussendoor geniet ze enorm van. Van een stuk wandelen maak ik Puck niet gauw blij. Daarom dat we voor een sport zijn gegaan.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Neen, met geen van de 3 en ik weet niet of ik met een volgende pup wel cursus zou doen dat zal dan vooral afhangen van mijn situatie dan.

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker 3 doggies

honden foto van Karin Bakker

Ik heb al vele puppy cursussen doorlopen eventueel, zoals nu vervolgd door een basiscursus (met mijn HR hond) en wil het komend seizoen behendigheid doen, Ik vind persoonlijk dat het een 'must'zou moeten zijn vooral voor de vele werk eigenschappen de hond nu eenmaal bezit( als het ff kan en je hond geen ongewenst gedrag bezorgt naar andere honden). Vroeg beginnen, kan helpen dit laatste te voorkomen

honden page profiel Roxanne & BalouRoxanne & Balou 3 doggies

honden foto van Roxanne & Balou

Yes en we gaan nog steeds iedere week ( inmiddels al bijna klaar met de 3e cursus )! 
Wij vinden het super leuk, ook om zelf te leren, maar ook om te zien hoe leuk Balou het vind. Ik sta altijd langs de kant en mijn partner doet de cursus. Hierdoor leren we allemaal, ik kan stiekem af kijken bij de rest en eventueel na afloop zeggen hoe de hond nou reageerde en waarom en hun kunnen lekker samen trainen. Ook vinden we het fijn dat we  gewoon een groep hebben waar we eventuele vragen kunnen stellen, zowel aan de cursist als aan de mede honden eigenaren! 

Ik zie ons nog lang niet stoppen, wij vinden het super leuk om te doen!

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz 3 doggies

honden foto van Sem en yinz

Sem is mijn eerste hond, en heb ik het wel gedaan.
Ik vond het heel nuttig, en heb er veel van geleerd.
Ook heb ik tijdens die cursus een lawaaicursus gedaan, en daar ben ik heel blij mee.

Als ik ooit een nieuwe hond neem, zou ik het wel willen doen, voor discipline, maar zou ik wel een andere hondenschool kiezen waar ze niet met de dominantie theorie werken.
Sinds ik sem heb, heb ik heel veel geleerd van de hondentaal, en zie ik dat die hele dominantie theorie onzin is.

Op het begin heb ik sem inderdaad ook zo getraind, maar ik merkte aan sem dat we elkaar niet begrepen en vaak miscommunicatie was.
Sinds ik er mee gekapt ben, hoeven we elkaar maar aan te kijken en we voelen elkaar goed aan.
Wat ik met sem geleerd heb zal ik zeker mee nemen als ik ooit een andere hond zou nemen.

Ook vind ik een hondenschool wel goed voor de socialisatie, en ze leren er veel. Meer dan dat je ze niet mee zou nemen daar naartoe.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Verdorie een lap tekst getikt dat is nu weg.

4 honden gehad altijd 2 tegelijk.

 Nu Jazz alleen.

 

De honden zijn 12,15,en 14 geworden.

Met 1 lessen gevolgd en behendigheid.

Nr 2 was een jrt puples en behendigheid.

 

Tot september hadden we een spaniel niks mee gedaan mocht op behendigheid omdat ik dat al jaren deed.

 

Met Jazz puples omdat ik de fokker een plezier wilde doen die was daar trainer van behendigheid.

Met puples was ik snel klaar.

3 lessen andere tijden andere honden.

Jazz bleef superdruk.

 

Meteen opgezegd. Ik mag het niet zeggen maar voor mij en Jazz een goede beslissing geweest.

 

Je kunt altijd bijleren dat weet ik.

Maar heel lang honden over de vloer te hebben lukt het me zonder die cursus ook wel.

 

Sta je daar tussen honden eigenaren met hun 1e hondje die alles nog moesten leren.

Voor mij hoefde dat niet.

honden page profiel pim pim 3 doggies

honden foto van pim

Wij gingen met onze pup toen 8 weken oud meteen naar cursus. Was meer kijken en op de arm dan meedoen maar al heel leerzaam natuurlijk. 

 

Inmiddels zijn we met onze 4e cursus bezig. Gehoorzaamheid en best pittig, al doet onze puber het enorm goed. Hij vindt het super leuk en ja ook spannend maar dat is ook leerzaam. Op het einde van de les is er altijd tijd voor fun zoals, tunnel, ballenbak, zoek spelletjes, etc. Dat houdt het leuk na al die commando's uit de gehoorzaamheid. Wil hierna nog 1 niveau hoger met gehoorzaamheid en dan behendigheid gaan doen. 

 

Onze school is niet in de buurt maar heb bewust voor deze hondenschool gekozen. Ongeveer 20 min rijden. Zit wel van alles in de buurt maar heeft in mijn ogen een groot we doen maar wat gehalte. Erg tevreden over de hondenschool waar we trainen en zowel ik als m'n hond vinden het iedere week super leuk!! 

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

Ik heb meer dan 30 jaar honden, en ja ik ben met elke hond op cursus geweest. Behalve met mijn vorige Sint-Bernard.
Ik heb 2 herplaatsers gehad, beide kreeg ik niet als pup, met deze honden heb ik clickercursus gedaan. Ook erg leuk en leerzaam. Het Schipperke met Downsyndroom, heeft daar weliswaar alleen de commando's; zit en af geleerd. Maar ook voor hem was het een hele ervaring

Met Boefie heb ik 3 cursussen gedaan, buiten dat ik het gewoon leuk vind, leer ik elke keer toch weer iets :-)

En als er ooit weer een pup komt, ga ik daar óók weer mee op cursus!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^