Hond overleden in auto.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Volgens mij mag je tegenwoordig in dit soort dituaties gewoon het ruitje intikken.

 

Dan maar een kapot raam voor de eigenaar, hond moet eruit met dit warme weer. Is toch te gek voor woorden dat er nog mensen zijn die dit doen.

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

" Volgens mij mag je tegenwoordig in dit soort dituaties gewoon het ruitje intikken.
 
Dan maar een kapot raam voor de eigenaar, hond moet eruit met dit warme weer. Is toch te gek voor woorden dat er nog mensen zijn die dit doen. "

 Alleen als je de politie al hebt gebeld en je vind dat ze te laat zijn en je 'het lijden niet meer kunt aanzien'. Anders is het vernieling.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Vraag me af of iemand daarvoor veroordeeld zou worden als je het tot de rechter zou komen. In de trant van "ik ben een leek, ik weet alleen dat het gevaarlijk is, het duurde al x minuten en de politie kwam maar niet *tik*".

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

"  
Zeer leerzaam stukje! Dankje. 
 
Enne rennen kan ik wel hoor maar ben ook zeker niet bang voor de confrontatie als ik in mn recht sta. Ik zou alleen bang zijn dat ik té snel té dramatisch handel snap je?? Dat uiteindelijk de politie komt en zegt 'ja maar mevrouwtje... die hond had nog wel 10 minuten langer kunnen blijven zitten'.  sta ik daar door het lint te gaan met een steen door de ruit... hahahaha. 
 
Maar als ik het zo lees is 5 minuten al teveel... dus ik ga gewoon lekker hysterisch doen!  
 
Ik denk hier nooit over na want Puk gaat alleen mee als ze ook echt ergens mee naar toe mag en dus niet in de auto hoeft te blijven. 
1 keer is het voorgekomen dat we onderweg naar huis langs de supermarkt moesten. Toen ben ik bij Puk gebleven. Kofferbak helemaal open gezet, water erbij en samen mensen gekeken. 
 
Iedereen bedankt voor de adviezen!!  "

 Je kan even aan de uitlaat voelen. Als die heet is staat de auto er net.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

"  Je kan even aan de uitlaat voelen. Als die heet is staat de auto er net. "

 

Dit is nu het 2e topic waar je met  belachelijke reacties persoonlijk richting mij komt. 

 

Doe vooral je ding. Maar laat mij aub met rust. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Mijn vriend moet volgende week een cbr examen afleggen voor zijn rijbewijs. Eigenlijk vind ik dat een onderdeel als dit wel in zo'n examen verwerkt zou moeten worden. 

Want schijnbaar kunnen mensen het niet zelf bedenken dat het levensgevaarlijk is. Niet alleen bij honden overigens.. er zijn ook ouders die hun jonge kinderen zo achterlaten, ja ook in Nederland. 

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

"  
Dit is nu het 2e topic waar je met  belachelijke reacties persoonlijk richting mij komt. 
 
Doe vooral je ding. Maar laat mij aub met rust.  "

  Ik zie niet wat er belachelijk aan is maar als ik je naam onthoud zal ik er aan denken niet op je te reageren.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

"   Ik zie niet wat er belachelijk aan is maar als ik je naam onthoud zal ik er aan denken niet op je te reageren. "

 Uitlaat voelen... als de auto er nét zou staan?? Probeer het eens uit zou ik zeggen. 

 

Maar ik kies dan toch liever de motorkap. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

"  Uitlaat voelen... als de auto er nét zou staan?? Probeer het eens uit zou ik zeggen. 
 
Maar ik kies dan toch liever de motorkap.  "

In de volle zomer-zon zal zo'n uitlaat altijd wel warm aanvoelen gok ik. En de motorkap ook... 

Ik zou gewoon checken hoe het gaat met het dier wat erin zit. Hoelang ze al weg zijn dat maakt niet uit, want het zegt niets over wanneer ze gedacht hadden terug te komen en ook niets over de toestand van het dier wat erin zit. Die variabele zal altijd anders zijn.

Niet elke hond is even snel overhit na een X aantal minuten. Een mopshond heeft veel sneller problemen dan mijn herder. 

 

 

Het is hoe dan ook gewoon een lijdensweg. Boven een X aantal graden zou het gewoon verboden moeten worden om kinderen én dieren zonder toezicht in een auto achter te laten. Betutteling ja, maar schijnbaar is het nodig. 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Mijn vriend moet volgende week een cbr examen afleggen voor zijn rijbewijs. Eigenlijk vind ik dat een onderdeel als dit wel in zo'n examen verwerkt zou moeten worden. 
Want schijnbaar kunnen mensen het niet zelf bedenken dat het levensgevaarlijk is. Niet alleen bij honden overigens.. er zijn ook ouders die hun jonge kinderen zo achterlaten, ja ook in Nederland.  "

 Dat vind ik een hele goeie. 

 

Achter in het boekje (ik neem aan dat het er nog in staat) zitten ook ehbo lessen die je eigenlijk moet kennen. 

Er wordt nooit een vraag over gesteld dus leert niemand dat. 

In veel andere landen is ehbo een schoolvak. 

 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" In de volle zomer-zon zal zo'n uitlaat altijd wel warm aanvoelen gok ik. En de motorkap ook... 
Ik zou gewoon checken hoe het gaat met het dier wat erin zit. Hoelang ze al weg zijn dat maakt niet uit, want het zegt niets over wanneer ze gedacht hadden terug te komen en ook niets over de toestand van het dier wat erin zit. Die variabele zal altijd anders zijn.
Niet elke hond is even snel overhit na een X aantal minuten. Een mopshond heeft veel sneller problemen dan mijn herder. 
 
 
Het is hoe dan ook gewoon een lijdensweg. Boven een X aantal graden zou het gewoon verboden moeten worden om kinderen én dieren zonder toezicht in een auto achter te laten. Betutteling ja, maar schijnbaar is het nodig.  "

 

Sowieso voelt dat warm aan ja. Zeker met 30 graden en een zwarte auto. 

 

Je hebt ook gelijk dat het voor elk dier anders is. 

 

Pff heel kinderachtig maar die regels zouden gewoon bijna moeten inderdaad. Zo sta je als toevallige passant ook meer in je recht. Bijvoorbeeld boven de 20 graden mag je de hond bevrijden en 112 bellen. Valt niet over te discussieren dan! 

 

Sommige zijn niet wijzer jammer genoeg. 

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel 3 doggies

honden foto van Ingrid van de Koppel

Bij het lezen van deze verhalen draait mijn maag om en beleef ik de tragedie opnieuw die ons op 20 augustus 2011 is overkomen. Dit is een trauma voor mij en er gaat nog geen dag voorbij dat ik er niet aan denk. We hadden onze Welsh springer spaniel Diesel meegenomen op vakantie. Het was op de 2e reisdag. We kwamen in files terecht, het werd veel warmer dan voorspeld, maar wij hadden een auto met airco. Wat kan je dan gebeuren? Nou, je hond kan dood gaan, en dat is ons gebeurd. Diesel zat in de achterbak, een grote achterbak die natuurlijk in directe verbinding stond met de rest van de auto. De zon stond voor op de auto, dus niet op de achterbak, de airco loeide volop. We stopten regelmatig, gaven Diesel te drinken en maakten hem steeds nat. Tijdens de laatste etappe ging het mis. Diesel werd onrustig, niks bijzonders voor hem, want hij was een stresskip en een stuiterbal. Hij wilde over het rekje klimmen. Dat was hem de dag daarvoor ook al gelukt, en toen was het niet warm. Achteraf vreemd, want hij wild nooit op de achterbank, was daar bang. We stopten weer even, lieten hem weer drinken. Het was nog een klein uurtje rijden, we gingen weer verder en al toen we weg reden wilde Diesel weer over het rekje klimmen. Levensgevaarlijk en ik heb hem terug geduwd, streng "en nu is het klaar". Daarop ging hij hijgen maar wel liggen. We vertrouwden het niet, reden de volgende parkeerplaats weer op waar wel schaduw was (de parkeerplaatsen daarvoor was geen schaduw, nieuw stuk snelweg) en wilden daar pauzeren. Te laat, Diesel lag bewusteloos achterin en is op de parkeerplaats overleden, nog geen 2 jaar oud. De eerste maanden na dit gebeuren ben ik volledig van de kaart geweest. Leefde op de automatische piloot, vergat dingen en functioneerde nauwelijks. Langzaamaan ben ik weer opgekrabbeld, niet in de laatste plaats door Scott die 2 maanden later in ons leven kwam. Tot op de dag van vandaag neem ik het mezelf enorm kwalijk. We zijn overigens de volgende dag weer naar huis gegaan, met naar toen pas bleek een kapotte airco.

Als ik nu in de achterbak van auto's zo'n ingebouwde hondenbench zie, krijg ik het spaans benauwd. Dan wil ik wel de eigenaren van die auto toe schreeuwen: stop daar je hond niet in! Als een hond het in een open achterbak al benauwd krijgt, wat moet er dan gebeuren als hij in een bench in de achterbak zit? Scott mag alleen maar op de achterbank mee, daar kan ik hem ook zien. Je kunt vanaf de voorstoel nooit zien wat er gebeurt in de achterbak, levensgevaarlijk!

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel 3 doggies

honden foto van Ingrid van de Koppel

Ik plaats bovenstaand bericht trouwens alleen om te waarschuwen en hoop dat deze eerlijkheid geen aanleiding is om een hoop bagger over me heen te krijgen. Ik weet dat ik stom ben geweest en heb daar volgens mij wel genoeg voor geboet.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Achterbak is ook de kreukelzone. Om die reden zit Obi in onze niet al te grote auto toch gewoon op de achterbank. Familie van ons gingen op vakantie brachten hond naar het pension, hond zat altijd in de kofferbak. Bij het eerstvolgende stoplicht na het pension reed er een auto achterop. Heel de achterbak was weg. De laptop op de achterbank was zelfs defect tot zover was alles ingedeukt. Een grote stationwagon... Minuten ervoor zat hun hond daar... Sinds ik me dat realiseerde heb ik mijn hond nooit meer zo vervoerd.

Soms leer je van ervaringen van anderen. Wat naar om te lezen dat ondanks alle goede zorgen het zelfs dan nog zo fout kan gaan.. Sterkte hoor. En bedankt dat je dit zo deelt.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Wat goed dat je het hier neer zet Ingrid. 

Ik snap dat je het je kwalijk neemt, ik zou dat ook doen, maar zoiets doe je niet expres. 

Je wist niet dat het daar warmer is dan voorin, dat weten veel mensen niet. 

Ze denken, het is hier uit te houden dus achterin ook maar het blijkt er een stuk warmer te zijn. 

We zijn ooit met de honden in april naar Denemarken gegaan, net die week was het super warm en ik heb me achteraf meer zorgen gemaakt dan nodig was. 

Waar je ook naar toe gaat, een auto is een broedhok en de temperatuur loopt hoger op dan je denkt. 

Mensen kunnen ook veel beter tegen de warmte dan dieren. 

Als de ondergrond warm is kan je hond al haast niet meer goed koelen. 

 

Goed dat je mensen daar voor waarschuwt. 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik plaats bovenstaand bericht trouwens alleen om te waarschuwen en hoop dat deze eerlijkheid geen aanleiding is om een hoop bagger over me heen te krijgen. Ik weet dat ik stom ben geweest en heb daar volgens mij wel genoeg voor geboet. "

 Wat verdrietig! 

Daar sta je niet bij stil, dat zoiets zou kunnen gebeuren.

Snap dat je geen zin meer had in je vakantie.

 

Luca zit altijd voorin. Als ik alleen ben, stoel naast me. Zo heb ik direct contact. Als we samen gaan op schoot, maar meestal,gaat ze vij mijn voeten liggen. Tuigje en een lijn, aan mijn riem vast.

 

In de kofferbak, vind ik sowieso eng, stel dat een auto op je botst.

Van de temperatuur, nooit bij stil gestaan. Goed dat je je heel verdrietige verhaa toch wilt delen. 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Ik plaats bovenstaand bericht trouwens alleen om te waarschuwen en hoop dat deze eerlijkheid geen aanleiding is om een hoop bagger over me heen te krijgen. Ik weet dat ik stom ben geweest en heb daar volgens mij wel genoeg voor geboet. "

 Jou hierop aanvallen zou niet eerlijk zijn. 

Dit is een ongeluk, intens verdrietig maar ik vind het niet hetzelfde als je hond alleen achterlaten in een auto. Je stopte voor water, voor schaduw, je deed je best.

 

Je dacht verdorie dat de airco het deed.. Pff brok in mn keel zoiets wil je toch nooit meemaken. 

alsnog sterkte

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: modjes?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^