Vaccinatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Gast (Gast)

Hallo goedemorgen, even een vraag...mijn hond heeft vorig jaar de inentingen niet gehad  (de jaarlijkse) maar dit jaar wil ik het wel weer laten doen...wij gaan naar het buitenland  en die prik is al twee jaar geleden gezet dus hij zal ook de buitenland prik moeten halen....Maar hoe ver van te voren  moet nu de jaarlijkse  vaccinatie gegeven worden; maakt het nog iets uit dat hij vorig jaar niet geent is?   Alvast bedankt!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

De rabies, drie weken van te voren voor je met je hond naar het buitenland gaat, die is verplicht, de rest niet.....parvo hondenziekte en leverziekte zijn drie jaar geldig, kijk op de sticker wanneer de enting geweest is....weil ieder jaar, liefst in het voorjaar...Weil is een keuze wel of niet laten doen, de weil enting is er tegenwoordig voor vier varianten en zal voor de eerste keer een herhaling van vier weken nog een keer herhaald moeten worden, de enting is de L4.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Rabies als die gegeven wordt is drie jaar geldig, niet eerder enten....kijk je boekje na, loopt de enting nog dan niet enten, en dan hoef je ook geen drie weken te wachten....kijk goed je boekje na op de datums, overenten is altijd schadelijk.....

Gast (Gast)

Dus als ik het goed begrijp hoef ik dan alleen een buitenland prik te halen, drie weken voor vertrek?   De rest is een keuze?

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

How how ... 

 

Ja, je moet ze niet laten zetten, klopt, maar dan moet je wel titteren om te kunnen aantonen dat er genoeg entstof in het bloed zit dat beschermd. In sommige landen zijn er wel verplichte vaccins buiten de rabiës, dus dat check je best even adhv naar welk land je gaat.. 

 

Je kan niet gewoon zeggen "ik ent niet. Punt" 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Dus als ik het goed begrijp hoef ik dan alleen een buitenland prik te halen, drie weken voor vertrek?   De rest is een keuze? "

 De cocktail is niet verplicht....de rabies wel....maar kijk nou even in je boekje van de hond, want de rabies is drie jaar geldig, als dat zo is dat de tijd nog niet verstreken is dan is het niet nodig om de rabies te halen, is deze wel verstreken dan moet je de rabies drie weken van te voren laten zetten.......en kijk toch ook naar de andere entingen in je boekje, er staan merken bij en datums.

Gast (Gast)

Liesbest...nee natuurlijk zeg ik dat niet, anders had ik het hier natuurlijk ook niet gevraagd...wij zijn vaker naar Frankrijk gegaan met onze hond en toen lieten we ook de jaarlijkse vaccinaties zetten...vorig jaar niet gedaan maar toen werkte die van het jaar daarvoor nog...ik dacht alleen als ik de jaarlijkse vaccinaties nu weer laat zetten misschien moet het dan dubbel ofzo...bedankt in ieder geval!!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Europa is alleen de rabies verplicht, meer niet, maar er zijn campings die een geldigheidwillen van parvo hondenziekte en leverziekte, de cocktail....rabies heeft titeren geen zin voor europa, de rest wel....

Gast (Gast)

En Liesbeth...ik heb in mijn boekje gekeken hoor en de rabiës is verstreken dus die moet sowieso..het ging me om die andere entingen. Of dat nu verplicht is of niet. Thanx!

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

" En Liesbeth...ik heb in mijn boekje gekeken hoor en de rabiës is verstreken dus die moet sowieso..het ging me om die andere entingen. Of dat nu verplicht is of niet. Thanx! "

 Rabiës verstreken = opnieuw geven. 

 

Eventueel kan je laten titteren op de andere vaccins, dan kan je ineens weten wat je moet bijgeven 

 

Veel reis plezier in elk geval!!! 

Gast (Gast)

Dank je wel! Mijn laatste vraagje...hoe staat de Rabiës enting in het boekje aangegeven...ik dacht de sticker te zien maar er staat dan een nummer bij die verwijst naar de stof en in het lijstje staat geen rabiës...ik kan natuurlijk de dierenarts bellen alleen wil ik graag zelf ff uitzoeken hoe en wat voordat ik bel...de da wil ook altijd alle mogelijke entingen geven ...vandaar.....

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Dus als ik het goed begrijp hoef ik dan alleen een buitenland prik te halen, drie weken voor vertrek?   De rest is een keuze? "

 Er bestaat niet zoiets als een 'buitenland-prik'.

Je hebt de verplichte rabies-inenting. Die is geldig als je binnen het vaccinatie-schema blijft. Als de geldigheidsduur vervallen is, dan moet je hem minimum drie weken voor je vertrek opnieuw laten zetten, mét handtekening, datum en sticker vd dierenarts in het boekje.

 

Voor de meeste europese landen zijn geen andere vaccinaties verplicht. Sommige europese landen eisen een geldige wormbehandeling, of hebben nog andere voorwaarden. Dat kan je land per land checken op deze website: 

https://www.licg.nl/x0/praktisch/reizen-en-vakantie/invoereisen/invoereisen-per-land-europa.html

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

" Dank je wel! Mijn laatste vraagje...hoe staat de Rabiës enting in het boekje aangegeven...ik dacht de sticker te zien maar er staat dan een nummer bij die verwijst naar de stof en in het lijstje staat geen rabiës...ik kan natuurlijk de dierenarts bellen alleen wil ik graag zelf ff uitzoeken hoe en wat voordat ik bel...de da wil ook altijd alle mogelijke entingen geven ...vandaar..... "

 

Normaal (hier toch) staat de rabiës apart aangegeven. Niet bij de algemene vaccins, maar een aparte pagina in het boekje

Gast (Gast)

Ok er bestaat misschien niet een 'buitenland prik' maar zo noemt de da het hier wel...dat is dus of zijn  de vaccinatie (s) die verplicht zijn voor Frankrijk. En dat zal dan dus de Rabiës injectie zijn...mijn da is altijd voor alle entingen en ook willen ze mij daar allerlei extra's verkopen zoals dure stronghold pipetten die duurder zijn dan de vlooien teken en wormenmiddelen die ik elders koop. Voorop staat natuurlijk het welzijn van mijn hond en alles wat nodig is zal ik ook laten doen.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

De rabies moet 3 weken van te voren uiterlijk.  Je kan de praktijk ff vragen naar de inwerktijd en if zij adviseren alles gelijk te geven of er juist enkele weken tussen te laten.

Anoniem (Gast)

Dank jullie wel voor alle reacties! Ze adviseren inderdaad om alles op 1 dag te geven, heb toch besloten de cocktail prik  ook te geven ipv titerbepalingen. Dat kan ik altijd later nog overwegen. Ik heb die afspraak dan ook gemaakt. Nogmaals bedankt voor het meedenken!

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Dank jullie wel voor alle reacties! Ze adviseren inderdaad om alles op 1 dag te geven, heb toch besloten de cocktail prik  ook te geven ipv titerbepalingen. Dat kan ik altijd later nog overwegen. Ik heb die afspraak dan ook gemaakt. Nogmaals bedankt voor het meedenken!
 
  "

 Geef niet de rabies en cocktail prik tegelijk, laat er twee weken tussen zitten...

Gast (Gast)

Willemijn, dat is ook apart, ik heb de praktijk gesproken en zij geven aan dat de jaarlijkse vaccinaties en de rabies op 1 dag gerust gegeven mogen worden. ...zal het nog eens navragen dan maar ik heb dit eerdere jaren ook zo gedaan (behalve vorig jaar dan)

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Voor het immuunsysteem is het beter om los te vaccineren. Dus niet beide tegelijk. Het lichaam moet namelijk hard aan het werk na het inspuiten van een vaccin. Honden die ziek zijn worden daarom dan ook niet geënt omdat het immuunsysteem weer zo omlaag wordt getrokken  

 

 Het wordt over het algemeen eigenlijk wel altijd gewoon gedaan en meestal is het ook  zonder problemen. Echter is die kans wel aanwezig. 

 

Naar welk land ga je? Misschien dat ik het gemist heb hoor. Maar het is wel belangrijk dat je in het middellandse zeegebied rekening houdt met een aantal ziekte/parasieten zoals voor leishmania. Om dit te voorkomen heb je ook speciale banden en pipetten. 

Gast (Gast)

Ok, bedankt hoor voor de info!! Ik heb inderdaad vorige jaren ook tegelijk laten enten maar misschien kan ik het dan nu beter opsplitsen. Ik ga naar Frankrijk en daar zijn inderdaad meerdere voorzorgsmaatregelen voor te nemen. Ik vind het echt heel fijn om hier de juiste info te krijgen en ook fijn dat er zoveel mensen reageren!!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Willemijn, dat is ook apart, ik heb de praktijk gesproken en zij geven aan dat de jaarlijkse vaccinaties en de rabies op 1 dag gerust gegeven mogen worden. ...zal het nog eens navragen dan maar ik heb dit eerdere jaren ook zo gedaan (behalve vorig jaar dan) "

 Heb vaak de indruk dat het een dierenarts niet zo veel uitmaakt , gelijktijdig vacineren, rabies is een belastende enting, veel dierenartsen enten gewoon de cocktail ieder jaar nog steeds terwijl de cocktail drie jaar geldig is....   zelf als ik ent , alles apart....en ik titer eerst om te kijken of er nog voldoende antistoffen zijn, maar dat is ieders keuzes.

Gast (Gast)

Ja vreemd inderdaad.. ...als een da aangeeft dat dat gewoon kan mag je eigenlijk toch verwachten dat het geen probleem is....maar goed....die titer bepalingen kan ik in de toekomst ook eens laten doen echter nu heb ik een afspraak gemaakt voor de cocktailprik en (evt daarna)de rabiës.

 

Nogmaals bedankt voor alle info!

Gast (Gast)

Ik heb die spuiten nu laten zetten bij mijn hond; alleen het feit dat hij vorig jaar geen coctailprik heeft gehad maakt het nodig dat ik nog een keer kom voor die inenting anders werkt het geen jaar..Heeft iemand daar weleens van gehoord, dit wist ik helemaal niet!

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" Ik heb die spuiten nu laten zetten bij mijn hond; alleen het feit dat hij vorig jaar geen coctailprik heeft gehad maakt het nodig dat ik nog een keer kom voor die inenting anders werkt het geen jaar..Heeft iemand daar weleens van gehoord, dit wist ik helemaal niet! "

 Ja, dat klopt. De eerste keer dat je laat vaccineren of wanneer er te veel tijd tussen zit, moet je na een aantal weken terug komen voor een herhalingsenting. Ik heb dit ook al gehad toen ik een aantal maanden te laat was met de jaarlijkse inenting. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Ik heb die spuiten nu laten zetten bij mijn hond; alleen het feit dat hij vorig jaar geen coctailprik heeft gehad maakt het nodig dat ik nog een keer kom voor die inenting anders werkt het geen jaar..Heeft iemand daar weleens van gehoord, dit wist ik helemaal niet! "

 Over welk vaccin heb je het precies?

 

Voor de L4 (ziekte van weil) geldt dat je binnen de 4 weken een booster moet laten zetten als het je eerste vaccinatie is, of als je het jaarlijkse schema niet gevolgd hebt. Daarna is het jaarlijks herhalen.

 

Gast (Gast)

Ze hadden het over 'de jaarlijkse enting'die hij vorig jaar niet heeft gehad en dat klopt ook. Binnen 6 weken zou hij dan een herhalingsprik moeten hebben zodat het een jaar werkzaam blijft.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

En...stronghold werkt niet tegen teken en zandvliegen, ik raad je vectra 3 D aan.

2 jaar geleden geënt, dan zou alles nog goed moeten zijn dit jaar, cocktail 1 keer in de 3 jaar, rabiës ook.

Gast (Gast)

O dus volgens jou hoeft het niet binnen 6 weken nog een keer? Advantix is wel goed?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" O dus volgens jou hoeft het niet binnen 6 weken nog een keer? Advantix is wel goed? "

 ja advantix is wel goed als je hond er tegen kan, veel honden niet.

L4 moet herhaald worden, dat is de ziekte van Weil.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Ze hadden het over 'de jaarlijkse enting'die hij vorig jaar niet heeft gehad en dat klopt ook. Binnen 6 weken zou hij dan een herhalingsprik moeten hebben zodat het een jaar werkzaam blijft. "

 Om misverstanden te vermijden, kijk je beter even in het paspoort welk stickertje (vaccin) ze daar geplakt hebben.

Als het gaat over de cocktail Nobivac DHP, die is 3 jaar geldig. Dus die hoef je helemaal niet te herhalen dan.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Ziekte van lyme
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^