Infuus behandeling tegen arthrose voor Bams.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Bron staat onderaan vermeld...       Je moet dus ruim vier capsules krillolie slikken om aan de EPA en DHA van Flinndal Omega-3 Forte te komen.                        En dat terwijl vaak één capsule krillolie al duurder is dan één capsule Flinndal Omega-3 Forte. Uit een recent onderzoek blijkt dat er overigens geen verschil is in de opname tussen omega 3 uit visolie of krillolie, wanneer er een vergelijking wordt gemaakt op basis van dezelfde hoeveelheid concentratie omega 3 vetzuren.                             Visolie zonder nasmaak Visoliecapsules kunnen een onprettige, sterke nasmaak hebben bij oprispingen. De sterkte van deze nasmaak is afhankelijk van het productieproces. De dubbel gezuiverde omega 3 van Flinndal Omega-3 Forte geeft geen nare oprispingen. Dat komt doordat er bij de productie zo min mogelijk contact is geweest met zuurstof.                Hoe minder zuurstof, hoe minder vissmaak. Ook hebben we een beetje rozemarijnextract toegevoegd, om de smaak verder te neutraliseren. Update 23-10-15 Krillolie en visolie even goed opneembaar Uit een onlangs verschenen onderzoek van DSM blijkt dat er geen verschil zit tussen de opneembaarheid van krillolie en visolie.                     Aan het onderzoek deden 66 gezonde volwassenen mee. Na 4 weken bleek dat er tussen de krillolie-gebruikers en visolie-gebruikers geen verschil zat in de mate waarop het lichaam de omega 3 had opgenomen.                 Dit in tegenstelling tot wat door veel voorstanders van krillolie werd beweerd.                           Conclusie Als je duurzaamheid, prijs en concentratie werkzame hoeveelheid DHA en EPA vergelijkt, dan is het duidelijk dat krillolie echt niet op kan tegen geconcentreerde visolie. Daarnaast blijkt de opneembaarheid dus ook niet het verschil te maken.                              Bronnen: 1. Johnston P, Santillo D, Page R, Dorey C. Gambling with Krill Fisheries in the Antarctic: Large uncertainties equate with high risks. Greenpeace Research Laboratories Technical Note 01/2009; School of Biological Sciences University of Exeter. GRL-TN-01-2009. 2. Atkinson A, Siegel V, Pakhomov EA, Jessopp MJ, Loeb V. A re-appraisal of the total biomass and annual production of Antarctic krill. Deep-Sea Research I 2009; 56: 727–40. 4. Kawaguchi S, Nicol S, A. J. Press AJ. Direct effects of climate change on the Antarctic krill fishery. Fisheries Management and Ecology 2009; 16(5):424-7. 5. Kock KH, Reid K, Croxall J, Nicol S. Fisheries in the Southern Ocean: an ecosystem approach.  "

 Ik geloof dit niet echt het staat alleen op de flindels site, zogenaamde wetenschappelijke onderzoeken, mijn holist raad juist krillolie aan omdat dat zuiverder is dan de meeste vis, die is vaak gekweekt dus vervuild, ik luister dan liever naar een holist die zegt dat krilloloie beter is dan een reclame verhaal, al die bronnen kan ik ook niet achterhalen in verband met omega onderzoek.

Als het maar een goede omega 3 is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Visolie en krillolie zijn twee verschillende oliën die beide rijk zijn aan de omega-3 vetzuren EPA en DHA. Supplementen met visolie en krillolie zijn bij dezelfde indicaties inzetbaar, maar juist de vorm waarin de omega-3 vetzuren in de olie voorkomen maakt het verschil. Omega-3 vetzuren                    Zowel krillolie als visolie bevatten de belangrijke omega-3 vetzuren. Onder de omega-3 vetzuren vallen onder andere EPA (eicosapentaeenzuur), DHA (docosahexaeenzuur) en ALA (alfalinoleenzuur). ALA is het uitgangsmolecuul van omega-3: ALA wordt omgezet in EPA en dit wordt weer verder omgezet in DHA. ALA komt met name voor in plantaardige oliën, zoals lijnzaadolie en sojaolie.                Andere bronnen van ALA zijn vlees, brood, linzen, sojabonen en groene bladgroenten. EPA en DHA komen van nature met name voor in vette vis. De mens is maar beperkt in staat om vanuit ALA, EPA en DHA te maken en dat is de reden waarom de laatste jaren het eten van vis, of het slikken van visoliecapsules, zoveel aandacht heeft gekregen.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Hier staat dus dat krillolie beter is, maar laat dat nou niet een reden zijn om te twijfelen, omega 3 is omega 3, de 1 zegt dat krilolie beter word opgenomen en dat visolie vaker vervuild is en de site van Willemijn zegt van niet, wat maakt het uit, als je maar omega 3 geeft.

https://www.gezondheidsnet.nl/voeding/wat-is-het-verschil-tussen-visolie-en-krillolie

Neem gewoon een hoge omega 3

Bij allergieën voor vis zijn er ook nog plantaardige olieen waar veel omega 3 in zit maar pas op, er zit ook vaak omega 6 in.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Vanochtend grote wandeling, vanmiddag een korte, en geen gemank, nu gaat vanavond alleen bams mee, en kijk ik hoe het gaat.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bams zit in haar elfde jaar...pijnvrij is toch belangrijk....ik wilde geen hoge dosis geven, dan heeft het geen zin vertelde cees me, heb toen flink gegoogled en gekeken of een hoge dosis kwaad kon, nee echt niet...en zeker niet voor twee maanden...daarna zou ik de dosis wat moeten verminderen.....na een weekje kan je nog niets zeggen....

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Bams zit in haar elfde jaar...pijnvrij is toch belangrijk....ik wilde geen hoge dosis geven, dan heeft het geen zin vertelde cees me, heb toen flink gegoogled en gekeken of een hoge dosis kwaad kon, nee echt niet...en zeker niet voor twee maanden...daarna zou ik de dosis wat moeten verminderen.....na een weekje kan je nog niets zeggen.... "

 Dat is toch duidelijk Willemijn, alleen hoge dosis in het begin kan wat doen.

Zoals ik lees gaat het wel de goede kant op, wat zou dat toch mooi zijn.

Faro slikt het al een half jaar en ik heb al meer dan een half jaar de osteopaat niet hoeven te bellen.

Faro loopt niet mank maar heeft het aan zijn rug, hij krijgt een hele rare gang met lopen, daar die je het dan goed aan, en met poepen kan hij niet goed krom zitten.

Tot nu toe tevreden, van mij mag het zo blijven ik denk niet dat hij veel pijn heeft.

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Ik heb het aan Cees nog gevraagd deze voormiddag. Krillolie mag ook. 

 

Ben ook begonnen met de D3 vanavond. 

 

 

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

" Vanochtend grote wandeling, vanmiddag een korte, en geen gemank, nu gaat vanavond alleen bams mee, en kijk ik hoe het gaat..... "

 Geen gemank is super Willemijn. 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Ik heb het aan Cees nog gevraagd deze voormiddag. Krillolie mag ook. 
 
Ben ook begonnen met de D3 vanavond. 
 
  "

 Ik hoop dat het aanslaat.

 

Ik heb vandaag Vigo zijn pijnstiller gehalveerd,morgenavond zal ik pas merken of hij er last van heeft,duurt meer dan 24 uur voor het uitgewerkt is.

Heb net een half uurtje gelopen met hem,hij heeft niet gehinkt dat is al een verbetering. Toen we thuiskwamen ging hij met zijn bot spelen.

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

"  Ik hoop dat het aanslaat.
 
Ik heb vandaag Vigo zijn pijnstiller gehalveerd,morgenavond zal ik pas merken of hij er last van heeft,duurt meer dan 24 uur voor het uitgewerkt is.
Heb net een half uurtje gelopen met hem,hij heeft niet gehinkt dat is al een verbetering. Toen we thuiskwamen ging hij met zijn bot spelen. "

 Ik geef voorlopig ook nog duivelsklauw verder.  

 

Fijn hoor Monique dat hij niet gehinkt heeft. Benieuwd naar het vervolg.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kath, hou je aan de dosis die cees aangeeft...ben met bams alleen wezen wandelen, ik heb haar dr gang laten gaan, af en toe gaat ze zitten en houdt dan haar poot even omhoog, daarna wandelt ze verder, en hinkt/mankt niet, ze stapt zo de auto in, zonder dat ik haar een kontje moet geven....tijdens de wandeling neemt ze opeens een grote stap, nee he denk ik dan, even later loopt ze weer gewoon....verbetering is er, maar nog niet voldoende, ik geef het niet op......

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

" Kath, hou je aan de dosis die cees aangeeft...ben met bams alleen wezen wandelen, ik heb haar dr gang laten gaan, af en toe gaat ze zitten en houdt dan haar poot even omhoog, daarna wandelt ze verder, en hinkt/mankt niet, ze stapt zo de auto in, zonder dat ik haar een kontje moet geven....tijdens de wandeling neemt ze opeens een grote stap, nee he denk ik dan, even later loopt ze weer gewoon....verbetering is er, maar nog niet voldoende, ik geef het niet op...... "

 

Gelukkig wel verbetering, jammer genoeg nog niet zoveel als je had gehoopt.

Ik hoop voor Bamse dat het langzaam aan steeds wat beter wordt!

 

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

"  Mijn flatcoat ( welke er niet meer is ), liep wel degelijk af en toe expres mank, ze deed dit alleen bij de gehoorzaamheids trainingen.
Elke week als ik met haar naar gehoorzaamheids training was liep ze na een halve les mank, zodra we het veld af liepen was er niets meer met haar aan de hand en liep ze vrolijk dansend en springend met mij mee ( ben gestopt met de training omdat ze het niet meer leuk vond ) "

 Dan kan de enige reden zijn dat ze hier voordeel uit had willen halen.

Ze vond de trainingen niet meer leuk, een hele slimme hond!

Ging dus mank lopen en het brácht haar voordeel, want je bent uiteindelijk gestopt met de cursus.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Gisterenavond was de wandeling tekort.......moest snel naar huis voor ogin, vandaag gaan ze weer beiden mee.   En dan wordt het weer observeren....

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Ik twijfel toch weer hoor. Ik vond Charlie vanmorgen eigenlijk ook niet zo best op wandeling. Ontlasting was eerst wel goed maar 2e keer spoot er uit, wel voornamelijk anaalkliervocht en dat gebeurt nog wel eens maar is vaak als supplementen hem niet liggen. En toevallig heb ik dat gisterenavond gegeven die Vit. D3 en gebeurt dit nu vanmorgen. Bovendien bedelde hij voor melk bij mijn vriend en wou het vervolgens niet opdrinken. Vind ik ook niet normaal.

 

En ik heb nog een keer die waardes bekeken in 2016 is vit. D getest. (had ik in 2017 ook gevraagd maar is helaas niet gebeurd bij het bloedonderzoek). Maar in 2016 dus 319 nmol/L.

In het boekje van Diamond Fauna van Cees staat

Je kunt vitamine D laten testen middels een bloedtest ( 25 OHD TEST ) maar is dit wel zinnig om te doen, nee dat heeft geen zin honden met bot problemen hebben altijd een ernstig vitamine D te kort dat is zeker. Dan houden dierenartsen verkeerde waardes aan 25 Nmol per literbloed dus de hoeveelheid vitamine D deeltjes in het bloed dat is veel te laag dat moet minstens 50 Nmol per liter bloed zijn

 

Ik ken er verder niets van maar ik kijk gewoon naar de cijfers, 319 nmol/L had Charlie dat is toch een pak meer dan die minium 50 Nmol/L.

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

" Gisterenavond was de wandeling tekort.......moest snel naar huis voor ogin, vandaag gaan ze weer beiden mee.   En dan wordt het weer observeren.... "

 Succes Willemijn.

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

" Gisterenavond was de wandeling tekort.......moest snel naar huis voor ogin, vandaag gaan ze weer beiden mee.   En dan wordt het weer observeren.... "

 Succes Willemijn 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ging minder vanochtend, wel was het zo dat als ze weer liep het goed ging, maar een mindere wandeling vanochtend.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kath, bams heeft geen overdosis, ze zit onder de waarde van een volwassen mens, bams is 75 kilo....ze heeft minder vitamine D3 dan dat ik gebruikt....ook met de hoeveelheid van omega 3 mag ze de dosis hebben als van een volwassen mens...als je twijfelt Kath dan moet je het niet geven..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat is veilig? De Gezondheidsraad houdt de veilige bovengrens, zoals vastgesteld door de EFSA aan:                                                    baby's tot 1 jaar: 25 mcg kinderen van 1 t/m 10 jaar: 50 mcg 11 jaar en ouder: 100 mcg                                    Dit betekent niet dat er direct een probleem ontstaat wanneer deze hoeveelheid overschreden wordt.                      Problemen zullen alleen ontstaan wanneer er langdurig sprake is van een (te) hoge inname.                   Wat zijn de gevolgen van een teveel aan vitamine D? Een langdurige te hoge inneming van vitamine D kan schade aan hart, nieren en bloedvaten veroorzaken.                                          Verder veroorzaakt een hoge inneming van vitamine D misselijkheid, slaperigheid, verminderde eetlust en obstipatie.                              Nadelige effecten als gevolg van een overmaat aan vitamine D zijn echter zeer zeldzaam.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Willemijn ik denk dat het met Bamse nooit helemaal weer goed komt maar als het maar een beetje leefbaar blijft dan ben je al een heel eind.

 

Kath bij twijfel niet doen,ik twijfelde ook zo. Vigo heeft geen last van diarree e.d.

Ik geef het ook niet langer dan 6 weken.

 

Ik ben ook niet zo van het geexperimenteer maar dacht dit kan ik wel even proberen.

Als de primeval en supplementen niet werken,dan koop ik alleen nog pijnstillers.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"                          Conclusie Als je duurzaamheid, prijs en concentratie werkzame hoeveelheid DHA en EPA vergelijkt, dan is het duidelijk dat krillolie echt niet op kan tegen geconcentreerde visolie. 

  krillolie tegen geconcentreerde visolie

 

weet je hoeveel krill en andere vis die vis heeft moeten eten om die omega's te bevatten?

weet je hoeveel gif uit de zee zit in een dier wat bovenaan de voedselketen staat tov dier wat onder aan de keten staat?

Weet je dat dat gif opslaat in vet

(zware metalen,pcb's kwik)

de visolie moet dus eerst gezuiverd worden 2x ivm hogeconcentratie gif

hoeveel energie kost dat en welke processen zijn nodig

waarvan is de olie gezuiverd?(sommige dingen laten ze rustig zitten om de prijs te drukken..

je kan toch wel zeggen gezuiverd als je er maar iets hebt uitgehaald

 

doil's oil is van diepzeevis en van alles gezuiverd qua gif en is ook stevig aan de prijs

dus goede veilige visolie is zeker niet goedkoop

en zeker niet duurzaam te noemen tov krill

Daarnaast bevat krill omega 7.. en vis olie niet

 

eens met Yo dat dit meer verkooppraatje is dan onderzoek

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Boven verwachting.....geen gemank, ben net terug van een grote wandeling met Bamss.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Willemijn ik denk dat het met Bamse nooit helemaal weer goed komt maar als het maar een beetje leefbaar blijft dan ben je al een heel eind.
 
Kath bij twijfel niet doen,ik twijfelde ook zo. Vigo heeft geen last van diarree e.d.
Ik geef het ook niet langer dan 6 weken.
 
Ik ben ook niet zo van het geexperimenteer maar dacht dit kan ik wel even proberen.
Als de primeval en supplementen niet werken,dan koop ik alleen nog pijnstillers. "

 Daar heb je helemaal gelijk in Monique....maar vanmiddag toch met een grote wandeling niets geen gemank gezien...hoop heb ik.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

" Boven verwachting.....geen gemank, ben net terug van een grote wandeling met Bamss..... "

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Ik ben een beetje gefrustreerd,Vigo liep goed en ineens schiet er iets verkeerd in zijn poot,hij liep rustig.

 

Dus er zit niks tussen Vigo zijn oren,want hij liep goed en ineens boem,

 

Het lijkt wel of er iets slot slaat,ben even blijven staan,heb rustig gelopen en de laatste 20 minuten liep hij weer goed.

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

" Boven verwachting.....geen gemank, ben net terug van een grote wandeling met Bamss..... "

 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

" Ik ben een beetje gefrustreerd,Vigo liep goed en ineens schiet er iets verkeerd in zijn poot,hij liep rustig.
 
Dus er zit niks tussen Vigo zijn oren,want hij liep goed en ineens boem,
 
Het lijkt wel of er iets slot slaat,ben even blijven staan,heb rustig gelopen en de laatste 20 minuten liep hij weer goed. "

 misschien een zenuw bekneld , dat kan ook heel erg pijn doen.

 

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

" Ik ben een beetje gefrustreerd,Vigo liep goed en ineens schiet er iets verkeerd in zijn poot,hij liep rustig.
 
Dus er zit niks tussen Vigo zijn oren,want hij liep goed en ineens boem,
 
Het lijkt wel of er iets slot slaat,ben even blijven staan,heb rustig gelopen en de laatste 20 minuten liep hij weer goed. "

 Arme vigo hoop ook rap beterschap Monique 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik ben een beetje gefrustreerd,Vigo liep goed en ineens schiet er iets verkeerd in zijn poot,hij liep rustig.
 
Dus er zit niks tussen Vigo zijn oren,want hij liep goed en ineens boem,
 
Het lijkt wel of er iets slot slaat,ben even blijven staan,heb rustig gelopen en de laatste 20 minuten liep hij weer goed. "

 Nee tussen de oren zit het echt niet......ook met Bams vanochtend, ze gaat zitten de poot trekt ze op, ik wacht rustig en ze gaat weer verder, en loopt ook weer gewoon,  vanmiddag was het uitmuntend.

pagina 19 van 28 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 1920 21 22 23 24 25 26 27 28
Volgende forumvraag: epileptische aanval
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^