Duitse herder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Hallo.iedereen 

Ik ben de trotse eigenaar van een prachtige Duitse herder van 8maandjes en heb hem van puppy van6weken oud

Momenteel is onze rakker een grote reu 8maanden

Het is een lieverd voor ons gezin maar heel erg agressief gedrag naar vreemde mensen toe dan is hij bijna niet te houden en zou hen letterlijk willen opeten

Nu is de vraag of er enigen zijn met hetzelfde probleem en wat ik eraan kan doen want een tijdje geleden had hij ter bescherming al iemand in de arm gebeten

Sindsdien ben ik zo bang hij nog eens iemand zal aanvallen en dan mijn rakkertje een spuitje zal moeten snik.snik ik weet niet wat te doen 

Alvast bedankt voor ieder die dit leest

 

 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Hallo.iedereen 
Ik ben de trotse eigenaar van een prachtige Duitse herder van 8maandjes en heb hem van puppy van6weken oud
Momenteel is onze rakker een grote reu 8maanden
Het is een lieverd voor ons gezin maar heel erg agressief gedrag naar vreemde mensen toe dan is hij bijna niet te houden en zou hen letterlijk willen opeten
Nu is de vraag of er enigen zijn met hetzelfde probleem en wat ik eraan kan doen want een tijdje geleden had hij ter bescherming al iemand in de arm gebeten
Sindsdien ben ik zo bang hij nog eens iemand zal aanvallen en dan mijn rakkertje een spuitje zal moeten snik.snik ik weet niet wat te doen 
Alvast bedankt voor ieder die dit leest
 
  "

 

Wij hebben 12.5 jaar een hond gehad die naar bepaalde type mensen kon uitvallen. Hij verdedigde ons gezin heel goed (te goed). Maar in die 12.5 jaar is dr niks noemenswaardig gebeurd.

 

Hij kwam niet los en zat altijd aan de riem. Hij kreeg meters vrijheid aan de riem als het rustig was. Op de drukke plekken hielden we hem kort. Als we zagen dat iemand aanstalte maakte om hem (zonder vragen) te willen aaien dan kapte we dat meteen af. 

Ook als we mensen troffen op straat met een vraag ofzo dan moest hij achter ons zitten. Riem kort en hand met riem op mn rug. Zo voel je meteen als hij aanstalten maakt om te bewegen. 

 

De buitendeur ging pas open als de tussendeur 100% zeker dicht was. Bepaald bezoek mocht de woonkamer pas in als hij buiten was of in de bench zat (iets dat hij als fijn ervaren heeft maar verschilt per hond!).

 

Kern van het verhaal.. forceer je hond nergens toe om dingen te doen waar hij zich niet fijn bij voelt. Voorkom als baas dat je hond uberhaupt de kans krijgt om aan te vallen. 

 

 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Hoi Cindy, 

 

om te beginnen zou ik je hond in het openbaar een muilkorf om doen om anderen te beschermen. Want ik begrijp dat je hem amper kan houden. En nu is die nog maar 8 maanden...  Introduceer de muilkorf als een feestneus. Het is belangrijk dat je hond leert dat dit positief is en niet alleen maar negatief. Je kan hier veel over lezen op internet hoe je een muilkorf goed introduceert. Bijvoorbeeld: http://www.doggo.nl/artikelen/hondentraining/muilkorftraining-in-9-simpele-stappen/

Hiermee voorkom je verdere schade wat denk ik nu even eerste prioriteit is als hij iedereen wil 'opeten'. Komt er visite de hond in een andere ruimte houden. 

 

Ook zou ik zo snel mogelijk contact opnemen met een goede GT.  Je kan hier op het forum vragen naar een goede GT, afhankelijk van waar je woont. 

 

Vanaf een scherm kan ik niks nuttigs zeggen. Een hond valt namelijk niet zomaar uit. De omgeving, situatie, signalen, etc zijn allemaal van belang om het gedrag van je hond te observeren. Hij is nog jong dus valt nog veel bij te brengen als dit juist wordt gedaan en de veiligheid van de omgeving altijd als eerste prioriteit wordt gesteld. Hier ben jij als baas verantwoordelijk voor. Geen makkelijke opgave en je moet voor jezelf de afweging maken of jij nog vertrouwen hebt in je hond om hier aan te willen werken! 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Buiten en als vreemden komenl muilkorven een optie. In t belang van hen en je hond.

 

Gezien je de hond vanaf 6 weken hebt. Terwijl die 2 extra weken van 6 tot 8 weken bij de moeder zo belangrijk zijn. 

 

Stijgt het vermoeden dat je hond niet bij een verantwoorde fokker (ouders niet getest en ouders niet uit verantwoorde lijnen gekozen) vandaan komt. Het kan dus zijn dat het in de genen zit. 

 

Ook kan dergelijk gedrag voortkomen uit pijnklachten dat zou je medisch kunnen laten checken.

 

Blijkt dit puur gedrag te zijn kun je overwegen een erkend goed opgeleid gedragsdeskundige in te schakelen die gespecialiseerd is in dit gedrag.

Ook wanneer dit gedrag puur uit bescherming komt is een gedragsdeskundige zeer welkom.

 

Maar houd er rekening mee dat als de oorzaak genetisch door onverantwoorde fok is veroorzaakt dat er dan zeer waarschijnlijk geen trainbare oplossing voor is.

 

Maar dat zou eerst uitgezocht moeten worden.

 

Maar wel muilkorven. Het is jullie verantwoordelijkheid als het nog een keer fout zou gaan. Dus het is echt zaak de boel goed uit te gaan zoeken. 

honden page profiel ..

honden foto van .

Onze hond heeft overigens nooit geen muilkorf om gehad(uitgezonderd dierenarts). Wij waren er heel zeker van dat we hem konden houden aan de riem en dachten altijd 3 stappen vooruit om te zorgen dat de hond simpelweg gewoon nooit in een situatie kwam dat hij kon bijten naar anderen.

 

Maar als je jezelf onzeker voelt of je de hond wel kan houden is het inderdaad een goed hulpmiddel om de hond en de mensen om je heen te beschermen. 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

" Onze hond heeft overigens nooit geen muilkorf om gehad. Wij waren er heel zeker van dat we hem konden houden aan de riem en dachten altijd 3 stappen vooruit om te zorgen dat de hond simpelweg gewoon nooit in een situatie kwam dat hij kon bijten naar anderen.
 
Maar als je jezelf onzeker voelt of je de hond wel kan houden is het inderdaad een goed hulpmiddel om de hond en de mensen om je heen te beschermen.  "

 Topicstarter schrijft de hond nauwelijks te kunnen houden wanneer het zich voor doet. Dus muilkorf lijkt me dan wel noodzaak.

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Bedankt voor de snelle resposen 

Allereerst heb ik persoonlijk vertrouwen in hem en geef ik het zeker niet op..ik veronderstel ook dat hij een echte werklijn is en hij leert ook graag maar zodra er vreemde mensen in de buurt komen valt alles in zijn hoofd tilt en wil hij idd te goed beschermen voor niks..het zou fijn zzijn als hij dat doet op.commando en het verschil leert wanneer het ok is..

Mijn zoontje had hem gekregen voor het goede rapport na lang zagen voor een dh

Hij is afkomstig van een boerderij en idd wss te snel weggehaald we hebben hem zelf niet op voorhand kunnen observeren ofzo wat we wel weten is dat hij de eerste nest was van.beide ouders afkomstig uit Duitsland voor de rest weten we weinig 

Hij luistert over het algemeen goed behalve als hij soms in discussie is met de poes die hier al voor hem aaanwezig was haha 

Hoop echt ik hem hierbij kan helpen zodat het voor hem als voor ons veel fijner is

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Topicstarter schrijft de hond nauwelijks te kunnen houden wanneer het zich voor doet. Dus muilkorf lijkt me dan wel noodzaak. "

 

Vandaar dus ook mijn 2e stukje tekst waarin ik indirect aangeef het eens te zijn met jou en Pims advies... 

 

TS vroeg om ervaringen en omgaan met dit probleem vandaar mijn persoonlijke ervaring en daarna de tip om bij onzekerheid vanuit de baas een muilkorf te dragen. 

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Een medische reden lijkt me stug want hij is op alle andere vlakken heel alert enz en een muilkorf lijkt idd een oplossing al vind ik het zielig voor hem 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Nee een muilkorf is niet zielig. Het is zielig als er iemand gebeten wordt. Neem de tijd om hem te laten wennen aan een muilkorf en zoek hulp bij een goede therapeut (dus niet een die meteen adviseert om hem af te spuiten of allerlei hulpmiddelen te gebruiken die hem pijn doen). Houd hem in ieder geval altijd aan de riem. 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

" Een medische reden lijkt me stug want hij is op alle andere vlakken heel alert enz en een muilkorf lijkt idd een oplossing al vind ik het zielig voor hem  "

 Een hond laat pijnklachten bijvoorbeeld door hd om gewoon een voorbeeld te opperen niet snel merken. Sommigen uiten pijn uiteindelijk alleen door agressieve uitvallen. Dat is per hond verschillend. Vandaar dat ik de optie benoem. Sommige pijnklachten worden bij honden pas duidelijk als ze al vergaan van pijn.

 

Verder zou je misschien eens kunnen zoeken op kalmerende signalen (hondentaal)

Mogelijk geeft je hond signalen af die je nu (nog) niet herkend.

Ikzelf vind het boekje kalmerende signalen van turid rugaas zeer prettig. Naast duidelijke uitleg ook praktijkvoorbeelden.

 

Als de hond dit uit bescherming doet en oorspronkelijk uit een werklijn voortkomt kan het ook zijn dat hij (meer) taken moet krijgen. Meer uitdaging nodig heeft. En hij zich nu zelf een taak heeft gegeven (jullie kost wat kost beschermen) terwijl hij duidelijk niet ziet wanneer dat niet hoeft.

 

Maar een deskundige kan dat beter beoordelen door jullie samen te zien dan wij door enkel je verhaal te lezen.

 

Voel je niet schuldig over muilkorf zeker niet als jullie er samen mee aan het werk gaan kan dit een tijdelijke oplossing zijn om zowel problemen voor julliezelf als voor jullie hond te voorkomen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Nou ik had een werklijn duitse herder en herken niets in het gedrag van je hond, dat is absoluut geen typisch gedrag voor een duitse herder. Een duitse herder hoort een stabiel karakter te hebben.

 

Helaas zijn deze honden vaak in de verkeerde handen gekomen, ook van de verkeerde fokkers. Als ik lees dat je hond al met 6 weken mee mocht vraag ik me af of hij wel bij een goede fokker vandaan komt.

 

 

Maar hoe een hond zich gedraagt hangt niet alleen af van de fokker. Een hond reageert op situaties waar hij in terechtkomt. Als de hond zich bedreigd voelt zal hij uitvallen.

 

Als eigenaar moet je dit dus voorkomen en zorgen dat de hond zich niet bedreigd voelt. Hij wil jou niet beschermen, maar voelt zichzelf niet beschermd en moet dus wel ingrijpen voor zijn gevoel.

 

 

Een hond aan de lijn bijv. kan ook geen kant op, dus dat is best frustrerend. Stel er komen mensen op een smalle stoep recht op jullie aflopen, dat kan in de ogen van een hond heel bedreigend overkomen.

 

Hou in elk geval afstand, maak bogen of keer desnoods terug. Hou de hond kort naast je als je onverwacht toch dicht langs iemand loopt, houd de riem in twee handen zodat hij niet voor je langs kan schieten.

 

Daar waar het kan, in het bos, of een park, hou je de hond aan de lange lijn, zodat hij lekker overal kan snuffelen, dat ontspant, ga in het tempo van de hond, neem de tijd en zorg voor successen. Desnoods de wandelingen nog kort en saai houden.

 

Ik zou je een goede gt willen aanraden, maar ik durf dat al bijna niet meer, omdat mensen toch liever iemand erbij halen die al veertig jaar  ervaring met herders heeft (maar nooit meegegaan is met de laatste ontwikkelingen over hondengedrag). Of een of andere herderdriller in huis halen met harde methodes, zodat de situatie pas echt gevaarlijk wordt.

Je moet dus een gediplomeerd gt zoeken die op een positieve manier werkt.

 

Verder zou ik ook heel veel gaan lezen over hoe honden communiceren. Een goede basis zijn de boekjes van Turid Rugaas.

 

 

 

 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

een puppy van 6 weken al in huis? waar heb je hem dan vandaan?
en ter bescherming iemand bijten? Dat zullen ze niet zo snel doen hoor!
Wat voor opvoeding krijgt hij?
En waar heb je hem vandaan?

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Heb hem van een boerderij hij was een cadeau voor mijn zoontje

Hij is fantastisch in ons gezin en zoals hij hoort te zijn ook heel erg waakzaam en alert echter is het enige erge probleem dat hij naar onbekende mensen blaft en zou willen bijten..

Ben zelf opgegroeid met honden en een Duits herdershond is mijn droom.dus weet wel wat maar blijkbaar is het moeilijk om dit eruit te krijgen..

Is hij dan te vroeg uit de nest want jammer genoeg was hij een verassing natuurlijk had ik liever zelf gekozen en alles geanalyseerd maar hij was er nu eenmaal plots en hem terugbrengen of wat dan ook was zeker geen optie..de eerste moment was hij in onze hartjes

honden page profiel JellybeansJellybeans 3 doggies

honden foto van Jellybeans

Mijn witte herder heeft ook de neiging om mensen op afstand te willen houden, zij doet dat door te blaffen en in hun richting te springen, soms gromt ze ook. Nu ze anderhalf jaar is is ze al wel een stuk meer gekalmeerd. Mensen mogen mij gewoon iets vragen zonder dat zij er de hele tijd met haar snep tussen komt om te blaffen. Ik laat haar dan altijd netjes zitten en blokkeer haar door een beetje voor haar te gaan staan en hou ook een beetje afstand van de mensen waar ik dan mee praat.

 

Als we mensen passeren dan laat ik haar vlak naast me aan de andere kant lopen zodat ik ertussen zit als buffer. In het begin gaf ik haar standaard het commando "rustig" zodat ze niet voor of achter me langs zou schieten want dat wilde ze nog wel eens doen toen ze aan het puberen was. Ze kreeg dan ook heel vaak iets lekkers als ze netjes meeliep, om af te leiden en de positieve sfeer er in te houden. Inmiddels gaat ze meestal uit zichzelf al aan de andere kant lopen of is een kort gebaar al voldoende.

 

Door heel consequent de leiding te nemen krijgt ze meer duidelijkheid en laat ze het wat meer aan mij over. Maar ik ben tijdens een wandeling net zo alert als zij zelf, moet toch bepaalde situaties eerder zien aankomen dan zij. Hersenwerk kan misschien ook helpen, weet niet of je dat al doet? Dan krijgen ze meer zelfvertrouwen, raken wat vermoeider en dan kan het dat ze buiten wat minder fel zijn. Maar zelf het voortouw nemen en je hond onder commando zetten is belangrijk, hem duidelijkheid en houvast geven en jezelf tussen hem en de trigger plaatsen. In situaties waarvan je weet dat hij zou willen ingrijpen op voorhand afleiden met een speeltje of iets lekkers. Misschien heb je dat allemaal al geprobeerd hoor, dat weet ik niet. Als het gedrag zo heftig is dat je er niet uitkomt dan zou ik een goede gedragsdeskundige zoeken om je te adviseren.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"
Is hij dan te vroeg uit de nest want jammer genoeg was hij een verassing natuurlijk had ik liever zelf gekozen en alles geanalyseerd maar hij was er nu eenmaal plots en hem terugbrengen of wat dan ook was zeker geen optie..de eerste moment was hij in onze hartjes "

 Ja, is te vroeg.

Waarschijnlijk (want we kennen je hond niet) zal hij ook niet, of veel te weinig gesocialiseerd, door de fokker. Daardoor kan hij wantrouwiger zijn tov onder andere vreemde mensen en "vreemde, nieuwe" dingen. Heeft hij te weinig "tools" geleerd om op zo'n momenten zijn stress onder controle te houden.

Kan natuurlijk ook iets genetisch zijn: je kent zijn voorouders niet.

Daarom is het zo belangrijk om een goede fokker uit te zoeken en om bloedlijnen na te gaan.

 

Zijn angsten gaan waarschijnlijk toch erger worden met ouder worden.

Ik zou voor die werkpuntjes toch een goed gedragstherapeut contacteren: die kan je trucjes aanleren om zijn stress op die momenten om te buigen. Zeker ook omdat het een hond is die bij kinderen samen woont.

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Hij groeid vooral binnenshuis op en gaat elke dag toch een dik uur in de bossen wandelen met mijn man want zelf kan ik jammer genoeg om familiale redenen niet ver van huis en we beschikken niet over een tuin maar de verhuis is in aantocht..dan nog hij heeft zich erg goed aangepast speelt veel en mijn zoontje kan alles met hem doen ik leer hem de basistruckjes en heb vooral een bijzondere band met hem..aangezien hij al naar een onbekende persoon heeft gebeten ben ik ongerust want hij is een schat echt waar..maar het is en blijft natuurlijk een Duitse herder met al zijn kenbare kwaliteiten 

 

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Vraag me zelf af of een castratie in dit geval mss een oplossing kan bieden 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

aangezien hij al naar een onbekende persoon heeft gebeten ben ik ongerust want hij is een schat echt waar..maar het is en blijft natuurlijk een Duitse herder met al zijn kenbare kwaliteiten 
  "

Wat versta jij dan onder de kenbare kwaliteiten van een duitse herder?

 

wij hadden altijd herders vroeger thuis ook, en geen van hen heeft ooit iemand gebeten of de neiging daartoe gehad. Ik herken het helemaal niet.

 

Hoe verliep dat bijtincident?

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Neen ik bedoel niet het bijten bij zijn.kenbaar kwaliteiten hoort hoor want dat weet ik..het was zo er voor hem een onbekende plots voor hem in huis stond en het enige hij kon reageren was direct bijten en springen alsook buiten hij onbekende mensen ziet wil hij trekken springen en hen bijten of ik krijg bezoek van.een voor hem onbekende persoon moet ik hem aanlijnen 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ah ok dan las ik het verkeerd

 

Ken je dit artikel over pups en jonge honden? Misschien heb je er iets aan

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

 

Ik zou hem in elk geval als er bezoek komt, of je gaat wandelen op afstand houden van vreemden. Het is blijkbaar teveel voor hem.

En als hij toch heel opgewonden reageert, hem even geruststellen, kalmte vanuit jezelf is belangrijk. Hard gaan lopen foeien en nee roepen kan voor nog meer opwinding zorgen.

 

Persoonlijk zou ik nu niet gaan castreren, de hond is nog in de groei en hij heeft die hormonen nodig om geestelijk en lichamelijk gezond uit te groeien.

 

 

Uit welke omgeving kom je, misschien weet iemand in jouw buurt een goede gt?

 

 

 

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

We komen van de kanten van Gent 

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Wat het is met gr betaal je soms te veel en doet hele uitleg over zijn honden en niet eens naar mijn hond gekeken dus jh 

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Bedankt trouwens voor de reactor

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik ben daar niet bekend, maar je zou via deze link een gt kunnen uitzoeken

 

http://www.gedragstherapie.info/

 

 

Ga in elk geval nooit voor een herderdriller, ook al heeft hij tig jaren ervaring. Teveel druk op een hond en onterecht behandeld, zal voor gevaarlijke situaties gaan zorgen en dat is net wat je niet wil.

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Ik ben daar niet bekend, maar je zou via deze link een gt kunnen uitzoeken

 

http://www.gedragstherapie.info/

 

 

Ga in elk geval nooit voor een herderdriller, ook al heeft hij tig jaren ervaring. Teveel druk op een hond en onterecht behandeld, zal voor gevaarlijke situaties gaan zorgen en dat is net wat je niet wil.

  "

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Ik ben daar niet bekend, maar je zou via deze link een gt kunnen uitzoeken

 

http://www.gedragstherapie.info/

 

 

Ga in elk geval nooit voor een herderdriller, ook al heeft hij tig jaren ervaring. Teveel druk op een hond en onterecht behandeld, zal voor gevaarlijke situaties gaan zorgen en dat is net wat je niet wil.

  "

 

Goede tip dit! Doe er aub wat mee!! De Duitse herder die we hadden als kind is op deze manier "verpest", hij had nog nooit iemand gebeten 3x raden wie hij wel beet... 1ste keer...(en ook enige keer in zijn leven), juist ja de "driller". Toen mijn vader daarheen ging voor wat tips. De hond was in ieder geval al zo slim dat hij daar zelf al niet aan mee werkte.. Getrek en gesjor aan een slipketting... Ja daaag moet de hond gedacht hebben. Die kerel probeerde hem te breken ofzo, de mafkees.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Pffffff.... 8 maanden en dan zo'n gedrag is zekers niet normaal voor een duitse herder.

Normaalgesproken zijn duitse herders echt wel doetjes hoor....zeker met 8 maanden tot een jaar ;-)

Hebben zelf een herder uit werklijn en herken dus niets in wat je schrijft.

Zoek zo snel mogelijk goede hulp maar zou zeker ook wel iemand zoeken die ook verstand heeft van herders ! Tegenwoordig is er ook veel veranderd in herderverenigingen, en ja ook daar wordt met clicker getraind ;-) Dus ook de oude garde leert nog bij.....

Zekers geen slip of wurgketting gebruiken... dit werkt alleen maar averechts..

Succes !

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Op zich is hij ook echt een doetje voor ons hoor..het is voor de onbekende mensen hij echt tekeer gaat en dat is het probleem vandaar mijn ongerustheid 

Voor de rest ben ik super blij met hem in ons leven hij waakt erg goed slaapt op slaapkamer en beschermd mijn zoontje super goed.

Dank je wel voor de reactie

honden page profiel ..

honden foto van .

" Op zich is hij ook echt een doetje voor ons hoor..het is voor de onbekende mensen hij echt tekeer gaat en dat is het probleem vandaar mijn ongerustheid 
Voor de rest ben ik super blij met hem in ons leven hij waakt erg goed slaapt op slaapkamer en beschermd mijn zoontje super goed.
Dank je wel voor de reactie "

 Slaapt hij bij je zoontje op de slaapkamer??? 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Roedelgedrag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^