Prijzen/Fokker/Jullie Mening

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bentebente

"  Een jack met stamboom en onderzochte ouders vindt je nergens voor 500 euro ,Dus ik denk dat die van jou zonder stamboom zijn?
1500 is weer het andere uiterste ,die komt dan van een fokker die erg krap zit en heel hebberig is ,Ik fok ze nu ruim 30 jaar en ken het merendeel van de fokkers wel ,Ook degene die 1250, vragen en die honden zijn niets meer of minder dan de goedkopere jacks .
Fokken voor geld  dan kan je beter iets anders gaan doen ,Het lijkt me dat de fokker dan steeds hebberiger wordt ,(soort dagobert duck)
De grootte telt hier niet mee , niet de grote van het nest ,maar ook niet de hoogte van de hond ,Bij grotere rassen is het meer werk ,meer poep ,meer eten ,iets meer ontworming ,maar onderzoeken ,entingen chippen ,dna afname enz  blijft hetzelfde .
Werpkist ,puppyren  kleedjes  is allemaal eenmalige aanschaf en kan vele nesten meegaan .
Progesterontesten willen de fokkers zelf ,wordt hier nooit gedaan ,als je je hond goed kent weet je wanneer de tijd daar is ,Echo  idem dito ,is niet noodzakelijk ,dierenartsenbezoek omdat ze niet goed eten ? Waarom heb ik bij klein en groot altijd van die vreetmachines?
Een pupkoper die moet betalen voor socialisatie of gepiep?
Dat hoort bij je hobby ,nee deze argumenten daar ga ik niet in mee .
Als het uitganspunt winst maken is bij een nest moet je gewoon niet fokken ,Ik vind de winst een tevreden pup en pupkoper ,die terug komen voor een volgende hond  zelfs na 20 jaar nog ,en winst maak je toch al ,zoals ik al eerder tikte ,met meer als twee pups .
maar ik ken niet veel fokkers die dit toegeven inderdaad . "

 Ze komen van mijn tante die een enkele keer een nestje wilde, dus een vriendenprijsje (en ook al weer 14 jaar terug)

 

Ik vind winst willen maken niet verkeerd. Het moet natuurlijk niet je enige doel zijn maar het mag wel zwaar meewegen vind ik. Zodra de 'kwaliteit' erop achteruit gaat gaat het te ver.

 

Enten kost voor zover ik het weet meer geld naarmate de hond meer weegt. Eenmalige aanschaf wordt wel doorberekend in het nest, zou ik ook doen. Het hoort allemaal bij de hobby, daar heb je 100% gelijk in. Maar er gaan wel manuren inzitten. Ik zie het altijd als een soort werk, je bent toch de hele dag bezig met weet ik veel hoeveel pups.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Tegenwoordig is het beeld dat pupkopers niet mogen zeuren over de aanschafprijs, omdat ze dan niet het allebeste willen. vele fokkers vinden het belachelijk als er het eerste gesprek gevraagd wordt hoeveel een pup eigenlijk kost. Tja, het is toch een hoop geld, normale vraag dus. En bijna iedere fokker roept dat het niet om het geld gaat, tja... ook dat geloof ik niet meer.

 

Zelf heb ik 2 nestjes rottweilers gefokt, het eerste nest heb ik quitte gespeeld en het 2e nest kost wel flink geld. Keizersnede, 1 pup en deze pup blijft bij mij. Teef is gelijk geholpen, want 2x keizersnede betekent klaar voor de fok.

 

Om antwoord te geven op de vraag van to: 1800 euro is veel, behalve wanneer er standaard 1of 2 pups geboren worden. Worden er altijd meer pups geboren dan is het lekker verdienen voor de fokker. Aan jou of je het er voor over hebt.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Je moet er ook niet in overdrijven he. Natuurlijk ben je daar geen hele dag mee bezig. Bij een fokker die steevast maar weer beweerd hoe zwaar en lastig het allemaal wel niet is en hoeveel respect die toch wel niet moet krijgen voor al die opofferingen hij moet maken, blijf ik schoon weg.

Bezig zijn met pups, natuurlijk. Maar een dagtaak is het verre van. Ze moeten kunnen slapen, ze moeten zichzelf kunnen entertainen, ze moeten zelf ook eens op eigen initiatief iets kunnen doen etc. En daarnaast heb ik als mens ook nog gewoon mijn taken en andere dieren. Tis niet omdat er pups zijn, dat alles zo maar verwaarloosd moet worden.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  Ben benieuwd wat voor rashond jij koopt voor die prijs.
 
En dat verhaaltje van de fokkers die hun moederhond in het pension dumpen en zelf lekker op vakantie gaan is ook in de meeste gevallen de grootste onzin. De fokker van onze reu is in geen jaren op vakantie geweest , die is de laatste 30 jaar niet eens op vakantie geweest. En ik ken meerdere fokkers, geen van alle gaan op vakantie, hooguit een weekend weg voor een show. Het zou mijn leven niet zijn, maar de fokkers die ik ken zijn vooral met hun honden bezig en niet met het uitgeven van dat geld wat zouden ze overhouden. Ik zie het nergens aan af, behalve aan de goede verzorging van de honden. "

 Een leuke kruising pup. Geen rashond, omdat de prijzen te duur zijn. Geen broodfok trouwens hoor! Maar als ik hoor dat het normaal is om 1000 euro neer te leggen voor een hond.. pfff. Dat is een maandloon voor mij. Dat is echt ontzettend veel geld. Nee, mij niet gezien. Ik vind het onterrecht dat er zoveel gevraagd wordt.  Heb ook vaker (hobby)fokker's gesproken en ook hierboven gelezen, dat klinkt mij veel beter in m'n oren dan 'al dat gepiep bereken je door'. Nee, het is je hobby, geen brood. En als het je brood is kijk je er verkeerd naar.

Luna (Gast)

Neen,  maar met de euro is alles opgegaan en duurder geworden.

 

Eindpunt is dat het te duur is en dat stamboom of niet, zeker niet het belangrijkste is dat je en goed en relatief gezond beestje aanschaft!

 

 

 

 

 

honden page profiel BiancaBianca

honden foto van Bianca

" Neen,  maar met de euro is alles opgegaan en duurder geworden.
 
Eindpunt is dat het te duur is en dat stamboom of niet, zeker niet het belangrijkste is dat je en goed en relatief gezond beestje aanschaft!
 
 
 
 
  "

 Mee eens, maar wat kun je eraan doen? Als je een bepaald ras wilt zul je het toch moeten neertellen, want goedkoper zijn ze gewoon niet. 

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

" Klopt, maar wat zouden jullie als alternatief ras kunnen opnoemen voor de boston? (behalve de franse bully) "

 



Ik geloof dat jullie sowieso voor de Boston willen gaan? Maar je vraagt ook andere suggesties. Als andere rassen ook een optie zijn wat zoeken jullie dan in een hond qua karakter, bewegelijkheid, grootte en vacht?

Ik ben rond de 1300-1400 wel gewend voor een rashond bij goede erkende fokkers, met testen, DNA profiel, stamboom.

De Tibetaanse Mastiff en Tibetaanse Spaniël zitten in die buurt. En ik weet wel meer rassen.

Als er bij de Boston altijd keizersnedes gedaan moeten worden kan ik begrijpen dat het wat duurder is. Al vind ik het dan ook nog wel een prijs.

Ik denk dat het voor mij persoonlijk dan toch af zou vallen als de teven niet normaal zelf kunnen bevallen. Dat vind ik toch wel shocking.

Ik kan zelf trouwens de Tibetaanse Spaniel wel aanraden haha. Ze zijn zo leuk. Vrolijk, super slim, eigenzinnig, stoer, passen zich wel goed aan qua activiteit en rustig in huis liggen. Wel pittige eigenzinnige karaktertjes. Beetje dat katachtige zelfstandige eigengereide.
Zijn gezelschapshondjes en mensen hondjes die graaf op schoot knuffelen maar ook waaks en staan hun mannetje. Ze klauteren graag op een hoge plek om uit te kijken. Ze zijn geen modern gecreëerd ras maar bestaan al eeuwen lang.

honden page profiel LindaLindagoedgekeurde fokker

honden foto van Linda

Ik zal eens aan een bevriende fokker vragen hoeveel zij voor hun Boston pups vragen. Volgens mij geen 1600/1800. Ik weet dat er een aantal zijn die de prijs iets omhoog hebben gegooid sinds de invoering van de verplichte DNA , maar ik hoor het nu voor het de eerste keer dat ze hier inmiddels ook al rond de 1800 kosten. Dat ze in Duitsland duur zijn wist ik wel. Heb zelfs al bedragen gehoord van 2500. Sja en dan vraagt men zich af hoe het toch komt dat mensen MP afstruinen voor een ' goedkopere' pup. Overigens stond er een aantal weken geleden ook een stamboomloos nest op voor voor 1300????????

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

1000 euro vind ik ook aanvaardbaar voor een pup van een rashond.1800-2000 euro zou voor mij ook een reden zijn om voor een ander ras re gaan.

Maar dit is voor iedereen persoonlijk.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" Maar dat is de keus die jezelf maakt.Het hoeft helemaal niet zo duur te zijn.Ik heb mijn bordercollie reu helemaal laten testen:HD/ED + DNA profiel = 210 euroECVO (ogen) = 52,50DNA testen op CEA/DM/IGS/MDR1/NCL/TNS = 180 euro. "

 Waar laat jij die dna testen dan doen?

Ik betaal voor alleen cea al rond de 90 bij laboclin 

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen


 
Enten kost voor zover ik het weet meer geld naarmate de hond meer weegt. Eenmalige aanschaf wordt wel doorberekend in het nest, zou ik ook doen. Het hoort allemaal bij de hobby, daar heb je 100% gelijk in. Maar er gaan wel manuren inzitten. Ik zie het altijd als een soort werk, je bent toch de hele dag bezig met weet ik veel hoeveel pups. "

 Nee er gaat net zoveel entstof in een jack russellpup als in een newfoundlander ,

Enten gaat niet op gewicht dus .

En de hele dag met pups bezig zou niet goed zijn ,niet voor de pups ,niet voor de andere honden en ook niet voor de moeder van de pups .

Die willen rust de eerste weken .

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

"  Waar laat jij die dna testen dan doen?
Ik betaal voor alleen cea al rond de 90 bij laboclin 
  "

Bij Paw Print Genetics, is een totaalpakket waarvoor ik nog geen 180 dollar heb betaald.  

* Eind van de maand hebben ze altijd kortingsacties waar ik dan op wacht.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" Bij Paw Print Genetics, is een totaalpakket waarvoor ik nog geen 180 dollar heb betaald.   "

 Oh ik ga daar gelijk even naar kijken dat scheelt een hoop!

Bij laboclin is IGS alleen al 43.

En cea gaat zelfs over de 100 zag ik net.

Bedankt voor de tip!

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

"  Oh ik ga daar gelijk even naar kijken dat scheelt een hoop!
Bij laboclin is IGS alleen al 43.
En cea gaat zelfs over de 100 zag ik net.
Bedankt voor de tip! "

Kijk dan wel even bij current discounts, daar staan kortingscodes die je kunt gebruiken voor 40% korting.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

"  Oh ik ga daar gelijk even naar kijken dat scheelt een hoop!
Bij laboclin is IGS alleen al 43.
En cea gaat zelfs over de 100 zag ik net.
Bedankt voor de tip! "

VHL Genetics heeft sinds kort ook een DNA pakket speciaal ontwikkeld voor de Border Collie (TNS, CEA, IGS, etc.) voor nog geen 160 euro. Helaas voor mij te laat (Lynn heeft alle testen al gehad), maar misschien heb jij er nog wat aan voor Lada?

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" VHL Genetics heeft sinds kort ook een DNA pakket speciaal ontwikkeld voor de Border Collie (TNS, CEA, IGS, etc.) voor nog geen 160 euro. Helaas voor mij te laat (Lynn heeft alle testen al gehad), maar misschien heb jij er nog wat aan voor Lada? "

 Even een offtopic vraag. Is dit alleen voor erfelijkheid of ook gelijk dat je weet of je hond het heeft of niet? 

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

"  Even een offtopic vraag. Is dit alleen voor erfelijkheid of ook gelijk dat je weet of je hond het heeft of niet?  "

 



Als je het hebt over de DNA profielen voor de raad Dit is nog niet voor erfelijkheid en ziektes.
Meer bewijs dat de ouders de ouders zijn zeg maar. En DNA wordt opgeslagen. Voor de toekomst is het wel de bedoeling verder te kunnen kijken en ziektes te kunnen opsporen en onderzoeken. Zover is het nu nog niet.

honden foto van Wilma, baasje van Roosje

Je zou ook nog op deze site kunnen kijken http://www.huisdierenprijzen.nl/ al is die ook niet up to date! Ik had daar toen gekeken hoe de prijs was van een newfoundlander, en dat varieerde van 750 tot 900 euro. Echter werd er voor de onze 1500 gevraagd en de meeste andere fokkers vroegen dat ook! Terwijl we voor onze eerste 1250 GULDEN betaalden! Dat heb ik aan ze doorgegeven en toen heben ze de site wel aangepast. Maar er worden inderdaad giga bedragen gevraagd tegenwoordig. Als een fokker het goed wilt doen, kost het wel wat, maar niet zo enorm veel natuurlijk!

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

"  Even een offtopic vraag. Is dit alleen voor erfelijkheid of ook gelijk dat je weet of je hond het heeft of niet?  "

Dit zijn testen waarbij je gelijk kunt zien of de hond vrij, drager of lijder is van een erfelijke ziekte.

Onderstaand is van mijn bordercollie reu, hij is dus overal vrij van.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  Een leuke kruising pup. Geen rashond, omdat de prijzen te duur zijn. Geen broodfok trouwens hoor! Maar als ik hoor dat het normaal is om 1000 euro neer te leggen voor een hond.. pfff. Dat is een maandloon voor mij. Dat is echt ontzettend veel geld. Nee, mij niet gezien. Ik vind het onterrecht dat er zoveel gevraagd wordt.  Heb ook vaker (hobby)fokker's gesproken en ook hierboven gelezen, dat klinkt mij veel beter in m'n oren dan 'al dat gepiep bereken je door'. Nee, het is je hobby, geen brood. En als het je brood is kijk je er verkeerd naar. "

 Dan vraag ik me af wat voor soort gsm je hebt, tv?, computer? 

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

"  Dan vraag ik me af wat voor soort gsm je hebt, tv?, computer?  "

 Vraag ik me dus ook af.. 

 

Een levend wezen willen ze zo goed koop mogelijk, want ho wee als je er een bepaald bedrag voor vraagt.. ookal gaat dit (onder normale omstandigheden) over een aankoop van minstens 10 jaar..

 

Maar zonder twijfel €1000 en meer voor de nieuwe smartphone, tv of iphone ofzo neerleggen, dan moet het niet zo goedkoop mogelijk.. terwijl die dingen vaak na 2 a 3 jaar al vervangen moeten worden... 

honden page profiel LindaLindagoedgekeurde fokker

honden foto van Linda

Nou ik vind een prijsstijging van €100/€300 in een tijdsbestek van nog geen twee jaar echt veel hoor. Dat heeft trouwens niks te maken met dat ik voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten. Ik heb namelijk in het verleden ook meerdere malen grif geld neergeteld voor Bostons uit Amerika.


Ps: mijn vriendin vraagt nog steeds €1500 voor haar Boston pups.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  Vraag ik me dus ook af.. 
 
Een levend wezen willen ze zo goed koop mogelijk, want ho wee als je er een bepaald bedrag voor vraagt.. ookal gaat dit (onder normale omstandigheden) over een aankoop van minstens 10 jaar..
 
Maar zonder twijfel €1000 en meer voor de nieuwe smartphone, tv of iphone ofzo neerleggen, dan moet het niet zo goedkoop mogelijk.. terwijl die dingen vaak na 2 a 3 jaar al vervangen moeten worden...  "

 Oké, dit gaan jullie echt menen? Omdat ik dus niet de zakken van fokkers wil gaan vullen omdat hun zelfs het kleinste dingetje doorberekenen terwijl je het juist gewoon leuk hoort te vinden ipv het als echt werk hoort te zien betekent dit dat ik voor een paar euro een pup wil maar wel duizenden uitgeef aan een tv en een telefoon? Ik ga me niet verdedigen hier, maar ik loop gewoon in primark kleding, heb een wiko telefoon van 150 euro en mijn tv was 3 jaar geleden in de aanbieding voor 250 euro die ik van mijn eerst maandloon na een jaar werkeloos gekocht had. Maar mijn dieren krijgen wel het voer waar hun het goed op doen (katten bijvoorbeeld aan nierdieet voer). Mijn katten heb ik overigens gratis opgehaald. Mijn pup koste mij 175 euro. Nee, ik ben niet arm, geen krent, ik weet gewoon waar ik wel en geen geld voor uitgeef. Ik weet heel goed de waarde van geld en dat het niet aan bomen hangt. Vandaar dat ik het belachelijk vind om met een iPhone of Samsung van 800+ waarde te lopen en liever 6 broeken van 50 dan 1 van 100 euro. Vandaar dat ik geen 1000 neerleg voor een pup als ze ook voor minder te koop zijn. Zolang je niet naar een broodfókker gaat maar wel eerlijk nestjes bezoekt, kan het geen kwaad.

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

Rosjana, he bijten doe je maar in een sandwich.   Jij u mening, ik de mijne... En ik mag de mijne ook gewoon zeggen.. 

 

Ik spreek nergens dat ik iemand een krent vind die het niet wilt betalen, ik spreek over dingen die ik hier zelf thuis al gezien heb bij mensen die kwamen kennis maken.. 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"  Dan vraag ik me af wat voor soort gsm je hebt, tv?, computer?  "

 



Wat gaat jou dat aan?

Ik zie dolgraag quarter horses. Helaas, mijn petje te boven en heb ik een goedkope draver en een pony. Slecht he van me????
Duizenden euro's aan een pup geven enkel om hem aan te kopen, nee dank je. Dan neem ik wel een kruising.

Net zomin ik geld aan aankoop van een (ras)kat ga geven. De mijne zijn allen gratis als kitten gekomen of gecastreerde adoptanten. Maar dat betekent niet dat ze verzorging tekort komen.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Rosjana, he bijten doe je maar in een sandwich.   Jij u mening, ik de mijne... En ik mag de mijne ook gewoon zeggen.. 
 
Ik spreek nergens dat ik iemand een krent vind die het niet wilt betalen, ik spreek over dingen die ik hier zelf thuis al gezien heb bij mensen die kwamen kennis maken..  "

 Volgens mij reageerde je op mijn stukje dat ik dus geen 1000 euro neerleggen voor en pup en jij je daarop dus afvraagt watvoor telefoon etc ik heb. Is dus geen mening meer, jij vraagt je wat af over mij en ik geef antwoord. Beetje jammer dat je het daarna ineens verdraaid naar 'dit is mijn mening' ipv 'oh, ja zo kan het ook, zo heb ik het niet gezien'. Maargoed, mensen geven niet graag hun ongelijk toe, want in je tekst is op te maken dat je mij dus vooroordeelt.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  

Wat gaat jou dat aan?

Ik zie dolgraag quarter horses. Helaas, mijn petje te boven en heb ik een goedkope draver en een pony. Slecht he van me????
Duizenden euro's aan een pup geven enkel om hem aan te kopen, nee dank je. Dan neem ik wel een kruising.

Net zomin ik geld aan aankoop van een (ras)kat ga geven. De mijne zijn allen gratis als kitten gekomen of gecastreerde adoptanten. Maar dat betekent niet dat ze verzorging tekort komen. "

 Precies dit dus...

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

"  Volgens mij reageerde je op mijn stukje dat ik dus geen 1000 euro neerleggen voor en pup en jij je daarop dus afvraagt watvoor telefoon etc ik heb. Is dus geen mening meer, jij vraagt je wat af over mij en ik geef antwoord. Beetje jammer dat je het daarna ineens verdraaid naar 'dit is mijn mening' ipv 'oh, ja zo kan het ook, zo heb ik het niet gezien'. Maargoed, mensen geven niet graag hun ongelijk toe, want in je tekst is op te maken dat je mij dus vooroordeelt. "

 Voor zover ik kan lezen reageerde ik op sheltie duo .. en gaf HAAR gelijk... maar goed, mijn probleem niet dat jij in je gat gebeten bent hoor. Ik noem nergens je naam, en verwijs nergens naar je, ik spreek zelfs algemeen over MENSEN, .. en voor zover ik weet is dat niet jij 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  Voor zover ik kan lezen reageerde ik op sheltie duo .. en gaf HAAR gelijk... maar goed, mijn probleem niet dat jij in je gat gebeten bent hoor. Ik noem nergens je naam, en verwijs nergens naar je, ik spreek zelfs algemeen over MENSEN, .. en voor zover ik weet is dat niet jij  "

 En zij reageerde toch op mijn tekst? Dus jij in principe ook - op idd je laatste stukje na dat je in het algemeen praatte. Maargoed, voel me niet aangevallen ofzo. Maar dit bewijst wel weer waarom fokkers zoveel vragen, omdat mensen zoals jij dit bedrag blijven neerleggen. Zodra fokkers hun prijzen naar beneden zouden gooien, kunnen mensen kiezen tussen papieren en gezond qua testen of je weet niet wat je in huis haalt, dan zijn de onnodige nestjes zo uitgestorven.

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

"  En zij reageerde toch op mijn tekst? Dus jij in principe ook - op idd je laatste stukje na dat je in het algemeen praatte. Maargoed, voel me niet aangevallen ofzo. Maar dit bewijst wel weer waarom fokkers zoveel vragen, omdat mensen zoals jij dit bedrag blijven neerleggen. Zodra fokkers hun prijzen naar beneden zouden gooien, kunnen mensen kiezen tussen papieren en gezond qua testen of je weet niet wat je in huis haalt, dan zijn de onnodige nestjes zo uitgestorven. "

 Ik gok zelf en vraag zo geen monster bedragen 

 

En wil je van je troon afkomen, je bent niet zo belangrijk dat jij alleen telt als ik over "ze" spreek .. ze is meervoud 

pagina 3 van 7 12 34 5 6 7
Volgende forumvraag: Eerste hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^