Honden stelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Overal kan het gebeuren....ik zit vlakbij de duitse grens ze zijn zo de grens over, savonds ga ik niet meer met mijn meiden de deur uit.....

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius 3 doggies

honden foto van Lissa en Badalonius

Jeeeetje ik vind zulke berichten zo eng! Jaartje terug heeft hier iemand rondgereden met een mooi verhaal. Nette man, pak aan, vroeg aan mijn buurvrouw naar haar honden (hoe oud, hebben ze stamboom, etc, zogenaamd uit interesse). Vervolgens zei hij dat hij wat pannen in de kofferbak had, hij was pannenverkoper ofzo, of ze die wou hebben dan reed hij wel even mee naar haar huis en dan kon ze ze daar pakken. Ja hoor, as if! Dezelfde man heeft het bij in ieder geval één andere hondeneigenaar in de buurt geprobeerd maar vast wel meer. Lekker informatie inwinnen, dan kijken waar je woont en voor je het weet kom je thuis en zijn je honden weg!

honden page profiel leentjeleentje 3 doggies

Ik heb twee weken geleden bezoek gehad in mijn achtertuin. Er is iemand over mijn draad van 1m80 hoog gekropen. 

Een alerte buurman heeft hem opgemerkt en ons opgebeld. Hij heeft hem gezien en waarschijnlijk heeft de dader mijn buur gezien. 

Ik heb onmiddellijk de politie gebeld en deze kwamen met twee combies met sirene de boel onderzoeken. Maar hij was al weg. Ik ben niets kwijt, waarschijnlijk was het hem om mijn vogels te doen (ik kweek parkieten).

nu zit de schrik er wel een beetje in. Ik liet mijn dochter en zoon al eventjes alleen om snel een boodschap te doen, doe ik nu niet meer. 

Later van tijd kan mijn hondje door het katteluik naar buiten ( kleine hond, groot gat) maar heb daar nu ook schrik voor.

honden page profiel leentjeleentje 3 doggies

Mijn eerste hond was een doodbraaf beest. Ze was een kruising labrador/hazewind, deed geen vlieg kwaad tot de buur via de garage binnenkwam, ik heb ze moeten tegenhouden, haar recht, tanden bloot, klaar om aan te vallen. Toen ze merkte dat het voor ons ok was dat de buur langs daar kwam was ze weer poeslief, maar ik had ervoor het gedacht dat moest er iemand inbreken ze niets zou doen...

Ook was er een keer dat ik aan het wandelen was en ik een voetganger kruiste. Ik weet niet waarom maar voelde me niet op mijn gemak. Ze gromde al licht naar de man.

No way dat iemand haar zou afgenomen hebben.

Nu krijg ik een teddybeertje een  echte pantoffelheld. 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Vogels worden inderdaad ook veel gestolen... waarom kunnen mensen niet gewoon met hun poten van andere hun spullen afblijven!! En dan nog levende dieren stelen... helemaal geen woorden voor! Wat zal die beestjes wel niet allemaal overkomen 

 

Onze vorige hond had ook echt niemand mee kunnen nemen en niemand kon het huis in komen. Maar nu hebben we ook een hond die bij wijze van spreken nog aanwijst waar alles ligt en koffie voor je zet. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Vogels worden inderdaad ook veel gestolen... waarom kunnen mensen niet gewoon met hun poten van andere hun spullen afblijven!! En dan nog levende dieren stelen... helemaal geen woorden voor! Wat zal die beestjes wel niet allemaal overkomen 
 
Onze vorige hond had ook echt niemand mee kunnen nemen en niemand kon het huis in komen. Maar nu hebben we ook een hond die bij wijze van spreken nog aanwijst waar alles ligt en koffie voor je zet.  "

 hahah dat kan die van mij dan weer net niet, koffie zetten, wel handig hoor

honden page profiel ..

honden foto van .

"  hahah dat kan die van mij dan weer net niet, koffie zetten, wel handig hoor "

 

Hahaha bij wijze van spreken hoor. Maar je krijgt sowieso een warm onthaal bij Puk hahaha. 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Dit gebeurd al jaren. Vrienden van mij uit Valthermond (Drenthe) hadden hun twee shih tzu's (volgens mij) in de voortuin met een lage omheining lopen. Een van de hondjes is uit de tuin gestolen, dit werd gezien door de eigenaars maar toen die buiten kwamen was de auto al niet meer te zien. Een jaar of vier later zijn er bij een inval door de politie honden in een schuur gevonden, het hondje van mijn vrienden zat hier ook tussen. Ze hebben hun hondje totaal verwaarloost terug gekregen, ze was gebruikt als fokteefje. Dit is zo,n twintig jaar geleden gebeurd.

honden page profiel leentjeleentje

" Dit gebeurd al jaren. Vrienden van mij uit Valthermond (Drenthe) hadden hun twee shih tzu's (volgens mij) in de voortuin met een lage omheining lopen. Een van de hondjes is uit de tuin gestolen, dit werd gezien door de eigenaars maar toen die buiten kwamen was de auto al niet meer te zien. Een jaar of vier later zijn er bij een inval door de politie honden in een schuur gevonden, het hondje van mijn vrienden zat hier ook tussen. Ze hebben hun hondje totaal verwaarloost terug gekregen, ze was gebruikt als fokteefje. Dit is zo,n twintig jaar geleden gebeurd. "

 Ik mag er niet aan denken. Zo erg.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Nou Obi is vrijwel niet te stelen, gelukkig. Tenzij ze hem eerst verdoven misschien. Maar dan moet je hem ook tot dichtbij kunnen benaderen en Obi wantrouwd vreemden. Obi gaat sowieso nergens mee heen zonder ons met iemand die hij niet kent. Niet moeten is niet eens nodig, als ie je niet kent blijft hij op afstand. Je kunt hem proberen te forceren maar Obi heeft nog heel wat ontsnappingskunstjes achter de hand, kan ook veel verschillende dingen openen. En hij is beresterk wel een groot voordeel aan een grote hond.




honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

"  Ik mag er niet aan denken. Zo erg. "

Mijn vrienden woonden aan een soort van doorgaande weg met huizen die niet dicht op elkaar staan, dat was hondje pakken voet op het gas en wegwezen. In de straat waar ik woon zal het een stuk moeilijker gaan, veel kleine kinderen en moeders die op mooie dagen buiten zitten. Mijn honden komen zelden voor het huis en achter ook alleen als ik er bij ben. Hierbij zal Balou zijn tanden al in ze zetten als ze alleen nog maar naar hem wijzen. Maar idd, ik moet er ook niet aan denken.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 2 doggies

honden foto van Koning Obi

" http://www.ed.nl/brabant/gestolen-hond-in-boxtel-blijkt-achtergelaten-door-dronken-baasje~a54052ba/

 

Deze kwam ik nog tegen op het nieuws.  "

 



Goh wat zielig voor die hond...

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

"  

Goh wat zielig voor die hond... "

 Ja echt heel sneu. Hoe krijg je het voor elkaar de hond te vergeten.

gast (Gast)

Ongeveer een jaar geleden.
Ook een (buitenlandse) man.
Vond onze twee newfoundlanders mooi.
Maar vroeg ook naar het ras ed.
Maar ook woon je hier in de buurt.

Ik zei dat ik hier niet woonde maar op visite was.

Liep in het uiteinde van onze eigen(lange) straat. ;-)

Ik dat oke dat je de honden mooi vind is goed/leuk.
Welk ras,oke.
Maar waarom zou je willen weten waar ik woon.........
Zelfs onze grote honden laten ik niet alleen in onze achtertuin als ik eventjes weg ben
.
Voor hebben wij een balkon afgeschermd met stevig gaas(=verhoogde parterre met achtertuin en dus balkon) daar mogen ze wel als ik even een boodschapje moet doen.

Zou ook nooit een grote hond of hondje
Bij een winkel ed achterlaten.
(hebben vroeger ook herders gehad deed het ook niet)
Zie het nog steeds veel te veel gebeuren.
Grotere honden, vaak kleine honden en een enkele keer zelfs een pup????????????

Aantrekkelijk een gestolen hond:
Voor andere kan de hond voor fokken gebruikt worden, door verkopen of de hond komt in een naar en gevaarlijk circuit...met alle gevolgen van dien.(waar mensen niet om honden/dieren levens geven..)



honden page profiel JellybeansJellybeans 3 doggies

honden foto van Jellybeans

Bah, wat een verhalen. Nu Jelka groot is zal stelen niet zo makkelijk gaan. Ze heeft een groot wantrouwen naar vreemden en laat zich niet aanraken. Maar toen ze een pup was ben ik daar wel bang voor geweest, ben er ook voor gewaarschuwd toen. Sommige mensen vroegen hoeveel geld we voor haar hadden betaald, of ze een stamboom heeft etc. Daarom wel blij dat ze nu volwassen is.

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Las toevallig gisteren nog een schrijnend verhaal over een boxer die enkele maanden geleden gestolen werd.

 

Mensen zijn er kapot van en zoeken nog steeds, tot in het buitenland toe.

honden page profiel leentjeleentje 3 doggies

Als jouw hond overlijdt door ongeval of ziekte dan is het erg maar kun je het uiteindelijk plaatsen. 

Moest iemand mijn hondje stelen zou ik ook kapot zijn en boos blijven.

mijn broer had twee honden op oudejaarsavond is zijn kleinste weggelopen. Hij heeft ze gezocht en ervoor rondgebeld maar vond ze niet.

in maart kreeg mijn schoonzus een telefoon van iemand die een bedrijf had. Haar hondje liep daar al "een tijdje" rond maar ze konden het niet pakken. Uiteindelijk is het arme schaap omgekomen van ontbering en dan hebben ze mijn schoonzus gebeld. Mijn schoonzus vroeg waarom ze geen eten gegeven hadden dan zei die madam "een kat zou ik eten geven maar een hond niet!"

ze hebben geen moeite gedaan om ze te vangen omdat het een " bang ding" was (vorige keer dat ze weggelopen was kwam een kind ze terugbrengen, ze moesten gewoon wat moeite doen) hebben ze niet de politie gebeld maar hebben ze gewoon het hondje laten doodgaan van de honger. Dan pas hebben ze iemand verwittigd.

ik zou RAZEND zijn.

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius 3 doggies

honden foto van Lissa en Badalonius

" Als jouw hond overlijdt door ongeval of ziekte dan is het erg maar kun je het uiteindelijk plaatsen. 
Moest iemand mijn hondje stelen zou ik ook kapot zijn en boos blijven.
mijn broer had twee honden op oudejaarsavond is zijn kleinste weggelopen. Hij heeft ze gezocht en ervoor rondgebeld maar vond ze niet.
in maart kreeg mijn schoonzus een telefoon van iemand die een bedrijf had. Haar hondje liep daar al "een tijdje" rond maar ze konden het niet pakken. Uiteindelijk is het arme schaap omgekomen van ontbering en dan hebben ze mijn schoonzus gebeld. Mijn schoonzus vroeg waarom ze geen eten gegeven hadden dan zei die madam "een kat zou ik eten geven maar een hond niet!"
ze hebben geen moeite gedaan om ze te vangen omdat het een " bang ding" was (vorige keer dat ze weggelopen was kwam een kind ze terugbrengen, ze moesten gewoon wat moeite doen) hebben ze niet de politie gebeld maar hebben ze gewoon het hondje laten doodgaan van de honger. Dan pas hebben ze iemand verwittigd.
ik zou RAZEND zijn. "

 Ik vraag me af of je zulke mensen aan kan geven voor dierenmishandeling oid? Kan toch niet zo zijn dat je een verdwaalde hond signaleert maar dat nergens aangeeft, al is het bij de politie, dat moet toch haast mishandeling zijn?

honden page profiel leentjeleentje 3 doggies

Ik had het haar ook gezegd. Ik zou naar de politie geweest zijn. 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

"  Ik vraag me af of je zulke mensen aan kan geven voor dierenmishandeling oid? Kan toch niet zo zijn dat je een verdwaalde hond signaleert maar dat nergens aangeeft, al is het bij de politie, dat moet toch haast mishandeling zijn? "

 

Lijkt me dat zoiets wel moet kunnen toch... het is op hun terrein en ze zijn er van op de hoogte. 

 

Pfff ik zou het niet eens kunnen aanzien. Een hondje die steeds magerder en zwakker word... kan me 1000 dingen bedenken wat ik met zulk soort mensen(ook die honden stelen) zou willen doen maar dat is absoluut niet via HP beleid. 

 

Ik ben een keer een hele dag bezig geweest om een eend te vangen waarvan de vleugel helemaal kapot was. Ik laat echt geen dier zonder hulp achter. 

 

Edit: er geldt hier toch ook dat als je een gewond persoon ziet dat je móet ingrijpen. Dat is elke burger verplicht. Al bel je maar 112 en rij je daarna weg. Maar het móet. Zn regel zou voor dieren ook wel bestaan toch?? Of dat je gwn voor elk wezen (mensen,dieren) hulp moet inschakelen. Lijkt mij niet meer dan logisch. 

Maar helaas wordt tegenwoordig zelfs de hulp voor mensen steeds minder. Andere mensen staan er liever omheen te filmen dan dat ze even 112 bellen of hulpverlenen (een jas over iemand heen leggen kan iedereen). 

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

"  Ik vraag me af of je zulke mensen aan kan geven voor dierenmishandeling oid? Kan toch niet zo zijn dat je een verdwaalde hond signaleert maar dat nergens aangeeft, al is het bij de politie, dat moet toch haast mishandeling zijn? "

 Er is zeker nood aan een degelijk onderrricht bij mensen (begint op school maar daar zijn ze blijkbaar nog niet aan toe, misschien op een uitzondering na). En als dit dan ook nog zou ondersteund worden door een deftig wetgeving. Tja dan zouden we al een heel stuk op de goede weg zijn.

 

Er ontbreekt echter één ding. Namelijk bekwame politici!

honden page profiel Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu 3 doggies

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Ik woon in Papendrecht/Dordrecht.
In Papendrecht ging het om een Bull Terrier/Border Collie kruising.

In Dordrecht is vorig jaar zomer bij 't Vissertje ook geprobeerd een hond te stelen door Polen. Het ging om een Cane Corso. Hij liep daar los en ze probeerden hem naar de auto te lokken..

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

http://www.ad.nl/dordrecht/politie-ontvoering-honden-voor-gevechten~a5e73c84/ 

 

Politie: ontvoering honden voor gevechten

De politie waarschuwt baasjes in Dordrecht en omgeving voor de mogelijke ontvoering van hun hond. Het korps zegt serieuze signalen te hebben dat er op viervoeters geaasd wordt, om ze in te zetten bij hondengevechten, die geld opleveren.

Daar zijn recent ‘een aantal meldingen’ over binnengekomen, aldus de politie. Sommige baasjes zijn aangesproken tijdens het uitlaten van hun hond, maar er is ook brutaalweg bij hondenbezitters aangebeld. De vermeende ronselaars zouden bijzonder veel interesse tonen in het karakter van honden, ongeacht hun ras, en zouden in sommige gevallen gevraagd hebben of ze het dier mochten uitlaten.

Ga er niet op in, luidt het advies. Mogelijk worden de ‘onschuldige honden’ gebruikt om mee te trainen, of om bestaande vechthonden mee te laten oefenen. Daar zijn alle rassen geschikt voor, aldus de politie.

Er zijn nog geen verdachten in beeld.?De politie roept mensen daarom op om, wanneer ze aangesproken worden, 112 te bellen en zoveel mogelijk details over de verdachten te onthouden. Het uiterlijk, maar ook bijvoorbeeld het kenteken van hun auto.

gast (Gast)

upje

gast (Gast)

upje

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Dit bericht zag ik ergens anders ook.

Wat een ***om zelfs langs de deuren te lopen.

2 jaar geleden was het in ons dorp ook dat je gewaarschuwd werd door de politie.

 

Hoog risico honden daar heeft  de politiek demond vol van.Cursus,opvoeden..

Wedden dat deze vechthonden die illegaal gehouden worden nooit gevonden worden?

 

gast (Gast)


Daarom hoop ik dat men dit artikel steeds een upje geeft!!!

Want veel te vaak staan er nog steeds eventjes honden te wachten bij een supermarkt bv...

Ook al let je nog steeds op je hond bij bv een bakker..je word even afgeleid (misschien wel bewust!!)
Weg is je hond.

Hetzelfde als zakkenrollers...men staat er bij en toch kan het je overkomen.
Ook breekt nu weer de zomertijd aan dat men zelfs gratis hun hond op marktplaats ed zet...
Ook deze honden(katten/kittens) kunnen in dit circuit terecht komen..
:'( :'( :'(

honden page profiel pim pim 3 doggies

honden foto van pim

Het wordt denk ik tijd dat de chip die honden al krijgen ook op afstand uit te lezen is.... en dan zo dat eruit halen/snijden niet kan.... dan is stelen niet meer lucratief en worden vermiste honden ook makkelijk weer gevonden. 

 

Moet je toch niet aan denken zeg, dat je hond onder je neus vandaan gestolen wordt. Ik vrees dat ik ook zo een sukkel heb dat als die losloopt en iemand lokt hem naar een busje met iets lekkers dat ik vanaf een afstandje enkel kan toekijken... 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

wat ik me af vraag is, of er werkelijk serieus iets gedaan wordt om dat hondengevechten circuit uit te bannen al is dat misschien gevaarlijk en complex.

 

Het lijkt voor mij net alsof ze alleen soms toevallig een ontdekking doen.

 

 

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: Van Volvopas
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^