Wooof hondenvoer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

ik zit nog eens op de site van Wooof hondenvoer te kijken aangezien er veel mensen tevreden lijken te zijn inmiddels en ik zie dat er veel is aangepast.

Echter de samenstelling vind ik behoorlijk twijfelachtig, zalm op de eerste plek terwijl er alleen mais inzit als koolhydraatbron? Rund/dierlijk eiwit als vleesbron (is dit een andere naam voor vleesbeendermeel?) Dit eerste (zalm op 1) kan al nooit voor dit geld icm met 1 koolhydraatbron en het eiwitpercentage klopt dan ook niet. Weet iemand de precieze percentages toevallig?

Daarnaast lees ik dit:

Waarom een geperste brok?
Tijdens het fabriceren wordt er minder energie verbruikt en daardoor is het minder belastend voor het milieu. Grondstoffen behouden hun waarde omdat tijdens het persproces de brokken ruim onder de 100 ºC blijven. Vitaminen, mineralen en overige ingrediënten blijven hierdoor volledig intact. Geperste brokken belasten de maag minder en bovendien is de vertering van de brokken beter doordat de brokken veel sneller in de maag oplossen.

Dat eerste is sowieso al complete bullshit en dat tweede vraag ik me ten zeerste af. Toen ik voorheen kritische vragen stelde werden mn vragen verwijderd op FB.... ook beantwoorden ze hun paginaberichten niet zie ik.

Ik zie ook dat ze taurine toevoegen, dat is alleen nodig voor kat en als er te weinig aan dierlijk inzit. Hun samenstelling suggereert behoorlijk veel vlees dus dit is ook vreemd.

Ik heb ze inmiddels ook hierover gemaild maar vroeg me af ik de enige ben met twijfels?

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ik heb een tijd Wooof gegeven, maar Charlie eet het niet meer. Ze is kieskeurig dus misschien dat het daar aan ligt  

 

Ik vind de brokken zelf vooral heel zoet ruiken, echt niet naar hondenvoer, meer naar mensen koek (biscuit achtig). Ik ben er niet wild van haha, dus wij gaan weer terug op Farm Food.

 

Naar de samenstelling heb ik eerlijk gezegd niet echt gekeken, maar ik denk dat je voor die prijs ook niet iets supers kunt verwachten

Anoniem (Gast)

Inderdaad je kan gewoonweg geen goed product verwachten voor die prijs. Maar goed, dat je een matig product op de markt zet is 1 ding, maar hun hele doen eromheen is een 2e. 

 

Zo vindt ik het inderdaad ook heel lelijk dat ze zalm op de eerste plek zetten, terwijl dit overduidelijk slechts een héél klein percentage van de brok is. 

 

Daarnaast verwijderen / negeren ze inderdaad alle (kritische) berichten die hen niet aanstaan, erg lelijk.

 

Prima dat je een matige brok aanbiedt tegen een scherpe prijs, niet iedereen heeft immers zoveel geld, maar om dan zo te liegen op de samenstelling en zo asociaal om te gaan met kritische vragen... Nee sorry komt ik hier niet in ;-) Koop mijn voer dan liever bij een net bedrijf die gewoon open en eerlijk is in alles, het is niet alsof ze de enige zijn op de markt gelukkig. 

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Ik zie nu heel toevallig dat de brok van Tim's hetzelfde is? Zal wel een goedkope basisreceptuur zijn van een privatelabel producent.

https://tims.nl/_1-tims-choice-cold-pressed-sample-50gr/

Zij doen ook dezelfde 'pers' claim alleen zeggen zij 80 graden ipv 100 haha

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" Ik zie nu heel toevallig dat de brok van Tim's hetzelfde is? Zal wel een goedkope basisreceptuur zijn van een privatelabel producent.
https://tims.nl/_1-tims-choice-cold-pressed-sample-50gr/
Zij doen ook dezelfde 'pers' claim alleen zeggen zij 80 graden ipv 100 haha "

 

Ik zag deze laatst voorbij komen toen ik bij Tim's KVV ging bestellen, maar ben ik de enige die deze huismerk brok belachelijk duur vind?

 

2,95 eu voor een sample (die zijn doorgaans toch gratis?) van 50 gram??  

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Ze verkopen daar zo te zien alles wat ze kunnen, ook de gratis Raw4Dogs snijplank bieden ze als product te koop aan haha

Anoniem (Gast)

Lol inderdaad, 2,95 voor een snijplank die normaliter gratis is... Vraag me af of dat uberhaupt mag 

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Zij zetten nergens de juiste en correcte ingredienten van het voer.
Ook geen percentages.
Heb hen daarvoor aangeschreven en ze willen dit niet geven.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

" Zij zetten nergens de juiste en correcte ingredienten van het voer.Ook geen percentages.Heb hen daarvoor aangeschreven en ze willen dit niet geven. "

Op hun website staat dat we ze alles kunnen en mogen vragen? Behalve dit dus haha. Op zich snap ik wel dat ze niet alles in percentages vrijgeven, maar als de volgorde niet lijkt te kloppen mogen ze hier wel toelichting op geven lijkt me.

honden foto van Bennie & Diva / Sultan

" Op hun website staat dat we ze alles kunnen en mogen vragen? Behalve dit dus haha. Op zich snap ik wel dat ze niet alles in percentages vrijgeven, maar als de volgorde niet lijkt te kloppen mogen ze hier wel toelichting op geven lijkt me. "

 hun oude percentage hebben ze zo te zien van hun site verwijderd , want daar kon je zien dat overal ongeveer 65% mais in zat.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

" Op hun website staat dat we ze alles kunnen en mogen vragen? Behalve dit dus haha. Op zich snap ik wel dat ze niet alles in percentages vrijgeven, maar als de volgorde niet lijkt te kloppen mogen ze hier wel toelichting op geven lijkt me. "

Je mag het eender wek merk hondenvoer nemen en de samenstelling, in percentages, staat er op hoor.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Zeer zelden van elk ingrediënt, doorgaans alleen van de ingrediënten waar claims voor worden gemaakt op de voorzijde (dat is namelijk het enige dat verplicht is).

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

" Zeer zelden van elk ingrediënt, doorgaans alleen van de ingrediënten waar claims voor worden gemaakt op de voorzijde (dat is namelijk het enige dat verplicht is). "

 bvb Dog Lovers Gold.

Dog Lovers Gold 'The Original Formula'

Samenstelling: lamsmeel: 20%, bruine rijst: 19.2%, rijst: 19.2%, kippenvet: 10.2 %,
zalm: 6%, doperwten: 5%, kippenmeel: 5%, gedroogde eieren: 4%, lijnzaad: 3.7%,
biergist: 3%, plantaardige vezels: 3%, mineralen: 1%, zalmolie: 0.5%, appel: 0.05%,
wortel: 0.05%, mannan-oligosacchariden: 0.05%, probiotica: enterococcus faecium 0.02%.
Analytische bestanddelen: Ruw eiwit: 26%, Ruw vet: 18%, Ruwe celstof: 3.3%, Ruwe as: 8%, Calcium: 2.0%, Fosfor: 1.1%
Nutritionele toevoegingsmiddelen: Vitamine A (alfa-retinylacetaat): 18.000 IE/kg,
Vitamine D3 (cholecalciferol): 1.800 IE/kg, Vitamine E (all-rac-alfa-tocoferylacetaat): 200 IE/kg,
Koper (Koper(II)sulfaat pentahydraat): 10 mg/kg, Koper (Koper(II)chelaat van
aminozuurhydraat): 5 mg/kg, Zink (Zinksulfaat-monohydraat): 100 mg/kg, Zink
(Zink chelaat van aminozuurhydraat): 50 mg/kg, IJzer (IJzer(II)sulfaat-monohydraat): 100 mg/kg,
Mangaan (Mangaan(II)sulfaat-monohydraat: 35 mg/kg, Jodium (calciumjodaat, watervrij):
1 mg/kg, Selenium (Natriumseleniet): 0.2 mg/kg, L-carnitine: 100 mg/kg.
Sensoriële toevoegingsmiddelen: Yucca schidigera extract: 200 mg/kg. Bevat natuurlijke
antioxidanten en conserveermiddelen op basis van rozemarijn en gemengde tocoferol.

-----------------------------------------------

En dat weet ik dus graag van een voeding en willen ze me niet geven.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

"  bvb Dog Lovers Gold.
Dog Lovers Gold 'The Original Formula'
Samenstelling: lamsmeel: 20%, bruine rijst: 19.2%, rijst: 19.2%, kippenvet: 10.2 %, zalm: 6%, doperwten: 5%, kippenmeel: 5%, gedroogde eieren: 4%, lijnzaad: 3.7%, biergist: 3%, plantaardige vezels: 3%, mineralen: 1%, zalmolie: 0.5%, appel: 0.05%, wortel: 0.05%, mannan-oligosacchariden: 0.05%, probiotica: enterococcus faecium 0.02%. Analytische bestanddelen: Ruw eiwit: 26%, Ruw vet: 18%, Ruwe celstof: 3.3%, Ruwe as: 8%, Calcium: 2.0%, Fosfor: 1.1%Nutritionele toevoegingsmiddelen: Vitamine A (alfa-retinylacetaat): 18.000 IE/kg, Vitamine D3 (cholecalciferol): 1.800 IE/kg, Vitamine E (all-rac-alfa-tocoferylacetaat): 200 IE/kg, Koper (Koper(II)sulfaat pentahydraat): 10 mg/kg, Koper (Koper(II)chelaat van aminozuurhydraat): 5 mg/kg, Zink (Zinksulfaat-monohydraat): 100 mg/kg, Zink (Zink chelaat van aminozuurhydraat): 50 mg/kg, IJzer (IJzer(II)sulfaat-monohydraat): 100 mg/kg, Mangaan (Mangaan(II)sulfaat-monohydraat: 35 mg/kg, Jodium (calciumjodaat, watervrij): 1 mg/kg, Selenium (Natriumseleniet): 0.2 mg/kg, L-carnitine: 100 mg/kg. Sensoriële toevoegingsmiddelen: Yucca schidigera extract: 200 mg/kg. Bevat natuurlijke antioxidanten en conserveermiddelen op basis van rozemarijn en gemengde tocoferol.
-----------------------------------------------
En dat weet ik dus graag van een voeding en willen ze me niet geven. "

 

Dit is eerder bij hoge uitzondering dan dat het normaal is dat álle percentages vermeldt staan. Ik ken de voorzijde van DLG niet, maar in de meeste gevallen is dit omdat er dus opmerkingen/claims over de betreffende ingrediënten worden gedaan.

Neemt niet weg dat het goed is als men alles vermeldt uiteraard. Al zegt dit lang niet alles, er zijn genoeg marketingtrucjes om het ook mét percentages er beter uit te laten zien dan een ander (vers vlees gebruiken & rehydrateren bv).

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Nog los van het feit of ze het in de juiste volgorde vermelden, wat Wooof dus niet doet...

 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Ik voer het nu bijna een jaar en kijk niet meer naar al die samenstellingen.

Kijk naar m'n honden en die doen het eindelijk na heel wat voer gehad te te hebben het er super op.

Jaren vlees gevoerd, goedkoop merken, dure merken steeds had mijn collie last van slappe ontlasting vaak smerige broeken hierdoor om gek van te worden als je je hond 3-4x per week zijn achterkant moet wassen.

Overgestapt op Biofood, zeer tevreden daarna samenstellingen wat vergeleken en vond wooof zeer veel overeenkomsten hebben dus overgestapt.

Met volle tevredenheid nu in het jaar misschien 3-4 smerige broeken gehad bij m'n collie.

Vachten zijn intens van kleur en glimmen.

 

Waarom altijd zo krampachtig over dat hondenvoer terwijl de meeste onder ons zelf van alles naar binnen schuiven wat in de supermarkt te koop is.

Als mensen het willen voeren prima toch en als zoveel honden het er goed op doen wat is dan het probleem??

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Omdat honden elke dag hetzelfde eten en wij niet... ik zou mezelf én dus ook mijn hond niet dag in dag uit op eenzijdige en inferieure voeding willen hebben.

 

Je bent immers wat je eet is de uitdrukking. Maar dat is inderdaad ieder zijn eigen keuze.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Ik heb Wooof vorige week ook gemaild met bovenstaande vragen, inmiddels een week later en nog geen reactie.

 

Ik krijg een beetje het vermoeden dat ik deze inmiddels ook niet meer hoef te verwachten. Waarom een klantenservice als je toch alleen de mails beantwoord die jou als bedrijf uitkomen...?

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Ik heb inmiddels toch nog een reactie! Echter hebben ze de helft van mijn vragen niet beantwoord dus ik wacht het nog even af.... Ik laat het weten :)

 

 

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Op 17 mei heb ik onderstaande gestuurd. Helaas tot op heden wederom geen reactie.... Wat voor mij bevestigd dat hun vermelding van samenstelling niet klopt (dit kan ook niet kloppen, maar goed) of dat ze domweg geen antwoord hebben op mijn vragen.

 

Dank je wel voor je reactie. Ik ben student en diervoeding is een grote hobby van mij. Echter kan ik er niet zo goed tegen wanneer merken dingen claimen die niet (lijken) te kloppen. Vandaar dat ik in dat geval kritische vragen ga stellen. Dit kan en doe ik echter alleen wanneer een merk mij daar aanleiding toe geeft. Het spijt me wanneer mijn kritische vragen aanvallend overkomen.
 
Ik mis echter in je reactie wel een aantal antwoorden, met name de 2 eerste vragen die ik stelde over de samenstelling en de vermelding daarvan en of jullie kunnen aantonen dat geperste brok daadwerkelijk beter is/minder belastend is voor de maag of dat dit slechts een theorie is die jullie hebben overgenomen van een andere producent?
 
Daarnaast geef je aan dat de granen nogmaals licht verhit worden, een graad of 70 (neem ik aan?) zou ik niet licht willen noemen. Eiwitten denatureren prima bij die temperatuur. Maar dit terzijde.

Mochten jullie mijn onbeantwoorde vragen ook nog willen beantwoorden dan zou ik dit zeer op prijs stellen.

Anoniem (Gast)

Waarom zoveel energie steken in een merk dat je toch niet gaat voeren?

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Wij voeren de honden wooof zalm, dit is de enige brok die ik heb gevonden waar Puck tegen kan met al haar allergieën. Ze krijgen daarnaast ook kvv, en doen het daar super op. Ze vinden het heel lekker, gebruik het zelfs ook als beloningsbrokjes. Ze hebben er ook vanaf het begin goede ontlasting op gehad, dus ik ben tevreden.

En zeker in combinatie met de kvv ben ik niet bang voor tekorten of andere problemen. Ze krijgen ook af en toe nog wat eten van ons als er wat over is wat Puck mag, zoals rijst, ei, fruit of groenten.

 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

"  
Ik zag deze laatst voorbij komen toen ik bij Tim's KVV ging bestellen, maar ben ik de enige die deze huismerk brok belachelijk duur vind?
 
2,95 eu voor een sample (die zijn doorgaans toch gratis?) van 50 gram??   "

Ik dacht nog dat het een foutje zou zijn want €2,95 kost een kilo nog niet maar het is echt waar. 

Bij mijn bestelling een zakje besteld om te proberen als beloning en zie. 

 Ik heb een privébericht gestuurd via facebook en hoop daar een reactie op te krijgen. 

Geen reactie is einde bestellingen daar. 

Wat een aanfluiting. 

Brokjes zien er ook nog eens muf uit. 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Hij heeft het bericht ongeveer een uurtje geleden gelezen en ik krijg geen antwoord via privébericht. 

 

Zie ik net dat biofood 3 kg ook maar krap 2 maanden houdbaar is. (september)

Mijn vorige zak biofood van 3 kg van een maand geleden is tot december houdbaar. 

Daar baal ik ook van. 

Klacht nummer 2. 

Einde bestellingen daar. Jammer. 

 

 

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" Hij heeft het bericht ongeveer een uurtje geleden gelezen en ik krijg geen antwoord via privébericht. 
 
Zie ik net dat biofood 3 kg ook maar krap 2 maanden houdbaar is. (september)
Mijn vorige zak biofood van 3 kg van een maand geleden is tot december houdbaar. 
Daar baal ik ook van. 
Klacht nummer 2. 
Einde bestellingen daar. Jammer. 
 
  "

 

Wat jammer inderdaad!

 

Dat van die sample is echt bizar, geldklopperij gewoon..

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

"  
Wat jammer inderdaad!
 
Dat van die sample is echt bizar, geldklopperij gewoon.. "

 Tja, ze gooien zo hun eigen ramen in want dit is natuurlijk geen goede reclame. 

 

 

Hoe word je snel rijk.

Proefzakje van 50 gram voor €2,95 en nog muffe brokjes zonder houdbaarheidsdatum ook. Wat een afgang. €826,- verdienen op een zak voer van €39,55. Tel uit je winst. 

 

Wat doe ik verkeerd? Dit is pas echt geld verdienen met gebakken lucht. 

 

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Volgens mij gaat er hier iets mis met de berichten? Een reactie van mij staat hier niet meer bij en er staan nu berichten over een ander onderwerp onder dit topic?

 

Samples e.d. zijn altijd gratis Tim's wil alleen overal graag een 'waarde' aanhangen. Dit doen ze ook met gratis goodies van leveranciers. Nogal aparte strategie....

Volgende forumvraag: Gezonde brokken voor Westie pup?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^