Hoe vaak langharige hond wassen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Ik heb nu trouwens deze puppyshampoo, als de fles leeg is stappen we over naar een volwassen shampoo.

Tropiclean

Ook fijn, maar hier verkopen ze,daarvan alleen de pupvariant. Dus ook daar ga ik nog even verder voor kijken.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" (ik krijg altijd een beetje schuldgevoelens omdat ik mijne Havanezer knip, als ik jouw foto's zie met prachtig uitgekamde havietjes, Xtine  ) "

 Ja, ze zijn prachtig en ik ga ook echt mijn best doen om de vacht lang te houden. Al doende leert men. Na een boxer die bijna niet geborsteld werd, maar afgedaan werd met natte doeken om het losse haar te verwijderen, nu naar polletje piekhaar die schoon en klitvrij moet worden gehouden. Het is even wennen...

Waarom hou jij de vacht kort? Puur voor het makkelijke, of nog een andere rede?

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Trouwens, nog even een vraagje, de voorkant heeft hij nu mooi havanezerhaar, echt van die sliertjes. Bovenop zijn rug is het nog van dat polletje piekhaar. Krult beetje raar vooral na het wassen en is ook nog niet zo lang. Wanneer is de vacht volwassen, zeg maar? 

Zoals ik begrijp van internet gaat hij rond deze leeftijd over op volwassen vacht?  (8 mnd.)

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

 

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Xtine

" Trouwens, nog even een vraagje, de voorkant heeft hij nu mooi havanezerhaar, echt van die sliertjes. Bovenop zijn rug is het nog van dat polletje piekhaar. Krult beetje raar vooral na het wassen en is ook nog niet zo lang. Wanneer is de vacht volwassen, zeg maar? 
Zoals ik begrijp van internet gaat hij rond deze leeftijd over op volwassen vacht?  (8 mnd.) "

Gaat nu over op zijn jeugdvacht.
Volwassen vacht zie je echt pas rond de drie jaar.
Het type vacht dat hij uiteindelijk zal hebben hangt uiteraard heel veel af van de kwaliteit van de vacht dat de ouders hebben.
Sommige hebben breekvachten, die hebben dus eigenlijk een soort van ruiperiode, en die kunnen dan nooit een echt lange vacht hebben.
Er zijn best nog heel wat verschillende types van vacht bij de Havanezer.

 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

Wij wassen hem met shampoo  alleen als hij echt vies is, en bij de trimmer laten we het doen.

 

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

"  Puur voor het gemak.
Ik heb ze het eerste anderhalf jaar lang gelaten (tweede foto) maar was bijna niet te doen omdat ze elke dag met de jachthonden mee in de bossen gaat wandelen. Op de 2 de foto is ze ongeveer 8 maanden oud.
Ik vond het voor haar en voor mij makkelijker om ze kort te zetten
Maar ze zijn echt veel mooier met lange haren. "

 

Ja, in alle eerlijkheid vind ik haar ook veel mooier met lang haar... maar goed, het moet ook handig zijn.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Gaat nu over op zijn jeugdvacht.Volwassen vacht zie je echt pas rond de drie jaar.Het type vacht dat hij uiteindelijk zal hebben hangt uiteraard heel veel af van de kwaliteit van de vacht dat de ouders hebben.Sommige hebben breekvachten, die hebben dus eigenlijk een soort van ruiperiode, en die kunnen dan nooit een echt lange vacht hebben.Er zijn best nog heel wat verschillende types van vacht bij de Havanezer.
  "

 Hij stamt af van de kennel Baribal. wij noemen hem Haribal, dus zal best goed komen met die vacht

 

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Ik heb ondertussen nog wat verder gezocht naar een fijne shampoo en ik las op veel fora Jean Peau shampoo en hier dus ook. Ik dacht, laat ik deze eerst bestellen en ik las hier op HP de excellent variant, dus die heb ik besteld. Shampoo is betaalbaar, en in de fles rook hij al heerlijk. Ik heb ons Hiemke er mee gewassen en jeetje, het is nu 5 dagen geleden en hij ruikt nog heerlijk, eigenlijk nog lekkerder, want de eerste dagen was de geur wat sterk, vond ik. Daarnaast is zijn vachtje heerlijk zacht. Ik had ook een klittenkam met van die mesjes gekocht, en een dubbele kam van Jean Peau. De klittenkam vond ik niet zo'n succes, de Jean Peau kam is erg fijn! Ik had wel een kam maar die tanden waren minder lang. Nu ontdekte ik dus klitten, met de nieuwe kam  Ik heb alle klitten vakkundig verwijderd met de schaar, hem super goed geborsteld en dat ging nu veel fijner met die zachte vacht, en het mannetje is nu een echt prinsje met zacht vachtje en lekker ruikend  ik neem hem nu maar dagelijks even onder handen om hem klitvrij te houden, want dat valt niet mee. Achter de oren, onder de oksels en op zijn rug bij zijn staart zijn klitmagneten. Op die laatste plek ligt zijn staart op de rug, vandaar. Maar al doende leert men, en ik heb in elk geval voor nu een fijne shampoo gevonden. En haartips zijn natuurlijk altijd welkom!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Jean Peau is inderdaad een heel fijn en bekend merk!

Ik heb daarvan altijd de oog lotion voor Freggle.

Met die witte hondjes heb je vaak van die rode traanstrepen onder de ogen.

En met de oog lotion, een beetje op een watje, houd je het heel goed schoon en wit.

De lange haren onder de ogen knip ik ook altijd nog weg.

 

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Jean Peau is inderdaad een heel fijn en bekend merk!
Ik heb daarvan altijd de oog lotion voor Freggle.
Met die witte hondjes heb je vaak van die rode traanstrepen onder de ogen.
En met de oog lotion, een beetje op een watje, houd je het heel goed schoon en wit.
De lange haren onder de ogen knip ik ook altijd nog weg.
  "

 Traanstrepen zijn hier traankorstjes en die kan ik zo weghalen, gelukkig. Haartjes om de ogen knip ik ook. Heb geprobeerd het toch te laten groeien, maar dan heeft hij geen ogen meer dus dan maar knippen!

Shih Tzu (Gast)

Wij hebben 3 Shih Tzu's die alle drie in showvacht rondlopen,en dat is dus een hoop werk om ze mooi te houden.Echter wij lopen 4x per dag door de natuur en dan worden ze vuiler dan ik zou willen maar we willen niet alleen mooie honden maar ook gelukkige honden.We vinden het dus belangrijk dat ze kunnen loslopen en ravotten ondanks hun lange vacht.Als ze ongeveer 10 maanden oud zijn wisselt de puppyvacht voor de volwassenvacht en dat is een rot periode want dan klit de vacht soms behoorlijk en veel mensen laten dan de schaar er in zetten wat zo zonde is.Even doorzetten en je krijgt en er een prachtige hond voor terug.Wij wassen onze Shih Tzu's iedere 14 dagen en na het wassen worden ze gefohnd.Omdat we dit al doen vanaf dat ze 8 weken oud zijn zijn ze er aan gewend,maar toch doe ik het met 2 personen om zo een hand vrij te houden om te borstelen tijdens het fohnen.Je zou je partner kunnen vragen je te helpen.Fohnen na het wassen geeft minder klitten dan zo op laten drogen en in de winter is het ook echt te koud om zo'n lange vacht aan de lucht te laten drogen.Wat betreft shampoo ik heb zo'n beetje alle dure merken hondenshampoo gebruikt en het beste bevalt ons Andrelon Oil&Care en daarvan ook de cremespoeling.Dit is gewoon shampoo voor mensen en ik vind het zelf betrouwbaarder dan de meeste hondenshampoo's omdat mensenshampoo's beter getest zijn en er een duidelijke specificatie staat op de verpakking iets wat ik bij hondenshapoo's nogal eens mis.Wat betreft kammen ik doe dit iedere dag en sla geen dag over.Ik zet ze op de tafel en kam en borstel ze helemaal door en de paardenstaartjes worden opnieuw netjes gezet.Door iedere dag te kammen voorkom je erge klitten en je hond went er aan om stil te liggen en juist door iedere dag te kammen ben je sneller klaar.Het fohnen zou ik mee gaan oefenen,laat hem eens zonder dat hij gewassen is wennen aan het geluid en het gevoel op zijn vacht.Bijvoorbeeld eerst een minuutje en dat steeds uitbreiden naar langer.Iedere hond kan dit leren maar soms moet je ook een beetje streng zijn voor zijn bestwil.Succes!

Shih Tzu (Gast)

De basis borstels en kammen die ik gebruik zijn een borstel met extra lange tanden en een kam met extra lange tanden.En een klittenkam en dat is een kam met lange en korte tanden om en om.

Verder soms een slickerborstel en een vlooienkam om de vuiltjes rondom de ogen mee weg te kammen.

Ik koop mijn borstels en kammen bij Dumuchi.

Goede borstels en kammen zijn duur maar gaan ook erg lang mee.Een klittenkam met mesjes zou ik niet gebruiken.

Borstelen:Eerst de hele vacht met de Maxi-pin borstel met stalen lange tanden,dan nalopen met de stalen kam met lange tanden en bij eventuele klitten de klittenkam om ze uit te pluizen.Bij hele erge vervelende klitten zet ik de schaar erin we gaan geen minuten lang pijnlijk zitten pielen op een klittenbal.Staartjes zetten en klaar is kees.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Een shih-tzu vacht is weer anders dan van een havanezer, volgens mij. Maar hoe dan ook, een boxer was een stuk makkelijker

Ik ga hier ook niet lopen klooien met klitten, gewoon de schaar er in en weg klit. Ik heb geen showhondje en dat zal hij ook nooit worden, maar ik vind een korte vacht gewoon minder mooi. Ik knip gewoon kort wat onhandig is, zoals zijn kont en poten en bij de oogjes. Zal wel niet zo horen, maar dat maakt me niet uit. Staartjes doen we niet aan, hooguit een keer als mijn dochter kappertje speelt. 

Hij wordt hier ook wel geföhnd, maar hij vindt dat helemaal niks, maar niet föhnen betekent de stank van een natte hond en dat vinden wij dan weer niks  overigens vind hij wassen ook niet leuk, zich vies maken daarentegen doet hij graag! Hij lag vanochtend al in een modderpoel in het bos, want dat is fijner dan in bad! Bedankt voor de tips! 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Geen langharige hier... de mechel die binnen woont, was ik best vaak, zeker 1 keer per maand. Ik hou van een hond die lekker ruikt en lekker zacht is. Dus vaak in bad met shampoo en conditioner en daarna droogblazen en uitborstelen. En natuurlijk wat 'parfum' er op dan.
Ik heb ook wel wat familie die niet zo hondminded is en dan is het gewoon fijn om een propere hond te hebben voor ze... dus als er een feest is (best vaak bij ons O-) ) gaat ze ook in bad.

De buitenhonden doe ik enkel in de rui, ze zwemmen heel veel en als ik indoor ga zwemmen, worden ze daarna drooggeblazen.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

2 x per jaar bij de trimmer, en denk 1 a 2 x per jaar wannee die zich bedacht heeft ergens in te rollen.

 

iedere week woww? Ik dacht inderdaad dat het echt slecht was voor de huid.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Je hebt ook de optie tot afspoelen (zonder champo) na een "vieze" wandeling. 

 

Mijn tante zet na zo'n wandeling haar hondje in de gootsteen. En spoelt dan fftjes t ergste weg. 

 

Krijg je daarna natuurlijk t drooggebeuren. Wellicht dat dan een lichte waterblazer iets is.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Geen langharige hier... de mechel die binnen woont, was ik best vaak, zeker 1 keer per maand. Ik hou van een hond die lekker ruikt en lekker zacht is. Dus vaak in bad met shampoo en conditioner en daarna droogblazen en uitborstelen. En natuurlijk wat 'parfum' er op dan.
Ik heb ook wel wat familie die niet zo hondminded is en dan is het gewoon fijn om een propere hond te hebben voor ze... dus als er een feest is (best vaak bij ons O-) ) gaat ze ook in bad.

De buitenhonden doe ik enkel in de rui, ze zwemmen heel veel en als ik indoor ga zwemmen, worden ze daarna drooggeblazen. "

 Hier haalden we bijna dagelijks een natte doek over de boxer heen en zodra we vonden dat de echte hondenlucht ging overheersen, werd hij ook gewassen met shampoo, hoor. Boxer heeft natuurlijk heel kort vachtje, dus die kan je ook met een doek schoonmaken, maar hij vond het zelf altijd heerlijk als hij gewassen werd. Daarna een schoon kussen en meneer was echt blij. En wij ook, hou ook van schone honden.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Je hebt ook de optie tot afspoelen (zonder champo) na een "vieze" wandeling. 
 
Mijn tante zet na zo'n wandeling haar hondje in de gootsteen. En spoelt dan fftjes t ergste weg. 
 
Krijg je daarna natuurlijk t drooggebeuren. Wellicht dat dan een lichte waterblazer iets is. "

 Hij was vanochtend ook vies, zoals op de profielfoto, maar nadat ik dan de takken er heb uitgeplukt laat ik m gewoon ff een uurtje drogen en dan borstellen en dan is het vies er weer uit. Alleen zijn voetjes zijn nog donker, maar dat is geen ramp. Ga niet wekelijks wassen, dat is me echt te veel. 

honden page profiel Marjolein & Toby Marjolein & Toby

honden foto van Marjolein & Toby

" Ik was Pepijn nooit. Hij komt 3 á 4 x per jaar bij de trimster, zij wast hem dan wel. "

Híer wordt Toby alleen gewassen als hij in bv een karkas heeft liggen rollen, of zoals een paar maanden terug in varkensmest die net op een land uitgereden was. 

Ik heb een ruwhaar.

Ik borstel misschien 1x per maand en hij wordt 2x per jaar geplukt. 

Mhh, voel me nu wel een slecht baasje 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Bijensteek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^