Onze boxer eet slecht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

RoTo (Gast)

Hallo, Wij hebben een schat van een Boxer reu van bijna 1 jaar oud. Hij doet het keurig op de normale puberstreken na, alleen hij eet heel slecht/moeilijk/tegenzin!Vanaf begin af aan zijn we eigenlijk al aan het stoeien met zijn eten. Hij kreeg altijd puppybrok van Renske. Normale hoeveelheid verdeeld over 3x per dag. Toen had hij dagen dat hij wel gelijk ging eten, maar ook vaak dagen dat hij weinig at. Met het graseten en misselijkheid erbij.Sinds een maand zijn we overgestapt op Renske volwassen voer Eend & Konijn, speciale smaak voor de moeilijke eter zoals de zak het zegt. Daarnaast geven we ook nog Renske vers er doorheen om het toch nog wat aantrekkelijker te maken. We geven weer de gewone hoeveelheid, zitten er zelfs nog ietsje boven omdat we iets van het vers voer er doorheen doen. Als we het voer klaar maken, dan komt meneer nooit gelijk naar de bak toe, maar moeten we hem altijd lokken of hij slaat gewoon een maaltijd over. Zelden eet hij alles op. We gaan hem al strakker op het voer zetten zodat hij iets minder krijgt of toch verdelen over 2x per dag. Toch heb ik zo'n idee dat het niet echt zal werken bij hem. Gelukkig is hij nooit echt mager geweest of geworden, maar wel mooi slank en slungelig zoals het bij de leeftijd hoort. 35 kilo en een schofthoogte van 66 cm. Energie level is ook normaal. Het is alleen altijd een strijd met eten omdat hij altijd met lange tanden eet. Koekjes heeft die geen problemen mee. We hebben niet echt het idee dat hij het eten niet lekker vind ofzoiets, want soms zijn er dagen dat hij wel gewoon eet. Bak steeds weghalen hebben we ook al geprobeerd. Vandaag echter weer een dag dat hij nog niets heeft gehad en alleen maar gras aan het eten is. Hij heeft zelfs lopen overgeven tijdens het uitlaten. Iemand hier ook ervaring met een moeilijk, met tegenzin etende boxer & Tips wat voer, hoeveelheid en verdelen over de dag betreft?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zou in ieder geval naar 2 keer per dag gaan. 

 

Ben je al eens naar de dierenarts geweest om naar dat overgeven te laten kijken?

RoTo (Gast)

Hoi,

Nee nog niet! We hebben de indruk dat het echt van de honger komt omdat je ook zijn maag tekeer hoort gaan.

Judith (Gast)

Ik zou je dierenarts vragen om eens naar dat braken te laten kijken.
Hoe is het drinkgedrag van je hond? Is dat ook afwijkend, dan zou ik zijn nieren laten onderzoeken.

honden page profiel Mara en AydenMara en Ayden

honden foto van Mara en Ayden

Ik heb hier verder niet veel ervaring mee, maar Ayden ging een stuk beter eten toen we van 3 keer naar 2 keer per dag gingen.

En verder als je dat niet al doet voeren na de wandeling, het wellicht presenteren als een soort "beloning"?

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik zou ook naar de dierenarts gaan met hem. 

Er zijn natuurlijk altijd honden die minder van eten houden, maar er kan ook een medische reden zijn, iets aan zijn maag, tanden, slokdarm etc.. 
Hoe doet hij het op alleen vers? De hond van een vriendin van mij at ook geen brokken, maar eet wel super goed zijn kvv. 
Ook ik geef alleen maar kvv aan mijn hond, maar die is nooit moeilijk geweest met eten gelukkig. 

 

Ik zou trouwens sowieso naar 2 x per dag gaan, dat is het beste voor de hond, te lang, of een hele dag niet eten kan ook voor misselijkheid zorgen en dus raden ze aan je hond 2 keer per dag eten te geven. En als er geen medische reden te vinden is, gewoon het vlees weg halen, ook geen tussendoortjes etc. Dan leert hij vanzelf dat als hij het niet op eet hij ook niets anders krijgt. Als hij echt honger heeft dat eet hij wel. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Je hond is gezond, speels, levenslustig en goed op gewicht. Niets mis mee dus. Je voert alleen meer dan hij nodig heeft en dus eet hij niet elke portie op en is hij ook niet enthousiast als je het eten klaar maakt.

 

Mijn tip is dus er geen punt van te maken. Zet het eten neer, ga iets anders doen en na 10 minuten haal je de bak met eten weg. Zit er nog voer in, ook als dat de hele portie is, gooi het dan weg. Niet eerder de volgende portie geven, de volgende portie niet groter maken en vooral ook niet gaan compenseren met snoepjes/koekjes. Als hij honger heeft dan komt hij wel eten.

 

De drukte die jullie maken over het eten zal er eerder voor zorgen dat hij té slecht gaat eten dan dat hij beter gaat eten. Wat jullie nu aanleren is: eten = stress en toestanden.

 

Btw; Ik heb dezelfde problematiek gehad en dezelfde tip. Werkte prima hier en ze werd niet te mager of mat. Ze at wanneer ze het nodig had, niet omdat ik het voor haar neus zette. Na haar sterilisatie is ze beter gaan eten maar nog steeds geen grote eter.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Wanneer heb je de laatste keer ontwormt? Dat braken was vandaag en geen stelselmatig iets. Hoeft dus niets met het 'slechte' eten te maken te hebben. Kan bv ook een worminfectie zijn.

 

Als ze veel gras eten kan je ook een paar dagen wat plakjes banaan bij het eten doen. Helpt hier heel snel.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ik zou overgaan op anti-allergisch voer. Sommige honden breken dierlijke eiwitten niet af. Wanneer dit te lang duurt kan je hond mank gaan lopen. Een hond kan heel intuitief en goed aangeven wat wel en niet goed voor hem is. 

honden page profiel RoToRoTo

honden foto van RoTo

Hoi!

Dank allen voor de reacties.

Ik denk dat het inderdaad ligt aan de hoeveelheid voer en de stress die wij (onbewust)? meegegeven als wij gefrustreerd zijn dat hij niet eet Ik hoop en geloof niet dat het medische reden heeft!

We gaan hem strakker op het voer zetten, dat als eerste.
Ontwormingskuur heeft die begin maart nog gehad.

Nou heb ik wel gehoord dat een Boxer van nature moeilijker eters zijn en ook wat vaker last hebben van een gevoelige maag! Ik hoop ook wat reacties te krijgen van mede boxer eigenaren!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik hoop t voor je. Maar begin maar eens met alleen s morgens en s avonds eten te geven. Eet hij niet, prima, morgen weer een dag.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Wij hebben een boxer van 10 maanden. Maar geen moeilijke eter dus hier geen ervaring mee. Voeren Orijen brokken 5 dagen in de week en carnibest kvv 2 dagen in de week. Doet hij het super goed op. Maar dat is natuurlijk persoonlijk. Wel snel last van dunne ontlasting maar met probiotica van puur goed in de hand te houden. Heeft hij vooral last van na het strand (iets met zout water drinken) en soms ook wel stres/enthousiasme gerelateerd. 

 

Maar lastig eten ken ik dus niet zo. Ja als puppy had hij hills dat vond hij niks en wij ook niet want vet vieze scheten!! Daarna Acana dat was al beter en nu Orijen, dat eet hij met veel plezier op. Maar carnibest kvv 2 dagen per week is feest . Gelukkig eet hij dus wel gewoon die andere dagen z'n brokken. Voer trouwens wel 2x per dag. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Hier hebben we vele jaren boxers gehad  en die aten niet ,maar vraten ,Echt alles ,Zij kregen wel vers voer  vooral vuile pens  en deden het daar prima op ,

Twee x daags is genoeg op deze leeftijd hoor ,en de bak na een minuut of tien weghalen ,

Verders er niet zo'n punt van maken als hij  goed gezond is ,

honden page profiel RoToRoTo

honden foto van RoTo

Hoi!

Het is onze aller eerste hond, dus het voelt het beetje als ons kindje! Als er wat mee is dan zijn we gelijk bezorgd

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Hoi!Het is onze aller eerste hond, dus het voelt het beetje als ons kindje! Als er wat mee is dan zijn we gelijk bezorgd "

 Je hebt gelijk hoor ,boxers lenen zich er ook voor en blijven zich ook kinderlijk gedragen 

Eigenlijk zijn ze leuker als kinderen (oeps)

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

"  Je hebt gelijk hoor ,boxers lenen zich er ook voor en blijven zich ook kinderlijk gedragen 
Eigenlijk zijn ze leuker als kinderen (oeps) "

Haha dit is ook onze eerste eigen hond samen en dus een boxer. Super leuk en al onze tijd en energie stoppen we er met veel plezier en liefde in!! 

 

Misschien ooit tijd voor de volgende stap en dat zijn kinderen. Maar roep ook wel geef mij maar een tweede boxer ipv kinderen 

gast (Gast)


Als ik het goed lees,

Eet hij al moeilijk vanaf het begin.
Eet gras vanaf dat jullie hem hebben
Is al misselijk vanaf dat jullie hem hebben

Dit is al vanaf dat jullie hem hebben.

Hij spuugt nu(of ook al langer of ook al die tijd??)

Ik zou nu echt niet zelf experimenteren met de voeding.
Maar eerst naar de dieren arts en heel goed uitleggen wat er vanaf het begin speelt.
De hond doet wel vrolijk daar staan helemaal boxers om bekend.
Leuke Clowns.

Ik zou wel echt voor de dierenarts gaan dit lijkt mij persoonlijk wel echt ongezond.
(op korte termijn)

Kan de hond bv in een onbewaakt ogenblik iets hebben ingeslikt als jonge pup??

Ik hoop dat je toch snel naar de dieren arts gaat en kijkt wat deze zegt en evt adviseert.

Laat je nog iets horen hoe het verder gaat??
Succes!!

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Maar eerst naar de dieren arts en heel goed uitleggen wat er vanaf het begin speelt.
De hond doet wel vrolijk daar staan helemaal boxers om bekend.
Leuke Clowns.

Ik zou wel echt voor de dierenarts gaan dit lijkt mij persoonlijk wel echt ongezond.
(op korte termijn)

Kan de hond bv in een onbewaakt ogenblik iets hebben ingeslikt als jonge pup??

Ik hoop dat je toch snel naar de dieren arts gaat en kijkt wat deze zegt en evt adviseert.

Laat je nog iets horen hoe het verder gaat??
Succes!! "

 Als er iets medisch mis is met de hond waardoor hij al zo lang slecht eet dan zou hij niet goed op gewicht zijn en dat is hij wel. Ook geen andere tekenen van ondervoeding zoals een slechte vacht, een te laag energielevel, mat gedrag, moe, doffe oogjes..

 

TS geeft ook aan dat ze eigenlijk meer voeren dan aangegeven staat. Voeg daar dan de inspanningen om de hond maar vooral te laten eten aan toe en voor mij is het echt geen raadsel waarom die hond regelmatig zijn bak links laat liggen.

gast; (Gast)

Kun je ook voorkomen dat hij gras eet?
Proberen het af te leren.

Ondanks alles zou ik jullie hond even laten checken bij de dieren arts.
Liever 1 keer teveel als 1 keer te weinig.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Kun je ook voorkomen dat hij gras eet?
Proberen het af te leren.

Ondanks alles zou ik jullie hond even laten checken bij de dieren arts.
Liever 1 keer teveel als 1 keer te weinig.
"

 Gras eten heeft een reden dat moet je niet afleren.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Lang geleden heb ik een boxer reu gehad. Hij kreeg 2 x daags eten en at goed!

35 kg voor een boxer reu van 12 maanden lijkt me zeker niet te weinig.

Je schrijft dat je boxer met lange tanden eet. Heb je zijn gebit goed bekeken? Er kan eventueel iets fout zijn gegaan met het wisselen. Alles gewisseld en geen dubbele tanden?

honden page profiel ElianeEliane

Brokvoeding is voor een hond geen natuurlijke voeding.

De meeste honden eten wel wat ze voorgeschoteld krijgen, maar als het met lange tanden is zou ik toch eens kwalitatief versvoer voorschotelen.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Brokvoeding is voor een hond geen natuurlijke voeding.
De meeste honden eten wel wat ze voorgeschoteld krijgen, maar als het met lange tanden is zou ik toch eens kwalitatief versvoer voorschotelen.
  "

 Renske brok en vers is prima voer, Maar niet 3 x op een dag!

honden page profiel ElianeEliane

"  Renske brok en vers is prima voer, Maar niet 3 x op een dag! "

 Ik denk dat die frequentie nog van de puppy tijd was

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Ik denk dat die frequentie nog van de puppy tijd was "

 Op dit moment voeren ze nog 3 x per dag, volgens de openingspost. 

honden page profiel ElianeEliane

"  Op dit moment voeren ze nog 3 x per dag, volgens de openingspost.  "

 Ja inderdaad, goed dat jij het wel correct hebt gelezen.

Dat had al een paar maanden geleden mogen aangepast worden.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Ja inderdaad, goed dat jij het wel correct hebt gelezen.
Dat had al een paar maanden geleden mogen aangepast worden. "

 Daarom. Paddy begon rond de 8 maanden met lange tanden te eten. Toen overgestapt naar 2 x en sindsdien geen problemen meer.

 

 

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Dat gras eten komt vaker bij boxers voor, net als de bijbehorende maagklachten. Onze boxer had het ook, regelmatig last van maagzuur, misselijkheid. Op verschillende fora kwam ik boxerbaasjes tegen met hetzelfde probleem. Ik zou veranderen van voer. Zelf gaf ik na veel soorten brok uitproberen taste of the wild, in combi met kvv, vers vlees. 

Voor het gras eten, misselijk zijn e.d. heb ik al vaak pilletjes geprobeerd van de dierenarts, met weinig resultaat. Een doodgewone rennie bood wel uitkomst. 

Dat ze een keer een dag niet eten is geen probleem. Dat deed de onze ook wel eens. En ons huidige hondje ook. Ik zou dus zelf eerst van voer gaan veranderen, kijken of dat helpt. En overstappen naar 2of evt. 1x daags

honden page profiel RoToRoTo

honden foto van RoTo

Hoi Allemaal!

Bedankt voor het meedenken! Hierbij gelijk een aantal medelingen om wat helderheid te krijgen zodat er niet over gediscussieerd hoeft te worden. 

vanmorgen heeft meneer gelijk zijn bak leegegeten! Blijkbaar had er iemand honger! Het is zeker niets medisch. Verder is hij kern gezond, drinkt goed, ontlasting is goed, speelsheid is goed (teveel ) en hij glimt als een spiegel.

We gaan idd over van 3x naar 2x per dag. 

Verder zijn wij niet van plan om op vers voer of kvv over te gaan. Gewoonweg omdat ik het vies vind. Mijn schoonouders hebben ook altijd brokken an hun boxers gegeven em die waren ook altijd kerngezond op de ouderdomskwaaltjes na.

We hebben er wel voor gekozen om zo natuurlijk mogelijk te voeren, vandaar Renske brok met Renske versvoer, dan wel de graanvrije variant. En zoals eerder vernoemd doet het prima daar op. 

Ik denk dat we al een heel eind komen met iets minderen. Zowel in hoeveelheid als frequentie. En voor de rest streng zijn. Niet eten is na 15 minuten de bak weg halen. Voorheen lieten we hem nog wel eens staan 

Ik was alleen benieuwd of meer mensen met boxers dit probleem kennen. Er wordt nog wel eens gezegd dat boxers moeilijke eters zijn. 

 

Groetjes! 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik heb geen Boxer maar een Border. Ik ga er vanuit dat zij wat eten en gevoeligheid van het spijsverteringskanaal op elkaar lijken als ik jou zo hoor. Overgewicht komt bij beide rassen ook weinig voor. Ze eten wat ze nodig hebben en niet meer wat tot gevolg kan hebben dat zij soms dagen achtereen gewoon niet eten om vervolgens vol smaak toch een bak weg te werken.

 

Het spijt me dat er geen andere Boxer eigenaren reageren maar misschien wil je toch genoegen nemen met een eigenaar van een ras dat wat dat betreft op de Boxer lijkt.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^