Trimtafel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Een vraagje aan de trimmers onder ons: Ik ben van plan een trimtafel aan te schaffen, maar twijfel nog een beetje over de trimarm die aan de tafel zit. 

 

Ik zit te twijfelen tussen deze:

 

en deze:

 

Met als enige verschil dus de arm. Wat is handiger? 

 

Met die over de hele lengte kan ik zowel de voor- als achterkant van de hond 'vastzetten', maar de stang zit misschien toch ook wat in de weg? Even over de hond heen buigen naar de andere kant (met bijvoorbeeld een borstel) wordt dan wat lastiger?

Een kortere arm is eventueel ook wel makkelijk bij te bestellen mocht dat toch handiger zijn; ik heb zo'n lange arm over de hele lengte nergens los te koop gezien.

 

Met de kortere arm aan één kant kan je misschien makkelijker om de hond heen, maar kan je alleen de voor- óf achterkant van de hond 'vastzetten'. (En je hond gewoon omdraaien is natuurlijk ook geen probleem; je kan toch niet zowel aan de voor- als achterkant tegelijkertijd bezig zijn.).

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik zelf vind het belangrijk de bovenste, maar ik heb bams die moeilijk kan blijven staan een band als ondersteuning onder de buik door is voor mij een optie, voor ogin , en ook voor mijn andere honden geen belang die bleven gewoon liggen zitten of staan zonder bevestiging, .

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

....ogin, zonder bevestiging, en nee geen aanstalten nimmer om er af te gaan...in hoogte verstelbaar is voor mij voldoende.

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Je kan bij de 2 de tafel natuurlijk ook die riem gebruiken als ondersteuning onder de buik en vooraan los.

Bij een hond die makkelijk van de tafel springt, is het beter om ze vooraan en achteraan vast te kunnen maken, de eerste tafel dus.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je kan de tafel kopen, met de steunen los, die zijn los te verkrijgen, die kan je bevestigen naar gelang wat je van de hond verlangd.

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Ik vind de tafels op de foto's wel lichte tafeltjes.

Niet echt geschikt voor zwaardere honden en de stangen zijn veel te dun en niet stevig genoeg.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Thanks voor de snelle reacties!

 

De tafel is alleen voor Frøya, een 20 kilo wegende poedel. De maximale belasting is 60 kilo, dus dat leek me wel voldoende  (Onze Leonberger zou er in principe ook op kunnen, whahaha! Dat gaat niet gebeuren hoor ).

 

Wat betreft de stangen en bandjes: Het is niet zo dat Frøya van de tafel af springt, maar ze heeft er soms wel een handje van om bijvoorbeeld haar poten te 'verbergen' wanneer ik die wil scheren of de nagels wil knippen (ze gaat er dan dus heel langzaam op liggen). Ze gaat soms zitten als ik met haar staart of achterpoten bezig ben, etc. Die bandjes zijn dan dus om haar net eventjes omhoog te houden; ze gaat er niet in hangen.

 

Luz, heb jij eventueel een link naar stangen die wat steviger zijn?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

http://www.hondenpage.com/hondenforum/213758/algemeen-vragentopic-over-vacht.php

Je kan je vraag misschien ook hier stellen. Hier zijn meerdere trimmers actief. Ook Luz.

honden page profiel delubodelubo 3 doggies

honden foto van delubo

Ik heb zo'n inklaptafeltje in de salon als "extra" tafeltje. Vaak voor de stagiaires om makkelijke honden te drogen en kammen. Ik persoonlijk zou er geen poedel op kwijt kunnen. Ik vindt ze te onstabiel en te ielig. Heb vaak al moeite met een grote boomer. 

 

Mocht je toch opzoek gaan naar een tafel met stang, zou ik gaan voor een hele stang. Dus waar je ook de heup op vast kan zetten. Ik wordt altijd een beetje zenuwachtig als ze losstaan achter. Ze hoeven maar 1 misstap te doen en ze hangen. Zeker als ze de poten niet fijn vinden zou ik zeker gaan voor een rechte stang. 

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Ik volg even, ben mij ook aan t verdiepen in trim tafels maar ben eenmalig niet helemaal uit wat voor ons handig is...

honden page profiel TrimmerTrimmer 3 doggies

honden foto van Trimmer

Ikzelf heb geen ervaring met de tafels die je op het oog hebt.

Alle honden staan bij mij op tafel maar aan 1 kant vast; namelijk rond de hals. (Tenzij ik een oude hond heb, of een die zenuwachtig draait, maar dat is misschien 1 op de 20 honden).

Het is ook een beetje opvoeden, op de trimtafel betekend gewoon even luisteren en niet draaien etc. 

Voor jouw gemak zou ik degene nemen met de hele trimarm, of degene met 1 trimarm en 1 trimarm erbij kopen zodat je die evt aan de andere kant van de tafel kan klemmen.

Zelf heb ik het liefst zo min mogelijk lusjes om de hond heen zodat ik makkelijk kan doorwerken, maar dat is bij jou ook van minder belang denk ik.

Over een hond heen buigen doe ik sowieso zo min mogelijk; de hond vind het niet prettig plus je werkt op een verkeerde manier waardoor je last van je lichaam krijgt (maar ook dat is voor jou minder van belang).

Enige waarbij de stang in de weg zit is als je de borst of kont wil doen.

Ik heb zelf overigens een tafel met 1 halve arm

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

honden page profiel GerardGerard 3 doggies

honden foto van Gerard

Ik had de tweede en ik haat hem! Het slaat echt nergens op met een grote hond. Nu zet ik de trimtafel maar onder de hoogslaper en bind de honden daar aan vast. Ik zeg: tafel 1!

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Gaat je hond snel en steeds weer zitten dan kan het handig zijn om onder de buik ook een band te kunnen bevestigen. Doet je hond dit niet dan is alleen aan de voorkant voldoende. 

 

Maar wat ook belangrijk is is of je de tafel teven en muur aan gaat zetten of niet. Staat je tafel vrij en kan je aan beide kanten werken dan hoef je je hond ook niet om te draaien op de tafel en dus aan de andere kant vast te zetten en hoef zou je met een korte steun uit de voeten kunnen.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Maar investeren in een tafel die in hoogte verstelbaar is is misschien ook een goed idee omdat dit veel fijner werkt. Misschien dat je die tweedehands op de kop kan tikken?

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Bedankt allemaal voor het meedenken en jullie ervaringen!

 

Tweedehands heb ik inderdaad ook naar gekeken, maar er was weinig te vinden. Van wat ik kon vinden was het vaak te klein en wanneer je in Noorwegen woont is het ook een stukje lastiger aangezien het dan toch bijna altijd wel opgestuurd moet worden. Dat zou me meer kosten dan een hele nieuwe tafel, haha.

Ik heb ook geen zin om er ontzettend veel geld aan uit te geven, want het is niet zo dat ik het dagelijks nodig heb ofzo . Met een poedel natuurlijk wel een stuk vaker dan met de gemiddelde hond, maar dan nog valt het wel mee.

 

Ik ga het toch met de tafel op foto 2 proberen: is 'ie niet stabiel genoeg of te klein, dan stuur ik 'm wel terug. En daar kan ik eventueel ook nog een extra arm voor kopen mocht dat toch fijner zijn.

Om alles symmetrisch te krijgen/knippen sta ik toch ook vaak recht achter of recht voor haar, dus die stang over de hele lengte is dan toch misschien niet zo handig.

Qua hoogte lijkt 'ie me prima! Ik heb Frøya gisteren op de bureautafel gezet die dezelfde hoogte heeft en dat was precies hoe ik het zou willen hebben  

 

Frøya is ook echt niet moeilijk met trimmen; vaak blijft ze keurig staan, maar ik wil graag makkelijk overal bij kunnen. En een lusje dat net eventjes haar hoofd omhoog houdt of ervoor zorgt dat ze niet gaat zitten is ook nog eens wat makkelijker. (En makkelijker voor mij = sneller klaar voor haar ).

Nu knip ik haar op de grote tafel in de eetkamer en dat is echt niet goed voor je rug, want je moet voorover buigen om ergens bij te komen, etc. Zo'n tafeltje lijkt me dus wel handig!

Volgende forumvraag: Nageltang
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^