Hartworm - hoe lang stilzitten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VeganiceVeganice

honden foto van Veganice

In mijn andere topic had ik het over mijn hond met hartworm http://www.hondenpage.com/hondenforum/215451/.php, die haar nare oppas nog altijd niet aan mij terug geeft met het excuus "ze moet nog herstellen en mag dan pas in een auto" tegenover de politie die was komen kijken. Ze heeft op de 12e en de 13e injecties immicitide gekregen. De dierenarts zei dat ze dan 10 dagen strict rust moet houden, daar was ik bij. Alleen was de betreffende dierenarts niet in mijn buurt, maar in dat van de oppas, dus zijn we daarheen gegaan en liet ik haar alles regelen omdat ze het al eens eerder gedaan had bij andere honden. Dierenarts gebeld: die oppas heeft mijn hond's injecties niet eens in het systeem laten zetten. De agent die was komen kijken had er ook geen bal verstand van, dus zei tegen mij dat ik maar moest wachten tot de oppas aangaf dat de hond beter was. Daarna heeft de oppas me velen nare mailtjes gestuurd om me te laten weten dat ik mijn hond nooit meer terug ga krijgen. (zie andere topic voor de achterlijke reden daarachter).

Ik moet nu bewijzen dat een hond na 10 dagen (en zeker al na langer dan 2 weken, zoals nu het geval is) gewoon met me mee naar huis mag. Waar kan ik dit bewijs vinden? De dierenarts die ik gebeld had, geeft aan dat ze niks mogen vastleggen omdat de hond niet in hun systeem is gezet.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je kan informatie vragen bij een dierenkliniek en informatie vragen wat de behandeling van hartworm inhoudt....   morgen telefonisch informatie vragen bij Arts en Dier...Klijndijk, Drenthe.....0591 513151.

honden page profiel VeganiceVeganice

honden foto van Veganice

" Je kan informatie vragen bij een dierenkliniek en informatie vragen wat de behandeling van hartworm inhoudt....   morgen telefonisch informatie vragen bij Arts en Dier...Klijndijk, Drenthe.....0591 513151. "

 Mail verstuurd naar de dierenarts Eisenhower! Maar die andere arts moet ik dan ook mailen in plaats van bellen, want ik heb alles zwart op wit nodig.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Nog een, faculteit diergeneeskunde utrecht.  030 2539000

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

mc voor dieren geeft aan 30a40 dagen rust.

 

dier en natuur geeft aan 5 weken hokrust.

 

honden page profiel VeganiceVeganice

honden foto van Veganice

" mc voor dieren geeft aan 30a40 dagen rust.
 
dier en natuur geeft aan 5 weken hokrust.
  "

Ik weet dat het dier een maand rustig aan moet doen. En de eerste 6 maanden niet gek doen zoals springen en rollen etc. Maar ik heb het over de periode waarin ze strikt DOODstil moet zitten en niet mag wandelen/bewegen/in de auto. Bij Eisenhower gaven ze 10 dagen aan. Helaas niet op papier. Het enige wat ik wil hebben op papier is bewijs van de 10 dagen strict stilzitten, want daarna zou het geen probleem moeten zijn haar naar huis te nemen, aangezien ze altijd lekker stil zit in de auto.

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Wat ik niet begrijp.......

Als een dierenarts een medische handeling doet is hij verplicht daar een verslag van te maken.

Zoals in het systeem van de dierenarts.

Mocht er iets gebeuren......bijwerkingen of erger dan moet hij dit kunnen bewijzen ivm met aansprakelijkheid en/of verzekering ect.

 

Een dierenarts moet een behandeling registreren.

 

Is het erg dat ik die Betty helemaal niet meer geloof of erger samen met een dierenarts............

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Wat ik ook niet begrijp.....

Als ze hok/bench rust moet hebben dan kun je toch (als velen doen) de benche in de auto tillen.

De hond beweegt dan toch niet meer dan in een benche in een kamer.

In benche is in benche......even in een kleine zodat ze niet kan bewegen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

De hond zal ook zijn behoeftens moeten doen, tien dagen niet  vervoeren okee, maar geen ene  kliniek dIe de hond vijf weken houdt, naar huis en daar rustig aan doen.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

wat ik niet begrijp is dat de da de hond mee geeft aan wie dan ook..... Hier een da die de hond in de kliniek houd.

plasje achter en terug de kennel in in de kliniek tot het gevaar geweken is.

 

zelfde doen hun met giardia dan gaat de hond ook een tijd in quarantaine met infuus.

ik ga morgen eens rondbellen hoe lang dat duurt .

honden page profiel VeganiceVeganice

honden foto van Veganice

Bedankt. Ik ga ook rondbellen en vragen.

honden page profiel Vera met Diesel+, Fenna en NoaVera met Diesel+, Fenna en Noa 3 doggies

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Maar je was er toch bij toen de behandeling plaats vond, of heb ik dat verkeerd begrepen?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Het Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam schrijft het volgende over behandeling van hartworm op hun site.

 

citaat

 

Behandeling hartworm hond

De moeilijkheid bij het behandelen van hartworm is, dat we niet zomaar even een middel kunnen geven waar de wormen van dood gaan. Bij het doden van de volwassen hartworm kan de dode worm belangrijke bloedvaten in de long afsluiten. De patiënt kan daardoor bij de behandeling plots instorten en overlijden.

Daarom is het heel belangrijk dat de hond in de 30-40 dagen na de behandeling echt heel rustig wordt gehouden.

Als medicijn geven we meestal een combinatie van melarsomine, heparine, prednison en doxycycline. 4 tot 6 weken na de eerste injectie melarsomine moet de hond nogmaals dit middel krijgen en deze keer 2 dagen achter elkaar.

Als de volwassen wormen dood zijn, moeten de microfilariën nog behandeld worden. Dat kan met milbemycine, een ontwormingspilletje.

Er zijn publicaties waarbij het langdurig gebruik van preventieve medicijnen (zie later) gedurende ½ tot 2,5 jaar leidde tot genezing. We raden deze behandeling niet aan omdat deze manier van werken ook kan leiden tot resistentie bij de hartworm.  En met deze behandeling zou de hond jaren rust moeten houden, terwijl dat maar 30-40 dagen is bij de behandeling met middelen tegen volwassen hartwormen, zoals hierboven beschreven is.

Als wormen de grote bloedvaten afsluiten, moeten we chirurgisch ingrijpen. Dit is een risicovolle behandeling.

 

einde citaat

Bron: https://www.mcvoordieren.nl/hartworm

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Uit de VS:

https://www.heartwormsociety.org/images/Think_12_PDFs/6-2014-factsheet.pdf

"Your veterinarians will administer several

injections of this medication over a period of a month.
From the first injection until six to eight weeks following
the last injection, it will be absolutely essential to

keep your dog quiet."

Dus 6 tot 8 weken na de laatste injectie. In deze info staat ook wat "rust" inhoudt. Dus aan de lijn uitlaten, in een bench houden enz.


Maar noot, dit zegt níets over het niet mogen vervoeren!

honden page profiel VeganiceVeganice

honden foto van Veganice

Mijn hond is met immicitide behandeld trouwens, dat vergat ik erbij te zetten.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Immiticide Behandeling en bijwerkingen

Immiticide is het enige geneesmiddel dat goedkeuring heeft van de FDA voor de behandeling van hartworm bij honden .

Een andere naam voor Immiticide is Melarsomine. Dit geneesmiddel mag niet worden verward met de hartworm preventieve geneesmiddelen die worden gegeven aan honden.

Het is alleen effectief tegen volwassen hartwormen, het heeft geen invloed op de onvolwassen larven die worden gedood door de preventieve geneesmiddelen en het moet door een dierenarts worden toegediend.

Hoewel Immiticide een medicijn is gebaseerd op het gif, arseen, is het veel, veel veiliger dan de eerdere behandelingen met arseen en in tegenstelling tot eerdere behandelingen, veroorzaakt geen toxicose (dat is nog maar een andere manier om te zeggen dat het geen ziekte veroorzaakt door vergiftiging ). Dit geneesmiddel is echter niet goedgekeurd voor enig ander dier dan honden en is niet goedgekeurd voor menselijk gebruik.

Als uw hond een behandeling met immiticide nodig heeft, dan weet u wellicht alstublieft het huidige Immiticide-tekort in de Verenigde Staten. Om meer te lezen, gebruik dan de link om ons artikel hierover te bezoeken.

Op zoek naar meer informatie over Heartworm Treatment with Immiticide?

 

  1. Slow Kill Treatment Method : Deze methode kan worden aanbevolen als een veiliger optie als uw hond een groot aantal volwassen hartwormen heeft.
  2. Behandeling nazorg : Dit artikel bevat richtlijnen om u te helpen uw rol te begrijpen om uw hond te helpen herstellen.
  3. Uitdroging en verlies van eetlust : Ontdek hoe u uw hond kan helpen om deze veel voorkomende problemen te overwinnen na de behandeling met immiticiden
  4. Gemeenschappelijke gedragsveranderingen : de gemeenschappelijke veranderingen die u na de behandeling in uw hond zou kunnen zien.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen?

Immiticide heartworm treatment for dogsTerwijl, zoals hierboven vermeld, dit medicijn veel veiliger is dan zijn voorgangers, heeft dit een aantal bijwerkingen, waarvan de meest voorkomende blokkering van bloedvaten veroorzaakt door dode wormen in de bloedbaan van de hond wordt meegenomen. Een blokkering van dit type heet een tromboembolus en wanneer er meer dan één wordt gevormd, worden ze thromboembol genoemd.Vanwege de aanwezigheid van de volwassen hartwormen, in het hart en de bloedvaten daarbuiten, zullen deze tromboembolen waarschijnlijk in de longen ontstaan ??(pulmonale tromboemboli), aangezien de doodwormen uit het hart worden gedragen - en kan dodelijk zijn.

 

Andere bijwerkingen zijn niet zo ernstig en omvatten pijn en zwelling waarbij de injectie van het geneesmiddel is toegediend, algemene malaise inclusief koorts en lusteloosheid, verlies van eetlust en een hoest.

Hoe wordt Immiticide toegediend?

heartworm treatmentDe gebruikelijke methode voor het toedienen van Immiticide bij honden die geen zeer grote last van wormen heeft, is via een enkele injectie gevolgd door een tweede injectie na vierentwintig uur. Bij honden waar een zeer grote wormlast is gediagnosticeerd, wordt een enkele injectie toegediend en daarna na dertig dagen volgde een andere injectie in vierentwintig uur door een andere, zoals hierboven.

Ongerust over het houden van uw hond kalm en ontspannen na de behandeling?

Vanwege het risico dat doden worden gedragen in de longen en een embolus veroorzaken, moet de hond heel rustig gehouden en opgeslagen worden. Met een levendige en normaal actieve hond is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Veel eigenaren rapporteren goede resultaten met behulp van een DAP Diffuser of een DAP Collar. DAP staat voor Dog Appeasing Feromone en het is de natuurlijke stof die verpleegmoederhonden in de eerste paar dagen van hun puppies leven in hun melk produceren waardoor ze veilig en veilig voelen. Als je hond een diffuser in de buurt van zijn kooi of een kraag laat dragen, is aangetoond dat je angst vermindert en je hond ontspannen en kalmert. Dit zijn natuurlijke producten, aanbevolen door dierenartsen voor gedragsproblemen en het is een moeite waard om te proberen als u zich zorgen maakt over hoe u uw hond rustig en kalm blijft na de behandeling.

Onze aanbevolen DAP producten

     
     

Na de eerste paar dagen zal de hond waarschijnlijk uit de kooi worden gelaten en mag het gedurende enkele weken niet lopen of spelen. Wanneer uw hond is gecontroleerd na behandeling met Immiticide, zal Ivermectin (een hartworm preventief geneesmiddel) worden gegeven om jonge jeugdlarven te doden en uw hond moet de rest van zijn leven op een hartworm preventieprogramma blijven.

honden page profiel VeganiceVeganice

honden foto van Veganice

Het gaat ook om een oudere hond van 12 jaar oud die super rustig is, ook in de auto. Er was geen sprake van ernstige besmetting: het zat in het beginstadium, dus nog niet in het hart en zo. Wel hier en daar in het lichaam.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Het gaat ook om een oudere hond van 12 jaar oud die super rustig is, ook in de auto. Er was geen sprake van ernstige besmetting: het zat in het beginstadium, dus nog niet in het hart en zo. Wel hier en daar in het lichaam. "

 Dat wist ik niet dat het in een beginstadium zat, dan zijn die regels helemaal zwaar overdreven.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

"  Dat wist ik niet dat het in een beginstadium zat, dan zijn die regels helemaal zwaar overdreven. "

Indien het in het beginstadium zit kloppen de medicijnen die gegeven zijn niet.

Dus ik denk niet dat het het beginstadium was.

 

En een hond die in behandeling is voor hartworm moet zich rustig houden.

Mag zich niet opwinden omdat zijn hart dan sneller gaat kloppen.

En dan is auto rijden, van omgeving wissellen enz niet aangewezen.

Maar hij mag zich uiteraard bewegen en moet niet echt stil zitten.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Indien het in het beginstadium zit kloppen de medicijnen die gegeven zijn niet.
Dus ik denk niet dat het het beginstadium was.
 
En een hond die in behandeling is voor hartworm moet zich rustig houden.
Mag zich niet opwinden omdat zijn hart dan sneller gaat kloppen.
En dan is auto rijden, van omgeving wissellen enz niet aangewezen.
Maar hij mag zich uiteraard bewegen en moet niet echt stil zitten. "

 aah duidelijk!

 

Maar zou de hond wel behandeld zijn vraag ik me af, is het wel waar allemaal?

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" Indien het in het beginstadium zit kloppen de medicijnen die gegeven zijn niet.
Dus ik denk niet dat het het beginstadium was.
 
En een hond die in behandeling is voor hartworm moet zich rustig houden.
Mag zich niet opwinden omdat zijn hart dan sneller gaat kloppen.
En dan is auto rijden, van omgeving wissellen enz niet aangewezen.
Maar hij mag zich uiteraard bewegen en moet niet echt stil zitten. "

 dit dus.

exact wat de da hier zegt.

 

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Maar, ik kan eigenlijk niet goed volgen.

In het andere topic ben je op zoek naar de dierenarts die de behandeling heeft gedaan.

Hier schrijf je : Dierenarts gebeld: die oppas heeft mijn hond's injecties niet eens in het systeem laten zetten. 

Wanneer je het tel nr hebt ken je de dierenarts toch.

En dan kan je toch info krijgen over de behandeling, want je was er toch bij, bij de dierenarts, bij de behandeling.

En dan kan de dierenarts toch zeggen wat er bedoeld wordt met rust en niet bewegen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^