Stafford agressie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

angst van mijn hond (Gast)

Hallo, Ik vrees dat ik net als zovelen het opvoeden van een stafford heb onderschat. Onze hond Jazzyjeff is 1jaar en 1 maand en ik heb zeer veel schrik van hem. Thuis is het de liefste hond (tenzij ons bovenbuurmeisje in de buurt is dan blaft en gromt hij alles bij elkaar) Hij houdt van 50% van andere honden de overige  50% haat hij. Als hij zo een hond ziet word hij helemaal gek. We hebben alles geprobeerd. hondenschool, hondentherapie, ulead, gentle leader, ... Ik ben einderaad. Vandaag viel hij een hond aan terwijl hij eerst zo rustig was. Hij heeft bij het zien van een andere hond uit razernij mij al eens gebeten (3diepe gaten in mijn been.) en sindsdien ben ik nooit op mijn gemak als we andere honden tegenkomen. We dneken er over om een strenger baasje voor hem te vinden maar de tranen lopen in onze ogen als we er aan denken. We zien geen oplossing meer. Iemand een idee wat we moeten doen? 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Staffords staan er om bekend hond-intolerant te zijn, dat is iets wat de fokker je ook had moeten vertellen. De enige oplossing is gewoon niet meer in aanraking laten komen met andere honden, nooit, veel te veel risico neem je. Menig stafford baasjes die enkel op plekken lopen waar niemand komt, of in elk geval aangelijnde gebieden. 

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Je kan een gedragstherapeut inschakelen zodat deze tips kan geven aan jullie. En ik zou met wandelen een muilkorf omdoen. En zorgen dat de hond genoeg uitdaging heeft en beweging. Zodat hij niet van frustratie dit gedrag vertoont. Als jullie je beter ingelezen hadden dat wisten jullie dat  99% van de Staffords agressie  naar soortgenoten vertoond.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

staffords staan erom bekend dat ze hond intollerant kunnen zijn/worden.

ik zou voor je hond een muilkorf aanschaffen en deze ook alleen maar aan de lijn uitlaten ( als je dat al niet deed )

strenger baasje is niet nodig hoor.

ga aan de slag met je hond zoveel mogelijk te leren anderen mensen en dieren te negeren.

 

Belangrijkste is in mijn ogen toch een muilkorf zo snel mogelijk.

als er wel een hond(je) op jullie aangelijnde hond afkomt ben je straks je hond kwijt.

En misschien we de andere eigenaar ook daar zit niemand op te wachten toch.

 

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Is het een stafford of een mix?

 

Inderdaad geen risico nemen met andere honden. Ze volledig vermijden en van daaruit gaan trainen op het negeren.

 

Hebben jullie hem vanaf pup af aan? 

En wat triggert de agressie? Bij mijn hond (stafford mix) is dit bijvoorbeeld angst en gedeeltelijk aangeleerd gedrag. 

 

En de agressie naar het buurmeisje, is dat enkel naar haar of naar andere kinderen? 

En is er een aanleiding voor dit gedrag of komt het in jullie beleving 'uit het niets'?

 

Wat heeft de gedragstherapeut gedaan en voor tips gegeven? 

Want vanaf een scherm is hier weinig nuttigs op te zeggen, dus ik zou toch een goede gt aanraden om jullie op weg te helpen.

Misschien kunnen we helpen met een goede adviseren als je aangeeft in welke regio je zoekt. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Mijn hond kan ook niet met andere honden, ik respecteer dat en begeleid haar daarbij zo goed mogelijk. Veel volwassen honden kunnen niet automatisch met andere honden. Naar mijn mening wordt dit alleen maar erger als je iets wil van je hond wat er gewoon niet inzit. Dus niet gaan oefenen met andere honden, op hondenscholen en/of met allerlei hulpmiddelen.

 

Afstand houden, bogen maken, desnoods teruglopen. De hond het vertrouwen geven dat jij zorgt dat hij niet in contact hoeft te komen met andere honden zal hem veel rust geven, waardoor hij meer ontspannen loopt en dus meer aan kan.

Je hoeft dan echt niet streng te zijn, maar gewoon zorgen dat de hond aangelijnd is en op flinke afstand van andere honden blijft.

 

Een goede gt (en pas op er zijn heel veel verkeerde gt's die meer kwaad dan goed doen) die op de hoogte is van de laatste onwikkelingen op het gebied van hondengedrag zou je kunnen helpen.

 

In Turid Rugaas haar boekje Help mijn hond trekt (of valt uit) staan ook veel tips om rust te brengen in de wandelingen.

Misschien is BAT  (behaviour adjustment training) ook iets voor jullie.

 

 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hallo, Ik vrees dat ik net als zovelen het opvoeden van een stafford heb onderschat. Onze hond Jazzyjeff is 1jaar en 1 maand en ik heb zeer veel schrik van hem. Thuis is het de liefste hond (tenzij ons bovenbuurmeisje in de buurt is dan blaft en gromt hij alles bij elkaar) Hij houdt van 50% van andere honden de overige  50% haat hij. Als hij zo een hond ziet word hij helemaal gek. We hebben alles geprobeerd. hondenschool, hondentherapie, ulead, gentle leader, ... Ik ben einderaad. Vandaag viel hij een hond aan terwijl hij eerst zo rustig was. Hij heeft bij het zien van een andere hond uit razernij mij al eens gebeten (3diepe gaten in mijn been.) en sindsdien ben ik nooit op mijn gemak als we andere honden tegenkomen. We dneken er over om een strenger baasje voor hem te vinden maar de tranen lopen in onze ogen als we er aan denken. We zien geen oplossing meer. Iemand een idee wat we moeten doen?  "

 Wanneer men angst heeft van de eigen hond is het beter om de hond te herplaatsen......komt de hond van een fokker dan bericht je de fokker dat je de hond niet kan houden,  niet van een fokker, kijk dan eens op een stafford forum of er mensen daar zijn die jou raad kunnen geven.

honden page profiel ElianeEliane

" Hallo, Ik vrees dat ik net als zovelen het opvoeden van een stafford heb onderschat. Onze hond Jazzyjeff is 1jaar en 1 maand en ik heb zeer veel schrik van hem. Thuis is het de liefste hond (tenzij ons bovenbuurmeisje in de buurt is dan blaft en gromt hij alles bij elkaar) Hij houdt van 50% van andere honden de overige  50% haat hij. Als hij zo een hond ziet word hij helemaal gek. We hebben alles geprobeerd. hondenschool, hondentherapie, ulead, gentle leader, ... Ik ben einderaad. Vandaag viel hij een hond aan terwijl hij eerst zo rustig was. Hij heeft bij het zien van een andere hond uit razernij mij al eens gebeten (3diepe gaten in mijn been.) en sindsdien ben ik nooit op mijn gemak als we andere honden tegenkomen. We dneken er over om een strenger baasje voor hem te vinden maar de tranen lopen in onze ogen als we er aan denken. We zien geen oplossing meer. Iemand een idee wat we moeten doen?  "

 Staffords zijn honden die echt stress gevoelig zijn. Deze honden hebben eens zoveel nood aan rust, kalmte en evenwicht in hun leven. Des te meer rust, kalmte en evenwicht ze in hun leven hebben, des te rustiger de hond is. 

Als ze dan nog een eigenaar hebben die iets van honden kent, kan het helemaal niet meer stuk. Iemand die alleen maar streng is, daar ga je ook niet veel verder mee komen.

 

Het bovenbuurmeisje? Ofwel is daar iets gebeurt (denkende aan pestgedrag, of de hond onbewust erg laten schrikken) of heeft je hond het moeilijk vanwege een bepaald gedrag. Bvb Druk , nerveus, enz...

Hoe dan ook is het echt wel aangewezen dat hij nooit bij haar in de buurt kan komen, want dat zo wel eens verkeerd kunnen aflopen.

 

Zoals hier al eerder werd vernoemd, zijn de meeste stafford gekend om hun hond intollerantie.

 

Nu bestaan er meer honden"trainers" die niets van honden kennen dan zij die weten met wat ze bezig zijn. Vandaar dat het best aangewezen is zoals hier al eerder werd gezegd van op zoek te gaan naar een BAT training.

Hierdoor ga je ook leren van naar je hond te kijken zodat je ziet wat je hond je komt te vertellen. Door het feit dat je dit ziet, herkent en begrijpt, ga je daar ook anders op reageren. Wat op zich ook beter is voor jouw hond en waardoor hij zich ook beter gaat voelen. En bijgevolg zich ook anders gaat gedragen.

 

Tot wanneer je die mogelijkheid hebt gevonden, zou ik je aanraden om plekken en momenten op en uit te zoeken waar het rustig is en op een tijdstip dat er niet veel mensen hun hond uitlaten. Zodat jouw hond niet teveel bloot staat aan prikkels

 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Een goeie muilkorf aanschaffen, een therapeut zoeken met ervaring met staffords (blijf ver weg van diegene die denken je hond 'sociaal' te maken) en trainen op negeren van andere honden.

Wat me wel opvalt is dat je hond nog maar 1 jaar en 1 maand oud is en dat je al zoveel geprobeerd hebt. Wat je ook probeert, je moet het wel consequent volhouden. Dingen als een u-lead, gentle leader, muilkorf moet je goed introduceren en op de juiste manier mee trainen.

Denk er misschien ook over na om je hond te laten castreren, dat haalt zijn testosteron gehalte behoorlijk naar beneden.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Het feit dat de hond agressief is naar andere honden is niet zo vreemd, dat zit in het ras. Net zoals mijn Golden Retriever van water houdt.


De keer dat hij jou beet is waarschijnlijk oversprong gedrag of frustratie. De hond kon het object van zijn agressie niet te pakken krijgen en pakte jou. Maar... dat is natuurlijk wel gevaarlijk, niet alleen voor jou maar voor iedereen die op zo'n moment in de buurt is.


Dat je beschrijft dat de hond agressie vertoont naar het buurmeisje vind ik ook bijzonder zorgelijk. Ik zou voor het geval dát, je eigen veiligheid en die van andere honden inderdaad zoals al aangeraden is de hond een muilkorf om doen.


In het ergste geval kan dat voorkomen dat de hond een mens bijt en daarna op de radar van politie/gemeente komt, en alle consequenties als in beslagname en inslapen die dat in het ergste geval met zich mee kan brengen. En het is natuurlijk je verantwoordelijkheid nemen naar anderen als je een bijter hebt.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik raad je aan om zo snel mogelijk een goede muilkorf voor je hond te kopen. Mijn kleine hond is ooit door een stafford te pakken genomen en zwaar gewond geraakt. De hond had zich tijdens een wandeling uit zijn halsband weten te bevrijden. Geloof me, dit wil je als baasje van het slachtoffer maar ook als baasje van de aanvallende hond niet meemaken. De eigenaar van deze hond had net als jij ook geen vertrouwen in zijn eigen hond en hij was bang voor hem. 

Ik denk dat als je geen vertrouwen meer hebt in je eigen hond je hem beter kunt herplaatsen.

 

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Is het een echte stafford of weer zo een vage kruising die op een stafford lijkt?

 

Een goede stafford (goed gefokt)bijt nooit naar zijn eigen baas(ook niet in razernij) doet niet lelijk tegen mensen ook niet tegen vervelende mensen.

 

Je zegt vandaag viel hij een hond,was hij aangelijnd,de andere hond loslopend?

 

Ik heb een extreem mensvriendelijke stafford maar wat honden betreft reageerde hij hetzelfde als die van jou.

Men zegt wel dat honden intolerantie normaal is. Ja in normale mate maar een hysterisch gillend monster aan de riem bij het zien van iedere hond is niet normaal en ongewenst ook wbt.een stafford.

Het is gewoon zo dat een goed gefokte stafford nooit maar dan nooit een uitdaging uit de weg gaat en tot het gaatje gaat mocht er een gevecht uitbreken.

 

Zelfs mijn stamboom stafford heeft gedrag dat er niet in hoort.

 

Wat heb ik gedaan,in de woonwijk altijd met een korte riem lopen,een politieriem.

Ging hij focussen op een andere hond dan ging ik in zijn zichtveld staan,de focus doorbreken.

Hij moest van mij altijd zitten als ik merkte dat hij wilde uitvallen.

 

En naar losloopgebieden waar geen andere honden lopen.

Ik wist dat een stafford een hond was die je niet op een hondenveldje moet losgooien.

 

Als je voor een stafford(achtge)kiest daar moet je dan rekening mee houden.

Stafford is meer dan mooi uiterlijk(vind ik dan)ze moeten liefdevol maar consequent opgevoed worden.

 

Mijn stafford heeft het geleerd om zich te gedragen omdat ik dit gedrag niet pikte van hem.

 

 

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Mijn hond kan ook niet met andere honden, ik respecteer dat en begeleid haar daarbij zo goed mogelijk. Veel volwassen honden kunnen niet automatisch met andere honden. Naar mijn mening wordt dit alleen maar erger als je iets wil van je hond wat er gewoon niet inzit. Dus niet gaan oefenen met andere honden, op hondenscholen en/of met allerlei hulpmiddelen.
 
Afstand houden, bogen maken, desnoods teruglopen. De hond het vertrouwen geven dat jij zorgt dat hij niet in contact hoeft te komen met andere honden zal hem veel rust geven, waardoor hij meer ontspannen loopt en dus meer aan kan.
Je hoeft dan echt niet streng te zijn, maar gewoon zorgen dat de hond aangelijnd is en op flinke afstand van andere honden blijft.
 
Een goede gt (en pas op er zijn heel veel verkeerde gt's die meer kwaad dan goed doen) die op de hoogte is van de laatste onwikkelingen op het gebied van hondengedrag zou je kunnen helpen.
 
In Turid Rugaas haar boekje Help mijn hond trekt (of valt uit) staan ook veel tips om rust te brengen in de wandelingen.
Misschien is BAT  (behaviour adjustment training) ook iets voor jullie.
 
 
 
  "

 Al die dingen die Dobry beschrijft,deed ik ook behalve een GT inschakelen maar ik denk dat jij wel hulp nodig hebt.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Mijn hond kan ook niet met andere honden, ik respecteer dat en begeleid haar daarbij zo goed mogelijk. Veel volwassen honden kunnen niet automatisch met andere honden. Naar mijn mening wordt dit alleen maar erger als je iets wil van je hond wat er gewoon niet inzit. Dus niet gaan oefenen met andere honden, op hondenscholen en/of met allerlei hulpmiddelen.
 
Afstand houden, bogen maken, desnoods teruglopen. De hond het vertrouwen geven dat jij zorgt dat hij niet in contact hoeft te komen met andere honden zal hem veel rust geven, waardoor hij meer ontspannen loopt en dus meer aan kan.
Je hoeft dan echt niet streng te zijn, maar gewoon zorgen dat de hond aangelijnd is en op flinke afstand van andere honden blijft.
 
Een goede gt (en pas op er zijn heel veel verkeerde gt's die meer kwaad dan goed doen) die op de hoogte is van de laatste onwikkelingen op het gebied van hondengedrag zou je kunnen helpen.
 
In Turid Rugaas haar boekje Help mijn hond trekt (of valt uit) staan ook veel tips om rust te brengen in de wandelingen.
Misschien is BAT  (behaviour adjustment training) ook iets voor jullie.
 
 
 
  "

 BAT is inderdaad een goede om de lichaamstaal van de hond te leren kennen en weer vertrouwen in de hond te krijgen. En voor de hond om meer vertrouwen in de omgeving te krijgen.

 

Alleen is dit ook "oefenen met andere honden".

Het heeft namelijk wel als doel om uiteindelijk, zonder spanning, andere honden/mensen te kunnen passeren.

Dit even ter verduidelijking voordat ts het opvat eeuwig alles te moeten vermijden. 

 

Zelf heb ik ook bat gedaan en nu regelmatig sociale wandelingen. En tijdens de gewone wandelingen het zogenoemde 'ninja' batten

Maar idd niet met de intentie om haar gezellig met vreemde honden te laten "spelen". Puur om haar wat meer vertrouwen te geven op een afstand die voor haar goed te behappen is. 

 

Ik hoop dat ts nog reageert op de gestelde vragen en er echt mee aan de slag gaat. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ja op een bepaalde manier is BAT natuurlijk ook oefenen met honden,  maar idd niet met de bedoeling om gezellig met andere honden in contact te willen komen.

 

Hier ook onze eigen manier van batten haha, ook wat Monique schrijft van de lijn kort houden op bepaalde momenten is hier ook heel belangrijk. En idd zelf rustig blijven.

Ik wandel bijn elke avond met een verstandelijk gehandicapte vrouw met Jenna, zelfs zij heeft al door welke taktiek op welk moment het beste is.

 

 

 

 

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Ja op een bepaalde manier is BAT natuurlijk ook oefenen met honden,  maar idd niet met de bedoeling om gezellig met andere honden in contact te willen komen.
 
Hier ook onze eigen manier van batten haha, ook wat Monique schrijft van de lijn kort houden op bepaalde momenten is hier ook heel belangrijk. En idd zelf rustig blijven.
Ik wandel bijn elke avond met een verstandelijk gehandicapte vrouw met Jenna, zelfs zij heeft al door welke taktiek op welk moment het beste is.
 
 
 
 
  "

 Helemaal met je eens hoor, dacht alleen nog even als aanvulling voordat ts denkt dat hij voor altijd alleen maar honden moet gaan ontwijken. 

Ik hoor namelijk vaak dat mensen denken dat dat bat is. 

 

En idd dat zelf rustig blijven is ook erg belangrijk. Ik heb de pech dat ik een super gevoelige hond heb en zelf niet bepaald altijd even zen ben. Best een uitdaging haha. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

dat heb ik ook wel, dagen dat ik niet sterk, zelfverzekerd en rustig ben, dan gaan we dus gewoon kleinere wandelingen maken met minder risico, 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" dat heb ik ook wel, dagen dat ik niet sterk, zelfverzekerd en rustig ben, dan gaan we dus gewoon kleinere wandelingen maken met minder risico,  "

 En dat geeft dan ook weer rust.

Nu met de meivakantie allemaal vreemde mensen, honden en zeker vandaag op zondag. Vigo gaat nu niet naar de kreek maar vanavond tegen een uur of negen dan is alles uitgestorven en doen we een extra lange loopronde....even niks opvoeden,Vigo aan ieder blaadje snuffelen en samen genieten van de rust.

 

En vanmiddag gaat hij lekker relaxen in de tuin op het ligbed.

 

Soms is het makkelijker je even aan je hond aan te passen. Heb ik wel moeten leren,zijn gebruiksaanwijzing is totaal anders dan bij mijn andere honden.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^