Oortjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo, Op het moment heb ik 2 honden. Een wat oudere en een redelijk jonge hond. Beide zijn het kortharige 's house herders en zijn ze in de winter (alleen overdag) en zomers de hele dag buiten in een goed geïsoleerd hok. Nu heb ik recent gemerkt bij m'n oude rakker dat er veel haren op z'n oren los zitten en dat als ik die eraf haal er veel vuil en/of korstjes aan zitten. Heeft iemand hier misschien ervaring mee?

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Kan mijt een schimmel of wat anders zijn.

 

Ik zou de dierenarts ff laten kijken.

 

Mocht je hond uit t buitenland komen zou je kunnen overleggen om ook op Leishmania te laten checken.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Nou dat dus Auti, ik wilde net hetzelfde tikken.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Java heeft dat nu voor de 2e keer. De eerste keer was een paar maanden terug. Er komen een soort korstjes, en als ik daar aan kom komen de plukjes haar los. Zodra die korstjes weg zijn blijven er ook kale plekken over dus. De dierenarts dacht aan een slechte doorbloeding van de oren, of oormijt. Ik vond het zelf een beetje op schimmel lijken. Oormijt bleek t niet te zijn. 

Nu de 2e keer heb ik het een keer gewassen met betadine shampoo en smeer ik er 1x per dag betadinezalf op. Weer terug naar de dierenarts, en het blijkt in mijn geval waarschijnlijk een allergie te zijn. Door de betadine zag de huid er dit keer wel beter uit. 

Als je zeker wilt zijn kan je t natuurlijk best even laten nakijken. 

Anoniem (Gast)

Omg het lijkt precies op wat jou Java heeft @Brenda.

Een allergie zou inderdaad goed mogelijk kunnen zijn. Ik zal m'n ouwe jongen naar de DAG brengen om het zeker te weten. Heel erg bedankt.

Een schimmel zou eventueel ook nog kunnen @dutchauti. Bedankt voor de tip.

En mijn hond komt trouwens niet uit het buitenland ':)

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Dit is waarschijnlijk oormijt.

 

Mijn dwergpoedel heeft veel haar aan de binnenkant van zijn oor en bij de gehooruitgang. Bij de gehoorgang haal ik voorzichtig zeer kleine plukjes weg door deze rond te draaien en dan te trekken. Dit moet je echt voorzichtig doen, want is pijnlijk. Ik controleer 1 x per week beide oren en maak deze schoon met enkele druppels Otisept. Druppels in de gehoorgang; dan even rondwrijven aan de buitenkant; daarna gaat mijn hondje schudden en komt eventueel vuil los.

 

http://diergeneesmiddelen.info/index.php/bijsluiters2/24-oorproducten-oorproducten/372-otisept

 

De oorschelp maak ik schoon met een vochtige wattenpad met een druppel olijfolie of afgekoelde kamillethee.

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

Ik denk eerlijk gezegd niet dat het oormijt is, omdat het alleen op de randjes van de oorschelp zit en hij verder geen jeuk heeft oid  (ps ik ben anonieme gast.  Heb voor het gemak toch maar even een accountje aangemaakt:)

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Ik denk eerlijk gezegd niet dat het oormijt is, omdat het alleen op de randjes van de oorschelp zit en hij verder geen jeuk heeft oid  (ps ik ben anonieme gast.  Heb voor het gemak toch maar even een accountje aangemaakt:-) "

 Schudt hij ook niet met zijn kop?

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

"  Schudt hij ook niet met zijn kop? "

 Nee ook niet. Arran zelf ervaart (zover ik weet) helemaal geen klachten. Hij vind het geweldig als je hem aan z'n oortjes aait, maar dat heeft hij eigenlijk altijd wel gehad en Aedon heeft dat ook.

Volgende forumvraag: Advies nodig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^