Droogvoer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Astrid baasje van DivaAstrid baasje van Diva

honden foto van Astrid baasje van Diva

Ik wil graag advies ik geef mijn hondje nu hypoallergeen brokken van royal canin omdat de DA denkt dat mijn een voedingsallergie heeft omdat mijn hondje best wel vaak bij de DA zit voor zijn anaalklieren nu wil ik overstappen omdat de brokken van royal canin best wel prijzig zijn welke brokken kan ik het beste kopen ik heb het wel in de dierenwinkel gevraagd maar echt wijzer wordt je daar niet van want de ene zegt dit en de ander zegt dat misschien dat jullie een tip voor mijn hebben welke merk brokken ik het beste voor mijn hondje kan halen alvast bedankt 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Maar dat zou je toch eerst moeten weten waarvoor je hond allergisch is?

Sommige honden reageren bijvoorbeeld niet goed op kip.

 

Je kan dan ook nog vers vlees proberen.

Dat zal qua kosten niet duurder zijn, eerder goedkoper.

Dan kun je nog beperken tot 1 of 2 diersoorten, zodat je kunt zien hoe je hondje hierop reageert.

 

Zelf geef ik brokken van Acana, (grass fed lamb).

Dit zou ook heel goed zijn, maar ik denk dat je dat ook te duur zou vinden.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ik wil graag advies ik geef mijn hondje nu hypoallergeen brokken van royal canin omdat de DA denkt dat mijn een voedingsallergie heeft omdat mijn hondje best wel vaak bij de DA zit voor zijn anaalklieren nu wil ik overstappen omdat de brokken van royal canin best wel prijzig zijn welke brokken kan ik het beste kopen ik heb het wel in de dierenwinkel gevraagd maar echt wijzer wordt je daar niet van want de ene zegt dit en de ander zegt dat misschien dat jullie een tip voor mijn hebben welke merk brokken ik het beste voor mijn hondje kan halen alvast bedankt  "

 hmm ik denk dat je beter duur voer kan kopen dan vaker bij de dierenarts zitten eerlijk gezegd

Je zal echt dingen moeten proberen om te kijken wat je hond niet verdraagt en wat wel

er is geen passend antwoord als je niet weet wat je hond niet verdraagt

over het algemeen kan je beter een brok zonder granen of rijst nemen

en vaak is kip bv ook een slechte optie en zo weet ik nogwel 80 dingen (heb zelf erg ingewikkelde hond gehad)

Maar goedkoop  is alleen goedkoop als je daarna niet naar dierenarts moet voor de anaal klieren

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Weet je waar je hond allergisch voor is?

Puck is ook allergisch, maar in veel hypoallergenen brokken zitten ook ingrediënten waar ze allergisch voor is. Ik heb haar laten testen via genoline.de.

 

De enige brok die ik heb kunnen vinden waar ze tegen kan is wooof zalm. Maar ze krijgt meestal vers vlees (vooral van kivo). Dit kan ik je ook aanraden voor de anaalklieren. Hier krijgen ze vaak stevige drollen van, waardoor de anaalklieren vanzelf worden leeg gedrukt tijdens het poepen. Daarnaast zitten er veel minder ingrediënten in waar ze allergisch voor kan zijn. Vaak zijn het alleen 1 of 2 diersoorten.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Weet je waar je hond allergisch voor is?
Puck is ook allergisch, maar in veel hypoallergenen brokken zitten ook ingrediënten waar ze allergisch voor is. Ik heb haar laten testen via genoline.de.
 
De enige brok die ik heb kunnen vinden waar ze tegen kan is wooof zalm. Maar ze krijgt meestal vers vlees (vooral van kivo). Dit kan ik je ook aanraden voor de anaalklieren. Hier krijgen ze vaak stevige drollen van, waardoor de anaalklieren vanzelf worden leeg gedrukt tijdens het poepen. Daarnaast zitten er veel minder ingrediënten in waar ze allergisch voor kan zijn. Vaak zijn het alleen 1 of 2 diersoorten. "

 het kunnen er ook rustig 20 dingen zijn  die ze niet verdragen,is mijn ervaring

Ik kwam ook uit op vers..maar ook dat was even een zoektocht wat wel en wat niet

Het is zeker belangrijk dat je weet wat  werkt en waarom, bij je eigen dier

 

honden page profiel Astrid baasje van DivaAstrid baasje van Diva

honden foto van Astrid baasje van Diva

Beste roos ik ben een verzekering aan gegaan bij de DA omdat ik best wel vaak met mijn hondje bij de DA zit dus ik betaal nu alleen €18 per maand voor de verzekering en voor een bepaalde behandeling moet ik wat bij betalen bij de DA. voor zijn anaalklieren te laten legen kost me nu niks ik denk dat de DA wel geld wilt krijgen van mij en het zo doet (bv brokken bij hun kopen) er is nooit een allergie test bij hem gedaan mijn hondje is pas 13 jaar geworden en in de jaren daarvoor had hij ook veel last van zijn anaalklieren en nu komen ze ineens (nadat ik een verzekering ben aangegaan ) dat hij een allergie heeft die op zijn anaalklieren werkt ik denk zelf dat dat het is want anders hadden ze het wel veel eerder gezegt dat hij speciaal voer nodig had 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Beste roos ik ben een verzekering aan gegaan bij de DA omdat ik best wel vaak met mijn hondje bij de DA zit dus ik betaal nu alleen €18 per maand voor de verzekering en voor een bepaalde behandeling moet ik wat bij betalen bij de DA. voor zijn anaalklieren te laten legen kost me nu niks ik denk dat de DA wel geld wilt krijgen van mij en het zo doet (bv brokken bij hun kopen) er is nooit een allergie test bij hem gedaan mijn hondje is pas 13 jaar geworden en in de jaren daarvoor had hij ook veel last van zijn anaalklieren en nu komen ze ineens (nadat ik een verzekering ben aangegaan ) dat hij een allergie heeft die op zijn anaalklieren werkt ik denk zelf dat dat het is want anders hadden ze het wel veel eerder gezegt dat hij speciaal voer nodig had  "

 gek dat je dierenarts daar nu pas me komt

het heeft wel vaak met voer te maken..maar de meeste dieren artsen weten echt niks over voer

dus ik geef je gelijk als je kritisch bent

 

Maar mijn tip zou zijn

koop eerst kleine verpakkingen ..zodat je kan zien wat werkt of wat niet

en liefst zonder granen/rijst...imv dat ontlasting zachter maakt

helaas betekend dat ook vaak duurdere brok

maar kan je weer minder voeren ivm betere kwaliteit

dus dan valt prijs per dog soms mee

wat is het budget wat je hebt voor voer?

en hoe zwaar is je hond

honden page profiel Astrid baasje van DivaAstrid baasje van Diva

honden foto van Astrid baasje van Diva

Ik wil ook als mijn hondje er straks niet meer is een andere hond heb een andere DA nemen toen mijn hondje 8 jaar werd en voor een gebidsbehandeling naar de DA moest namen ze bloed bij hem af voor te kijken welke narcose toen kregen we te horen dat hij ergens een tumor had want dat hadden ze gezien in de bloedwaarden 2 jaar later en een andere DA in het praktijk die wilde een behandeling doen (weet ff niet meer waarvoor) mijn man zei toen nee doen we niet vanwege de tumor toen ging de desbetreffende DA in de computer kijken en kwam tot de conclusie dat mijn hondje niks mankeerde pfff wel eerst 2 jaar in de spanning gezeten maar goed heb mijn hondje gelukkig nog en hoop nog vele jaren van hen te mogen genieten ps mijn hondje weegt 6 en een halve kilo 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Beste roos ik ben een verzekering aan gegaan bij de DA omdat ik best wel vaak met mijn hondje bij de DA zit dus ik betaal nu alleen €18 per maand voor de verzekering en voor een bepaalde behandeling moet ik wat bij betalen bij de DA. voor zijn anaalklieren te laten legen kost me nu niks ik denk dat de DA wel geld wilt krijgen van mij en het zo doet (bv brokken bij hun kopen)   "

 Je hondenkapster kan die anaalklier ook uitduwen, meestal ook gratis voor vaste klanten.

Ja, dierenartsen verdienen best veel geld op het eten wat ze verkopen.

Ik geloof rotsvast dat ze zoveel mogelijk willen verkopen en daarom hun klanten aanmoedigen om bij hun hondenvoer te kopen..

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Ja inderdaad, je kunt het gewoon bij een trimsalon laten doen. Je kunt ook vragen of ze aan je uit willen leggen hoe het moet, dan kun je het zelf. Kost wel wat oefening, maar het is te leren.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

O ja: je bent absoluut niet verplicht om altijd bij dezelfde dierenarts te gaan zolang je hond leeft hoor.

Je kan elk moment naar een andere gaan.

honden page profiel Astrid baasje van DivaAstrid baasje van Diva

honden foto van Astrid baasje van Diva

Luz ik ben nu al 20 jaar bij deze DA kwam er ook met mijn vorige hond ik heb er eigenlijk nooit problemen gehad dit is van de laatste 4 jaar en ik heb er natuurlijk over nagedacht om er weg te gaan ???? er zit er 1 hier bij mij in het dorp maar daar hoor ik ook verschrikkelijke dingen over ik blijf bij mijn eigen DA ook al ben ik er niet altijd tevreden mee maar ik weet wel als ik een andere hond heb dat ik naar een andere DA gaat en nee niet de DA bij mij in het dorp zal wel in een andere plaats worden 

Judith (Gast)

Ja, dierenartsen verdienen best veel geld op het eten wat ze verkopen.
Ik geloof rotsvast dat ze zoveel mogelijk willen verkopen en daarom hun klanten aanmoedigen om bij hun hondenvoer te kopen..

Dit vind ik toch altijd zo'n vreemde opmerking!
Dierenspeciaalzaken en losse verkooppunten van o.a. vers vlees verdienen minstens evenveel op de verkoop van hun voer, maar daar valt niemand over. Zij willen nog veel liever voer verkopen dan de dierenarts, want dat is hun core business. Maar blijkbaar is dat minder erg.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ja, het is inderdaad helemaal ingeburgerd dat dieren"artsen" eten verkopen.

Maar als mensen-artsen eten zouden verkopen (vb afslankingsprodukten), patiënten zouden aanmoedigen om hun produkten te gebruiken voor hun gezondheid en daar heel goed op zouden verdienen, denk ik niet dat iedereen dat normaal zou vinden.

Tuurlijk verdienen dierenspeciaalzaken op hondeneten: het is hun job.

Een dierenarts is een arts, geen dierenspeciaalzaak (en daar begint het wel op te lijken bij de meesten)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^