Een kleine hond, maar welke!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnetAnnet

In de toekomst zouden wij (ik en mijn vriend zonder kinderren) een klein hondje willen het zal ons eerste hondje worden.
Wil graag een eerlijk en sociaal hondje liefst met stamboom.

Waarom klein omdat we het hondje altijd makkelijk mee kunnen nemen (auto en fiets)

Vandaar dat ik nu al wat aan het orienteren ben geslagen.
Ook ben ik al heel veel x de rassenlijsten doorgelopen, maar zou 't echt niet meer weten. :engel:

Wat we zoeken:
- tot ong. 30 cm hoog
- Mooi
- Lief
- Sociaal naar andere honden en mensen!
- moet kindvriendelijk zijn.
- Moet samen gaan met ons konijn.
- In huis rustig, buiten actief.
- Af en toe alleen (aan leren)
- Wil ermee kunnen wandelen etc, maar wil niet MOETEN sporten oid.

Heb ook enkele rassen die mij aanspereken:
Tibetaanse Spaniël
Vlinderhondje
Chihuahua langhaar (als hond en niet als handtas) :mrgreen:
Dwergkees
Dwergpoedel

Zou graag de gemiddelde prijs weten van de hondjes (weet dat ze meer geld kosten voor een rashond maar ga ervan uit dat ze dan zeker eerlijk gefokt zijn.

Maar misschien hebben jullie ideeen waar ik zelf nog niet naar gekeken of aan gedacht had en waarom.

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Ik weet niet veel van de genoemde rassen, dus daar geen advies over. 

Maar top dat jullie het uitzoeken voor de aanschaf

 

Is de tibetaanse terrier misschien nog een leuke optie?

Ik vind degene die ik ken erg leuke gezelschapshondjes.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Misschien is een shizu iets voor jullie? Die verliezen trouwens ook geen haren, maar moeten wel naar de kapper. Misschien een extra pluspuntje.

En volgens mij kunnen zowat alle honden met kinderen en andere honden, als je het hen maar vroeg genoeg aanleert. Hondenschool is daar al een goed begin bij.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

De Bolognezer 

Ik heb er zelf één.

Het is een ras wat niet veel voorkomt.

Het voordeel hiervan is dat het een gezond ras is gebleven!

Ze zijn nooit voorgekomen in de broodfok.

Er is nooit aan gesleuteld, het zijn authentieke hondjes gebleven.

Mijn hondje wordt in juni al 16 en heeft nog nooit iets gemankeerd.

 

Hun vacht wordt lang, maar houdt een bepaalde vaste lengte.

Het groeit niet door zoals bij bijvoorbeeld een Maltezer.

Maar desondanks kun je de vacht korter houden als je dit praktischer vindt.

Hun vacht is zelfreinigend, als ze zwart thuiskomen na een wandeling en het is opgedroogd, zijn ze daarna toch weer mooi wit.

 

Ze zijn erg lief.

Heel baasbericht, zijn wereld draait geheel om zijn baasjes, dat is het middelpunt van zijn leven.

Maar ze zijn toch heel lief en makkelijk naar andere mensen/dieren.

Ze zijn in huis erg rustig, tevreden, aanhankelijk.

Ze zijn speels, mijn hondjes vond het reuze leuk om te spelen, zachte balletjes waren favoriet.

En buiten sportief, het zijn hondjes waar je uren mee kan wandelen.

Daarin doen ze niet onder voor een grote hond!

En dit vinden ze ook fijn, ze willen ook graag op stap.

 

Ze zijn ook slim, ze pikken heel snel dingen op.

 

 

Hier al 14 jaar oud, maar wandelt nog graag mee 

 

 

 

 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Ik vind Border Terriërs hele leuke hondjes.

Eigenwijs en slim, maar daardoor vind ik ze ook zo grappig 

 

Qua prijs weet ik van de chihuahua dat je vanaf 1500,- moet gaan denken. 

Andere rassen heb ik geen idee van.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Wat dacht je van de Maltezer?

 

Wordt ook vaak gezien als handtas- en schoothondje, maar als ik Binky als voorbeeld mag nemen: die is totaal geen handtashondje. 

 

Binky is gek op wandelen, spelen met de bal, wil heel graag leren en doet dit ook super gemakkelijk. Daarnaast is hij gek op kinderen (want kinderen willen vaak spelen!!) Thuis is hij heel relaxed, kan achter elkaar blijven slapen. Maar zodra je een bal pakt, of zegt: 'ga je mee' staat hij al bij de deur.

 

Afgezien van het feit dat het een gezelschapshondje is en dus graag bij zijn mensen is, kan hij met gemak 4,5 tot 5 uur alleen blijven. Als we thuiskomen dan is hij de eerste die aandacht krijgt. We maken lange wandelingen van soms wel 2 uur door het bos, maar ook met een rondje van 15 minuten neemt hij genoegen.

 

Vachtverzorging valt heel erg mee, omdat we hem kort houden. Hij gaat eens in de twee/twee-en-halve maand naar de trimmer en zelf borstelen we hem om de dag. Niet omdat het moet, maar omdat hij het heerlijk vindt. Ook wassen vindt hij geen probleem, hij gaat er gewoon voor op de grond liggen. :) 

 

Hij is gek op knuffelen en kan mensen heel goed inpalmen. Hij windt ze zo op z'n pootjes. Makkelijk vind ik ook zijn handzame formaat, je kunt hem prima overal mee naar toe nemen en hij vindt het allemaal prima. Komt ook omdat we dat ook hebben gedaan toen hij pup was. 

 

Dan nog wat foto's van m'n kleine beertje.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Een Havanezer? Alles wat voor de Bolognezer geldt, gaat ook op voor de Havanezer, behalve de zelfreinigende vacht. Een Havanezer moet wel af en toe gewassen worden, maar dat laat ik meteen doen als ze geknipt wordt. En je wilde prijzen weten? Ik heb voor mijn Havanezer met stamboom 800 euro betaald.

honden page profiel katelijnekatelijne

honden foto van katelijne

De cavalier king charles spaniël staat niet op het lijstje.Maar is enorm sociaal en gaat graag wandelen,keilief ook voor kinderen en mooi.Rustig binnen en heel actief buiten.Het zijn ook kleine deugenieten,kan een kamaraadje worden met het konijn.Hoewel cavaliers jachthondjes zijn.Die van mij kan absoluut niet los lopen.Maar is een grote knuffelaar.

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Wat leuk dat jullie voor een hond gaan!  en goed dat jullie er zo bewust mee bezig zijn!!

 

De rassen die je noemt lijken me allemaal leuke hondjes, maar ik heb er verder geen ervaring mee. Wat ik wel weet is dat veel chihuahua's die ik ken niet altijd sociaal zijn naar andere honden, dus dat is misschien nog iets om rekening mee te houden.

 

Ik heb zelf twee honden, beide kruising maltezer x dwergschnauzer. Zoals Cindy al noemt is de maltezer echt een heel leuk gezelschaphondje. In huis rustig en kan goed alleen zijn, onvermoeibaar (gisteren nog 11,4km gelopen met mijn 7-jarige reu) maar nemen ook genoegen met een kort rondje om het blok als je even minder tijd hebt. 
Mijn honden zoeken andere mensen niet echt op, maar ik denk dat hem dat meer in het dwergschnauzer deel zit..Mijn teefje is aan de riem erg fel naar andere honden, maar ook dit zie ik vaak terug bij andere dwergschnauzers. Mijn honden zijn opgegroeid met kinderen, en dat ging en gaat altijd goed 

Bij mijn honden is het wel zo dat ze zich erg hechten aan één persoon in het gezin. Ze luisteren ook naar de andere gezinsleden, maar ze blijven altijd in de buurt van die ene persoon. Dat zou ik wel iets vinden om rekening mee te houden, sommige rassen hebben dat erger dan andere.


Mijn buren hebben een havanezer. Echt een enorm lief hondje, thuis rustig en buiten heeel energiek. Ze is goed met mensen (wel altijd eerst even de kat uit de boom kijken) en ook sociaal naar andere honden toe. Ik neem haar wel een mee als ik ga wandelen, het zijn slimme hondjes, ook onvermoeibaar net als maltezers. Misschien ook nog wat voor jullie 

O ja, ik wou nog even zeggen..Pas écht op waar je je puppy haalt, op Marktplaats bijvoorbeeld zitten heel veel van de zogenoemde brood fokkers die de honden slecht verzorgen en nooit uit hun kleine kooitjes halen.. Of die gewoon zieke pups uit het buitenland halen en die aan je verkopen. Op internet kun je hier meer info over vinden, waarschijnlijk heb je er al wel wat over gehoord, maar je wil geen zieke of niet gesocialiseerde pup in huis halen 

In ieder geval alvast heeeel veel plezier gewenst met je hondje! 


honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" De cavalier king charles spaniël staat niet op het lijstje.Maar is enorm sociaal en gaat graag wandelen,keilief ook voor kinderen en mooi.Rustig binnen en heel actief buiten.Het zijn ook kleine deugenieten,kan een kamaraadje worden met het konijn.Hoewel cavaliers jachthondjes zijn.Die van mij kan absoluut niet los lopen.Maar is een grote knuffelaar. "

 Liever niet. Deze hondjes zijn zo doorgefokt dat hun schedeltjes te klein zijn voor hun hersentjes en ze voortdurend hoofdpijn hebben.

 

http://www.gezelschapsdierenkliniekroosendaal.nl/k/n272/news/view/708/628/syringomyelie-pijn-en-ongemak-bij-de-cavalier-king-charles-spaniel.html

 

Ik ken er aardig wat die zelfs gaan bijten als je op de kop aait door de pijn.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik vind de West Highland White Terrier echt helemaal geweldig. Als ik ooit voor een kleine hond ga wordt het die. Zo leuk, grappig en makkelijk. In gedrag net een middelmaat hond maar toch klein. Die die ik ken lopen veel los, luisteren goed, zijn buiten actief en binnen rustig. Gaan ook graag mee in de auto.

 

West Highland White Terrier | PROS and CONS: West Highland White Terrier

http://www.whwtcned.nl/pages/193723/fokkers.html

 Kosten rond de €800.- bij een erkende fokker. Maar dat ben je voor de meeste rassen wel kwijt als je broodfok wilt vermijden.

honden page profiel Cai de shih tzuCai de shih tzu

honden foto van Cai de shih tzu

De shih tzu past perfect!

 

ik heb er zelf een en het zijn schatten van een beestjes.

zijn niet groter dan 30cm , zijn erg mooi ( al vind ik het zelf), kunnen goed met andere beesten ( honden,katten,vogels etc.) , ze zijn super enthousiast, zijn lief naar kinderen en volwassenen, ze zijn super lief en aanhankelijk, de mijne kan heel goed alleen thuis zijn ( 6 uur maar zolang zit hij bijna nooit), ze zijn ook erg geschikt voor wandelingen en kunnen daarbij ook los wel moet je rekening houden met dat shih tzu's wel erg eigenwijs zijn, ze hoeven ook niet per se lange wandelingen te maken ze zijn geschikt voor zowel korte als lange wandelingen.

Mijn shih tzu .

ik raad je zeker aan om even bij de shih tzu te kijken.

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Goh Annet, als je hier al die schatjes ziet doorkomen, allemaal even leuk, mooi en lief, ben ik blij dat ik niet moet kiezen!!!!!

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Een Havanezer?  Ik heb voor mijn Havanezer met stamboom 800 euro betaald. "

 Ikke, 8 jaar geleden, bij een heel goede fokster 1150 euro.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

??wat denk je van de maltezer? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Voor puck was ik 1500 euro kwijt. 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Leuk een klein hondje.

Wat wil je ,bv snorren die wel eens nat zijn en ook willen kroelen.

Hondjes die naar de trimmer moeten.

Of een korte vacht.

Een zacht karakter of wat stoerder.

Wij hebben een jack russell terrier 14 jaar gehad daar was ik verliefd op.

Zo heeft ieder zijn voorkeur en wordt het voor jullie wel erg moeilijk kiezen

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

En de cairn terrier, een klein en erg leuk ras waar je ook echt wel mee op pad moet want ze houden van actie.

 

Onderstaande karakter omschrijving klopt prima.

Karakter

De cairnterriër laat zich het best omschrijven als een zeer opgewekte, energieke en intelligente hond, die een ruw spelletje niet uit de weg gaat. Als de cairn zijn energie niet in een spel met een balletje, met touwtrekken of een fikse wandeling kwijt kan, kan hij vervelend worden en bijvoorbeeld speeltjes onder een bank of een kast duwen en vervolgens net zo lang blaffen naar het speeltje tot dat "het baasje" het speeltje weer tevoorschijn haalt.

Naast het feit dat de cairn goed tegen een stootje kan en veel energie heeft, is een (goed opgevoede) cairnterriër zeer opgewekt en vriendelijk. Dit maakt hem tot een goede gezinshond die het best tot zijn recht komt in een huis met een (grote) tuin waarin hij lekker kan rennen. De cairnterriër kan tevens goed overweg met kinderen.

Dit was Gizmo mijn eigen kleine bandiet. Hij kon prima een paar uurtjes alleen zijn maar vond het erg leuk om mee op pad te gaan. Hij kon goed met kinderen alleen had hij niet zo veel op met andere reutjes. Ik liet mijn bandiet zomers altijd scheren maar cairns hebben een plukvacht. Hij is goed gezond geweest tot zijn dertiende toen werd hij langzaam blind en doof, hij is vijftien jaar oud geworden.

 

De prijs weet ik niet, maar ik denk tussen de achthonderd en en vijftienhonderd euro voor een stamboompup.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

"  Liever niet. Deze hondjes zijn zo doorgefokt dat hun schedeltjes te klein zijn voor hun hersentjes en ze voortdurend hoofdpijn hebben.
 
http://www.gezelschapsdierenkliniekroosendaal.nl/k/n272/news/view/708/628/syringomyelie-pijn-en-ongemak-bij-de-cavalier-king-charles-spaniel.html
 
Ik ken er aardig wat die zelfs gaan bijten als je op de kop aait door de pijn. "

 

Het ras Cavalier King Charles Spaniel is inderdaad kapot gefokt.

 

Alle Cavaliers hebben Chiari-achtige Malformatie gradatie 2 (= ernstig); de kleine hersenen passen niet in het achterhoofd en puilen uit door het achterhoofdsgat met vaak een knik in de hersenstam. Hierdoor ontstaan bij de ene Cavalier eerder dan bij de andere, holtes in het ruggenmerg = Syringomyelie (op leeftijd van 6 jaar ca. 70% van alle Cavaliers).

 

Zowel CM als SM kunnen ernstige neuropathische pijnen en verschijnselen (o.a. lucht krabben, met het hoofdje overal hard tegenaan wrijven, slecht kunnen lopen of op slot staan, verzwakte achterhand, vliegen vangen die er niet zijn (fly catchers syndrome), gillen uit het niets door ernstige pijnen in het hoofdje en ruggenmerg).

 

Helaas zijn er nog veel meer erfelijke aandoeningen in hoge percentages in dit ras; zie mijn profiel.

Bovendien is een lekkende hartklep doodsoorzaak nr. 1 bij de Cavaliers. Op 5 jarige leeftijd heeft 50% van de Cavaliers een lekkende hartklep (mitral valve disease).

Zie ook mijn profiel en  http://www.cavalierhealth.org/

 

===============

 

Ik heb nu een dwergpoedel. Een energieke, sportieve, intelligente, trouwe en clowneske hond. Het zijn absoluut geen truttenhondjes in tegendeel en hebben uitdaging nodig; o.a. voldoende wandelen, naast de fiets lopen (niet harder dan draf) en hersenwerkspelletjes. Mensen zeggen vaak tegen mij "ik wist niet dat poedels zo leuk zijn".

 

Groot voordeel is dat de vacht niet verhaart. Vraagt wel veel vachtonderhoud om klitten en vervilting te voorkomen. 1 x per week is absoluut onvoldoende; ik doe dit bijna om de dag. De meeste poedel eigenaren laten hun poedel iedere ca. 3 maanden trimmen (houd rekening met de kosten).

 

Zie ook andere foto's in mijn profiel.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ken je de Hollandse Smous? Gezonde kleine hond met stamboom. Pupprijs is 300 euro.

 

http://www.smoushond.nl/oorsprong/

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Hij is ietsjes groter dan de door jou genoemde rassen, maar past wel in het plaatje, de Basset Fauve de Bretagne.

 

Ze zijn super met kinderen en andere huisdieren, rustig in huis, hoeven niet zonodig te sporten (speuren vinden ze het leukst, en van alle bassets en griffons is de 'fauve' de hond die het beste kan leren los te lopen (er zijn er meerdere bij mij in de buurt, die kunnen allemaal los). Ze zijn ontzettend lief, slim en passen zich snel aan. Ze willen echt onderdeel zijn van de familie en dus ook graag bij je liggen op de bank (dat doen ze nou eenmaal, dat moet je erbij op de koop toenemenen). Ze kunnen prima een aantal uur alleen thuis zitten, maar daar moet je ze wel goed op trainen. Niet te lang alleen, dan kunnen ze zich zielig en buitengesloten gaan voelen. Ze vinden het erg fijn bijn hun roedel te zijn, en het is ook ongelooflijk hoe goed ze je aanvoelen. Ze zijn lief en zachtaardig, kalm, beheerst, vrij intelligent maar vinden het wel heerlijk om af en toe te spelen met een speeltje of andere hond. Wandelen vinden ze heerlijk, maar ze hebben ook behoefte om onderweg lekker te kunnen snuffelen, dat vinden ze eigenlijk nog fijner dan kilometers maken.

Ze hebben een plukvacht dus verliezen ze weinig haar, maar ze moeten wel een of twee keer per jaar geplukt worden (is goed zelf te leren). De meesten zijn gek op groente en fruit en ze hebben ook behoefte aan stevig kauwmateriaal of een kluif op zijn tijd. Het is een gezond ras, maar pas op voor een aantal broodfokkers die met niet gecontroleerde lijnen fokken, want daar zitten afgekeurde jachthondjes met gebreken tussen (let op of wordt vermeld dat de ouderdieren zijn getest!!!). Van de Viersenhoeve is een goede kennel om te beginnen om info in te winnen. Ook op facebook zit een groep fauve-liefhebbers die je veel kunnen vertellen.

 

 

Hoewel ze van oorsprong waren bedoeld voor de konijnenjacht, om konijnen op te speuren en onder het struikgewas vandaan te jagen zodat de jager ze kan zien, kunnen ze prima met konijnen samen, zeker als ze ermee opgroeien vanaf pup af aan, maar ook na een goede introductie. Zodra een griffonachtige weet dat iets bij het gezin en dus de roedel hoort, wordt het geaccepteert als 'een van ons', idem ditto met katten. Ze zijn vriendelijk naar alles en iedereen, andere honden, mensen, kinderen, bezoek, etc. Maar goed, er zit wel een neus op en soms lopen ze die achterna in een natuurgebied en dan kun je lang wachten... Je  moet er dus altijd rekening mee houden dat ze niet altijd en overal los zullen kunnen lopen - maar dat mag toch al niet op de meeste plekken in dit land...

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

Petit Brabançonne! Slim, speels, houdt van veel wandelen , is klein, kortharig en nog niet echt populair dus qua doorgefokt valt het mee! 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Dwergkees of kleine keeshond? 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

honden page profiel KeesKees 2 doggies

honden foto van Kees

Ayla (Gast)

Sorry, kan even niet inloggen. Dus dan maar als gast.

Een dwergpincher past ook wel.

Sociaal naar anderen  (indien natuurlijk goed gesocialiseerd), kunnen hun gekke buie hebben en zijn soms echte clowns. Worden niet groot, zijn toch wel wat waaks en hangen erg aan hun gezin. ze kunnen erg koppig zijn en gaan graag hun eigen gang, maar komen doodgraag knuffelen of op je schoot liggen. Ze zijn erg intelligent en je kan ze gemakkelijk dingen aanleren. (hoewel ze daar ook soms bananen in de oren hebben, maar met een snoepje geraak je erg ver :p)

Ze hebben wel, voor kleiner te zijn, een hoger energieniveau dan pakweg een Maltezer, maar  het is niet zo dat je elke dag 3 uur moet gaan wandelen. Met mijn 2 deugenieten volstaat een wandeling van een goed half uur (los van de leiband) en dan ravotten in de tuin.

Je kan wel niet elke dwergpincher los laten lopen. Die van mij

In het weekend doen we een lange wandeling van een uur en een half en dan slapen de 2 voor 2 dagen :p.

 

Anoniem (Gast)

" Sorry, kan even niet inloggen. Dus dan maar als gast.
Een dwergpincher past ook wel.
Sociaal naar anderen  (indien natuurlijk goed gesocialiseerd), kunnen hun gekke buie hebben en zijn soms echte clowns. Worden niet groot, zijn toch wel wat waaks en hangen erg aan hun gezin. ze kunnen erg koppig zijn en gaan graag hun eigen gang, maar komen doodgraag knuffelen of op je schoot liggen. Ze zijn erg intelligent en je kan ze gemakkelijk dingen aanleren. (hoewel ze daar ook soms bananen in de oren hebben, maar met een snoepje geraak je erg ver :p)
Ze hebben wel, voor kleiner te zijn, een hoger energieniveau dan pakweg een Maltezer, maar  het is niet zo dat je elke dag 3 uur moet gaan wandelen. Met mijn 2 deugenieten volstaat een wandeling van een goed half uur (los van de leiband) en dan ravotten in de tuin.
Je kan wel niet elke dwergpincher los laten lopen. Die van mij
In het weekend doen we een lange wandeling van een uur en een half en dan slapen de 2 voor 2 dagen :p.
  "

 Die van mij kunnen los en komen direct terug, ze jagen ook niet op vogels ofzo. En onze huisdieren behoren volgens hen tot de roedel (ratjes en muizen).

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

" Ik vind de West Highland White Terrier echt helemaal geweldig. Als ik ooit voor een kleine hond ga wordt het die. Zo leuk, grappig en makkelijk. In gedrag net een middelmaat hond maar toch klein. Die die ik ken lopen veel los, luisteren goed, zijn buiten actief en binnen rustig. Gaan ook graag mee in de auto.
 

http://www.whwtcned.nl/pages/193723/fokkers.html "

Ja ze zijn echt geweldig! Wij hebben er een van bijna 6 maanden. Als kleine aanvulling hierop: inmiddels is een pup echt duurder, circa €1250,- a €1500,-. Je moet echt bij een goede fokker kopen ivm gevoeligheid voor huidproblemen. Ik weet niet of het helemaal TS hond is. Ze zijn namelijk best energiek, het zijn geen rustige schoothondjes. 

Overigens vinden wij dat evt nadelen ruimschoots worden overtroffen door heel veel voordelen! Het is een echte gezinshond die zich aan alle gezinsleden hecht, makkelijk aanpast (de afgelopen dagen logeerde Puk een dag bij mijn ouders, een dag bij mijn schoonmoeder: geen probleem, iedereen is gek op hem en hij op hen), heel vrolijk en opgewekt, speels, grappig, houdt erg van aandacht (lig ik met een dekentje op de bank trekt hij het van mij af of springt op het magazine dat ik aan het lezen ben 'joehoe baasje! Speeltijd!', dapper, zelfverzekerd, houdt van knuffelen maar gaat na een tijdje weer van je schoot om zijn eigen ruimte zoeken, ligt wel graag bij je in de buurt, veel rustiger in huis nu hij bijna een half jaar is, gaat lekker wild spelen ook niet uit de weg, struint zo een paar keer per week lekker mee door het bos (graag zelfs!) maar is ook tevreden met een kortere wandeling, gaat heel graag mee op pad (ook in de auto) maar kan nu al makkelijk 4 uurtjes alleen zijn, beetje eigenwijs (laat je niet altijd vertederen door het schattige koppie), verhaart niet tot nauwelijks, vacht is zelfreinigend maar heeft wel wat onderhoud nodig. 

Onze Puk is echt een 'buurt hondje' geworden: veel kinderen staan vaak aan het hek om te vragen of ze Puk mogen aaien of dat hij komt "voetballen" (is hij dol op!). 

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik heb zelf een dwergpoedel met stamboom :-).fantastische hondjes die heel erg trainbaar zijn en die een serieuze dosis humor hebben :-D!

De mijne is opgegroeid met katten en een paard,en kan perfect los lopen.vreemde katten en vogels durft hij wel eens opjagen,maar kan hem direct terugroepen.

Ben er wel mee naar de hondenschool geweest omdat ik zelf geen ervaring had met honden opvoeden en ook voor de gehoorzaamheid.

Hij is ook superlief met kinderen,en nu dus ook met on 8 weken oude dochtertje.

Ze ruiven niet wat ik met een kindje erbij een serieus pluspunt vind!wel moet je op tyd laten trimmen(doe het zelf).

Mijn hondje kostte 1000 euro en had dit er graag voor over.uistekende fokster en prima karaktertjes!

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^