Nieuw paspoort?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Zat net even op internet te kijken of ik zelf een paspoort boekje kon bestellen voor mijn katten, die het nog niet hebben, maar dat kan alleen bij de dierenarts zag ik.

 

Wat ik ook zag, is dat er sinds 2016 nieuwe paspoorten zijn die minder fraude gevoelig zijn (moeilijke namaken door gedrukte code op elke bladzijde bijvoorbeeld) en dus de paspoorten die er al zijn (bijvoorbeeld die met een eu ster op de voorkant) zijn niet meer geldig op vakantie als paspoort, wel nog als bewijs voor vaccinatie. 

Je kan je oude paspoort ook tegen een kleine betaling omzetten naar de nieuwe. Iemand hier al ervaring mee? Zojuist mn da ermee gemaild (vond ik makkelijk) om dus te kijken of mn katten die kunnen krijgen en dus om te wisselen voor een nieuwe voor Joy. Nu schijnen die boekjes maar maximaal 4 euro te kosten, inkoop prijs per stuk, dus zoveel gaat het niet kosten. Maar hoe zit het met de oude vaccinaties overzetten?

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Voor 1 van mijn katten hadden we ook een oud paspoort en hebben we nu een nieuw gekregen nadat we haar lieten chippen. De oude vaccinaties blijven gewoon in haar oude boekje en de nieuwe komen in het nieuwe boekje. We hebben nu dus eigenlijk gewoon 2 boekjes voor haar. Meestal zijn de oude vaccinaties niet zo belangrijk, dus eigenlijk gebruiken we alleen nog het nieuwe boekje.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Voor 1 van mijn katten hadden we ook een oud paspoort en hebben we nu een nieuw gekregen nadat we haar lieten chippen. De oude vaccinaties blijven gewoon in haar oude boekje en de nieuwe komen in het nieuwe boekje. We hebben nu dus eigenlijk gewoon 2 boekjes voor haar. Meestal zijn de oude vaccinaties niet zo belangrijk, dus eigenlijk gebruiken we alleen nog het nieuwe boekje. "

 Ik persoonlijk vond het eigelijk wel belangrijk, meer voor mn eigen administratie dat ik weet wanneer ze alles gehad heeft zegmaar. Maar je begint dus helemaal opnieuw met zo'n boekje?

 

Heb jij ook die nieuwe boekjes die in 2016 uitkwamen?

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Kaylo had een paspoort uit Bosnië, aangezien het daar ook niet in het engels in stond hebben we later een EU-paspoort voor hem aangevraagd bij onze DA. Ik heb geen flauw idee meer wat het koste maar de DA heeft voor alle geldige vaccinaties nieuwe stickertjes geplakt en gewoon ondertekend. 

 

Maar 2 van mijn 3 katten hebben een paspoort omdat er een van een fokker komt en de andere uit Bulgarije. Onze oudste kat heeft gewoon een vaccinatieboekje maar ik ent ze eigenlijk allemaal niet meer. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Kaylo had een paspoort uit Bosnië, aangezien het daar ook niet in het engels in stond hebben we later een EU-paspoort voor hem aangevraagd bij onze DA. Ik heb geen flauw idee meer wat het koste maar de DA heeft voor alle geldige vaccinaties nieuwe stickertjes geplakt en gewoon ondertekend. 
 
Maar 2 van mijn 3 katten hebben een paspoort omdat er een van een fokker komt en de andere uit Bulgarije. Onze oudste kat heeft gewoon een vaccinatieboekje maar ik ent ze eigenlijk allemaal niet meer.  "

 Dar verschilt dan wss per dierenarts. Ik zou namelijk ook wel die stickertjes willen inderdaad.. Gewoon alles in 1 boekje lijkt mij handiger haha. Neem aan dat het qua chippen niet uitmaakt welke paspoort je hebt? Want je chipnummer staat toch niet in verband met je paspoort nummer toch?

 

En onze katten zijn nooit gevaccineerd. Alleen hier heerst de kattenziekte + hebben nu een balkon. We willen ze chippen voor als ze eraf vallen komen ze iig weer bij ons terug - hoe dan ook. Daarnaast willen we eind dit jaar een huis kopen met tuin, ze kunnen erg snel naar buiten glippen, dus doen ze daar dan ook vast wel haha.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

"  Dar verschilt dan wss per dierenarts. Ik zou namelijk ook wel die stickertjes willen inderdaad.. Gewoon alles in 1 boekje lijkt mij handiger haha. Neem aan dat het qua chippen niet uitmaakt welke paspoort je hebt? Want je chipnummer staat toch niet in verband met je paspoort nummer toch?
 
En onze katten zijn nooit gevaccineerd. Alleen hier heerst de kattenziekte + hebben nu een balkon. We willen ze chippen voor als ze eraf vallen komen ze iig weer bij ons terug - hoe dan ook. Daarnaast willen we eind dit jaar een huis kopen met tuin, ze kunnen erg snel naar buiten glippen, dus doen ze daar dan ook vast wel haha. "

Alle oude vaccinaties die niet meer geldig waren hebben ze overigens niet overgezet. In 2015 is hij voor het laatst geënt en in 2016 heb ik toen een nieuw paspoort aangevraagd toen hebben ze die vaccinatie wel overgezet. 

 

Chipnummer staat inderdaad niet in verband met het paspoort nummer! Dat maakt echt helemaal niks uit. Wij hadden nog extra chipnummer stickertjes en deze heeft ze ook gewoon in het nieuwe paspoort gezet met een doorzichtige sticker eroverheen als beveiliging. Super verstandig dat je je katten laat chippen! Als iedereen dat toch is ging doen.. en ze dan ook nog even laat registreren anders schieten we er nog niks mee op haha. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Alle oude vaccinaties die niet meer geldig waren hebben ze overigens niet overgezet. In 2015 is hij voor het laatst geënt en in 2016 heb ik toen een nieuw paspoort aangevraagd toen hebben ze die vaccinatie wel overgezet. 
 
Chipnummer staat inderdaad niet in verband met het paspoort nummer! Dat maakt echt helemaal niks uit. Wij hadden nog extra chipnummer stickertjes en deze heeft ze ook gewoon in het nieuwe paspoort gezet met een doorzichtige sticker eroverheen als beveiliging. Super verstandig dat je je katten laat chippen! Als iedereen dat toch is ging doen.. en ze dan ook nog even laat registreren anders schieten we er nog niks mee op haha.  "

 Ik heb inderdaad ook nog veel stickertjes van het chipnummer over, goed dat je dat even zegt haha. Maar de puppycocktail word dus niet overgezet en wss haar 1 jarige cocktail ook niet? Ze is nu 2 jaar. Meer vaccinaties heeft ze niet gekregen.

 

En inderdaad, in ons vorig huis konden ze echt niet naar buiten, dubbele deur en ramen niet ver genoeg open. Maar in dit huis is het lastig met alleen balkon deur. En ik vind ook dat katten gechipt moeten worden én geregistreerd haha. Moet er niet aan denken dat ze van 2 hoog naar beneden vallen en ik ze nooit meer terug zie. Wil ze hoe dan ook terug zegmaar. 

 

Ik wacht nog even antwoord van de da af en dan even afspraak maken voor nieuw boekje. Misschien met een druppeltje seconden lijm dat ik de oude stickertjes wel zelf kan overplakken ofzo. 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

"  Ik heb inderdaad ook nog veel stickertjes van het chipnummer over, goed dat je dat even zegt haha. Maar de puppycocktail word dus niet overgezet en wss haar 1 jarige cocktail ook niet? Ze is nu 2 jaar. Meer vaccinaties heeft ze niet gekregen.
 
En inderdaad, in ons vorig huis konden ze echt niet naar buiten, dubbele deur en ramen niet ver genoeg open. Maar in dit huis is het lastig met alleen balkon deur. En ik vind ook dat katten gechipt moeten worden én geregistreerd haha. Moet er niet aan denken dat ze van 2 hoog naar beneden vallen en ik ze nooit meer terug zie. Wil ze hoe dan ook terug zegmaar. 
 
Ik wacht nog even antwoord van de da af en dan even afspraak maken voor nieuw boekje. Misschien met een druppeltje seconden lijm dat ik de oude stickertjes wel zelf kan overplakken ofzo.  "

 De meeste praktijken hebben geloof ik gewoon extra vellen met enting stickertjes dus dat zou geen probleem moeten zijn. Anders zou ik ook niet weten hoe ze dat bij mij hebben gedaan haha want de oude stickertjes zitten gewoon nog in het oude paspoort. 

 

Bij ons is de DHP die geënt was op 23-5-2015 gewoon overgezet in ons nieuwe (2016) paspoort. Maar de Rabiës entingen die hij in Bosnië gehad heeft niet, deze zijn vanuit daar namelijk maar 1 jaar geldig. Over alle enting stickers in het nieuwe paspoort zit een soort extra veiligheidslaagje zodat je deze dus niet kunt vervalsen. 

 

In mijn herinneringen heb ik er uiteindelijk iets van 12,50 voor betaald maar daar kan ik me in vergissen. 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

"  Ik persoonlijk vond het eigelijk wel belangrijk, meer voor mn eigen administratie dat ik weet wanneer ze alles gehad heeft zegmaar. Maar je begint dus helemaal opnieuw met zo'n boekje?
 
Heb jij ook die nieuwe boekjes die in 2016 uitkwamen? "

 Ja, ik houd het oude boekje ook bij voor mijn eigen administratie. maar wanneer ik naar de DA ga voor haar jaarlijkse vaccinaties en onderzoek neem ik dus alleen nog haar nieuwe boekje mee. 

 

Bij mij werden ook alleen de vaccinaties overgezet die nog geldig waren. De oude bleven in het oude boekje. Je begint dus ongeveer wel opnieuw. 

 

Qua chippen maakt het soort paspoort op zich niet uit, maar wij kregen een boekje waarin het nummer van de chip al op elke bladzijde gedrukt staat, dus daarom kregen we een nieuw boekje na het chippen: het boekje dat bij haar chipnummer hoorde. Als je daarna een nieuw boekje neemt, kan je idd gewoon een stickertje kleven. 

 

Ik heb dat paspoort van mijn kat in de zomer van 2016 gekregen, maar ik weet niet of dat zo'n nieuw paspoort is of nog de oude versie. 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Vorig jaar heb ik een nieuw paspoort gehaald voor onze shiba. Die had een papieren 'vodje' zegmaar. Onze dierenarts heeft dit zelfs voor niets gedaan. Belangrijke stickers zijn uit het oude paspoort gehaald en gelamineerd in het nieuwe. Tevens had ik niet nog een sticker met het chipnummer, dus dit is gewoon met pen ingevuld en gelamineerd. Mochten we op vakantie gaan naar het buitenland, dan neem ik wel ook de oude voor de zekerheid mee. Maar de nieuwe is een stuk degelijker en steviger. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Ik wacht nog even antwoord van de da af en dan even afspraak maken voor nieuw boekje. Misschien met een druppeltje seconden lijm dat ik de oude stickertjes wel zelf kan overplakken ofzo.  "

 Dat moet je niet zelf gaan doen. Als het goed is staat er achter elk stickertje de datum van vaccinatie en de 'geldig tot"-datum; daarachter staat een handtekening en een stempel van de dierenarts waarmee de vaccinatie pas geldig wordt.

(Dat is speciaal zo bedoeld om te voorkomen dat mensen zelf gaan klooien of dat er mee gerotzooid wordt - wat in de br00df0k helaas nog steeds aan de lopende gebeurd, ondanks het vernieuwde paspoort en strengere regels).

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^