Hoe leren om 'hier' te komen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BiancaBianca

honden foto van Bianca

Bij de puppy cursus werd ons gezegd om al vroeg te gaan beginnen met los laten lopen van je pup. Dan zijn ze nog wat afhankelijker van je en lopen ze niet zo snel bij je weg. Klonk ons logisch in de oren dus daar gingen wij mee oefenen. Dat ging en gaat eigenlijk heel goed. Hij rent lekker rond en houdt ons goed in de gaten. Ik ga soms expres de andere kant op om te kijken of hij het ziet en dan komt hij heel snel achter me aan gerend. Of ik verstop me achter een boom en dan gaat hij me zoeken. Heel grappig! Dit gaat dus eigenlijk best goed, het enige probleem is als we andere honden tegen komen. Hij speelt er lekker mee maar komt dan niet als ik hem roep om verder te lopen. Hij loopt gewoon met de andere mensen en hun hond mee. Erg vervelend want ik moet dan achter hem aan gaan om hem te pakken te krijgen. En dat gaat dan nog niet zo makkelijk, hij is helemaal hyper door het spelen. Ik heb nu een lange lijn gekocht zodat hij daaraan kan uitlopen en dan roep ik hem af en toe een geef hem een snoepje. Maar dan hoort hij mij negen van de tien keer ook niet, dus haal ik hem aan de lijn binnen een zeg nogmaals 'hier' en geef hem z 'n snoepje. 

Hoe hebben jullie dit aan je hond geleerd? Ik wil graag dat hij in een losloop gebied lekker kan rennen en spelen maar ik wil dan ook graag dat hij komt als ik roep. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je hebt een jonge hond, op dat moment is de andere hond leuke dan dat jij bent...als je ziet dat je hond moe gespeeld is en wat rustiger wordt, ga er maar naar toe als die niet direkt komt, lijn hem dan rustig aan en op een spelender wijze ga je heen, zodat tie het niet als een straf ziet dat tie bij de andere hond weg moet....               je hond wordt ouder en wordt ook wat kritische wat andere honden betreft...          hier ook een jonge hond, zie ik dat ze rustiger wordt, roep ik een x, gaat ze alsnog door of loopt mee met de andere hond, dan ga ik ze halen, aanlijnen en heen ga ik dan, op dat moment beloon ik haar met goed zo....jonge honden spelen graag en als ze in hun spel zitten willen ze eigenlijk niet luisteren.

honden page profiel IvanIvan

Zeer moeilijk in het begin, als hond ouder wordt en beter begint te luisteren komt dit vanzelf, hond laten loslopen als je hem niet goed onder controle heeft is gevaarlijk. Als die van mij losloopt en ik zie een andere hond dan roep ik hem en draai met een touw (speelgoed) en komt die meteen af, ook zonder touw natuurlijk maar dit pakt tijd, gwn blijven roepen en nooit achter je hond rennen, komt hij af belonen

Volgende forumvraag: Maluta honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^