nieuwe hond bijt tijdens eten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lonnekelonneke

Hallo allemaal. 

Ik heb een klein hondje van 10kilo. 6 jaar oud inmiddels. Sinds een paar weken hebben we een hond geadopteerd, 3jaar oud, druk maar wel heel lief.

Nu is er 1 probleem. Ze krijgen 2 maal per dag eten, zodra de asielhond klaar is met haar bak stormt ze naar de bak van de 6 jarige, bijt het hondje om vervolgens haar bak ook op te eten.. dit is inmiddels meerdere keren gebeurd waarvan 1 x lelijk gebeten.. Je kunt je voorstellen dat wij dit natuurlijk niet willen en dat ons kleine hondje er bang van word.. muilkorf gekocht maar die weet ze zelf af te krijgen, maar ook met muilkorf om probeert ze te grijpen waardoor ons hondje bang word.. Ik wil dit gedrag afgeleerd krijgen, heeft iemand tips hoe ik dit er uit kan krijgen? alle tips zijn welkom... 

Als we dit er niet uit krijgen zijn we uit veiligheid voor ons eerste hondje genoodzaakt om haar terug te brengen naar het asiel... ik wil haar niet opgeven. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Gewoon apart eten geven. Ook kluifjes etc. Sommige honden kunnen bij elkaar eten, andere niet. Jouwe dus niet, niks ergs aan!

 

Hoe bedoel je eigelijk muilkorven? Bak leeg, muilkorf om? Of valt je hond ook buiten eten om aan?

honden page profiel lonnekelonneke

alleen na het eten tot de andere hond het ook opheeft. maar helaas werkt ook dit niet.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Simpel dan geef haar niet op. Samen eten is bij heel veel honden een probleem, voedsel zorgt bij heel veel honden voor conflicten. Onze honden kregen ook altijd apart eten, just in case...

Waarom geef je ze bij elkaar eten eigenlijk, waarom mag dat niet apart. Zodat ieder op z'n gemak kan eten zonder te hoeven schrokken en opletten of die "andere vreemdeling" die ze helemaal niet zo goed kennen hun bak komt leeg schranzen. Zo is eten stressvol en dat is niet leuk. Misschien gaat het beter als ze elkaar langer kennen dan een paar weken. Maar tot die tijd zou ik zorgen voor een zorgeloze situatie waar ieder zich blij voelt. 

 

Zou jij het leuk vinden als een vreemde naast je kwam staan terwijl jij aan het pinnen bent bijvoorbeeld? Bij je familie is dat niet erg maar iemand die je niet goed kent? Dat is niet leuk. Die wil je weghebben. En als asielhond heb je misschien nooit geleerd dat je dat andere voer in die andere voerbak niet mag pakken.  "Waarom doet die andere hond toch altijd zo vervelend als ik uit de andere bak wil verder eten? Dat is toch ook gewoon eten?"

Eerder kregen ze in het asiel waarschijnlijk altijd gescheiden te eten.  Misschien dat je met wat sturing er alsnog een werkbare situatie van kunt maken. Maar dan nog kom ik terug op mijn eerste punt; veel honden hebben problemen met samen eten. Vroeg of laat kan de één eens een keer menen dat hij toch dat van de ander moet pakken en heb je misschien alsnog weer problemen. 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

apart eten geven. Pas als de bakken van beide honden leeg en weg zijn pas weer samen laten.

honden page profiel lonnekelonneke

ben vanuit mijn andere honden allemaal gewend dat het samen kon eten, verder gaat t super tussen de hondjes, soms wat lomp maar goed bedoelt.. Ik heb 2 kamers (op de beneden verdieping) waar ik ze dus appart kan voeren maar 1 daarvan is een serre, als de zon schijnt is het daar gloeiend heet, vind het zielig om het hondje daar te laten wachten tot het sloom etende hondje eindelijk klaar is met haar brokken. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Anders misschien 1tje buiten eten geven? Dat zou ook nog kunnen. Obi kreeg eerst z'n vlees vaker buiten omdat hij daar zo erg mee knoeide...

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 2 doggies

honden foto van Daydreamer

een van mijn bonden at in de badkamer anders werd het een bloedbad

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" een van mijn bonden at in de badkamer anders werd het een bloedbad "

Nou hier werd het niet echt een bloedbad maar de grotere hond die begon gewoon aan de tweede bak vaak als hij zijne leeg had en dan stond onze kleine hond daar met lange tanden en tegenzin nog uit te te eten (was een moeilijke, slome eter). Had ze meestal  pas 10% op.. en de rest werd dan in een nanoseconde naar binnen geslurpt door de grote. 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Luna viel echt alles en iedereen aan met eten. Ook ons.

dus voor veiligheid én rust voor haar at ze alleen.

ze moest bij ons ook leren dat wat we haar gaven niet werd afgenomen maar echt voor haar was.

 

honden page profiel lonnekelonneke

iedereen bedankt voor de tips en de ervaringen! ? 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" ben vanuit mijn andere honden allemaal gewend dat het samen kon eten, verder gaat t super tussen de hondjes, soms wat lomp maar goed bedoelt.. Ik heb 2 kamers (op de beneden verdieping) waar ik ze dus appart kan voeren maar 1 daarvan is een serre, als de zon schijnt is het daar gloeiend heet, vind het zielig om het hondje daar te laten wachten tot het sloom etende hondje eindelijk klaar is met haar brokken.  "

 


Je zou kunnen overwegen één of twee benches aan te schaffen puur voor het eten omdat je geen echte optie hebt om ze gescheiden te voeren. Zorg dan wel dat ze elkaar ook niet kunnen zien tijdens het eten. Kies je voor één, doe daar dan de snelle eter in.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" alleen na het eten tot de andere hond het ook opheeft. maar helaas werkt ook dit niet. "

 Tuurlijk wel, een hond eten geven in de ruimte waar een deur in zit, deur dicht..en de ander ook in een andere ruimte, zo is het opgelost, klaar met eten, haal je de bakken weg, kan die alsnog binnen stormen maar dan heeft tie toch echt de hond in de pot, bak weg...

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Tuurlijk wel, een hond eten geven in de ruimte waar een deur in zit, deur dicht..en de ander ook in een andere ruimte, zo is het opgelost, klaar met eten, haal je de bakken weg, kan die alsnog binnen stormen maar dan heeft tie toch echt de hond in de pot, bak weg... "

 


Willemijn... Ze heeft het daar over de muilkorf.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je kan een ook buiten laten eten, eten is zo op....en de ander binnen...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  
Willemijn... Ze heeft het daar over de muilkorf. "

 Ja dat heb ik gelezen, gaat toch over eten ? 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Je kan een ook buiten laten eten, eten is zo op....en de ander binnen... "

 


Probleem is dus juist dat de ene hond het eten niet 'zo op' heeft.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" alleen na het eten tot de andere hond het ook opheeft. maar helaas werkt ook dit niet. "

 Dan heb ik het toch goed gelezen...alleen de muilkorf om omdat de hond aanvalt om het eten van de ander te pakken, nou apart zetten tijdens het eten, eten op, bakken weg..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  
Probleem is dus juist dat de ene hond het eten niet 'zo op' heeft. "

 Dat geeft toch niet, wachten met bij elkaar laten tot het eten op is...bams doet er ook langer over dan ogin, ze mogen niet bij elkaar tot al het eten op is, een vereiste dat er rustig gegeten kan worden...dat is noodzaak toch, dus niet bij elkaar laten tot al het eten op is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Liz, denk dat topic opener Lonneke , mij best antwoord kan geven.

Anoniem (Gast)

Apart eten, en ook daarna nog even apart houden tot bij de nieuwkomer de stress van het eten ook echt gedaald is. Pas als beide honden echt rustig zijn weer bij elkaar laten.

honden page profiel lonnekelonneke

iedereen bedankt voor de reacties. We hebben ze inderdaad voortaan appart gezet met eten. Misschien straks in de toekomst nogmaals proberen en oefenen samen wanneer ze mekaar ook wat beter kennen. Met koekjes e.d. gaat hetin ieder geval al beter. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" iedereen bedankt voor de reacties. We hebben ze inderdaad voortaan appart gezet met eten. Misschien straks in de toekomst nogmaals proberen en oefenen samen wanneer ze mekaar ook wat beter kennen. Met koekjes e.d. gaat hetin ieder geval al beter.  "

 Lonneke, waarom samen gaan oefenen, hier twee hele lieve grote honden, eten altijd apart, er is in het geheel geen baknijd, maar waarom zou je gaan oefenen samen te eten....geef ze voortaan apart eten, in alle rust...

gast (Gast)

"  Lonneke, waarom samen gaan oefenen, hier twee hele lieve grote honden, eten altijd apart, er is in het geheel geen baknijd, maar waarom zou je gaan oefenen samen te eten....geef ze voortaan apart eten, in alle rust... "

 


Hoi Lonneke,
Ik ben het met Willemijn eens.
Waarom zou je in dit geval in de toekomst het misschien nogmaals proberen?
Hier ook twee grote beren nog nooit gevochten met elkaar.
Hier eten ze ook apart van elkaar.
Bakken in ons geval kunnen blijven staan maar vaak bij anderen worden ze ook voor de zekerheid meteen weggehaald.
Hebben in principe altijd een roedel gehad met 2 of meerdere honden nooit problemen op deze manier gehad qua voergeven uit elkaar.
Iedereen eet rustig op zijn of haar tempo
;-)
Gefeliciteerd met je nieuwe hond.
Altijd heel mooi als een herplaatser een nieuw warm mandje krijgt!!!

honden page profiel Tinaa.Tinaa.

honden foto van Tinaa.

Hier 4 honden en enkel de 2 oudjes eten samen. Elk in een hoek van de keuken en wij blijven er bij. Gelukkig zijn ze meestal tegelijk klaar anders is het hier ook een probleem hoor ondanks dat ze beide heel goed luisteren en weten dat het de andere zijn eten is.

 

De 2 grote krijgen in de woonkamer eten. Kazan in zijn bench en Darko los.  Ze gaan pas bij elkaar als iedereen zijn eten op heeft. Soms wil dat zeggen dat Kazan (die in de bench eten krijgt) even moet wachten. Is dat zielig? Ik vind van niet.. Het is zieliger dat de ene de andere aanvalt om het eten te stelen... 

honden page profiel Spot en SennaSpot en Senna

honden foto van Spot en Senna

Hier gaan ze in hun bench als ze gaan eten.

Spot eet sneller als Senna en ging voorheen altijd naar haar bak als hij klaar was.

Maar ook om ervoor te zorgen dat Spot niet teveel eet die blijft doorgaan. En om te kijken of Senna genoeg eet.

Ze weten al als de bak met eten komt dan gaan we even in de bench, geen probleem mee en niet zielig.

Volgende forumvraag: Rottweiler puberen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^