Allergie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Ik ben even opzoek naar wat tips en trucs.

 

Joy heeft elk voorjaar en zomer dat haar hele onderkant vol met rode plekken zit. Soms jeukt het zo erg dat ze zich open krabt. Alleen als wij er niet zijn. Wij kwamen er nooit achter waar het precies van was, maar na 1,5 jaar hetzelfde voer en snacks, en dat we nu naast een bos met groot grasveld wonen, ben ik er (als het goed is) achter. Ze had een paar kleine plekjes tussen dr achterpoten, op dr buik/lies, maar zijn paar dagen terug naar een mooie uitlaatplek geweest waar ze over het gras heeft gerend. Het werd wel wat minder, maar nu heeft ze zich vannacht echt helemaal kapot gekrabt. Dr borst ligt helemaal open qua korsten, dacht eerst dat ze zich ergens aan open had gehaald. Nu herinner ik me dat we dus eergister en gister naar het veldje zijn geweest, waar het gras zowat hoger dan joy staat, waar ze heerlijk als een konijn doorheen heeft zitten huppelen.

 

Nu las ik dus veel over puur jeuk. Dat het dus zeker wel verlichting geeft. Ik had het idee om dit, in combinatie met gras (zoveel mogelijk) vermijden misschien wel een oplossing kan zijn om joy eens een keer normaal in dr vacht te laten in de zomer. (ziet er zo lelijk uit...) maar hoe werkt het? Druppels in het voer? Water? Hoeveel druppels per kg? Ik smeer nu calendulazalf op haar buik/borst en dat werkt altijd wel. Alleen zo jammer dat ze mn hele vlier vettig maakt ermee, want stilliggen is niet haar sterkste kant haha. Is er nog iets anders wat ik er beter op kan smeren? Of is dit ook gewoon goed?

honden page profiel ad lendersad lenders

Je zegt dat ze het alleen aan de onderkant heeft?
Gaat ze niet ergens het water in? Dat is dan waarschijnlijk de oorzaak. En anders een compleet andere plek zoeken om uit te laten/wandelen.

Maar.... Waarom ga je dan niet even naar de DA als ze zoveel jeuk heeft? Daar krijg je pilletjes waar ze het seizoen mee doorkomt. Je moet dat beestje niet laten lijden, want dat doet ze, als ik dit zo lees...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik zou haar in elk geval na elke wandeling even afspoelen, dat kan al heel wat uitmaken. Gewoon met een washandje met wat lauwwarme groene thee bijv.

Wij wandelen in het pollenseizoen ook niet meer als de pollenvlucht op zijn hoogtepunt is.

 

Het is dan vaak de gecombineerde aanpak wat helpt, 1 bepaald kruid of poeder is naar mijn ervaring niet sterk genoeg om een allergie te overwinnen. Een allergie komt vanuit een "defect" in het immuunsysteem, dus dat zal versterkt moeten worden in elk geval, goed voedsel, evt. supplementen, acupunctuur, een balans tussen inspanning en ontspanning e.d.

Vaak is het ook verschillend wat bij welk dier werkt omdat de oorzaak verschilt, dat is het lastige. Een goed holistisch dierenarts kan je hierbij helpen.

 

Puur jeuk had bij ons geen merkbaar resultaat maar ik lees er ook goede ervaringen over. Tea tree had ook geen merkbaar resultaat, calendula verzachtte wel wat maar niet effectief genoeg, neem olie werkt voor Jenna veel beter als er rode plekjes zijn, het doodt ook nog eens bacterien, schimmels en ander ondgedierte. Ze heeft ook een mijtenallergie en demodexaanvallen gehad de eerste twee jaar, en daar werkt neemolie heel goed op.

 

Jenna heeft oa chinese kruiden gekregen tijdens het allergieseizoen, maar ook egyptische zwarte kummelolie (pas op met katten), door haar eten en knoflook.

Haar eten bevat in het voorjaar en zomer veel voedsel  wat koelt aangezien allergie een teken is van "te warm" volgens de traditionele chinese geneeskunde. Wild bijv. krijgt ze alleen in de heel koude winterdagen.

 

Verder krijgt ze veel groenten, kruiden en fruit (vitamines), en supplementen, regelmatig massages (acupunctuur zou ook heel goed zijn maar ik vind hier geen goede acupuncturist in de buurt)

Dit jaar start al veel beter als de twee vorige jaren, je merkt soms wel dat ze jeuk heeft maar het is niet in vergelijk met hoe het de vorige jaren was.

Maar bij haar was het dus niet 1 ding wat ik kan aanwijzen wat hielp, meer een combinatie van dingen.

gast (Gast)


als het een gras/pollen allergie is bv zomers?

Dan kan Apoquel heel goed en snel helpen.

Hier ook een hond die met het voorjaar en zomer veel jeuk had.(pollen/diverse soorten gras allergie enz)
Van alles echt geprobeerd in samenwerking dieren arts.
Ook verschillende voeding,verschillende brokken, vers vlees, therapie met injectie's om weerstand te verhogen enz enz.

Uiteindelijk op Apoquel uit gekomen.
Eerst hoge dosis toen lager.
Daarna om de dag.

Daarna gestopt!!
En tot nu toe geen jeuk!!!

Wij zijn zeer blij met dit middel.

Als een hond jeuk heeft is het zo ontzettend zielig.

Bij heel veel honden helpt het en nogmaals het hoeft echt niet voor altijd dit middel..

Heel veel succes!!!


honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Nee, het is zeker niet van het zwemmen. Ze zwemt op allerlei plekken (van sloot tot open water tot kunstmatig meer) en ook nog eens in andere dorpen/steden. Dus dat is te toevallig. Op onze normale uitlaatroute komen we geen hoog gras tegen, maar op het veld, en toevallig laatst op een mooi uitlaatplek, wel. Toen is het ook weer begonnen. Zijn vorig jaar oktober verhuisd, daarvoor speelden we vaak op het grasveld. Vandaar dat ik dus nu de link leg, alles is anders, behalve het gras.

 

Wat zijn het voor pilletjes tegen de jeuk? Echt gek word ze er niet van, want als ze is ontzettend rustig. Geen zenuwachtig gedrag ofzo. Ook geen aanleiding om te krabben ofzo. Alleen vannacht (mn vriend werd er wakker van) heeft ze flink lopen krabben. Verder zien we haar ook echt nooit krabben of behoefte hebben eraan. Maar wil idd wel wat aanpakken voor het geval ze het verbergt ofzo. 

honden page profiel ad lendersad lenders

Hoezo weet je dan zeker dat het niet van het zwemmen is! Het is alleen maar waarschijnlijker als ik lees dat ze overal zwemt. Mijn hond ging ook in diverse plassen in het water, ook alleen aan de onderkant jeuk.
Ze wordt er niet gek van, zeg je?? Ze heeft zich helemaal kapot gekrast, vertel je. Dat doe je als je er gek van wordt. Kom op zeg! Alleen als wij er niet zijn. Sorry, maar ik wil dit toch even gezegd hebben.

Die pilletjes zijn prednisonachtige tabletjes en die werken perfect. Ga ze maar gauw halen.....mijn hond had ze ook het rest van het seizoen nodig. Het jaar daarop niet meer. Ik wantrouwde een plek water, en heb haar daar niet meer in laten gaan. Sindsdien nergens geen last meer van gehad

gast (Gast)

Apoquel zijn ook pilletjes/tabletten en mocht het seizoen gebonden te zijn dan werken deze echt heel goed tegen pollen/gras allergie.

Je kunt het overleggen met de DA.
Niets erger bijna dan jeuk..
Als ik hoor dat de hond de buik open krabt zou ik het echt zeer overwegen.

Succes en ik hoop dat je ons nog laat horen hoe het verder gaat..

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Nu las ik dus veel over puur jeuk. Dat het dus zeker wel verlichting geeft. Ik had het idee om dit, in combinatie met gras (zoveel mogelijk) vermijden misschien wel een oplossing kan zijn om joy eens een keer normaal in dr vacht te laten in de zomer. (ziet er zo lelijk uit...) maar hoe werkt het? Druppels in het voer? Water? Hoeveel druppels per kg? Ik smeer nu calendulazalf op haar buik/borst en dat werkt altijd wel. Alleen zo jammer dat ze mn hele vlier vettig maakt ermee, want stilliggen is niet haar sterkste kant haha. Is er nog iets anders wat ik er beter op kan smeren? Of is dit ook gewoon goed? "

 Zou inderdaad je hond na het wandelen door hoog gras of gezwommen te hebben even afspoelen of afnemen met een vochtige washand en daarna goed drogen. 

 

Ben zelf geen fan van het smeren van zalfjes. Ook dat kan een reden zijn voor een hond om juist veel te gaan krabben of likken. Zou eerder kijken naar Puur jeuk (heet nu Puur derma trouwens) of een ander middel.

 

Puur jeuk kan je als volgt geven: 15-20 druppels 1 tot 4 keer per dag geven, afhankelijk van de jeuk. Voor een goed effect dient u Puur Derma minimaal 3 weken achtereen te geven. Het product kan rechtstreeks of met wat water met een plastic lepel of spuitje in de mond gegeven worden. Het wordt geadviseerd om dit product niet tegelijkertijd met een maaltijd te geven - het werkt namelijk beter als het op kan worden genomen dor het schone mondslijmvlies. Als je hond het product niet lekker vindt, kan je de druppels op een klein stukje van iets lekker druppelen.

 

heeft je hond enorme jeuk dat hij zichzelf echt open krabt zou ik inderdaad even langs de DA gaan. Ondersteuning met dreuppels en supplementen is meer ter preventie en ondersteuning maar zal onvoldoende helpen als het heel erg is. De dierenarts kan dan bijvoorbeeld een cortisone/prednison spuit geven om op dat moment de ergste jeuk weg te nemen. 

 

Veel succes en hopelijk is het voor je hond snel over! 

 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Hoezo weet je dan zeker dat het niet van het zwemmen is! Het is alleen maar waarschijnlijker als ik lees dat ze overal zwemt. Mijn hond ging ook in diverse plassen in het water, ook alleen aan de onderkant jeuk.
Ze wordt er niet gek van, zeg je?? Ze heeft zich helemaal kapot gekrast, vertel je. Dat doe je als je er gek van wordt. Kom op zeg! Alleen als wij er niet zijn. Sorry, maar ik wil dit toch even gezegd hebben.

Die pilletjes zijn prednisonachtige tabletjes en die werken perfect. Ga ze maar gauw halen.....mijn hond had ze ook het rest van het seizoen nodig. Het jaar daarop niet meer. Ik wantrouwde een plek water, en heb haar daar niet meer in laten gaan. Sindsdien nergens geen last meer van gehad "

 Omdat ze het niet altijd na het zwemmen heeft, wel na, niet gemaaid, gras. Daarnaast zwemt ze opzich vrij weinig. Hoogstens 2 keer in de maand. En heeft ze niet gezwommen voor die plekken en in de winter heeft ze (ookal was het van mijn kant niet de bedoeling.. Zucht..) ook gezwommen en toen nergens last van. 

 

Momenteel heeft ze niet meer gekrabt (zowel de plekken als haar wondjes zijn niet erger) en zoals ik al zei, als ze echt gek werd van de jeuk moet ze toch (iig willen) krabben waar we bij zijn? Toch ga ik de da even bellen over die pilletjes en puur jeuk aanschaffen. Ook gaan we niet meer het gras in, hopelijk werkt dat. (anders gaan we idd verder kijken en niet meer overal laten zwemmen)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik zou als ik jou was wel even de werking (en vooral de bijwerkingen) van die pilletjes doornemen en dan kijken of dat voor je gevoel wel echt nodig is.

 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" ik zou als ik jou was wel even de werking (en vooral de bijwerkingen) van die pilletjes doornemen en dan kijken of dat voor je gevoel wel echt nodig is.
  "

 Dat is een goede! Ik ga dit weekend even aankijken. En iog gras vermijden. Maandag kan ik altijd nog bellen naar de da als he lt erger word. Bedankt voor de tips!

honden page profiel ad lendersad lenders

Reaktie van Dobry is meteen weer een reden om het uit te stellen naar de DA te gaan. Niet te geloven............
Ik heb het gehad op dit forum, als mensen willens en wetens hun dier onnodig laten lijden. Ik kom hier niet zo maar meer kijken, en antwoord al helemaal niet meer. Op zijn minst verwacht je wat support van anderen die dit bevestigen, integendeel, dan komt er iemand doodleuk mijn hele overtuiging te niet doen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Reaktie van Dobry is meteen weer een reden om het uit te stellen naar de DA te gaan. Niet te geloven............
Ik heb het gehad op dit forum, als mensen willens en wetens hun dier onnodig laten lijden. Ik kom hier niet zo maar meer kijken, en antwoord al helemaal niet meer. Op zijn minst verwacht je wat support van anderen die dit bevestigen, integendeel, dan komt er iemand doodleuk mijn hele overtuiging te niet doen. "

 Ts heeft toch aangegeven  naar de dierenarts te gaan en de puur jeuk te gaan proberen?

Van willens en wetens de hond te laten lijden is helemaal geen sprake. Integendeel zou ik zeggen.

Volgende forumvraag: Teefje wordt stees dikker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^