Te speels met hond van mijn ouders?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anita en Yara (Gast)

Goeiedag allemaal,   Ik heb dit topic even geopend, omdat ik met het volgende (luxe?) probleem zit:   Mijn ouders en ik hebben beiden sinds nog vrij kort (januari) een asielhond uit Roemenië. Allebei uit hetzelfde asiel. Mijn hondje, Yara, heeft nu de geschatte leeftijd van zo'n 8 a 9 maanden, en die van mijn ouders, Luca, is nu ongeveer 2 jaar oud.    Mijn ouders hebben Luca in het begin even op proef gehad om te kijken (stap voor stap) of het een match was, o.a. met mijn hond. Ze kwamen tegelijk in Nederland aan en Yara was gepland/Luca zocht nog een baasje en dat werden uiteindelijk mijn ouders.   Maargoed, nu bleek het geweldig te klikken tussen de 2, wat een hele opluchting is, aangezien je zoiets niet kunt afdwingen natuurlijk. Maar! Het probleem: ze spelen non-stop! En ze lopen als een ware Siamese tweeling door huis en tuin (bij mijn ouders thuis). We hebben nog nooit 1 van de 2 zien piepen of snauwen, of wat dan ook. Geen gewonden. En het speelse gedrag komt echt van 2 kanten (ietsje meer van "ninja"-Yara misschien, maargoed). Als je heel even 1 van de 2 in de bench doet dan houden ze door de tralies heen elkaars pootje vast en zitten ze elkaar af te lebberen. Ik noem de bench inmiddels dan ook "het ijzeren gordijn". Dit lijkt allemaal leuk, maar wij worden een beetje gek van al dat kleffe gedoe en de vele activiteit. Nu is onze vraag: is dat normaal? Is mijn hond gewoon nog jong en daarom erg speels? Of zien we een verkapte frustratie over het hoofd? Het gekke is dat ze een stuk rustiger zijn als ik er in mijn eentje bij zit. Afgelopen zondag lagen we met zijn 3en nl. te slapen op de bank. Je kon de klok horen tikken, zeg maar. Los van elkaar zijn ze in eigen huis gewoon normaal rustig (de mijne nog wat speels natuurlijk). Bij andere buurtvriendjes (Yara heeft nl. meer vrienden dan ikzelf zowat haha) is ze inmiddels ook al wat rustiger/beheerst gedag zeggen etc. Ze zien elkaar gemiddeld zo'n 1 a 2 keer per week.   Het is even een lang verhaal geworden misschien, maar ik/we hopen dat we via deze weg misschien wat meer inzicht en tips kunnen verkrijgen. Heeft iemand hier ervaring mee?   Alvast bedankt!

Anoniem (Gast)

P.s., sorry voor de lap tekst, ik krijg er geen alinea's in ':) 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik denk dat honden ook gewoon een favoriet speelmaatje kunnen hebben. Java heeft ook een hond waar ze uren mee kan blijven spelen terwijl ze met andere honden veel sneller weer rustig doet. Naarmate je puber ouder wordt zal het ook vast wel wat rustiger worden.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Beide benches uit elkaar zetten zodat ze niet bij elkaar kunnen komen. Bench is rust, dat geld voor beide.

Wat ze doen als ze los zijn, dat is hun pakkie an. Het uitbundige spelen zal vanzelf minder worden. 

 

Ook zullen ze beide de hondentaal wel goed machtig zijn, neem aan dat ze beide wel een tijd op straat hebben geleefd voor ze in t asiel kwamen? Ze zien dan dus wel goed van elkaar wat de een wel en niet wil.

 

Verder geld hier de regel: spelen doe je buiten, binnen is er rust. 

Misschien kun je dat erin krijgen? 

honden page profiel BeauceBeauce

honden foto van Beauce

Honden kunnen zeker een favorietje hebben.

Als je wilt dat ze niet aan elkaar geplakt zitten als er 1 in de bench zit dan zul je ze even moeten scheiden.

 

Alleen maar fijn dat ze goed met elkaar gaan en ze worden vanzelf minder uitbundig als ze wat ouder worden.

honden page profiel BeauceBeauce

honden foto van Beauce

dubbel

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Laat ze toch lekker genieten van elkaar,

laat ze lekker bij elkaar kruipen.

Waarom zou je zoiets moois willen afpakken?

Als ze ouder worden wordt dat automatisch een heel stuk minder.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Aangezien t maar om 1 a 2 keer per week gaat zou ik t lekker laten. Geniet er van en let op dat er niet te wild gespeeld wordt. Puppemans is nog wat kwetsbaarder.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik vind de vraag: is dit normaal, een beetje apart.

 

Waarom zou iets wat een hond doet niet normaal zijn?

 

Of de hond het fijn vind, of het wenselijk is, is een ander verhaal.

Honden doen nu eenmaal honden dingen.

 

Als beide honden plezier hebben, is het toch prima. Ze hebben de lol van hun leven, lekker laten gaan.

 

Als je merkt dat ze moe worden, gewoon op de bank gaan zitten, dan pakken ze hun rust wat ik begrijp

Anita en Yara (Gast)

Bedankt allemaal voor de reacties. Met "Is dit normaal?" bedoel ik natuurlijk niets dier-onvriendelijks, als dat is wat je bedoelt, Suzanne. In tegendeel: wie weet zou ik - zoals in mijn verhaal benoemd - een verkapte frustratie o.i.d. over het hoofd kunnen zien, zoals bijv. dat de honden wellicht overprikkeld zouden kunnen zijn (wat dus onprettig voor ze zou zijn) en daardoor druk gedrag kunnen vertonen. Is die gedachte dan "apart"? Ik probeer open te staan voor diverse inzichten ;) 

 

We gunnen de honden van harte het plezier van het spelen en ze mogen lekker "hond zijn", hoeven echt niet netjes in het gareel stil te zitten de hele dag, maar wanneer ze constant dwars over je heen over de bank heen duiken is dat toch (met name als de kinderen van mijn zus er ook zijn) wat lastig. Rustig koffie drinken bijv. is dan niet echt mogelijk zeg maar (morsen). De rust die ik aangaf (met zijn 3en op de bank) zie ik alleen wanneer ikzelf helemaal alleen in mijn ouders huis zit met de 2 ondeugden ;) In de tuin lopen ze dan ook een stuk rustiger. Zodra er iemand bij komt (mijn ouders, zus, opa, maakt niet uit wie of hoeveel mensen): zoefff! Daar gaan ze weer. Wij kunnen de honden ook niet voortdurend in de gaten houden (of er niks bezeerd raakt etc.). Eind mei willen we met elkaar een weekje op vakantie gaan en ik ben zeer benieuwd hoe dat gaat verlopen ':) 

 

Beiden in een bench vind ik zo sneu, ze rennen zo graag rond, maar af en toe (met name binnenshuis) is dit wellicht even onvermijdelijk. Ze hoeven elkaar maar aan te kijken en dan zie je die pretbekkies al haha. We beseffen heel goed dat deze klik tussen de honden een hele zegen is. Het is alleen nogal uitputtend.

 

Misschien dan toch wat vaker in de bench..

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Met visite ed mag er hier binnen niet gespeeld worden. Dan is t of naar buiten of beide op een plekje met een kluifje oid. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

We gunnen de honden van harte het plezier van het spelen en ze mogen lekker "hond zijn", hoeven echt niet netjes in het gareel stil te zitten de hele dag, maar wanneer ze constant dwars over je heen over de bank heen duiken is dat toch (met name als de kinderen van mijn zus er ook zijn) wat lastig. Rustig koffie drinken bijv. is dan niet echt mogelijk zeg maar (morsen).

 

Dit heeft gewoon te maken met regels. Die moet je je hond op een rustige manier leren, blijf wel consequent. Nee blijft nee en ook niet een keer ja, want dan kun je weer opnieuw beginnen.

Het kan niet zo wezen dat jullie niet meer rustig laag kunnen zitten om koffie te drinken. Natuurlijk weten jullie honden nog niet dat het niet mag, leer het op een rustige manier. Springen ze over de bank, dan met een 'nee' en van de bank halen en naar een plek brengen waar ze wel mogen spelen.

Anita en Yara (Gast)

Na de "nee" naar een plek brengen waar spelen wèl mag is een goeie tip waar ik (stom genoeg ':) niet altijd even consequent bij stil sta, soms komt er na de "nee" even geen vervolgstap zoals naar buiten laten, omdat je dan bijv. gewoon verdergaat met kletsen met elkaar e.d. . Bedankt! Ik laat dit ook aan mijn ouders zien :) We gaan ermee aan de slag! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Na de "nee" naar een plek brengen waar spelen wèl mag is een goeie tip waar ik (stom genoeg ':-) niet altijd even consequent bij stil sta, soms komt er na de "nee" even geen vervolgstap zoals naar buiten laten, omdat je dan bijv. gewoon verdergaat met kletsen met elkaar e.d. . Bedankt! Ik laat dit ook aan mijn ouders zien :-) We gaan ermee aan de slag!  "

 al doende leert men nietwaar? Succes! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Bedankt allemaal voor de reacties. Met "Is dit normaal?" bedoel ik natuurlijk niets dier-onvriendelijks, als dat is wat je bedoelt, Suzanne. In tegendeel: wie weet zou ik - zoals in mijn verhaal benoemd - een verkapte frustratie o.i.d. over het hoofd kunnen zien, zoals bijv. dat de honden wellicht overprikkeld zouden kunnen zijn (wat dus onprettig voor ze zou zijn) en daardoor druk gedrag kunnen vertonen. Is die gedachte dan "apart"? Ik probeer open te staan voor diverse inzichten ;-) 
 
We gunnen de honden van harte het plezier van het spelen en ze mogen lekker "hond zijn", hoeven echt niet netjes in het gareel stil te zitten de hele dag, maar wanneer ze constant dwars over je heen over de bank heen duiken is dat toch (met name als de kinderen van mijn zus er ook zijn) wat lastig. Rustig koffie drinken bijv. is dan niet echt mogelijk zeg maar (morsen). De rust die ik aangaf (met zijn 3en op de bank) zie ik alleen wanneer ikzelf helemaal alleen in mijn ouders huis zit met de 2 ondeugden ;-) In de tuin lopen ze dan ook een stuk rustiger. Zodra er iemand bij komt (mijn ouders, zus, opa, maakt niet uit wie of hoeveel mensen): zoefff! Daar gaan ze weer. Wij kunnen de honden ook niet voortdurend in de gaten houden (of er niks bezeerd raakt etc.). Eind mei willen we met elkaar een weekje op vakantie gaan en ik ben zeer benieuwd hoe dat gaat verlopen ':-) 
 
Beiden in een bench vind ik zo sneu, ze rennen zo graag rond, maar af en toe (met name binnenshuis) is dit wellicht even onvermijdelijk. Ze hoeven elkaar maar aan te kijken en dan zie je die pretbekkies al haha. We beseffen heel goed dat deze klik tussen de honden een hele zegen is. Het is alleen nogal uitputtend.
 
Misschien dan toch wat vaker in de bench.. "

 Ik snap je wel hoor, maar ga er maar vanuit, dat alles wat ze doen en laten zien normaal honden gedrag is.

Waar je wel op moet letten, of de hond het zelf prettig vind en of jij het wel goed vind wat ze doen.

 

Je ziet snel genoeg als een hond er geen zin meer in heeft, dan stop je het spel.

Soms is gedrag niet wenselijk, over jullie heen denderen.

 

Nee zeggen, doe ik eigenlijk niet, vind dat niet heel veel toevoegen, maar laat wel zien, wat ik wel goed vind, ze naar buiten doen.

 

Het is jou huis en jullie regels

honden page profiel AnitaAnita

honden foto van Anita

Inmiddels al weer een paar maanden geleden, dit topic, maar aangezien ik me soms afvraag of het mensen nog gelukt is een oplossing te vinden wanneer ik soortgelijke info voor mezelf zoek .. Even nog een update bij deze!

 

Het gaat super! Mijn hond en die van mijn ouders zijn nog altijd dol op elkaar, gelukkig, maar ze zijn ook in goede zin wat rustiger geworden. We hebben ze samen een weekje mee op vakantie genomen en daar merkten we langzaamaan verschil. Het lijkt een combinatie van gewenning, volwassen worden en uiteraard genoeg beweging! Bij aankomst even lekker samen uit laten razen, maar altijd buiten in de tuin! Als ze binnen "starten met stoeien" rennen ze inmiddels uit zichzelf al naar buiten haha. Binnen mag niet. Even later ploffen ze samen ergens neer met ieder een eigen kluif.

 

Mocht het toch even te gek worden, dan gaat 1 van de 2 even in de bench voor een paar minuten om de enthousiaste sfeer iets te bedaren.

 

 

Een rustig buurvriendje van mijn hond heeft ook een goede invloed, heb ik het idee. Ik kan inmiddels rustig met de buurman kletsen terwijl onze honden lekker naast ons zitten/liggen in het gras.

 

Dus, wie weet heeft iemand nog iets aan deze update-info.

 

 

Duidelijke regels, wennen, even uit laten razen, uitpuberen en een goed-voorbeeld-vriendje blijken voor ons goed te werken :)

 

 

Nogmaals bedankt voor de tips hier! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat leuk dat je een update geeft

 

en nog wel zo'n positieve, heel mooi om te lezen

 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wat een mooie up date!

Fijn om te horen dat het zo goe gaat

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^