Ik weet het even niet meer.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Doodle dame (Gast)

ik heb een schat van een labradoodle die 1jr is.  Ze zit maximaal 6 uur alleen en daarnaast geef ik haar genoeg beweging. Aan de lange lijn van 10 meter oefen ik met speuren, op het strand los. Ze jaagt ontzettend achter gevogelte aan en ziet ook geen gevaar dus rent zomaar de weg op. Hiervoor de lange lijn. (In het bos) Ook trekt zij enorm.  Ik probeer positief te trainen veel met mijn stem te werken maar ik raak gewoon gefrustreerd.. ze likt visite overmatig. Springt. Zit geen seconde stil in huis volgt me overal. Allemaal stress symptomen. Ik weet niet meer wat te doen... ik train me suf maar het lijkt maar niet beter te gaan.. ik raak er langzaam moedeloos van ondanks dat ik super veel van haar hou. Puppy cursus gevolgd. Maar nog vind ik het zo balen dat ik geen een wandeling normaal met haar kan maken. Echt al mijn vrije tijd gaat momenteel naar het trainen wat ik voor haar over heb maar door gebrek aan resultaat zakt de moed me in mijn schoenen...  Heeft iemand hier ervaring met een mega drukke hond of tips ik hoor ze graag! 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dat zie je wel vaker bij de labradoodle, dat het zulke drukke stuiterbal honden zijn.

Het is wel bekend van deze honden.

 

Mijn hond Black (Franse waterhond) heeft ook een periode gehad als jonge hond dat hij enorm gefixeerd was op vogels.

Hij heeft het nu alleen nog met waterkipjes.

Maar hij vindt een balletje ook enorm leuk en hier heb ik gebruik van gemaakt.

Balletje mee naar het bos of water, ik gooi hem weg zodat hij hem echt moet zoeken.

Dat vindt ie zo mooi, dat hij totaal geen aandacht meer heeft voor vogels of waterkippen.

Hij kan overal los, houdt me altijd in de gaten.

 

Maar...jouw hond is 1 jaar en dat is niet de makkelijkste leeftijd.

Toen was mijn Black ook nog vaker aan de lange lijn.

 

Ik denk ook dat je je hond wat meer rust moet geven.

Jouw verhaal komt over alsof je heel veel met je hond in de weer bent.

Gemiddeld is voor een hond een wandeling (het liefst los en anders lange lijn) van zo'n anderhalf uur, en 2 x per dag een kwartiertje trainen, en 2 x nog een kwartier een wandelingetje voor de behoeftes doen genoeg.

 

Misschien kun je nog iets anders met je hond gaan doen.

Een sport, zoals behendigheid, dat vinden ze vaak ook enorm leuk!

 

Hier Black met z'n balletje, zijn jachtinstinct kon ik grotendeels ombuigen naar het balletje.

Hij is nu bijna 4 jaar, dus de moeilijke periode waar jij nu in zit dat heeft ie al achter de rug.

 

 

 

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik denk dat je hond het karakter van de labrador heeft en een labrador is een jachthond. Misschien kun je eens kijken of een jachtcursus iets voor jullie is.

Verder denk ik dat je misschien wel iets teveel traint waardoor het koppie van je hond hartstikke vol zit en overloopt op het moment.

 

Ga heerlijk samen wandelen zonder dat er iets moet. Laat lekker overal snuffelen in het bos bijvoorbeeld (wel aan de lijn houden) en vraag verder niks aan commando's, tenzij het werkelijk nodig is.

 

Als je visite hebt, zorg je dat je hond met een lekker stuk runderkophuid op zijn plaats ligt. Verwijs haar daar ook steeds naar terug als ze van de plek komt. Laat de hond wel eerst gewoon op een rustige manier de visite begroeten. Dus, niet springen even ruiken en een lik is prima maar daarna is het goed.

Is de visite weg, dan mag de hond weer van de plaats en ga je lekker een rondje wandelen

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Ik denk dat je hond het karakter van de labrador heeft en een labrador is een jachthond. ''

 Een poedel is oorspronkelijk ook een jachthond, dus van beide kan hij het karakter hebben, wie weet wel dubbel op. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Een poedel is oorspronkelijk ook een jachthond, dus van beide kan hij het karakter hebben, wie weet wel dubbel op.  "

 Ah, dat wist ik niet haha. Zoveel weet ik ook niet van poedels, eigenlijk helemaal niks. Weet alleen van de labrador dat het een jachthond is.

 

Nja, nu dus 2x jachthond, wat je zegt misschien wel dubbelop nu!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zou eens wat mjnder trainen en gewoon lekker wandelen zonder verwachtingen. Het wordt heus makkelijker als ze ouder wordt.

Anoniem (Gast)

Bedankt. Misschien wel een idee om juist gewoon te wandelen. En minder te trainen. Alhoewel ik haar wel corrigeer als ze gaat jagen. Voel me zo schuldig als ik me aan haar ga irriteren. Binnen eist ze ook constant aandacht op. Denk aan; speeltjes brengen op m'n schoot of op m'n voet met der bal kauwen. Poot op me leggen. Miss moet ik echt even haar negeren zodat ze die rust opzoekt? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Soms is negeren inderdaad even een goede oplossing. Zodra ze geen succes hebben gaan ze wel uit zichzelf ergens liggen.

 

Verder zou je eens kunnen kijken of je kunt voldoen aan de noden van de hond, het jagen. Mogelijk stopt het jagen naar gevogelte wel als je samen momenten hebt waarop ze het wel mag.

Veelal worden jachtcursussen voor huis/tuin/keuken honden gewoon met dummies gedaan, dus niet bang zijn dat er echt dieren worden geschoten, daarvoor ga je echt met een jachtgroep op jacht .

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hier ligt Puck vooral in de zomer aan m'n voeten met een kauwbotje. Dan steekt ze dat botje tussen m'n tenen en gaat er lekker mee aan de gang hihi. Helemaal geen probleem van maken (als je de tijd hebt om rustig te zitten), juist dat zijn heerlijke chille momentjes samen en daar moet je van genieten.

 

Legt ze een poot op je? Even een aai en dan negeren, dat pootje gaat vanzelf weer weg of ze gaat heerlijk ongemakkelijk liggen slapen, dat kan ook nog.

 

Het brengen van speeltjes, daar mag je ook best wel op in gaan hoor (als je er de tijd voor hebt). Je hond geeft aan dat ze graag wil spelen, even een paar minuutjes de aandacht daarop leggen mag best.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" Bedankt. Misschien wel een idee om juist gewoon te wandelen. En minder te trainen. Alhoewel ik haar wel corrigeer als ze gaat jagen. Voel me zo schuldig als ik me aan haar ga irriteren. Binnen eist ze ook constant aandacht op. Denk aan; speeltjes brengen op m'n schoot of op m'n voet met der bal kauwen. Poot op me leggen. Miss moet ik echt even haar negeren zodat ze die rust opzoekt?  "

Ik zou ook minder trainen en proberen om rustig te wandelen. Niet teveel moetes. Gewoon leuk wandelen. Als ze niet terugkomt of overal achteraan jaagt, zou ik haar wel aangelijnd houden aan een lange lijn.  En een keer terugroepen, beloning, verder zou ik niet teveel doen. Enkel het hoogstnodige vragen.

Ikzelf praat eigenlijk nauwelijks als we wandelen. (Mijn hond is wel 11 jaar, klein verschil ) Maar als ik iets zeg, heeft hij me dan ook wel gehoord.

 

Negeren als ze aandacht vragen vind ikzelf wel moeilijk. Ik vind wel dat dat mag. Het moet wel een keer stoppen natuurlijk. Na een tijdje gewoon gedaan en dan ook echt ermee stoppen voor een tijd tot je vindt dat het wel weer een keertje kan om even te spelen ofzo.

 

Natuurlijk niet elke hond is hetzelfde. Het zal een beetje uitzoeken zijn wat voor jou hond werkt.

 

Anoniem (Gast)

Bedankt voor de reacties! Ik zal het trainen idd even minderen. En de lange lijn blijft hier voorlopig. Om nog een keer lastig te zijn, heeft iemand een truc met dus visite die langskomt waar ze maar obsessief blijft likken? 

Ik zeg de visite sowieso haar altijd eerst te negeren en als ze rustig is dan pas aan te halen. Maar veel vallen toch voor haar charme (wat ze ook weet ;) ) lekkere kluifjes maken haar niet uit. Op de gang laten dan maar? Ook zo sneu... 

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

" Bedankt voor de reacties! Ik zal het trainen idd even minderen. En de lange lijn blijft hier voorlopig. Om nog een keer lastig te zijn, heeft iemand een truc met dus visite die langskomt waar ze maar obsessief blijft likken? 
Ik zeg de visite sowieso haar altijd eerst te negeren en als ze rustig is dan pas aan te halen. Maar veel vallen toch voor haar charme (wat ze ook weet ;-) ) lekkere kluifjes maken haar niet uit. Op de gang laten dan maar? Ook zo sneu...  "

 Ik zou haar consequent naar haar plaats blijven sturen en op haar plaats wat lekkers geven om te kauwen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Bedankt. Misschien wel een idee om juist gewoon te wandelen. En minder te trainen. Alhoewel ik haar wel corrigeer als ze gaat jagen. Voel me zo schuldig als ik me aan haar ga irriteren. Binnen eist ze ook constant aandacht op. Denk aan; speeltjes brengen op m'n schoot of op m'n voet met der bal kauwen. Poot op me leggen. Miss moet ik echt even haar negeren zodat ze die rust opzoekt?  "

 Je hebt een jonge hond, een stuiterbal, mooi mee wandelen, een half uur goed bewegen, laat haar dr gang gaan, wel op veilig terrein, na afloop naar huis, thuis negeer je dr..ga zelf wat doen...ook al komt ze met wat aan sjouwen, wat je ook kan doen is thuis na de wandeling, een runderkophuid geven, daar is ze echt een hele poos zoet mee...daarna negeer je haar...ze moet de rust vinden ...niet te veel trainen met de hond daar wordt ze alleen maar drukker van op het ogenblik...ik vind het een heel normaal gedrag van een jonge hond, die wil alles verkennen en ontdekken, logisch, .......

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" Bedankt voor de reacties! Ik zal het trainen idd even minderen. En de lange lijn blijft hier voorlopig. Om nog een keer lastig te zijn, heeft iemand een truc met dus visite die langskomt waar ze maar obsessief blijft likken? 
Ik zeg de visite sowieso haar altijd eerst te negeren en als ze rustig is dan pas aan te halen. Maar veel vallen toch voor haar charme (wat ze ook weet ;-) ) lekkere kluifjes maken haar niet uit. Op de gang laten dan maar? Ook zo sneu...  "

 Ik denk dat ik haar even aan de leiband zou doen en in mijn buurt houden. Niet als straf ofzo, gewoon omdat je dan niet steeds moet tussen komen. Is ze rustig, mag ze los. 

Anoniem (Gast)

" Bedankt voor de reacties! Ik zal het trainen idd even minderen. En de lange lijn blijft hier voorlopig. Om nog een keer lastig te zijn, heeft iemand een truc met dus visite die langskomt waar ze maar obsessief blijft likken? 
Ik zeg de visite sowieso haar altijd eerst te negeren en als ze rustig is dan pas aan te halen. Maar veel vallen toch voor haar charme (wat ze ook weet ;-) ) lekkere kluifjes maken haar niet uit. Op de gang laten dan maar? Ook zo sneu...  "

Daar zit wel de valkuil, veel vallen toch voor haar charmes....

Bezoek moet gewoon de hond met rust laten, consequent zijn is zo belangrijk.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat ik doe met mijn jonge hond, ook net een jaar geweest...bezoek, ik zet een traphekje even ervoor zodat ze niet bij het bezoek kan, bezoek zit heeft koffie, vraag aan  bet bezoek of ze de hond negeren, neem jij de hond aan de lijn naast je, laat de hond zitten...geen aandacht geven, praat met je bezoek, na een tien inuten sta je op en zet de hond elders, kan jij even koffie weer inschenken....haal je weer de hond bij je en laat de hond naast je ..af...heb je een vetbed in de kamer ? Stuur haar daar naar toe, lukt dat niet een twee drie, dan de kamer uit, rustig opbouwen, gebeurde hier ook, ogin komt nu naast me zitten, bezoek bemoeit zich niet met haar, en ze gaat aan  mijn voeten ..af..dat heeft tijd nodig, blijf zelf rustig, probeer dat echt, gaat de hond in de fout, niet geirriteerd raken, rustig blijven, maar wel volhouden...

Anoniem (Gast)

" Bedankt voor de reacties! Ik zal het trainen idd even minderen. En de lange lijn blijft hier voorlopig. Om nog een keer lastig te zijn, heeft iemand een truc met dus visite die langskomt waar ze maar obsessief blijft likken? 
Ik zeg de visite sowieso haar altijd eerst te negeren en als ze rustig is dan pas aan te halen. Maar veel vallen toch voor haar charme (wat ze ook weet ;-) ) lekkere kluifjes maken haar niet uit. Op de gang laten dan maar? Ook zo sneu...  "

Daar zit wel de valkuil, veel vallen toch voor haar charmes....

Bezoek moet gewoon de hond met rust laten, consequent zijn is zo belangrijk.

honden page profiel Sasja90Sasja90

Te veel trainen werkt niet, houdt de trainingen altijd kort en sluit positief af. Als de training te lang duurt dan verdwijnt de aandacht van de  hond en dan leert hij nog niks. 

Zorg er ook voor dat de hond zijn energie goed kwijt kan, anders kunnen er frustraties ontstaan bij de hond. 

Train niet als je gefrustreerd bent, je reageert dan anders op de hond.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik zie heel veel stres, heel veel opwinding, heel veel trainen, oefenen en doen.

Dat koppie zal over vol zitten!

Het heeft tijd nodig om stres hormonen uit het lichaam te krijgen, tijd en rust.

Als je keer op keer, opwinding na opwinding krijgt, stapelt het zich op en krijg je chrnonische stres!

 

Wat ik altijd adviseer, niet meer dan 2a3 x per week trainen en de rest een simpele snuffel wandeling, brokjes in het gras laten zoeken, dan gebruiken ze hun koppie op een ontspannen manier.

Als je een drukke dag hebt gehad, bezoek of ergens geweest, doe de dag erna niets behalve een snuffel wandeling.

Thuis is  rust en niets doen.

 

Je hond zal het misschien wel moeilijk hebben daarmee in het begin, zit nog vol,opwinding, maar zorg dat hij genieg en heel veel rust krijgt.

 

Hersenwerkjes kan helpen, zo gebruiken ze hun neus, worden moe op een ontspannen manier.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Bedankt voor de reacties! Ik zal het trainen idd even minderen. En de lange lijn blijft hier voorlopig. Om nog een keer lastig te zijn, heeft iemand een truc met dus visite die langskomt waar ze maar obsessief blijft likken? 
Ik zeg de visite sowieso haar altijd eerst te negeren en als ze rustig is dan pas aan te halen. Maar veel vallen toch voor haar charme (wat ze ook weet ;-) ) lekkere kluifjes maken haar niet uit. Op de gang laten dan maar? Ook zo sneu...  "

 Ik doe mijn hond boven op de gang als er veel bezoek komt. een kluif erbij en ze vind het heerlijk. 

Dat likken is wellicht stres, over opgewonden, dat is niet prettig voor haar.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^