Sterrilisatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Chiara (Gast)

Hoi , Bailey is zaterdag gesterriliseerd , nu ging het zaterdag en zondag redelijk goed eigenlijk , zaterdag heeft zr rustig thuis heel de dag kunnen slapen en s'avonds had ze ook al grote honger en heeft ze goed gegeten , zondag moesten we naar mijn pa daar hebben ze ook een hondje , bijna heel de dag gespeeld , s'avonds was er dan ook niets aan de hand nu sinds vanmorgend braakt ze gal of slijmen denk ik en het ziet wat bruinig dus dacht ik dat er mss wel bloed bij zou kunnen zitten ze is ook heel aanhankelijk komt op mijn benen liggen ze is flauw en wil niks eten drinken heeft ze gedaan Toen moest ik haar haar medicatie geven maar die kwam er 10 min nadien al weer uit , weet niet goed wat ik moet doen , een beetje afwachten of bellen .. iemand raad of ervaring mee ?????

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou de dierenarts bellen.

Vind het eigenlijk wel een beetje dom van jullie hoor. Zaterdag laten steriliseren en zondag zo onwijs laten spelen. Vergeet niet dat het een fikse operatie is geweest en dat zo'n hondje echt een paar dagen tot een week goede rust moet hebben.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Zaterdag geopereerd, je had het echt wat rustiger aan moeten doen, na een dag al laten spelen terwijl je hondje een buikoperatie heeft gehad,                 wat kan je nu doen, hou je hondje rustig de komende dagen, geen bezoek van andere honden, laat je hondje enkelt uit om te plassen en te poepen, aan de lijn, meer niet, je kan ook even temperaturen, kijken of je hondje ziek is, bij twijfel kan je altijd even de dienstdoende  arts bellen voor advies.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Na zo'n operatie heeft een hond wel een weekje echt rust nodig.

De wond moet inwendig ook genezen.

De hele dag laten spelen, dat helpt daar nou niet echt bij.

Ik snap niet dat jullie dat zelf niet bedacht hebben.

 

Geef je hond rust zodat alles goed kan genezen.

En als je hondje ziekelijk blijft, kun je altijd nog de dierenarts bellen.

Judith (Gast)

Het was niet erg verstandig om je hond zo kort na zo'n grote ingreep te laten spelen met een andere hond. Na een dergelijke ingreep heeft een teef zeker 7-10 dagen rust nodig.

De wonden in de buik en de snede in de huid zijn nog erg teer. Wanneer de inwendige wonden niet de kans krijgen om rustig te genezen, kunnen bloedingen ontstaan. In het ergste geval kunnen de inwendige hechtingen loslaten met alle (ernstige) gevolgen van dien.

Controleer de temperatuur en de slijmvliezen van je hond (deze horen roze/rood te zijn en niet plakkerig) en bel daarna je dierenarts voor overleg. Leg dan ook eerlijk uit wat de activiteiten van je hond gisteren waren!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Hoe gaat het nu met je hondje?

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik zou de dierenarts meteen maar bellen en deze keer wél de richtlijnen opvolgen die vertelt worden. Ik mag aannemen dat jullie dierenarts je nadrukkelijk gewezen heeft op het feit dat de hond rust nodig heeft na deze operatie en dat jullie die genegeerd hebben met mogelijk nu alle gevolgen van dien... 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^