Hoeveel snacks krijgt jullie hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Oja, hier liggen ook standaard nylabones, hertengeweien en een kauwwortel, waar bijna iedere dag wel even aan wordt geknaagd. Tijdens het loslopen krijgt Puck ook vaak beloningskoekjes (wooof zalm en zalm sticks) en tussendoor wel eens een stukje wortel, komkommer of appel enzo. Maar echte grote snacks waar ze lang op moeten knagen krijgen ze dus weinig.

 

O dat vind ik juist wel gaaf om een hele kop te voeren. Zou op zich wel af en toe barf willen voeren, 1x in de week ofzo, zodat ze echt moeten werken voor het eten.

 

Waar bestel jij de kvv en rauwe botten pascale?

 

 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik hoor wel  meer mensen over een kauwwortel. Wat zijn jullie ervaringen daarmee? En waar het beste te bestellen? 

 

Beer is een behoorlijk!!! stevige kauwer en heeft zijn grote hertengewei  door midden gebeten... 

Hij heeft graag kauwdingen waar hij kleine stukjes af kan krijgen, anders vindt hij het saai. Weet iemand nog wat leuks voor hem? Nylabones enz hebben we erg veel maar die vindt hij niet zo leuk..

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

 Hertengewei door midden!?  

Dat heeft hij knap gedaan, die dingen zijn super hard!

 

Puck knaagt er regelmatig aan. Jaimy minder, maar hij is niet zo'n knager. Er komen soms kleine stukjes af, dus dat zal voor Beer dan leuker zijn. Maar misschien ook makkelijker/sneller kapot te knagen? Hij ligt hier al een paar maanden en is niet heel veel kleiner geworden, dus ze doen er wel lang mee.

 

Ik heb hem bij alsanature besteld omdat we nog een tegoedbon hadden liggen. Maar weet niet of het zonder die bon ook het voordeligst was geweest.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ja.... ik begreep er niks van hahaha. Eerst even naar de dierenwinkel gegaan en een soort Nylabone-achtig-ding gehaald in de vorm en met geur van een houten stok. Bink had die ook en vond dat een leuk ding. Na een kwartier kwamen daar zulke grote stukken af dat Beer er half in stikte dus die heb ik afgepakt. Toen een groot stuk gewei gehaald en na 5 minuten hoor ik een krak en een splijt geluid... door midden...  Hij begreep niet helemaal dat hij dat merg spul eruit moest halen. 

Ik ga zo'n wortel maar eens bestellen las op een website dat het als nadeel wordt ervaren dat er stukjes af komen maar dat is juist Beer zijn bedoeling hahahaha. 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Moh krijgt na het uitlaten met de HUS een  halve dentastick of iets anders fout maar lekker van de uitlater. Als ik thuis komt van het werk krijgt ze vaak een klein kluifje, stukje long of iets. En in de avond op de bank een stukje luchtpijp of reepje oor of iets. 

 

Eigenlijk is ze best verwent...

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ja.... ik begreep er niks van hahaha. Eerst even naar de dierenwinkel gegaan en een soort Nylabone-achtig-ding gehaald in de vorm en met geur van een houten stok. Bink had die ook en vond dat een leuk ding. Na een kwartier kwamen daar zulke grote stukken af dat Beer er half in stikte dus die heb ik afgepakt. Toen een groot stuk gewei gehaald en na 5 minuten hoor ik een krak en een splijt geluid... door midden...  Hij begreep niet helemaal dat hij dat merg spul eruit moest halen. 
Ik ga zo'n wortel maar eens bestellen las op een website dat het als nadeel wordt ervaren dat er stukjes af komen maar dat is juist Beer zijn bedoeling hahahaha.  "

 Nou die wortel krijgt hij zo stuk dan hoor, en dat is ook niet veilig, ik zou mijn centen in de zak houden als ik jou was.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Ik denk ook dat zo'n wortel een stuk zachter is dan een hertengewei, dus zal niet veel helpen... En dan sowieso, als jouw hond een hertengewei doormidden bijt, dan wil je al helemáál niks harders gaan geven!! Jouw hond heeft dan een hele slechte bijtrem, ga je nóg harder materiaal geven, loop je kans dat je hond zijn eigen kiezen afbreekt. Continu maar hardere dingen geven is geen oplossing, zo wordt er ook niet voor niets geadviseerd om bv nooit dragende botten te voeren, dit omdat de kiezen het niet winnen van dit bot. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik koop bij schecker elandenhuid de hele grote, daar doet Faro lang mee, al denk ik dat beer hem zo op heeft.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Een kauwwortel is inderdaad zachter dan een hertengewei. Maar ik denk dat het niet mogelijk is om hem doormidden te bijten. 

Maar misschien wel om hem in een vrij korte tijd te versnipperen.  Hier gebeurd dat niet, ookal kan Puck af en toe fanatiek knagen. Maar ze is een stuk minder sterk dan Beer schat ik. 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Hmm, als het zachte (kleine) stukjes zijn die eraf komen is het ook niet heel erg denk ik.. dingen versnipperen is echt zijn hobby. Soms eet hij het op, soms laat hij het liggen. Als het geen kwaad kan dat hij het opeet vind ik het niet erg, ook niet als het niet maanden lang meegaat, want dat doet niks helaas...  heb 3 dagen geleden  weer een Nylabone gekocht, die licht onaangeraakt in zijn mand. Zucht. 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Java heeft ook een Anco root, die kauwt er zo nu en dan op. Er komen soms wel hele kleine stukjes van af, maar Java is niet zo'n harde kauwer op dat gebied. Ze gooit er wel mee, dat is wat minder.. Toen ze hem net kreeg was ze er helemaal gelukkig mee, nu is dat weer 'gewoon' en pakt ze hem zo n paar keer per week eventjes uit haar speelmand. 

De nylabones pakt ze hier ook alleen voor 3 minuten en dan is t alweer voorbij..

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hier snoept puck best veel. 

Ik droog zelf runder en kippenhartjes, die vind ze heerlijk. 

 

Ze krijgt sowieso als ik weg moet iets, die verstop ik bij haar kussen, dan heeft ze wat te zoeken. 

 

Af en toe komt ze zelf met haar voerbal aanlopen en gooit die voor m'n voeten en blijft me net zolang aankijken tot ik er wat in doe.

 

Verder ligt er de hele dag kauwmateriaal. 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Balou krijgt s'morgens een dentastix en verdeeld over de rest van de dag stukjes kouwrepen en kleine snoepjes. 

Lotus krijgt alleen kleine snoepjes.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Nog eentje over voeding
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^