Training

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Leentje (Gast)

1. Hondenschool of niet... ik zou met mijn Shih tzu hondenschool gaan volgen, van waar onze hond komt vind dat niet nodig. Hij heeft er 5 en waarschijnlijk binnenkort 6 en ja ze luisteren allemaal wel en zijn lieve hondjes.  2. Welke? ik heb keuze tussen Olsene en Deinze. Olsene kan ik met de fiets (is wel een stukje rijden) deinze moet ik met de auto.  Deinze is clicker Olsene was vroeger slipketting (maar dat was 20 jaar geleden) nu gewoon beloonsysteem.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ben je bij beide al wezen kijken?  Heb je al een les zonder hond meegekeken? 

Dan ga je naar degene waar je je het prettigst bij voelt. 

 

Vooral belangrijk om te weten is dat heel veel honden de hondenschool niet leuk vinden en heel veel stress ervaren daar. 

 

Blijf dus kijken naar je pup en blijf kijken of je hem /haar er nog een plezier mee doet. 

 

Verder leer je dingen op de hondenschool, maar zul je thuis flink aan de slag moeten om het je pup goed aan te leren. 

Ook fijn om te weten is dat een hond plaats gebonden leert. Iets wat hij/zij thuis straks vreselijk goed kan, bijvoorbeeld zitten, snapt hij/zij op de hondenschool niks meer van.

Op alle plaatsen moet je het dus vaak opnieuw aanleren. 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Een hond heeft misschien geen hondenschool nodig, maar het baasje misschien wel. Je leert als baasje hoe je je pup dingen moet leren. 

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je je hond commando's gaat aanleren, ook als je niet naar de hondenschool gaat.

Ik heb hier zelf maar 5 lesjes gehad van de puppycursus, daarna ben ik Java alles zelf gaan leren. Ook netjes aan de lijn lopen heb ik haar zelf geleerd. Als je weet hoe dat allemaal moet kan dat prima, en anders is er enorm veel te vinden op google.

Volgende forumvraag: Kan opvoeding puppy niet aan
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^