Reu 10 maanden enorme drang naar andere honden (dieren)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Michael (Gast)

Hallo, Wanneer onze hond een andere hond (of dier) ziet is er geen mogelijkheid om zijn aandacht te trekken. Hij wil en zal naar het dier toe komen. Hoe hij het doet maakt hem niet uit. Niet uit agressie maar voor zover ik gedrag kan lezen uit speelsheid. Het is een reutje en gister heeft die een teefje proberen te dekken. Misschien kan dat er iets mee te maken hebben. Hij heeft het (zo druk naar andere dieren) al sinds die bij ons is. ( toen was die 7/8 weken ). Sindsdien valt die uit (niet blaffen of aggresief maar gewoon trekken, zo van: IK WIL ERHEEN) naar andere dieren maar vooral honden. De laatste tijd gaat het iets beter. Zo probeer ik als ik een ander dier zie zijn aandacht te trekken met een speeltje of iets. Dit gaat iets beter maar hij wil alsnog naar alle dieren toe die die ziet.  Is castreren iets in dit geval? Of raden jullie dat af. Vanaf hoe oud kan je een reu castreren?  Voor de rest is het een super lieve hond naar mensen toe (over het algemeen). Hij kan echt alles, alleen naar andere dieren toe is het gewoon een ramp.  - 10 maanden oud - Boerderij - Eerste 7 weken op een boerderij, tussen de koeien, opgegroeid.   Enige tips of ideeen? Alvast bedankt!

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Wat voor ras of kruising is het? Dat is handig om te weten om een handvat te hebben om zijn gedrag te kunnen sturen.

 

Wil hij vooral spelen? Het is natuurlijk nog een jonge hond, maar je kunt hem wel gaan leren wanneer hij 'vrij' is om te spelen, en wanneer niet. Doe je verder nog iets met hem? Sport, hondenschool, spelletjes?

 

Of castreren er verandering in zal brengen? Daar twijfel ik toch aan, mogelijk wordt hij iets rustiger, maar dat kan ook vanzelf met de leeftijd komen. In elk geval zal zijn rijgedrag dan niet tot ongewenste zwangerschappen leiden. Nu is hij nog te jong voor castratie, je moet daar pas aan beginnen als hij echt volgroeid is.

Michael (Gast)

Het is een Duitse Herder reu. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Dat getrek aan je armen is niet fijn! Hij is al behoorlijk groot. Veel mensen vinden herders toch een beetje eng, en er zijn ook genoeg honden die moeite hebben met herders... Je zou er goed aan doen eens met hem langs te gaan op een hondenschool waar ze je kunnen begeleiden hoe je zijn gedrag intoomt, en waar je iets met hem leert te doen waar hij zijn energie aan kwijt kan. Zoek wel een fijne hondenschool, en niet zo'n 'politiehondenschool' waar herders met harde hand worden afgericht...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Het is toch echt de leeftijd, hier een teef dito, zie het van te voren aankomen en leid je hond er van weg..als ik het niet op tijd zie dan is ze er ook naar toe, speelsgedrag...dus ik heb ogen in mijn achterhoofd als ze losloopt, zit ze aan de lijn dan zal ik ze echt moeten afleiden, en is de hond weg of heel ver van ons verwijderd dan ook ik slaak een zucht..tot de volgende keer, als de hond ouder wordt heus het gaat over.....    hier ook speelgedrag, niets geen agressie, om de hond daarvoor te laten castreren vind ik geen goede keuze....ik dan...   door direct af te leiden kan je het roer omgooien, ook hier een hond van net een jaar die al 65 kilo weegt, als ik het te laat zie tja is ze weg..  ik ga er direct achteraan, bied mijn excuus aan als de tegenpartij aan de lijn zit..en heb nog nimmer boze mensen meegemaakt... ik probeer het ten alle tijden voor te zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Michel...je hebt het over castreren, je hond eerst volwassen laten worden en als er een medisch probleem is anders zou ik daar niet aan beginnen, er zijn niet alleen voordelen aan castratie, je zal echt moeten gaan oefenen met je hond....kijk zelf vooruit als je wandeld, en lijn hem aan , en afleiden...   niet leuk soms deze leeftijd, heb ik ook hoor, een hond van 65 kilo die er vandoor wilt omdat ze een andere hond ziet, blijf oefenen, blijf vriendelijk tegen je hond, draai je om als je ziet dat je je hond niet kan houden omdat tie een andere hond ziet, de tijd komt er aan dat het echt gemakkelijker wordt...    heb je vrienden die een sociale hond hebben, kan je daar eens mee gaan wandelen, zodat tie kan spelen eens met een andere hond...en dan kan je als je ziet dat de hond rustiger is hem voor laten komen, zodat tie leert voorkomen als jij het genoeg vind.

Michael (Gast)

Oke. Bedankt Willemijn. Ik zal er mee aan de slag gaan. Ik kan inderdaad wel een speelmaatje gaan opzoeken in mijn vriendengroep. Bedankt voor de snelle reacties.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Oke. Bedankt Willemijn. Ik zal er mee aan de slag gaan. Ik kan inderdaad wel een speelmaatje gaan opzoeken in mijn vriendengroep. Bedankt voor de snelle reacties. "

 Doe ik ook, op een gegeven moment zie ik dat ze rustig is en loop ik weg, ik fluit, ze aarzelt en loop mee, zo moet het.....en echt het is de leeftijd....als de tegenpartij aan de lijn loopt, tja dan mag de hond er niet naar toe, maar zeg dat maar eens tegen de hond als je te laat bent, ga er direct achteraan, bied je excuus aan, en echt er is nog nimmer iemand boos op me geworden, juist omdat je direct ingrijpt, lijn de hond aan en ga.......en blijf rustig....en dat is wel eens heel moeilijk.....inwendig foeter je op ezelf en...hihi, op de hond, van die leert het nimmer, maar heus de hond wordt ouder en gaat er straks anders mee om, heus.

Volgende forumvraag: Trainen met een dogtra halsband
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^