Continu oogontstekingen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

Ik heb het er een beetje meegehad.. Charlie heeft constant oogontstekingen..  en constant, bedoel ik dat we zeker elke 3 a 4 weken zijn oogjes mogen spoelen & zalven 

 

Zijn bij de oogspecialist geweest (in Hemiksem België) 

 

Hij heeft geen problemen met zijn wimpers, geen krullende oogleden, normale traanproductie.. 

 

Er is een allergie test gedaan, maar daar is niks uitgekomen dat zou wijzen naar .. 

Geen idee of dat er toe doet, maar Charlie krijgt vers vlees, Wolfs menu.. 

Wat in hemels naam kan ik doen om hem te helpen? Want dit is voor hem echt niet leuk meer.. 

 

Momenteel ziet Charlie er weeral zo uit..  zijn rechteroogje gaat niet meer open, zijn linker met moeite een beetje... 

 

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ooh, arme Charlie !

 

Is er al ontsteking op kweek gezet, of onderzocht? Geen idee of dat kan hoor, maar misschien is er wat te zien onder een microscoop of wat dan ook. 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Neem aan dat de oogarts tests heeft gedaan (kweekje etc).

Bacchus heeft, of eigenlijk had ook makkelijk last van ontstoken ogen. Het begon met een harde pijnlijke bult op zijn wang. Dit bleek (na onderzoek bij de da) een ontstoken traanbuisklier te zijn. Heeft even geduurd voor ze daar achter waren, dachten eerder aan een abces door doorntje, iets op zijn kaak door een ontstoken kies, gezwel.

Na een kuurtje slonk de bult, bleef wel zichtbaar maar was niet meer hard en pijnlijk. Maar het ontstoken oog bleef terug komen, vaak was die bult dan ook wat meer zichtbaar. Meestal alleen dat ene oog aan de kant van de bult, maar soms ook die andere. 

Nu is Bacchus ook erg jeukerig. We zijn er niet achter gekomen waar dit door komt. Na met granen gestopt te zijn ging het ietsje beter maar sinds hij apoquel krijgt heeft hij geen ontstoken oogjes meer gehad.

Wel merkte ik dat hij bv na een strand wandeling of na erg door het gras te hebben gelopen wat vieze oogjes (veel snotjes) heeft de dag erna. Daarom maken wij na een wandeling standaard de oogjes even schoon, of met gewoon water of een watje met afgekoelde kamille thee. En als we denken dat het wat vuil blijft, zalf ik met vit A zalf.

Hij heeft sindsdien geen ontstoken oogjes meer.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Maakt hij wel het juiste oogvocht aan? 

Hij is laag bij de grond. Het zou ook kunnen, dat er steeds troepjes in zijn oogkomt, wat gaat ontsteken, irriteren.

Misschien knippert hij niet genoeg?

 

Elke keer na het wandelen even uitspoelen, kijken of dat helpt.

 

Misschien, een allergie voor en bepaald diersoort in zijn voer.

Je zou (dat is het makkelijke van vlees) een keer een heel nieuw diersoort kunnen voeren.

 

Heeft hij een heldere loopneus? Ik zelf heb nl een a-specifieke allergie. Dat is niet voor één bepaald stofje, maar op alle prikkels.

Regelmatig een geirriteerd oog en altijd een heldere loopneus.

Dat zou ook nog kunnen.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Heel vervelend en reken maar dat Charlie hier helaas flink last en pijn aan heeft.

 

Ik heb bij een van mijn vorige honden regelmatig een oogontsteking meegemaakt. Volgens mijn ex dierenarts zou dit steeds conjuntivitis zijn en kregen we Cavasan oogzalf mee. Als ik het oog een weekje zalfde was het over. De laatste keer kregen we het oogprobleem met Cavasan niet onder controle en moest ik andere druppels gebruiken. Deze mochten echter niet langer dan een week gebruikt worden.

 

http://www.huisdierennieuws.nl/gezondheid/conjunctivitis-bij-honden-oorzaken-symptomen

 

Hiermee kregen we het oogprobleem binnen een week niet onder controle. Ik ben toen naar een veterinair oogarts gegaan. Deze stelde een uveitis vast en ik moest juist wel doorgaan met de laatst voorgeschreven druppels (Dexamethason oogdruppels). Na ca. 14 dagen waren de oogproblemen verdwenen.

 

http://www.causus.be/uitleg-over/opthalmologie/afwijkingen-van-het-oog/ontsteking-van-het-oog-uveitis/

 

Daarna heeft dit probleem zich niet meer voorgedaan.

 

Als je de ogen van Charlie opnieuw laat onderzoeken, vraag dan ook naar een makkelijk uit te voeren testje van beide ogen; de Schirmer test. Men zet dan een vloeipapiertje in het onderste ooglid om te meten of er voldoende traanvocht is. Honden, die droge ogen hebben en niet dagelijks meerdere malen gedruppeld worden, krijgen nl. ook ontstekingen. Er kan dan sprake zijn van KCS (Keraconjunctivitis Sicca - droge ogen syndroom) http://www.causus.be/uitleg-over/opthalmologie/afwijkingen-van-het-oog/droog-oog-keratoconjunctivitis-sicca-dry-eye/ Deze aandoening is ook zeer pijnlijk. Ik weet hier alles van, omdat ik zelf o.a. KCS heb.

 

Ik hoop dat je snel een juiste behandeling voor Charlie's oogproblemen kan vinden.

 

 

 

 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Kan het geen allergie zijn voor schoonmaakmiddelen, shampoo, geurverstuivers, wasmiddel of iets dergelijks? (Ik heb dat zelf namelijk...)

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

Ik zie nu pas de reacties, had geen melding gekregen, sorry voor het late antwoord dus. 

 

@eliane; een second opinion kan ik inderdaad altijd eens gaan vragen. Heb je toevallig ervaring met hen? Evelien capio zegt mj iets.. 

 

@ruby : geen idee of dat al gebeurd is, ik weet ook niet of je een ontsteking kan op kweek zetten.. volgende x eens vragen. 

 

@Susanne; zijn er dan verschillende soorten traanvocht? Ik weet dat er wel een test gedaan is met zo'n papiertje om te meten of zijn ogen vochtig genoeg waren, en dat was in beide oogjes het geval wel..  zijn neus is helder, geen snot of uitloop ofzo, niet droog maar ook niet echt lopend. 

 

@loes; hebben al verschillende zalven gekregen, traxadol ofzo iets is degene die tot nu toe het beste werkt. (Ik kijk als ik thuis ben voor de juiste naam )  die test dat je noemt is gedaan en kwam perfect normaal terug, beide ogen moest boven de 15 waarde uitkomen, en zaten rond de 20 (19 & 19.5 als ik me niet vergis) 

 

@careana; wij zijn recent wel van wasmiddel veranderd, maar naar een hypoallergeen merk, ivm babykleding, zou dat daaraan kunnen liggen? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Liesbeth, ik zat er aan te denken omdat men urine ook op kweek kan zetten bij herhaalde blaasontstekingen. Dus toen dacht ik, misschien kan het hier ook wel mee.

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

Volgende keer vraag ik het eens bij de dierenarts of dat kan en of hij dat wilt doen. Misschien dat er dan wel iets uitkomt, wie weet.. 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

" Ik zie nu pas de reacties, had geen melding gekregen, sorry voor het late antwoord dus.
 
@careana; wij zijn recent wel van wasmiddel veranderd, maar naar een hypoallergeen merk, ivm babykleding, zou dat daaraan kunnen liggen?  "

Het kan wel, ik kan zelf bijvoorbeeld absoluut geen Neutral verdragen, en sinds kort ook geen afwasmiddel meer van Klok.

Ik denk dan eerder aan een schoonmaakmiddel voor de vloer.  Of iets buiten tijdens het wandelen (mos, gras, bepaalde planten, een schimmel in de aarde, etc).

 

Allergietesten die via bloed (IgE) werken, zijn niet heel betrouwbaar, ze geven vaak valse positieven of valse negatieven, of kloppen niet qua ernst van de allergie, maar ze kunnen je wel in de juiste richting wijzen. Een plaktest geeft wel altijd een duidelijk resultaat.

 

Wolf's menu ziet er super uit, ik heb net gekeken, en volgens mij zou dat geen problemen moeten geven. Maar het is natuurlijk niet uitgesloten dat er toch iets inzit wat je hondje niet goed verdraagt, een van de vleessoorten, antibioticaresten of een toevoeging... Ik haal zelf regelmatig een doos DARF bij een kennis die het uit huis verkoopt, dat komt bij de Groene Slager vandaan, EKO, volgens mij het zuiverste dat ik kan krijgen. Kijk eens op de site voor info: http://darf.info

 

Het kan ook dat het toch gewoon een bacterie is die steeds terugkomt en waartegen de antibiotische zalf niet goed werkt. Je kunt dan eens denken aan schoonmaken met ouderwetse middeltjes zoals een oplossing maken waarin boorzuur zit, of colloïdaal zilver (zilverwater).

honden page profiel nadine nadine 3 doggies

honden foto van nadine

Och arme lieverd hoop je rap betert aan je ogen 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Syndroon van Horner lees ik zonet bij een kennis . Haar golden heeft dit.

 

Hoeft het niet te zijn maar zoals ik zei,ik lees dat net bij haar en zie jouw topic.

Een link heb ik even niet.

Omdat je graag een oplossing zoekt,wil,plaats ik dit even.

 

Wel sneu voor Charlie hoor die oogjes.

 

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

" Het kan wel, ik kan zelf bijvoorbeeld absoluut geen Neutral verdragen, en sinds kort ook geen afwasmiddel meer van Klok.
Ik denk dan eerder aan een schoonmaakmiddel voor de vloer.  Of iets buiten tijdens het wandelen (mos, gras, bepaalde planten, een schimmel in de aarde, etc).
 
Allergietesten die via bloed (IgE) werken, zijn niet heel betrouwbaar, ze geven vaak valse positieven of valse negatieven, of kloppen niet qua ernst van de allergie, maar ze kunnen je wel in de juiste richting wijzen. Een plaktest geeft wel altijd een duidelijk resultaat.
 
Wolf's menu ziet er super uit, ik heb net gekeken, en volgens mij zou dat geen problemen moeten geven. Maar het is natuurlijk niet uitgesloten dat er toch iets inzit wat je hondje niet goed verdraagt, een van de vleessoorten, antibioticaresten of een toevoeging... Ik haal zelf regelmatig een doos DARF bij een kennis die het uit huis verkoopt, dat komt bij de Groene Slager vandaan, EKO, volgens mij het zuiverste dat ik kan krijgen. Kijk eens op de site voor info: http://darf.info
 
Het kan ook dat het toch gewoon een bacterie is die steeds terugkomt en waartegen de antibiotische zalf niet goed werkt. Je kunt dan eens denken aan schoonmaken met ouderwetse middeltjes zoals een oplossing maken waarin boorzuur zit, of colloïdaal zilver (zilverwater). "

 

hmm, eens kijken of het terug veranderd als ik naar oud wasmiddel ga dan. Das het enige dat veranderd is recent.. 

Zowizo elke keer als we zijn gaan wandelen in het veld of op het strand ofzo spoel ik zijn oogjes et fysiologisch water :)  

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

" Syndroon van Horner lees ik zonet bij een kennis . Haar golden heeft dit.
 
Hoeft het niet te zijn maar zoals ik zei,ik lees dat net bij haar en zie jouw topic.
Een link heb ik even niet.
Omdat je graag een oplossing zoekt,wil,plaats ik dit even.
 
Wel sneu voor Charlie hoor die oogjes.
  "

 

dat hou ik me ook in het achterhoofd !! eens googlen :) 

Volgende forumvraag: Dikke bobbel in oor, bloed oor?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^