zwanger van teveel pups?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Natasja (Gast)

Hallo, ik ben nieuw hier. ik hoop dat ik het goed heb gedaan. Ik zou graag een klein nestje van mijn teefje willen, maar Ik maak me zorgen dat ze een groot nest krijgt. Ze is héél slank en ben bang dat ze dat niet trekt. Is er een mogelijkheid dat er een aantal embryo's weg gehaald worden, zodat er een kleiner aantal overblijft? Is dat traumatisch?? Ik wil graag een goede keuze kunnen maken met zoveel mogelijk informatie. Ook lijkt het me vreselijk als er een groot nest komt en niet alle puppies krijgen een goed thuis. Ook dát risico wil ik vermijden. Ik hoop dat jullie mijn vraag niet provocerend vinden! Mijn teefje is mijn kindje en ik zou het  niet kunnen verdragen om haar door een trauma te laten gaan. Welke dan ook...  Liefs Natasja

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Hallo Natasja 

 

Nee dat is niet mogelijk  ,Wel kan je alles weg laten halen als je je zulke zorgen maakt dat ze het niet trekt ,

 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Als je bij voorbaat al denkt dat je teefje er niet geschikt voor is, doe je er verstandig aan haar niet te laten dekken. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Een zwangerschap voor een teef brengt altijd risico's met zich mee, ook al heeft ze maar 2 pups.

Belangrijk is ook dat je er zoveel mogelijk aan hebt gedaan, om een zo gezond mogelijke pups ter wereld te laten brengen.

 

Wat voor ras is je hond?

Is ze ergens op getest?

Waarom wil je graag een nestje fokken met je hond?

Maar als je je zoveel zorgen maakt, zou ik het risico niet nemen en niet met je teefje gaan fokken.

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Als je bij voorbaat al denkt dat je teefje er niet geschikt voor is, doe je er verstandig aan haar niet te laten dekken.  "

 Ohhh ze zitten er nog niet in begrijp ik nu ?

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  Ohhh ze zitten er nog niet in begrijp ik nu ? "

 Ohhh dat kan misschien miscommunicatie zijn. Het kwam op mij over alsof haar hond nog niet gedekt is door de zin: "...zou graag een nestje willen..."

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  Ohhh dat kan misschien miscommunicatie zijn. Het kwam op mij over alsof haar hond nog niet gedekt is door de zin: "...zou graag een nestje willen..." "

 Haha en ik keek weer naar de titel 

Zwanger van teveel pups .

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Nee, wat er in zit, komt er uit, grofweg gezegd. Daar kun je niet mee rommelen. Is ze drachtig van 8 pups dan worden er 8 pups geboren. Pas las ik van een Ierse Setter die iets van 13 pups had, véél meer dan het gemiddelde van dat ras. Dat kan dus ook.

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

Een bevalling is altijd een trauma.. pijn, bloed, als je geluk hebt gaat het goed, met wat pech zit je daar met een keizersnede waar ook nog van alles misloopt.. pups kunnen dood geboren worden, het afscheid,... Enfin ... Het is niet allemaal rooskleurig.. 

 

Misschien, als ik het zo lees, kan je beter eerst eens mee volgen bij een fokker wat het inhoudt? Een nest? De dekking, dracht, geboorte, opvoeding, socialisatie etc etc etc .. dat het niet gewoon puppys geboren laten worden is en Whoop speeltijd... Want zo komt het voor mij eerlijk gezegd over..

 

Het aantal pups dat erin zit zit er in. Punt, niks weg te halen. Kleine rassen kunnen evengoed een groter nest hebben en grote rassen een klein nest. Zo ken ik een kaninchen teckel die bevallen is van 7 pups, tegenover een Berner die maar 1 pup had.. Het niet zo dat jij kan gaan bepalen, goh, ik wil er 3, dus er komen er maar 3.. was het maar zo simpel soms... 

 

 

Welk ras heb je? Stamboom? Getest? Etc etc.. 

honden page profiel --

honden foto van -

" Nee, wat er in zit, komt er uit, grofweg gezegd. Daar kun je niet mee rommelen. Is ze drachtig van 8 pups dan worden er 8 pups geboren. Pas las ik van een Ierse Setter die iets van 13 pups had, véél meer dan het gemiddelde van dat ras. Dat kan dus ook. "

Ik las van de week van een Newfie die 17 pups had  Fokker schrok zich een ongeluk, ze had alle hulptroepen nodig om alle pups goed te socialiseren en aandacht te geven (ze volgt een speciaap programma met de pups). 

 

TS embryo's weghalen kan niet en áls het al zou kunnen moet je dat niet willen. Buiten dat het ook weer een ingreep is voor jouw hond, is het ook nogal cru om er zelf voor te zorgen dat er pups op de wereld te komen maar dan wel degenen die teveel zijn weg te laten halen. Maar goed, dat vind ik. Als je twijfelt of je teefje het wel aan kan of over of je de pups wel aan een goed huisje kunt helpen, zou ik er nog eens heel erg goed over nadenken. 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" Ik las van de week van een Newfie die 17 pups had  Fokker schrok zich een ongeluk, ze had alle hulptroepen nodig om alle pups goed te socialiseren en aandacht te geven (ze volgt een speciaap programma met de pups). "

 En dan zijn het ook nog niet van die kleintjes haha, huis was meteen vol.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Daar heb je geen invloed op.

Je loopt veel risico, pups kunnen overlijden, maar je kan ook je teef verliezen.

Pups verkocht en blijkt dat er geen leuke bazen tussen zitten.

Zie je je pup op MP staan.....

 

Er zijn bovendien al zo veel leuke honden te koop.

 

Dat is een rede, dat ik nooit een nestje heb gefokt.

Ik laat dat liever aan goede fokkers over.

 

 

Je kan altijd in overleg op bezoek bij een fokker, puppy knuffelen!

 

Wat voor ras is je hond?

honden page profiel --

honden foto van -

"  En dan zijn het ook nog niet van die kleintjes haha, huis was meteen vol. "

Ja zeker! Gaf wel hele gave "puppy attack" foto's als ze met zn allen bovenop het bezoek zaten hahaha. Gelukkig had ze nog een teefje met maar 1 pup, die hielp met voeden en verzorgen van de pups want anders was het voor dat teefje ook bijna niet te doen natuurlijk.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^