kattenoverlast

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

Hallo,

Het zonnetje schijnt, de temperaturen gaan omhoog en iedereen gaat er natuurlijk van profiteren. Onder anderen ook katten.

 

Nu heb ik net een hond die gek wordt van katten en erachteraan wilt rennen. Ik woon in een wijk waar iedereen (behalve ik natuurlijk) in het bezit is van katten. Ik loop de deur uit en er staan al drie katten in en naast mijn tuin. De wandeling begint dus al niet leuk, want nadat Olly een kat heeft gezien zit hij alleen maar te loeren en toch wel gespannen te wandelen wat overslaat op mij. Wanneer hij een beetje kalmeert, dan staat er al weer een volgende voor zijn neus.

Olly kan nu al niet meer los op veldjes waar hij normaal gesproken wel los is en erg geniet, vanwege de katten. Ook in de tuin moeten wij hem continue corrigeren, omdat er weer een kat de grens van onze tuin betreedt en hij gaat blaffen. Ikzelf wil geen overlast veroorzaken, dus ik houd er erg rekening mee. Echter die katten doen natuurlijk wat ze willen en je kan er niet veel aan doen. Ik baal er wel een beetje van, je moet toch rekening houden met elkaar en ik ben van mening dat je jouw huisdier bij je moet houden. Nu moet ik rekening houden met mensen die graag een kat willen hebben.

 

Zijn er misschien mogelijkheden om toch fatsoenlijk te wandelen, zonder dat ik een opgefokte hond aan de lijn heb? Ik blijf zelf vrij kalm, maar een plotse ruk aan de arm is natuurlijk niet prettig. Vaak genoeg dat mn elleboog of vingers een rare klap krijgen.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Wellicht ken je iemand met een kat die totaal niet onder de indruk is van een blaffende hond en kun je daarmee trainen tot negeren? 

 

honden page profiel --

honden foto van -

" Wellicht ken je iemand met een kat die totaal niet onder de indruk is van een blaffende hond en kun je daarmee trainen tot negeren? 
  "

 Hij heeft wel eerder met drie katten samengewoond zonder problemen (gastgezin). Ook de kat van een kennis die niks doet reageert hij prima op. Het zijn vooral de katten die bewegen of net om de hoek van een struik zitten. Hij is dan zo alert dat als er een plastic zak of zelfs een bezem om de hoek staat, hij gelijk erop af gaat. Dan zit hij zo met katten in zijn hoofd en voorwerp wat plots te zien is ziet hij als een kat. Pas als hij ziet dat het geen kat is, dan trekt hij zich terug en laat het achter zich (die blik van hem is dan ook wel weer leuk, zo'n oeps-moment).

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heel vervelend, je doet er weinig aan, bams heeft geleerd te negeren, ogin nog niet, gewoon wandelen in het dorp is nu geen doen,ik ga naar de blauwe stad twee x per dag, daar worden de honden uitgelaten....hier als ik mijn deur uitkomt zitten de katten te keuvelen van buren naast me en van de overkant.........ik kan niet eens veilg mijn auto bereiken, alert zijn zodat ogin geen kans krijgt om uit haar vel te springen......zelfs snachts is het een probleem, waarom altijd dat gekrijs onder mijn slaapkamerraam en ook nog eens in de nacht, tja hoe heet dat bij de kat...krols.....     moet ik mijn hond eens in de nacht laten blaffen, leiden in last, wat is dat met de katteneigenaars die dan jou vertellen...katten mogen buiten verblijven, is waar...maar de overlast ervan ben je dan wel verplicht te nemen.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Hier is het heel simpel... al wat onuitgenodigd onze tuin betreed doet dat op eigen risico. Begin je bij zulke katteneigenaars over hun huisdier, hun keuze en over verantwoordelijkheid en overlast dan ben je een kattenhater en beginnen zij een uitleg over hoe katten zijn enzo. De meeste lachen je vierkant uit als je het hebt over de tuin katproef maken, een kattenren of een tuigje want de 1ige moeite dat die willen doen voor hun kat is eten en drinken geven, kattenbak verschonen en verder trekt de kat haar plan wel.

 

Vaak worden katten dan ook vergeleken met honden... ik doe dat met mijn papegaai of mijn baardagaam. 

honden page profiel --

honden foto van -

Ik voel mij ook zeker niet schuldig tegenover eigenaren als mijn hond zo'n kat wilt pakken in onze eigen tuin.  
Ik schaam mij wel als Olly achter een kat aanrent tot in iemands tuin... Voor mij is het gewoon asociaal om jouw eigen dier in andermans tuin te laten. Niet iedereen is er van gediend. 
Alleen de mensen die ook honden hebben nemen het mij niet kwalijk, ze kennen de relatie tussen hond en kat.

Maar het blijft mij storen. Ik laat mijn hond niet tegen auto's aan plassen (of andere eigendommen), ik zorg ervoor dat hij niet in andermans tuin komt of in andermans huis... Maar andersom lijkt dat wel te zijn toegestaan en je kan er niet veel aan doen, want ja... "Een kat is zelfstandig, die moet naar buiten". Ik vind het te gek voor woorden als ik geld moet steken in omheining of andere spullen, omdat een ander zo graag een kat wil (ja dat advies heb ik ook eens gekregen).

Begrijp mij niet verkeerd, ik ben ook een liefhebber van katten... Maar ik zal het nooit snappen.. Jouw eigen huisdier zonder toezicht naar buiten laten. De kans dat hij onder een auto komt is groot en ook de kans dat een bestuurder schrikt en een slinger maakt... Die kansen zijn er gewoon. Ik zit al aan te denken om een kat aan te schaffen, maar die gaat niet verder dan onze tuin... Zoals het hoort. Maar dat is weer een ander discussie haha.

 

Het blijft gewoon lastig. Ik heb met snoepjes geprobeerd en dan luistert hij voorbeeldig. Maar ik merk dat als zijn snoepje weg is, hij juist nog meer alert is omdat ik er aandacht aan geef. Schenk ik aandacht, dan is hij dus nog alerter... Maar het zou fijn zijn als hij relaxed kon lopen, want zijn energie slaat over op mij en dat kaatst weer terug.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik volg even mee.... Beer heeft een enorme hekel aan katten gekregen nadat er een kat onder onze heg vandaan sprong en zijn neus open haalde.  

 

Echt ik blijf het belachelijk vinden dat je maar moet accepteren dat een kat in je tuin komt, maar dat je wél klachten kunt ontvangen als je hond een uur blaft (om maar even een voorbeeld te noemen) omdát die kat in je tuin zit te mauwen midden in de nacht.

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Hoe ga jij je kat tegen kunnen houden om niet verder dan jouw tuin te gaan?

Vast binden?

honden page profiel --

honden foto van -

" Hoe ga jij je kat tegen kunnen houden om niet verder dan jouw tuin te gaan?
Vast binden? "

 Er zijn wel meer mogelijkheden dan vastbinden hoor Zoals een overdekte ren (gemaakt met net)
Je kan er wat toestellen in plaatsen, zodat de katten kunnen klimmen.

Ik ken meerderen die dat hebben en de katten lijden er echt niet onder.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  Er zijn wel meer mogelijkheden dan vastbinden hoor Zoals een overdekte ren (gemaakt met net)Je kan er wat toestellen in plaatsen, zodat de katten kunnen klimmen.Ik ken meerderen die dat hebben en de katten lijden er echt niet onder. "

 Ja ik ken iemand die dat heeft.

Ik zag vooral heel veel verveling en frustratie bij die katten, ondanks al hun klimtoestellen. Het waren wel vooral opvangkatten, dus die hadden ooit kunnen vrij lopen en nu niet meer. Misschien lag het daar aan.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik snap dat het heel vervelend is! Wij hebben 3 katten, En hoe goed Kahlúa er binnen mee omgaat, als ze buiten vreemde katten ziet krijg ik ook een ruk aan mn arm, alleen hersteld Kahlúa gelukkig zodra hij uit het zicht is en blijft niet zoeken. 

 

Ik zal maar meteen eerlijk zijn, onze katten komen ook buiten. Nu hebben we nog 3 katten, En deze blijven behoorlijk in de buurt, 2 ervan alleen in de tuin. Maar we hadden er ook een die ik tuinen van mensen ging zitten etc, tegen die mensen hebben we gezegd maar een emmer water te gooien, dit deden ze en hij leerde het snel af. Gelukkig krijgen wij nooit klachten van onze katten, ze zijn weg voor een hond ze in de gaten heeft. En als er hier vreemde katten in onze tuin of schutting zitten, is dit ook op eigen risico.. 

 

Ik denk dat de enige oplossing je hond in gebieden uit te laten waar geen katten zijn, bossen etc.. heel jammer natuurlijk, want dit is jou schuld niet.

 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Ik volg even mee.... Beer heeft een enorme hekel aan katten gekregen nadat er een kat onder onze heg vandaan sprong en zijn neus open haalde.  
 
Echt ik blijf het belachelijk vinden dat je maar moet accepteren dat een kat in je tuin komt, maar dat je wél klachten kunt ontvangen als je hond een uur blaft (om maar even een voorbeeld te noemen) omdát die kat in je tuin zit te mauwen midden in de nacht.
  "

 Nala moet ze ook niet meer sinds ze 2 keer flink geschrokken was van een kat die uit de struiken gesprongen kwam en haar aanviel. Gelukkig luistert Nala heel goed en zal ze onder toezicht nooit een kat aanvallen of achterna zitten maar zonder toezicht...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik kom uit een katten famille , ben er dol op, mijn ouders fokte perzen, die zaten in een grote ren vanaf klein, geen gestreste katten niets....denk ook wel eens dat het voor eigenaren gemak is, vaak zie ik poesicats hier op de weg liggen, hoor ik....ze hebben vrijheid gekent, zal wel maar zo,n dood verdient toch niemand.....         de overlast is best groot, ik zal ze nimmer wat doen, en ja ik heb mijn tuin kat proef gemaakt, dier vriendelijk, ik woon naast een cres, ook zo iets, een heel duur apparaat aan moeten schaffen tegen katten, inspectie komt regelmatig controleren en neemt monsters......eigenaresse heeft met de buren gepraat, heeft niets geholpen, katten zijn vogelvrij....en als er een hond te keer gaat zijn het de katteneigenaars die er over klagen, zeker als de hond achter de loslopende kat aangaat .....

honden page profiel --

honden foto van -

Het scheelt gelukkig wel als er mensen een hond en een kat hebben natuurlijk. Maar inderdaad, meestal de mensen die alleen katten gewend zijn doen het meest lastig.

 

Mijn buren hebben ook een kat en hadden een hond.. Die maakten zich niet druk toen Olly zat te blaffen wegens verlatingsangst. Ze melden het, maar ze kennen de situatie ook wat dan scheelt. Die angst was vanwege een nieuw huis overigens, dat is nu voorbij.

 

Ik ga bijna elke dag wel een uur wandelen met Olly in een natuurgebied, maar dat is niet om de hoek. Poep en plasrondes doet Olly toch op de veldjes hier in de wijk. Het is toch even lopen naar dat gebied toe.

Het is ook lastig om Olly te corrigeren. Hij weet dat zijn gedrag niet goed is, dus gaat hij uit zichzelf naast mij lopen na een uitval.. Maar zijn focus blijft bij de katten, dat merk je. Maar zijn jachtinstinct is meerde malen beloond nadat hij al een paar x bijna katten heeft gepakt die hem niet doorhadden... Dus ik betwijfel of ik er voor kan zorgen dat hij relaxed blijft in aanwezigheid van katten uit de buurt.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Mijn kater gaat ook buiten wandelen, net zoals bijna al onze buren hun katten doen.

Soms horen we ook dat vreselijke kattengejank in de kattentijd, neem ik er wel bij. En anders stuur ik even Lance in de tuin. Dan zijn de katers vlug weg....

 

Ik begrijp dat als je drolletjes vindt van een andere kat , dat dat niet leuk is. 

Tja...gelukkig doet mijne Rosse zijn ding altijd helemaal achteraan en graaft het ook mooi onder. 

 

Ik heb duidelijk aan mijn buren gezegd...als je een rosse ziet jaag hem aub wég....ik doe het ook met jullie katten.

 

Een enkele buur heeft boven op zijn hofmuren een draadhekken geplaatst dat naar binnen overhelt...dus zijn katten kunnen daardoor er niet overheen.

 

Zover wil ik zeker niet gaan, katten zijn vrije dieren , en zeer slimme dieren, die leren vlug waar een hond woont en ze dus beter wegblijven.

Ik denk verder ook dat mensen die alleen honden hebben , klagen over kattenoverlast? Als je allebei hebt dan zijn kat en hond al meer gewend aan mekaar. 

honden page profiel --

honden foto van -


Ik denk verder ook dat mensen die alleen honden hebben , klagen over kattenoverlast?  "

 Als eigenaar met alleen een hond; ik zal ook klagen over hondenoverlast als die er is... Maar die is hier niet, dus dan zie ik geen reden om daarover te gaan klagen.

 

 

 

honden page profiel --

honden foto van -

" Mijn kater gaat ook buiten wandelen, net zoals bijna al onze buren hun katten doen.
Soms horen we ook dat vreselijke kattengejank in de kattentijd, neem ik er wel bij. En anders stuur ik even Lance in de tuin. Dan zijn de katers vlug weg....
 
Ik begrijp dat als je drolletjes vindt van een andere kat , dat dat niet leuk is. 
Tja...gelukkig doet mijne Rosse zijn ding altijd helemaal achteraan en graaft het ook mooi onder. 
 
Ik heb duidelijk aan mijn buren gezegd...als je een rosse ziet jaag hem aub wég....ik doe het ook met jullie katten.
 
Een enkele buur heeft boven op zijn hofmuren een draadhekken geplaatst dat naar binnen overhelt...dus zijn katten kunnen daardoor er niet overheen.
 
Zover wil ik zeker niet gaan, katten zijn vrije dieren , en zeer slimme dieren, die leren vlug waar een hond woont en ze dus beter wegblijven.
Ik denk verder ook dat mensen die alleen honden hebben , klagen over kattenoverlast? Als je allebei hebt dan zijn kat en hond al meer gewend aan mekaar.  "

Dat is ook smerig want als je dan in de tuin bezig gaat grijp je ineens in de poep. 

 

En ja katten weten wanneer er een hond in de tuin zit, maar weten ook wanneer de hond veilig binnen zit en gaan dan gewoon hun gang. 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"  Hij heeft wel eerder met drie katten samengewoond zonder problemen (gastgezin). Ook de kat van een kennis die niks doet reageert hij prima op. Het zijn vooral de katten die bewegen of net om de hoek van een struik zitten. Hij is dan zo alert dat als er een plastic zak of zelfs een bezem om de hoek staat, hij gelijk erop af gaat. Dan zit hij zo met katten in zijn hoofd en voorwerp wat plots te zien is ziet hij als een kat. Pas als hij ziet dat het geen kat is, dan trekt hij zich terug en laat het achter zich (die blik van hem is dan ook wel weer leuk, zo'n oeps-moment).
 
  "

 Hah, heel treffend beschreven. Dobby doet dat ook. Witte plastic zak, daar zit iets! Trek trek, oh. Ik? Neuuuuuh, ik deed niets.

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"Ik denk verder ook dat mensen die alleen honden hebben , klagen over kattenoverlast? Als je allebei hebt dan zijn kat en hond al meer gewend aan mekaar.  "

 Ik klaagde anders net zoveel over katten toen ik geen hond had. Vieze beesten die in je tuin gaan zitten poepen, dat is gewoon vies. Het stinkt en het is gewoon niet leuk.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Mijn kater gaat ook buiten wandelen, net zoals bijna al onze buren hun katten doen.
Soms horen we ook dat vreselijke kattengejank in de kattentijd, neem ik er wel bij. En anders stuur ik even Lance in de tuin. Dan zijn de katers vlug weg....
 
Ik begrijp dat als je drolletjes vindt van een andere kat , dat dat niet leuk is. 
Tja...gelukkig doet mijne Rosse zijn ding altijd helemaal achteraan en graaft het ook mooi onder. 
 
Ik heb duidelijk aan mijn buren gezegd...als je een rosse ziet jaag hem aub wég....ik doe het ook met jullie katten.
 
Een enkele buur heeft boven op zijn hofmuren een draadhekken geplaatst dat naar binnen overhelt...dus zijn katten kunnen daardoor er niet overheen.
 
Zover wil ik zeker niet gaan, katten zijn vrije dieren , en zeer slimme dieren, die leren vlug waar een hond woont en ze dus beter wegblijven.
Ik denk verder ook dat mensen die alleen honden hebben , klagen over kattenoverlast? Als je allebei hebt dan zijn kat en hond al meer gewend aan mekaar.  "

 Goed om weten dat ik mijn honden achter in je tuin mag laten poepen zolang ze het maar begraven... Hoe hoog is je tuinhek?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

"  Goed om weten dat ik mijn honden achter in je tuin mag laten poepen zolang ze het maar begraven... Hoe hoog is je tuinhek? "

 haha ik ben een beelddenker, zie nu allemaal honden met een schepje poepen....

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"  haha ik ben een beelddenker, zie nu allemaal honden met een schepje poepen.... "

 Afbeeldingsresultaat voor hond met schep

honden page profiel --

honden foto van -

"  Hah, heel treffend beschreven. Dobby doet dat ook. Witte plastic zak, daar zit iets! Trek trek, oh. Ik? Neuuuuuh, ik deed niets.
  "

 Die blik van die honden is gewoon een goedmakertje haha.

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

" Ik heb duidelijk aan mijn buren gezegd...als je een rosse ziet jaag hem aub wég....ik doe het ook met jullie katten. "

 Tja, jouw buren zullen dat ok vinden, ik zou daar geen genoegen mee nemen. Lawaai van katten kan ik me niet druk om maken, doen honden ook. Maar ik zou niet de kat van een ander uit mijn tuin moeten hoeven jagen alleen omdat die ander heeft besloten zijn kat buiten te laten. 

 

Ik vind katten hele leuke beesten, had er graag zelf één gehad - die never nooit de tuin uit was gekomen want ik wil niet het risico lopen dat hem iets overkomt en eenmaal buiten je tuin is je kat vogelvrij. Maar ik vind het níet ok hoe iedereen maar moet accepteren dat katten overal los rondlopen, mensen/kinderen/dieren aanvallen als ze dat zo in hun bol halen, van zich af poepen (menig kind graait in de kattenpoep en daar zitten een hoop parasieten in), etc. Honden zouden het ook doen als honden zonder baas los rond mochten lopen, maar dat mogen ze niet. Katten wel, en dan krijg je er overlast van. En dan moet je zelf maar achter zo'n beestje aanjagen? Terwijl die er eigenlijk ook niets aan kan doen dat hij nu eenmaal de mogelijkheid krijg? Ik doe het er niet voor... Nuja het werkt voor jou en je buren dus dat is mooi, maar mijn buren hoeven er niet mee aan te komen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

"  Goed om weten dat ik mijn honden achter in je tuin mag laten poepen zolang ze het maar begraven... Hoe hoog is je tuinhek? "

 Twee meter dikke betonmuren 

en achter mijn tuinhuis onder de coniferen.... 1 meter breed mulle aarde, daar doet hij het ...mooi ondergestopt. Stoort niemand.

 

Als Lance iets dropt in de tuin, raap ik het natuurlijk op, wat dacht je anders ? 

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Moet er nu aan denken dat wij vroeger een buurvrouw hadden die niet wilde dat onze kat in haar achtertuin kwam. Haar oplossing was fantastisch, ze kwam vragen of we 'm voortaan alleen naar buiten wilde laten door de voordeur. Dat gaan katten ook echt begrijpen natuurlijk

 

Verder snap ik de discussie, vond het toen met de buurvrouw ook lastig. Zij heeft last van mijn beest en dat wil ik niet, maar mijn kat binnen opsluiten doe ik ook niet. Het is héél dubbel, zeker nu ik zelf ook een hond heb en daar netjes de poep van opruim. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" Moet er nu aan denken dat wij vroeger een buurvrouw hadden die niet wilde dat onze kat in haar achtertuin kwam. Haar oplossing was fantastisch, ze kwam vragen of we 'm voortaan alleen naar buiten wilde laten door de voordeur. Dat gaan katten ook echt begrijpen natuurlijk
 
Verder snap ik de discussie, vond het toen met de buurvrouw ook lastig. Zij heeft last van mijn beest en dat wil ik niet, maar mijn kat binnen opsluiten doe ik ook niet. Het is héél dubbel, zeker nu ik zelf ook een hond heb en daar netjes de poep van opruim.  "

 Geloof me Eline , als die buurvrouw enkele keren met water naar jouw kat werpt...is t gedaan met jouw overlast.

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

"  Geloof me Eline , als die buurvrouw enkele keren met water naar jouw kat werpt...is t gedaan met jouw overlast. "

 Absoluut, en van mij had ze gemogen. Maar vond haar voorstel vooral grappig :) 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

 
" Hier is het heel simpel... al wat onuitgenodigd onze tuin betreed doet dat op eigen risico. Begin je bij zulke katteneigenaars over hun huisdier, hun keuze en over verantwoordelijkheid en overlast dan ben je een kattenhater en beginnen zij een uitleg over hoe katten zijn enzo. De meeste lachen je vierkant uit als je het hebt over de tuin katproef maken, een kattenren of een tuigje want de 1ige moeite dat die willen doen voor hun kat is eten en drinken geven, kattenbak verschonen en verder trekt de kat haar plan wel.
 
Vaak worden katten dan ook vergeleken met honden... ik doe dat met mijn papegaai of mijn baardagaam.  "

 

Ik heb een katproof tuin, vind niet dat mijn katten anderen tot last moeten zijn.

Vind het ook te gevaarlijk buiten.

Een hele hoop honden die op katten reageren, voor beide niet prettig

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ja ik ken iemand die dat heeft.
Ik zag vooral heel veel verveling en frustratie bij die katten, ondanks al hun klimtoestellen. Het waren wel vooral opvangkatten, dus die hadden ooit kunnen vrij lopen en nu niet meer. Misschien lag het daar aan. "

 Het is het handigst om kittens gelijk te wennen aan de tuin niet uit te laten gaan. Dan genoeg om te spelen geven en maken.

Voor katten die gewend zijn te kunnen gaan en staan waar ze willen is het heel moeilijk ze aan een begrensde ruimte te laten wennen.

Dan krijg je idd vooral frustraties en stres

 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Mank na inenten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^