American bully

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Katrijn (Gast)

Weet er iemand hier of American bully mee mag op reis ? Met name Frankrijk ? Wij willen gaan kamperen en honden zijn toegelaten op de camping maar op verschillende sites staat er dat honden die geen erkend ras zijn niet toegelaten zijn in het buitenland :( meer info aub ?? 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik denk dat je dat goed gelezen hebt....

Frankrijk laat dergelijke honden niet toe. Als je toch gaat, loop je het risico dat je hond in beslag genomen wordt.

 

Dogsincluded schrijft :

Simpel gezegd komt het hier op neer:

Honden die geen door de FCI erkende stamboom hebben en die qua lichaamsbouw lijken op de rassen Staffordshire terrier, American Staffordshire terrier (“pit bulls”), Mastiff en Tosa zijn verboden. Ook pitbulls, kruisingen met pitbulls, Boerboels, en kruisingen van Engelse Staffordshires, kruisingen American Staffordshire Terriers, kruisingen Mastiff en kruisingen Tosa zijn verboden.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Kijk eens op: http://www.licg.nl/ix2/praktisch/reizen-en-vakantie/vakantie/vakantie-uw-dier-gaat-mee.html

 

daar staat o.a.:

Honden die geen door de FCI erkende stamboom hebben en die qua lichaamsbouw lijken op de rassen Staffordshire terrier, American Staffordshire terrier (“pit bulls”), Mastiff en Tosa zijn verboden. Ook pitbulls, kruisingen met pitbulls, Boerboels, kruisingen American Staffordshire Terriers, kruisingen Mastiff en kruisingen Tosa zijn verboden. De invoer van honden van de volgende erkende rashonden, dus mét erkende stamboom, is, onder strikte voorwaarden, toegelaten: American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiler (als rashond én kruisingen van de Rottweiler). Deze stambomen moeten erkend zijn door het Franse ministerie van Landbouw. Bij twijfel kan dit worden gecheckt op de website van de “Société Centrale Canine”. De voorwaarden die aan deze rassen gesteld worden, zijn zeer zwaar, er moet onder andere een Franstalige cursus en een gedragstest worden gedaan. Om die reden is het eigenlijk niet mogelijk om deze honden voor korte periode (bijvoorbeeld vakantie) mee te nemen naar Frankrijk.

Let op: bovenstaande regels gelden ook wanneer u op doorreis bent!

 

Inderdaad goed om je hier in te verdiepen voordat je naar het buitenland gaat. Succes verder.

 

Volgende forumvraag: Hond dupe bij scheiding
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^