Hond en de fiets!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Hier fiets ik ook geregeld met meer honden, soms 3. Waaronder 2 stabijs en 2 staffords, En Kahlúa dan. Of je meer evenwicht hebt dan een step weet ik niet, ik heb nog nooit met een hond gestept, maar het is ook een kwestie van durven en hoe je zelf fietst, Ik ken mensen die met 1 hond al meegesleurd worden, terwijl als ik met diezelfde hond fietst het niet gebeurd. Waar dat aan ligt weet ik niet, Ik doe niks niks maar ik heb wel gevoel veel controle te hebben en met nog nooit met hond gevallen of van de fiets getrokken  *afkloppen*   

Hetzelfde geld met de springer, ik vind een springer niet moeilijk en ook hierbij heb ik controle mocht de hond trekken (als de hond onverwachts trekt schiet hij sowieso los) en om die reden heb ik ook een riem om, maar kun je ook even met 2 handen aan het stuur, al doe ik dat sowieso geregeld, mijn hond volgt nu netjes. 

 

Het is helemaal aan jou wat jij het fijnste vindt, probeer eens een step van iemand te lenen en probeer het uit. Zo zie je ook meteen wat je hond fijner vindt. Ik ken bv een hond die zich helemaal niet kon focussen met fietsen omdat de baas hoger zat, En met steppen ging het super! 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Heb niet alle berichten gelezen, maar een hond die met wandelen heel erg trekt en alle kanten op gaat, kan naast de fiets perfect mee lopen. Dus dat hoeft gelukkig niks te zeggen.

Dat komt doordat honden een veel sneller wandeltempo hebben dan wij en ingehouden lopen moeilijk is voor ze, dat moeten ze echt leren. Naast de fiets kunnen ze meer in hun eigen tempo lopen, dus sommigen lopen als een mak schaap naast de fiets.

 

Ik ben gewoon meteen begonnen met fietsen, ging prima. Let wel op dat je hond blijft draven en niet in galop gaat.

 

Ik step ook met Puck. Dat gaat wat langzamer en is voor veel honden een wat fijner draaftempo. En het is voor jezelf wat makkelijker, want je staat sneller met je voeten op de grond.

 

Als ik het goed zie heb jij een akita toch? Die zou je misschien voor de step kunnen laten rennen? Lijkt me super leuk om te doen en is een ideale manier om hem zijn energie kwijt te laten raken.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

" Ik ben alleen bang dat onze hond erg enthousiast word van een ander hond en ik van de fiets/step afgerukt word  Welke tuig raden jullie mij het beste aan? Ben aan het twijfelen tussen de Julius en Hunter tuigjes.  "

 Had ik bij Jaimy ook. Hij valt wel eens uit naar andere honden. Ik stapte gewoon af en leidde hem af. Het helpt ook om ineens heel hard te fietsen langs de hond af, dan heeft hij geen tijd om uit te vallen. Maar dat is de eerste keren wel eng, want als hij toch uitvalt lig je op de grond. Maar hier werkt dat dus goed.

 

Je kunt het beste een Y tuig nemen. Bij de Julius loopt een horizontale band over de schouders, waardoor hij minder bewegingsvrijheid heeft. En als de maat niet helemaal klopt zit hij boven het borstbeen en drukt hij alsnog op de luchtpijp.

 

Hurrta heeft bijvoorbeeld een goed Y tuig

 

 

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Nou, heb al een paar rondjes gelopen met onze hond naast de fiets en ze vind het alleen een beetje eng als ik iets te dichtbij kom ..  :-) Heb ondertussen ook al een tuigje aangeschaft. Nu is mijn vraag: Ik lees ook dingen over een springer ..

 

Wat houd dit nu precies in? 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Nou, heb al een paar rondjes gelopen met onze hond naast de fiets en ze vind het alleen een beetje eng als ik iets te dichtbij kom ..  :-) Heb ondertussen ook al een tuigje aangeschaft. Nu is mijn vraag: Ik lees ook dingen over een springer ..
 
Wat houd dit nu precies in?  "

 Dit is een beugel die je aan je fiets vastmaakt, zo kun je je hond veilig naast de fiets laten meelopen terwijl jij 2 handen aan het stuur hebt. Stel je valt, dan springt er een stukje los zodat je hond niet onder de fiets belandt. Ik heb ook een springer hier, voor onze vorige hond gebruikte we deze heel veel, voor mijn hond gebruik ik m niet, Ik vindt met 1 hand fietsen niet erg en ik heb meer controle over mijn hond vindt ik zelf als ik haar aan de riem heb. Je kunt ook een riem vasthouden voor de zekerheid terwijl hij ook aan de springer zit. 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Nou, heb al een paar rondjes gelopen met onze hond naast de fiets en ze vind het alleen een beetje eng als ik iets te dichtbij kom ..  :-) Heb ondertussen ook al een tuigje aangeschaft. Nu is mijn vraag: Ik lees ook dingen over een springer ..
 
Wat houd dit nu precies in?  "

 Een springer is een verbindingstuk dat je aan je fiets bevestigd, waarbij je de hond via een korte lijn vastmaakt aan de fiets. Er zit een veersysteem op dat plotse schokken opvangt.

Maar hierdoor loopt je hond dus nog dichter bij de fiets, en je schrijft dat ze dat nog eng vindt… ik zou dus nog even wachten met haar vast te maken aan de springer.

 

Ik heb vroeger ook met de springer gefietst, maar mijn honden gingen dan helemaal opzij trekken (zij wilden ook niet zo vlak naast mij lopen), en dan zat hun beweging dus niet goed.

Nu houd ik gewoon een lijn in m'n hand, dan kunnen ze meer zelf bepalen waar ze lopen (ze kiezen allebei om ter hoogte van het voorwiel te lopen) en dan gaan hun bewegingen soepel, wat toch de bedoeling is.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Vooruit sturen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^