welke keuze is voor mijn hond de beste?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel marianmarian

Hoi allemaal

Onze Loona is al 11 en een half ze heeft al een aantal aanvallen gehad dat ze volledig door haar lichaam zakte en dan heel benauwd en paniekerig om zich heen kijkt na een paar minuten waren die aanvallen voorbij en stond ze weer op alsof er niks gebeurd was dus wij na de dierenarts zij heeft vanaf oktober 2016 novacam gekregen tegen de pijn en onstekingen en kregen er ook bij te horen dat ze volledige atrose en staar had ze is ook al behoorlijk doof ze reageert haast niet meer op de stem maar gebruikt haar neus onwijs veel nu komt het bij mij eraan ze word ook grommig naar andere honden en mensen heel af en toe maar dit geeft mij aan dat dat een begin is dat de medicatie zijn werk niet meer doet en dat mijn keuze over inslapen steeds dichterbij komt ik heb zelf ook 2 jonge kinderen en ik wil voorkomen dat het dalijk uit de hand gaat lopen ik merk wel dat ze pijn heeft maar hoelang moet ik wachten om die knop door te gaan hakken ik wil niet dat ze een lijdingsweg krijg

gr marian

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Is het niet een soort van epilepsie aanval?
Het neervallen. Niet weten wat er is gebeurd en weten waar ze is zou passen. Laat ze soms wat urine lopen? Een aanval hoeft niet altijd helemaal standaard te zijn met veel fietsbewegingen.
Is haar schildklier ook gecontroleerd?
Dat kan gewrichtsklachten en epileptische aanvallen veroorzaken.
Is het de schildklier kunnen de aanvallen minder worden met schildkliermedicatie. Is de schildklier ok is het misschien echt epilepsie.
Is haar hart ook slecht?
Kijk ook eens naar deze mogelijkheden.
Maar als ze echt pijn heeft dat de medicatie niet meer helpt en down is minder eet kan ik me voorstellen dat op die leeftijd inslapen ook wel dichtbij komt. Sterkte he!

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Als baasje voel je dat toch het beste aan, ik denk dat je het dus al wel weet. Als je hond geen plezier meer heeft, is dat geen leven. Als je hond nu al pijn heeft zou ik het toch binnenkort gaan inplannen.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Vast na gaan denken wat en hoe als het niet meer gaat.

Valt niet mee als je je maatje achteruit ziet gaan.

 

Denk goed na of de hond het nog fijn heeft en niet echt veel pijn.

Sterkte hoor.

honden page profiel marianmarian

bedankt voor de reacties

wij hebben ook nog een jongere boxer van 3 jaar mannetje

maar je merkt aan haar dat als hij wil gaan spelen zei al aan geeft dat ze daar al geen zin meer in heeft en valt ze hem met haren overeind aan terwijl de jonge boxer er volgens mij geen besef van heeft dat ze pijn heeft

ik vind de beslissing echt moeilijk maar ik wil onze hond vredig laten gaan en ik ben als baas trots dat ik haar een goede leven vol plezier en mooie gebeurtenissen heb kunnen geven boxers worden meestal maar 8 a 10 jaar oud dus mijn meisje heeft het lang vol gehouden en ik vind dat ze recht heeft op een mooie einde zonder pijn en trouwens wat mijn vandaag ineens opviel is dat ze door die staar en doofheid elke keer druk om zich heen beweegt en dan moet ik haar sturen met de riem want zonder riem loopt ze zo de verkeerde kant op  

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

In september hebben wij onze oude spaniel in laten slapen van ouderdom.

Je let iedere dag op haar of het nog gaat.

Steeds meer kwalen kwamen erbij of ze had momenten dat ze het niet leuk meer vind.

 

Let goed op,als het echt niet meer gaat beslis a u b op het goede moment.

De hond is nu het belangrijkst dat je doet wat moet op het goede moment.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je vraagt aan ons wat het beste is en wanneer het tijd is...het is altijd zo verdrietig om deze beslissing te moeten maken, maar jij kent je hond het allerbeste, en tuurlijk willen wij wel advies geven, maar we kennen jouw hond in het geheel niet......                  kijk goed naar je hond als je echt bemerkt dat het niet meer waardig is voor je hond....   vraag of de dierenarts dan bij je thuis komt, en blijf met zijn allen bij de hond , laat hem bij jullie thuis inslapen zodat de gang naar de dierenarts niet nodig is...... heel veel sterkte met een goed besluit voor je hond.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat een mooie leeftijd heeft je boxer gehaald.

 

Zo te lezen weet en voel je zelf heel goed, dat het tijd wordt om in te grijpen om ongelukken te voorkomen en je hond verder lijden te besparen. Je boxer lijdt ongemak en pijn en verdraagt daardoor nauwelijks iets. Heel sneu, maar gelukkig heeft ze een fijn leven bij jullie gehad.

 

Veel sterkte.

Volgende forumvraag: Hartaanval tijdens sterilisatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^