Staffie met jeuk.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Didy (Gast)

Graag jullie ervaring gevraagd. Wij hebben sinds vorig jaar september Joey uit het dierenasiel (zoals jullie misschien al weten), nou lijkt het er op dat hij bij het wisselen van de seizoenen, jeuk krijgt. Ik bedoel in het voor en najaar. Ik heb vorig jaar september nog gebeld naar het asiel of het misschien aan zijn eten kon liggen, maar daar at hij wat voor handen was, dus aan de voeding zou het niet kunnen/moeten liggen. Daarbij zou het natuurlijk wel erg toevallig zijn, als hij alleen in het voor en najaar last zou hebben. De verschijnselen die hij heeft zijn wisselend, soms is zijn witte huid een (beetje) rood, hij heeft wat puistjes en bijt aan zijn pootjes. Het is niet zo dat hij helemaal gek word van de jeuk, hij ziet er verder ook prima uit, maar als we het ongemak kunnen verhelpen graag.  

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Mijn hond heeft een pollen allergie. Ik geef nu sinds anderhalf jaar elke ochtend pure aloe vera drank. Dit reinigt het lichaam van binnen  (een soort detox) is 100 natuurlijk en ze heeft afgelopen zomer voor het eerst geen allergieën gehad, En het ziet er tot zover nogsteeds prima uit. 

Mijn DA vertelde dat je ook kon laten testen voor welke pollen, grassen en bomen ze allergisch zijn, maar.. dit kan elk jaar weer veranderen dus dit vond ik zonde om te laten zien. Crempjes hielpen toen wel tegen de jeuk, maar loste het probleem niet op. Als je uit kunt sluiten dat het aan de voeding ligt, zou je eens kunnen onderzoeken of het misschien pollen etc zijn. 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Geef je dat enkel en dat drinkt hij zo op, of meng je het met iets? En welke geef jij (er zijn zoveel soorten/merken).

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

" Mijn hond heeft een pollen allergie. Ik geef nu sinds anderhalf jaar elke ochtend pure aloe vera drank. Dit reinigt het lichaam van binnen  (een soort detox) is 100 natuurlijk en ze heeft afgelopen zomer voor het eerst geen allergieën gehad, En het ziet er tot zover nogsteeds prima uit. 
Mijn DA vertelde dat je ook kon laten testen voor welke pollen, grassen en bomen ze allergisch zijn, maar.. dit kan elk jaar weer veranderen dus dit vond ik zonde om te laten zien. Crempjes hielpen toen wel tegen de jeuk, maar loste het probleem niet op. Als je uit kunt sluiten dat het aan de voeding ligt, zou je eens kunnen onderzoeken of het misschien pollen etc zijn.  "

 Waar kun je dat kopen? Lijkt me e iets voor puck. ZoU dat ook helpen tegen voedsel allergieën?  Ze heeft ook gras, schimmel en mijt allergie. Daar zal het wel voor helpen denk ik?

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

In plaats van aan te modderen met allerlei middeltjes, ga gewoon naar de dierenarts om een allergietest.

honden page profiel PLRPLR

honden foto van PLR

Je kunt een bloed/huidtest laten doen bij de dermatoloog zodat je kunt zien op wat de hond reageert. Al zegt dat ook niet veel voor de toekomst aangezien een allergie zich altijd kan ontwikkelen.

Desensibiliseren word nog wel eens gedaan maar de kans van slagen is slechts 60% a 70%. Ik ken meer honden bij wie het niet heeft aangeslagen dan wel(en je ziet het vaak pas na 8 a 9 maanden).

Echinacea en probiotica kuur doen atopische honden vaak ook goed.

Jeuk aan de poten kan van binnenuit komen maar ook zeker door contactallergie (vaak hooimijten of grassen/planten). Wat je zou kunnen doen is na elke wandeling de pootjes afspoelen en droog deppen. Eventueel ook de buik als de hond in het gras gelegen heeft en 1x per week wassen met een goede shampoo(bij een gezonde hond niet nodig maar honden met Atopie hebben er vaak veel baat bij) en de hond even niet laten spelen op pas gemaaid gras. Afspoelen met lauw water kan ook de jeukprikkel wat verminderen.
Aloe vera gel (de 98% pure van de tuinen) kan ook verkoeling en verlichting geven bij rode plekken en jeuk. Het trekt snel in en word niet plakkerig.

Puur pollen en Pollinosan kan goed helpen bij pollenallergie maar dan moet je natuurlijk wel zeker weten dat pollen het probleem zijn want het doet niks als de klachten worden veroorzaakt door mijten.

Veel honden met huidklachten hebben baat bij visolie. Die van Doils (skin) is erg goed.
Allerderm spot on pipetjes is een huidliptidencomplex die de conditie van de huid verbeterd.

De dierenarts/dermatoloog schrijft vaak prednison/atopica/apoquel voor, dat zijn vrij heftige symptoombestrijders. Maar soms wel nodig. Ik zou hier pas aan gaan denken als alternatieven niet werken tenzij jouw hond nu echt al zo veel last heeft dat wachten echt niet kan.

Ik zou niet dit hele lijstje hierboven gelijk toevoegen. Het zijn slechts opties.
Persoonlijk zou ik beginnen met het toevoegen van visolie aan het menu en de hond geregeld afspoelen om te zien of de conditie van de huid hiermee verbeterd en de jeuk verminderd.

Succes.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Het is niet zo heel ernstig bij Joey hoor, het is gewoon opvallend dat hij deze seizoenen meer jeuk heeft. zijn rode nek om iets te noemen kan ook zo weer weg zijn ligt niet wakker van de jeuk, gelukkig.

Ik probeer hier mee te zeggen, dat hij er niet onrustig van is.

Bedankt voor jullie antwoorden, daar kan ik wel wat mee.

Maar om nu naar een specialeest te gaan is gelukkig (nog) niet nodig.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Jenna heeft ook een (oa) pollenallergie.

 

Wat in elk geval goed is, is het afspoelen na elke wandeling. Ik doe dat gewoon met een washandje wat ik in afgekoelde muntthee gedoopt heb.

Jenna krijgt ook egyptische zwarte kummelolie ter ondersteuning, en chinese kruiden.

 

Werken aan het immuunsysteem zoals stressmanagement,  evt. acupunctuur (ik heb Jenna laten doormeten en bij haar was de nierenergie zwak, wat met acupunctuur verbeterd zou kunnen worden) en/of massages en uiteraard de goede voeding voor de hond

Wild bijv. krijgt Jenna alleen in de winter omdat wild verwarmt, en een allergische hond al teveel hitte in zich heeft (volgens de traditionele chinese geneeskunde). Er bestaan lijstjes met verkoelende en verhittende voeding.

 

Een tijdje heeft Jenna ook enzymen geslikt quercetin, bromelain en papain. Misschien ga ik haar daar ook nog eens een kuurtje van geven.

 

Zo houden wij het onder controle. Voor elke hond zal dat ook weer een beetje anders zijn waarschijnlijk.

 

 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

"  Waar kun je dat kopen? Lijkt me e iets voor puck. ZoU dat ook helpen tegen voedsel allergieën?  Ze heeft ook gras, schimmel en mijt allergie. Daar zal het wel voor helpen denk ik? "

 Ik stuur je een pb 

 

Ik werk ermee, het is niet aanmodderen met allemaal 'middeltjes' in tegendeel, Ik wilde die middeltjes niet meer, prednison, pillen tegen jeuk, zalfjes.. nee. Ik heb liever iets natuurlijks en het helpt geweldig. Ik neem het zelf ook, iedereen in de familie. Het geeft je meer energie en is goed voor je. 

Ik geef de Aloë Vera Peach. Ik meng het door haar kvv

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Ik stuur je een pb 
 
Ik werk ermee, het is niet aanmodderen met allemaal 'middeltjes' in tegendeel, Ik wilde die middeltjes niet meer, prednison, pillen tegen jeuk, zalfjes.. nee. Ik heb liever iets natuurlijks en het helpt geweldig. Ik neem het zelf ook, iedereen in de familie. Het geeft je meer energie en is goed voor je. 
Ik geef de Aloë Vera Peach. Ik meng het door haar kvv "

 

Is dit van LR beauty ofzoiets?? Ik ken hun aloe vera drankjes. 

 

Zou dat aloe vera drankje van jou ook helpen bij hooikoorts op de ogen en neus?? Ze heeft geen jeuk het zijn enkel haar ogen en af en toe een flinke niesbui. We hebben wel medicijnen van de dierenarts maar liever iets natuurlijks. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

"  
Is dit van LR beauty ofzoiets?? Ik ken hun aloe vera drankjes. 
 
Zou dat aloe vera drankje van jou ook helpen bij hooikoorts op de ogen en neus?? Ze heeft geen jeuk het zijn enkel haar ogen en af en toe een flinke niesbui. We hebben wel medicijnen van de dierenarts maar liever iets natuurlijks.  "

 Ja dat helpt, en nee het is niet van LR beauty. Dit is niet altijd 100 % natuurlijk . Ik werk met Forever Living. Ik ben nu in US maar over n weekje thuis, als je wilt kun je me een pb sturen en kan ik je info geven over welk product bij jou hond helpt. 

Volgende forumvraag: Vechten :(
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^