hond van bijna 2 jaar voor €380?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Mijn hondje is vorig jaar maart overleden en aangezien ik alleenstaande ben is het gemis nogsteeds heel groot.ik heb daarna een pup gehad maar dat heb ik een beetje onderschat.omdat ik het beste voor de pup wou en voor mezelf op de tweede plek heb ik de pup herplaatst.niet goed te praten maar ik heb er niet lang mee gewacht dus de pup kon nog goed ergens anders wennen.nu wil ik misschien een wat ouder hondje nemen.past beter bij mij denk ik.en nu zag ik een maltezer van bijna 2 jaar maar ze willen er €380 voor hebben en niks minder.is dat niet veel voor een hondje van bijna 2?en ze is niet gesteriliseerd niks.voor mijn gevoel is dat best veel.zou graag jullie mening willen horen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bijna twee jaar oud, is het een stamboom hondje ? 350 euro, voor een stamboom is niet een al te grote prijs, informatie vragen, aan degene die de hond wil herplaatsen, en vraag naar de gezondheid van de hond.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ah daar ben je weer! Heeft de hond een stamboom en zijn de ouders getest?

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

vergis je niet in een herplaatser.

die kunnen net zo moeilijk of zelfs moeilijker zijn als een pup.

 

 

waarom moet het hondje weg?

is de eigenaar bereid om fotos te laten maken voor evt patella ect?

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Zit hij nog bij zijn baasjes of komt hij uit het asiel/stichting?

Voor Puck hebben we 350 euro betaald, maar zij was vrijgekocht uit het dodingsstation, gesterilliseerd, geent, gechipt, ontvlooit, ontwormd, paspoort, 7 maanden verzorgd en gevoerd, overgevlogen, etc. Hun hebben er dus niks aan verdiend en het geld gaat naar een stichting die goed werk doet.
Vond het dus niks te veel.

 

Voor een hondje die bij baasjes zit die er vanaf willen vind het anders. Maar aan de andere kant, als jij het een heel leuk hondje wil en het geld er voor hebt, waarom niet? Ik zou het graag betalen voor een hondje wat ik heel graag wil.

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Heb even gekeken.het is geen stamboomhondje.ze geven als reden dat ze er zoveel voor vragen omdat het nieuwe baasje er wat voor over moet hebben.ene kant snap ik dat.als je een hond gratis/goedkoop weg doet is het ook niet altijd goed maar vond dit best veel.heb er zeker wat voor over maar twijfel dus daarom vraag ik hier.er zijn denk ik al wel meer belangstellenden maar dacht vraag eerst hier voor ik reageer.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

kan het alleen maar toejuichen dat ze een vergoeding willen en het hondje niet gratis gedumpt word.

dan moeten potentiele kopers er in ieder geval over nadenken ....... Hoop ik toch.

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Dat is waar jaimie je weet ook dan niet wat je in huis haalt maargoed.ze hadden 2 hondjes.1 is zo te zien verkocht.reden dat ze de hondjes weg doen is dat ze full time werken.en het hondje woont gewoon bij de mensen thuis naomi.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Voor Finley heb ik 400 euro betaald. Die was toen 7 maanden, geen stamboom. Wel alle entingen enzo.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" Heb even gekeken.het is geen stamboomhondje.ze geven als reden dat ze er zoveel voor vragen omdat het nieuwe baasje er wat voor over moet hebben.ene kant snap ik dat.als je een hond gratis/goedkoop weg doet is het ook niet altijd goed maar vond dit best veel.heb er zeker wat voor over maar twijfel dus daarom vraag ik hier.er zijn denk ik al wel meer belangstellenden maar dacht vraag eerst hier voor ik reageer. "

 ik denk dat het bij particulieren gewoon heel erg verschilt.

als het hondje echt gezond is en je wilt het zeker weten graag zou ik het er echt wel voorover hebben

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Ik hen baylee op twee jarige leeftijd ook voor 300 verkocht. This wel een levend wezen weetje. Geen stoel O.i.d.  

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Geld zou geen leidraad moeten zijn om het wel/niet kopen van een hond... Als je serieus alleen al twijfelt om een hondje te kopen, voor een laag bedrag als 380 euro, dan vraag ik mij gelijk af of jij dat hondje wel leuk vind... Als je het hondje echt leuk had gevonden had je er namelijk niet eens bij nagedacht. 380 is toch geen geld voor je nieuwe beste vriend....

 

Daarbij kan een herplaatser inderdaad net zo moeilijk zijn als een pup, dus denk alsjeblieft eens goed na voordat je weer een hond koopt die 2 weken later al weer weg moet.... 

 

En last but not least ; als dit bedrag serieus een rol speelt in de aanschaf, wellicht dan verstandig om er nog niet aan te beginnen en eerst te sparen. Wel zo makkelijk dat als je hondje ziek wordt dat je dan het geld hebt voor de dierenarts... Dat kan oplopen in de duizenden... 

honden page profiel ..

honden foto van .

Een herplaatser kan net zoveel tijd en moeite kosten als een pup... denk er goed over na of je dit wel aan kan voordat je straks wéér een hond moet herplaatsen. 

 

Alles wat de hond bij de andere baas kan en doet is géén belofte dat de hond zich ook zo gedraagt bij jou!!! 

 

Bij een pup begin je blanco met opvoeden. Bij een herplaatser moet je het oude gedrag eerst eruit krijgen voor er iets nieuws in kan. Ook moet je rekening houden dat de hond een groot trauma op loopt door de herplaatsing. Daar kan de hond ook probleem gedrag van gaan vertonen. 

 

Denk heel heel heel goed na!!! 

 

Edit: 

Even je topics doorgekeken over je vorige hond die je hebt herplaatst.... daarin benoem je dingen als dat je rust wil na het werk, het teveel tijd en aandacht kost, je het onderschat hebt hoe zwaar het was etc.

 

Uhh... met een herplaatser ben je net zoveel tijd kwijt hoor!! Je moet én een band opbouwen samen (zoals ook bij een pup) maar óók het vertrouwen herstellen dat de hond door de herplaatsing verloren is. 

 

Ik voel eerlijk gezegd over een tijdje wéér een herplaatsings topic aankomen. 

 

Je hebt met de vorige hond al geleerd dat je het blijkbaar niet aan kan... waarom kies je er dan niet voor om oppas te worden? Dan kan je voor een hond zorgen wanneer het jóu uitkomt. Dus niet 's avonds na werktijd als je wil relaxen... 

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Sorry maar wat een rare reacties opeens.alsof ik voor de tweede keer een hond weg ga doen:s heb heus wel van vorig jaar geleerd.mijn overleden hond is ook vanuit mn ouders hier gekomen nadat mn moeder overleed en die moest ook erg wennen hier maar uiteindelijk kwam alles goed en had natuurlijk wel een speciale band met die hond.ik vraag of zoveel geld normaal is om te vragen niet om andere negatieve reacties.vorig jaar heb ik achter me gelaten en als ik weer voor een hond kies dan ga ik er ook echt voor.maar denk er ook wel goed over na.lees ook nergens dat ik het hondje al neem ofzo.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Voor mijn beide herplaatsers waarvan een met stamboom heb ik niks betaald!

Ik vind 380€ Voor een hond van 2 zonder stamboom echt veel! Sowieso voor elke herplaatser!

Als dalmaten via de fokker worden herplaatst word er niks voor betaald hoor..

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat zoek je voor een hondje dan?

Je zag de Maltezer, maar was dat toevallig of ben je op zoek naar een Maltezer?

Mensen kunnen vragen voor hun hond wat ze willen, als koper kun je proberen af te dingen maar je bent niet verplicht het hondje te kopen.

Als je van Marktplaats naar herplaats Maltezertjes zoekt, dan kom je toch snel uit bij hondjes die geboren zijn in de broodfok, oepsnestjes etc.

Van mensen die snel een hondje kochten en het even snel weer op Marktplaats zetten.

Vergis je daar ook niet in, juist bij die hondjes kun je gedragsproblemen, medische problemen verwachten.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

380€ voor een herplaatser van bijna 2 jaar zonder stamboom vind ik veel.

 

Kijk ook nog eens hier voor een herplaatser. Vraag de huidige bazen het hemd van het lijf over een herplaatser; zodat je enigszins kan inschatten wat de hond gewend is en bijv. of de hond enige uren alleen thuis kan zijn; geen trauma's heeft opgelopen, geen erfelijke aandoeningen heeft, sociaal met andere honden is etc.

https://hhin.nl/

 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

" Sorry maar wat een rare reacties opeens.alsof ik voor de tweede keer een hond weg ga doen:s heb heus wel van vorig jaar geleerd.mijn overleden hond is ook vanuit mn ouders hier gekomen nadat mn moeder overleed en die moest ook erg wennen hier maar uiteindelijk kwam alles goed en had natuurlijk wel een speciale band met die hond.ik vraag of zoveel geld normaal is om te vragen niet om andere negatieve reacties.vorig jaar heb ik achter me gelaten en als ik weer voor een hond kies dan ga ik er ook echt voor.maar denk er ook wel goed over na.lees ook nergens dat ik het hondje al neem ofzo. "

 

Die reacties zijn niet om naar te doen, maar enkel om je aan het denken te zetten. 

Als jij er 100% vertrouwen in hebt dan zij het zo. 

Waar ik en enkele anderen denk ik over struikelen is dat je zegt in je openingspost dat je een pup zwaar onderschat hebt, en dus nu een herplaatser neemt. Dat laat blijken dat je verwacht dat een herplaatser per definitie makkelijker is... Dit is niet altijd zo. 

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ik vind dat helemaal niet veel.. Ik sta te kijken soms hoe weinig mensen willen uit geven aan een hond.

 

Een telefoon of laptop kost tegenwoordig zo t zelfde hoelang gaat zon ding mee? 3 jaar ongeveer? 

 

Hond is twee laten we zeggen dat hij 15 wordt. Dus dan heb je nog 13 jaar met hem mits je m niet herplaatst ( 

380 ÷ 13 = 29,23 per jaar.

Laten we daar n sterilisatie bij doen dan.. Wat kost dat? 120 euro ofzo? 

 

Dus 500 ÷ 13 = 38,45 per jaar.

 

Wacht.. Laten we dat delen door maanden. 

38,45 ÷ 12 = 3,20!!

 

Oke dan doen we daar ff voer a 25 euro en n verzekering a 15 euro bij = 43,20 per maand 13 jaar lang. 

 

Ik vind t n koopje.. Dat gezijk over dure honden je praat hier wel over n levend wezen. 

Ik verkoop mn honden nog niet voor n miljoen.

 

Edit: ik wil nog even toevoegen dat je van n twee jarige hond de 9 en 12 weken enting natuurlijk ook niet meer hoeft te betalen! 

N twee jarige hond bespaart je geld joh  

 

honden page profiel ..

honden foto van .

"  
Die reacties zijn niet om naar te doen, maar enkel om je aan het denken te zetten. 
Als jij er 100% vertrouwen in hebt dan zij het zo. 
Waar ik en enkele anderen denk ik over struikelen is dat je zegt in je openingspost dat je een pup zwaar onderschat hebt, en dus nu een herplaatser neemt. Dat laat blijken dat je verwacht dat een herplaatser per definitie makkelijker is... Dit is niet altijd zo.  "

 

Precies dit...

 

En dan ben ik me bewust dat mijn reactie heel hard was. Maar als ik je vorige topics lees dan was je op dát moment ook heel zeker van je zaak. Net zoals dat je nu bent... ook dát is toen anders afgelopen ondanks dat je de hond van je moeder in huis had (daar praatte je toen ook al over in je topics). 

 

Als jij vind dat er veel veranderd is bij jouzelf ten opzichte van afgelopen zomer en je nu wél een hond aan kan dan moet je het vooral doen en je niks aantrekken van de reacties hier. Ze zijn niet bedoeld om je te pesten maar wel om je bewust te maken van de situatie en je niet weer dezelfde fout te laten maken. 

 

Een pup en herplaatser kosten even veel tijd en aandacht. Je was afgelopen zomer ook heel zeker van je zaak zoals je nu ook bent. Dat is toen anders afgelopen en het is nu aan jou om je eigen persoonlijke situatie te beoordelen en te kijken of het genoeg veranderd en verbeterd is waardoor je nu de zorg voor uberhaupt een hond (pup of herplaatser maakt niet uit) wél aan kan. 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Een hond overnemen va n je moeder is wel iets anders dan een wild vreemde dus denk er heel goed over na 

 

En is het veel ... als je er al over na moet denken denk ik ... hoe graag wil je de hond of ben je er wellicht toch nog niet helemaal klaar voor 

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Ik vind het niet veel geld, zeker als ik verliefd was op het hondje, en dat gebeurd altijd heel snel bij mij 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Neen, absoluut geen nieuwe hond in huis halen.

Toen bij je pup kon je het na een tijd niet meer aan.

Een volwassen hond heeft je contante aandacht ook nodig, of denk je dat die de hele tijd ligt te slapen?

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Uit een asiel kost een hond al snel rond de 150 euro. Bij een stichting tussen de 250 en 350 euro. Nu betaal je daar natuurlijk deels om hun goede werk te steunen, dus de vergelijking is niet helemaal juist... maar ik gebruik het wel als een richtlijn. Ik ga voor een herplaatser van een particulier niet meer betalen dan voor een herplaatser uit een asiel of stichting. 

 

Wij hebben 200 euro betaalt voor onze herplaatser bij een particulier vandaan. Dat vond ik al aan de prijzige kant, maar een aanvaardbaar bedrag. 380 euro zou ik teveel vinden. 

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Gewoon niet doen...

Een hond in huis nemen, puur om jouw gemis op te vullen, is geen goede basis...

Een herplaatser is net zo veel werk als een pup...., zo niet nog veel meer..

En nee..380 euro is niet veel, als je iets echt heel erg graag wilt...

Het feit dat je daar al over na moet denken maakt het voor mij absoluut een no-go...

Voor mijn Fan heb ik bijna net zoveel betaald..das een oudje van de straat....

Maar die moest en zou ik hebben...heb geen seconde getwijfeld of 'Ze het waard was'...

Want dat is ze..(en nog wel het tiendubbele..)

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik heb de advertentie even bekeken. Ik snap niet dat ze de honden los van elkaar verkoopt. Dan heb je een herplaatser die zijn maatje moet missen, heel sneu.

 

Zou ik niet doen.

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ik heb de advertentie even bekeken. Ik snap niet dat ze de honden los van elkaar verkoopt. Dan heb je een herplaatser die zijn maatje moet missen, heel sneu.
 
Zou ik niet doen. "

 

Heb het ook even opgezocht..

 

Ze heeft 3 advertenties. 1 voor de maltezer, 1 voor de kruising en 1 voor hun samen. Ze geeft in de advertentie van hun samen aan dat ze het fijn zou vinden als ze samen geplaatst kunnen worden maar het geen vereiste is. 

 

Edit: om gelijk even de vraag van het topic te beantwoorden... ik weet niet of ik het ervoor over zou hebben. Ik ben het helemaal met iedereen eens dat als je verliefd bent je bereid bent om veel te betalen en geld geen rol speelt. Ook is het goed dát er geld gevraagd word ipv gratis aanbieden. Maar als ik het zo lees in de advertenties is de ene 1 jaar en 10 maanden en de ander 7 maanden oud. De honden hebben geen stamboom. 

Ze koopt eerst 1 hond en ruim een jaar later een 2e hond. Dan opeens vrij kort nadat de 2e gekomen is (nog geen half jaar) moeten ze beide weg want het gaat toch niet ivm werk. Het lijkt me iig geen doordachte keuze maar meer impulsieve aankopen. Dat doet me meteen afvragen naar de herkomst van deze honden... en laat me dan (ja heel slecht van me) ook meteen denken dat ze er geld aan wil verdienen. Ik denk niet dat zij 750 euro (vraagt ze voor beide honden) heeft betaald in totaal voor die 2 honden bij aanschaf. 

 

In dit alles ga ik er vanuit dat beide honden als pup van 8 weken zijn gekocht door deze mevrouw. Bij een fokker word een hond die als pup niet geplaatst word vaak ook goedkoper aangeboden dan de 8 weken oude pup prijs. Dan vind ik dit best een hoog bedrag. 

 

Dan komt nog eens het feit dat je een stichting of asiel niet kan vergelijken met een verkoop van een hond van particulier naar particulier. De stichting/asiel doet heel veel voor die hond om die hond te redden/beter te maken. Ze kopen deze hond niet om hem als leuke huishond/maatje te hebben en hem weg te doen wanneer je hem niet meer nodig hebt. Dus vind ik het niet meer dan normaal dat je dan een bedrag betaald aan de stichting/asiel voor de kosten die ze gemaakt hebben en waarmee ze weer andere honden kunnen helpen en redden. Uiteindelijk hebben ze die kosten voor 'jou' gemaakt om 'jou' hond uit een hele nare situatie te redden. 

 

Hier gaat het om een vrouw die 2 honden koopt en ze daarna niet meer moet omdat het blijkbaar toch niet helemaal uitkomt zoals ze had gedacht. Daarbij vind ik dat je wel een bedrag moet vragen voor de hond en niet gratis moet aanbieden maar om nu meer te vragen dan dat sommige stichtingen/asielen vragen (zoals ik hierboven lees)voor een hond (die in de prijs zelfs de gemaakte kosten meenemen) vind ik wel wat ver gaan. Zij heeft immers ook bijna 2 jaar plezier gehad van die hond. 

 

 Als ik een fiets van 500 koop en daar 2 jaar lang plezier van heb en er 100 euro per jaar aan investeer dan kan ik ook geen 500 euro (nieuwwaarde) of zelfs 700 euro (nieuwwaarde en gemaakte kosten) vragen... dan zeggen mensen ook van 300 euro en niet meer. Nu snap ik dat je een hond absoluut niet kan vergelijken met een voorwerp maar ik vind dat deze vrouw voor stamboomloze hondjes best een betere prijs had kunnen verzinnen waarmee de bazen kunnen bewijzen dat ze echt voor de hondjes willen gaan. 

 

Al met al... na de advertenties gezien te hebben zou ik het er niet voor over hebben. Dit zijn natuurlijk allemaal speculaties... maar stel dat ik die honden (of 1 hond) wou hebben... zou dit wel mijn overweging zijn om het níet te doen! 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  
Heb het ook even opgezocht..
 
Ze heeft 3 advertenties. 1 voor de maltezer, 1 voor de kruising en 1 voor hun samen. Ze geeft in de advertentie van hun samen aan dat ze het fijn zou vinden als ze samen geplaatst kunnen worden maar het geen vereiste is.  "

Ja heb t gezien. Als je ze beide neemt krijg je 10 euro korting. Bah.

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

" http://www.sos-strays.nl/nederlands/luko.html
 
http://www.sos-strays.nl/nederlands/dinkys.html
 
Misschien zijn deze hondjes ook een optie. "

 Luko is , denk ik , geen optie.

Luko zit bij een vriendin van mij.,

Heeft heel veel beweging nodig en liefst samen met een andere hond.

Hij is erg actief en heeft veel vertier en veel aandacht nodig.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Een hond voor ons gezin
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^