Bijtende pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anna en Momo (Gast)

Hoi, dit is mijn eerste bericht hier! sinds 5 weken hebben wij een border collie pup, Momo. Hij is 13 weken. Hij is ontzettend lief en onderdanig, er is eigenlijk niets dat niet goed gaat. Hij pakt alles heel snel op en is zelfs al zo goed als zindelijk. Er is echter een ding dat ons erg dwars zit. Hij bijt, heel vaak en hard. Ik weet dat puppies wel eens van die buien kunnen hebben waarin ze tegen je opspringen en in je bijten, maar Momo stopt niet. We hebben al vanalles geprobeerd. Negeren? Werkt soms wel, maar niet zonder dat mijn benen opengebeten zijn. Corrigeren met "nee!"? Luistert hij niet naar. Doen we al vanaf het begin, maar het werkt zelden. Time out? De leidster bij puppycursus gaf als advies hem in de wc te stoppen als time out, maar hij wordt gek van angst als je hem probeert mee te nemen naar het toilet. Ander commando geven (af!)? Hij reageerde heel soms wel, en gaat dan netjes liggen, maar dat doet hij nu helemaal niet meer. Op de rug leggen? Hij blijft bijten en wurmen. Lang vast houden werkt ook niet. Ik heb geprobeerd hem aan te kijken en te corrigeren, maar dat werkt ook niet. Hij doet het op allerlei momenten, niet alleen als hij moe is of moet poepen. In de bench doen helpt natuurlijk, maar als hij er dan weer uit komt begint hij vrij snel weer. Mijn laatste hoop is de plantenspuit, maar ik hoopte dat iemand hier dit ook heeft meegemaakt en tips heeft, want ik wordt het constant onder de krassen en beten zitten wel een beetje zat. Alvast bedankt!    

honden page profiel Anna en MomoAnna en Momo

honden foto van Anna en Momo


honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat gaat er aan het bijten vooraf? Misschien teveel prikkels gehad?

 

Je zou 'm iets lekkers te kauwen kunnen geven. Iets van een gedroogd runderoor, hertenoor of konijnenoor.

honden page profiel Anna en MomoAnna en Momo

honden foto van Anna en Momo

" Wat gaat er aan het bijten vooraf? Misschien teveel prikkels gehad?

 

Je zou 'm iets lekkers te kauwen kunnen geven. Iets van een gedroogd runderoor, hertenoor of konijnenoor. "

 



Vaak is het omdat hij moe is of moet poepen, maar heel vaak komt het uit het niets. Dan is hij gewoon rustig aan het kluiven en als je langsloopt hangt hij in je broek.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je zult zelf moeten gaan zoeken wat het beste werkt voor de pup.

Je zou er eventueel ook nog een tijdje bij kunnen gaan zitten zodat ie rustig word en gaat slapen.

 

Hem in de wc stoppen, dat vind ik persoonlijk echt heel erg stom advies.

 

Het kunnen flinke handenbindertjes zijn die pups. Maar oh wat zijn ze toch altijd schattig .

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Hier ook een bijtertje. Nu met 8 maanden hapt ze nog steeds in onze handen als ze wilt spelen. Gelukkig heeft ze wel n bijtgrens.

Je moet kijken wat bij jouw pup het beste werkt; dus waar hij op reageert. Als hij bijt zeg je auw! Reageert hij niet, geef dan eens een hoog gilletje. Werkt dat ook niet? Ga een minuut de kamer uit of ga ergens zitten en geef even geen aandacht en kom daarna terug om verder te spelen. Wat je wilt is een soort schrikreactie van ohjee beet ik t baasje zo hard. Op den duur gaan ze dus minder hard bijten, en uiteindelijk moet dat gaan stoppen. Geef ook na de auw een speeltje en laat hem daar op bijten. Zeg dan iets als goedzo, dat mag wel. Blijven volhouden! De ene hond is er zo vanaf, de andere hond is gewoon n bijtertje. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat een rot advies, stop de hond in de wc.....iedere keer als je pup in jou wilt bijten geef je wat anders aan je pup, het is een normaal gedragvan je pup, de wereld wordt ontdekt met de bek, een hond heeft niet anders, aan jou om dat in goede banen te leiden.......   ook al kost het soms wat zuchten voor je, steeds iets anders aanbieden, een goede kluif, hou het eens vast, en zodra je pup in jou bijt....nee, of zachtjes, en de kluif is voor je hond, een pup moet nog leren dat bijten in ons niet gewenst is....volhouden en opeens weet je pup het echt dat bijten niet mag..alleen in iets wat aangeboden wordt, en beloon je hond met...goed zo...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Momo, mooie naam en wat is het een mooierd 

honden page profiel Anna en MomoAnna en Momo

honden foto van Anna en Momo

" Wat een rot advies, stop de hond in de wc.....iedere keer als je pup in jou wilt bijten geef je wat anders aan je pup, het is een normaal gedragvan je pup, de wereld wordt ontdekt met de bek, een hond heeft niet anders, aan jou om dat in goede banen te leiden.......   ook al kost het soms wat zuchten voor je, steeds iets anders aanbieden, een goede kluif, hou het eens vast, en zodra je pup in jou bijt....nee, of zachtjes, en de kluif is voor je hond, een pup moet nog leren dat bijten in ons niet gewenst is....volhouden en opeens weet je pup het echt dat bijten niet mag..alleen in iets wat aangeboden wordt, en beloon je hond met...goed zo... "

 



hebben we ook maar een keer geprobeerd. dat arme jochie stond te trillen op zijn poten.. het hard bijten en opspringen moet hij gewoon af leren, maar een beetje kluiven kan geen kwaad. voor de rest is het echt een schatje :-)

honden page profiel bentebente

De simpele manier is om em gewoon op te pakken en dan in zijn mandje/bench te doen. Dan komt hij teeug en gaat hij het nog eens proberen, maar dan doe je gewoon hetzelfde. Volhouden, aanhouder wint immers.

 

Verder moet je even kijken naar waarom hij bijt, misschien even googlen naar soortgelijke ervaringen.. en hier zijn ook al wat dinen gezegd zie ik. Succes!

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 27 maart om 22:16 --

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat een leukerd, "wij", nouja mijn vriends moeder had ook een Momo

 

Wat een nare adviezen heb je gekregen.

Het beste is om rustig te blijven, als de hond moe is of overprikkeld, en daardoor gaat bijten, probeer dat te voorkomen. Negeren helpt niet, achteraf corrigeren door foei of nee oid te roepen ook niet. Dat is een achteraf reaktie, de hond zal dat niet snappen.

Bijten kan ook uit frustratie ontstaan, door bijv. teveel druk, of dat hij je niet begrijpt, of hij probeert je iets duidelijk te maken en jij snapt hem niet.

Ik zou een rustig vast schema aanhouden met balans in rust en activiteiten, waarbij ook evt. verplichte rust kan horen. Ga lekker zelf rustig zitten, meestal worden honden dan ook rustig.

 

En veel lezen over hoe honden zich uiten, goed naar je pup kijken, wat kan hij aan, wat niet.

 

Dit is ook wel een goed en duidelijk stukje waar je misschien iets aan hebt

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

 

 

 

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Helemaal eens met Dobry.

 

Ik zou ook eens proberen iets te geven waar hij dus wel in mag bijten bijtrol, flosstouw.

En je kan en mag er op die momenten ook gewoon voor kiezen met hem te spelen, niet al het gehap moet afgewezen worden.

 

Heb je het idee dat hij voldoende echte rust krijgt? Pups zouden zo'n 18 uur per dag slapen..

 

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Wat een leuke pup!

Wij hebben ook zo'n bijter,hier ook al vaak om advies gevraagd

We werden er helemaal gek van,ze hing altijd aan onze kleren,voeten en handen,niks hielp,we zaten onder de bijtwonden

Nu ze 5,5 maand is is het een stuk beter,ik ben erachter gekomen dat ze veel bijt en graaft op de bank als ze moe is. Aangezien we geen bench hebben heb ik vanalles geprobeerd,buiten zetten,hielp niet. Nu leg ik haar vast aan de poot van de salontafel,de riem zit daar omheen gedraaid,ze heeft nog genoeg speling,meestal valt ze dan meteen in slaap. We gebruiken dit ook als time-out,1 minuutje vastleggen en dan opnieuw proberen. Begint ze weer te bijten weer vast.

Ook als ze wakker wordt bijt ze veel,dan spelen we met haar en zorgen altijd dat we iets tussen haar en onze handen in hebben,een lang touw werkt hier super!

Verder veel kauwmateriaal geven en geduld,het wordt minder! Ik zag het vaker echt niet meer zitten en nu gaat het heel goed,je moet ff uitzoeken wat bij jouw hond werkt,bij ons heeft dit heel goed gewerkt.

Bijten betekent vastleggen en dat weet ze nu heel goed!

Veel succes met je pupje!

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Wat bij mijn hond hielp toen ze nog pup was (En nogsteeds wel eens) het was écht een bijtertje, was om een hoog gilletje of piepgeluid te maken. Zo gaf de moeder van jou pup, En de broertjes en zusjes van jou dat aan. Zo weet hij dat hij te ver is gegaan en dat het genoeg is, En ze schrikken er een beetje van. Doe dit niet altijd, Ze mogen best bijten en knabbelen, maar er moet wel een grens zijn. Doe het dus alleen wanneer het echt te ver gaat. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

 

 Ik sluit ik me aan bij dobry en soraya.

 

En ik wil je adviseren om hem veel te laten snuffelen. Dagelijks kan je wat voertjes (brokken of beloningssnoepjes) in het gras of door de woonkamer /tuin strooien.

En dagelijks laten kluiven (gezonde kluif). Dit zijn activiteiten die hem helpen alle prikkels te verwerken. 

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Echt het wordt beter. Onze pup is nu ruim 5 maanden en het verschil is enorm. Wat hier eel wat hielp was voldoende rust (soms hielp het hier juist als wij weg gingen, dan kon hij zich id bench makkelijker overgeven aan zijn slaap). Ook kauwmateriaal heeft hier geholpen. Maar het allermeest hielp tijd! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Dit is onze Momo, inmiddels oma.

 

Ik denk, dat je pup veel te veel prikkels te verwerken krijgt.

Pups krijgen sowieso veel prikkels te verwerken.

 

Een border is ook nog heel gevoelig voor prikkels en ze hebben geen stop knopje.

 

Je gaat naar puppy cursus, dat is heel goed voor de socialisatie en de informatie die ze geven (hoewel ik bedenkingen heb over een trainer, die het advies geeft om een pup in de wc op te sluiten!)

Hoeveel doe je verder met je pup? 

 

Ik adviseer altijd om niet elke dag te gaan trainen en oefenen. 2 a 3 x per week maximaal en de overige dagen rustig aan doen.

 

Als je op een dag een drukke activiteit hebt gehad, doe de dag er naa heel rustig aan.

Wel lekker wandelen, het liefst in een saai gebied wat hij al kent,  laten snuffelen, of spelen met een andere hond. Brokjes in het gras strooien en laten zoeken. 

 

Zorg voor genoeg rust, verplicht rust in de bench, kluifje er in.

Voorkom, dat dat koppie te vol wordt.

 

Dan zal je merken, dat hij minder bijterig zal worden.

 

Als hij bijt en je denkt dat het door moeheid komt, de bench in met een kluifje en slapen.

Als hij bijt, tijdens spelen, dan je handen op je rug. Dat is even het spel stoppen.

Weer bijten, loop je even de kamer uit. 30 sec. Weer bijten, weer de kamer uit. Dat zijn voor honden, duidelijke correcties.

Weer bijten, is de bench in met een kluifje.

 

Dan zat dat koppie gewoon te vol.

 

Fysiek of verbaal corrigeren,  heeft eigenlijk geen zin. Ze zijn op dat moment te opgewonden en corrigeren door nee te zeggen, of foei, of beetpakken, of af, zorgt alleen maar, voor nog meer opwinding.

Je hond heeft nl eigenlijk ook geen idee wat je bedoelt.

 

Dus meer rust inbrengen, verplicht rust, niet elke dag trainen, zorg dat dat koppie minder vol wordt.

Volgende forumvraag: Pup naar kinderdagverblijf?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^