Met mijn handen in het haar, wat nu!?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel watnuwatnu

Ik heb nu een jaar lang een hond (1jr) die erg veel energie heeft.

Ik weet niet waar ik aan toe ben.

Hij luistert slecht naar mij. Altijd trekken, zelfs met gentleleader houd hij zijn hoofd schuin om te trekken.

Enorm speels, ziet hij een andere hond dan hangt hij alweer in de riem.

Hond in eerste instantie gekocht om lange wandelingen mee te maken.

Voor mij is de pret er wel af zo. Weinig vrijheid door de hond maar de tijd die ik met mijn hond spendeer is ook niet altijd even leuk.

Enerzijds denk ik aan verkopen maar ik houd zo enorm veel van hem. Ik voel me zo vreselijk dat ik er aan denk.

Ik heb geen idee hoe ik verder kan. Ik heb de puppycursus gevolgd daar zeiden ze ik moet stoppen als hij trekt. Maar ik zie het niet zitten om elke straat tig!! keer te gaan stoppen, een wandeling van twee uur die hij zeker nodig heeft duurt wel erg lang op die manier.

Hij lijkt wel bananen in zijn oren te hebben hij luistert alleen naar mij wanneer ik boos word, en ik word niet zomaar boos. Maar ik word er zo moe van dat hij elke keer weer het bloed onder mijn nagels vandaan haalt. Anderzijds geef ik enorm veel om hem. Hij is niet baasgericht, meer omgevinggericht.

Iemand nuchter advies hoe nu verder?

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Nuchter advies wil je. ....stoppen met klagen en aan de bak 

 

Wat is de reden dat hij trekt?

 

Ik loop met mijn hond aan een tuig en een lange lijn van 10 meter. 

Zo heeft ze de ruimte om te snuffelen en geen behoefte om te trekken.

 

Voorheen dat ze nog erg veel stress had trok ze ook, dit is dus opgelost door aan haar stresslevel en onze band te werken. 

 

Ik zou als ik jou was een goede hondenschool zoeken (positief) om samen op een leuke manier aan jullie band te werken. 

Het wordt niet vanzelf beter, je zal aan de bak moeten en geduld moeten hebben. 

honden page profiel --

honden foto van -

Wat is het ras? Loopt hij ook wel eens los? Doe je ook nog andere dingen naast wandelen, zoals een sport of hersenwerk? 

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Is hij af te leiden met snoep of een bal? Op die manier kan je hem aanleren dat jij veel interessanter bent dan iemand/iets anders in zijn buurt.

 

Wat doe je zoal met hem op een dag? Druk gedrag kan ook komen door overprikkeling. Een hond heeft niet alleen lichamelijke beweging nodig, maar wil ook geestelijk uitgedaagd worden. Ga aan de slag met denkspellen en laat hem zijn neus gebruiken. Dit werkt vaak kalmerend.

 

Je hond is 1 jaar zeg je, dat is natuurlijk ook wel de puberleeftijd. Ik kan je daar verder niet echt tips in geven, mijn honden hebben dat goddank niet echt gehad.

 

Als je de indruk hebt dat je echt alles geprobeerd hebt, en je ziet het echt niet meer zitten, kan je altijd een goede gedragstherapeut contacteren. Zij kan dan samen met jou de situatie bekijken en jullie begeleiden.

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Lastige situatie.. 

Ik ken het gevoel van je hond even helemaal beu zijn, maar tegelijkertijd voel je je direct schuldig dat je zo denkt. 

 

Ga terug naar de basis, korte stukjes lopen en tussendoor oefeningen doen zoals zit, volgen, op een bank springen, liggen, enz. 

Eenmaal thuisgekomen, kan je een denkspel doen met hem. Daar worden ze doorgaans meer moe van dan lang wandelen. 

 

Probeer zelf rust uit te stralen, zodra jij het huis uitstapt met je hond en meteen al geirriteerd bent op hem, prikkelt hem dat om te gaan lopen klooien. Hij snapt jouw frustratie niet! 

 

Bedenk dat de Gentle Leader een hulpmiddel is, niet eens wat blijft werken. Honden bedenken manieren om toch te kunnen trekken. Ga aan de slag met het leren volgen, gebruik hiervoor een klikker om hem te triggeren op jouw te letten. Werkte hier heel goed :)  

 

Watvoor ras is de betreffende hond eigenlijk? :) 

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

1j is nog erg jong het moet gaan met geduld en soms laten uitlopen Lilly is 19maand nog soms zeer energiek maar ik laat haat uitlopen in de tuin misschien dat het by jou ook kan meer kan ik helaas niet helpen misschien wel ánder mensen hier op hp veel moed nog

honden page profiel watnuwatnu

Wat is de reden dat hij trekt?

 Hij wil vooruit. Als hij moe is heeft hij dit probleem niet zo.

 

Ik loop met mijn hond aan een tuig en een lange lijn van 10 meter. 
Zo heeft ze de ruimte om te snuffelen en geen behoefte om te trekken.

 Hij doet amper snuffelen. Ik heb hem altijd kort aan een politielijn. Als ik de politielijn op zijn langst doe (twee meter denk ik) blijft hij trekken en komt de kracht sterker aan. Een tien meter lijn durf ik dus niet. Of veranderd de situatie dan?

 

Ik zou als ik jou was een goede hondenschool zoeken (positief) om samen op een leuke manier aan jullie band te werken. 
Het wordt niet vanzelf beter, je zal aan de bak moeten en geduld moeten hebben.  "

Dank je voor je advies! 

honden page profiel watnuwatnu

" Wat is het ras? Loopt hij ook wel eens los? Doe je ook nog andere dingen naast wandelen, zoals een sport of hersenwerk?  "

Een vuilnisbakkenras met iets van poolhond erin.

Ik loop iedere dag twee uur, ik speel elke dag met hem en probeer hem drie keer per week lekker te laten ravotten als niemand in het parkje is. Maar loslopen door het bos met hem gaat niet helaas.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Welk ras is het?

Hoeveel beweging krijgt je hond iedere dag? En mag hij ook los lopen? Als hij niet los kan zou ik hem iig aan een lange lijn uitlaten en niet aan een korte, als je dat niet al doet.

Voor het trekken zou ik inderdaad stil staan en als dit niet helpt een paar stappen achteruit lopen totdat hij indraait. Dan belonen en weer door lopen. Dit zal je in het begin heel vaak moeten herhalen, dus dat doe je inderdaad lang over een klein stukje. Maar het is de moeite waard.

 

Vergeet niet dat hij nu een puber is met veel energie. Die kunnen inderdaad bananen in de oren hebben. Maar de energie die je er nu in steekt qua trainen en leren luisteren, komt er wel weer uit als hij een jaar of 2 is.

 

 

honden page profiel watnuwatnu

" Is hij af te leiden met snoep of een bal? Op die manier kan je hem aanleren dat jij veel interessanter bent dan iemand/iets anders in zijn buurt.

 Snoepjes zijn lekker, komt ie halen en vervolgens loopt hij weer naar voren.

 

Wat doe je zoal met hem op een dag? Druk gedrag kan ook komen door overprikkeling. Een hond heeft niet alleen lichamelijke beweging nodig, maar wil ook geestelijk uitgedaagd worden. Ga aan de slag met denkspellen en laat hem zijn neus gebruiken. Dit werkt vaak kalmerend.

 Waar kan ik aan denken bij denkspellen?

 

Als je de indruk hebt dat je echt alles geprobeerd hebt, en je ziet het echt niet meer zitten, kan je altijd een goede gedragstherapeut contacteren. Zij kan dan samen met jou de situatie bekijken en jullie begeleiden. "

 Dit vind ik een goede, dank je!

honden page profiel watnuwatnu

Bedenk dat de Gentle Leader een hulpmiddel is, niet eens wat blijft werken. Honden bedenken manieren om toch te kunnen trekken. Ga aan de slag met het leren volgen, gebruik hiervoor een klikker om hem te triggeren op jouw te letten. Werkte hier heel goed :-)  
 
Watvoor ras is de betreffende hond eigenlijk? :-)  "

 

Een vuilnisbakras met iets van poolhond erin.

Als ik geen twee uur weg ben heb ik echt een vervelende hond thuis. Hoe moet ik dat aanpakken? Waar kan ik aan denken bij denkspelletjes?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Oei ik zou meteen die gentle leader afdoen als hij daarvoor zijn nek scheef gaat houden en toch trekken, ik moet er niet aan denken hoeveel nekproblemen (en daardoor ook andere problemen) je hond kan gaan krijgen.

 

Ik zou een goed stevig tuig kopen.

 

 

Bij trekken stilstaan werkt idd niet altijd als je hond zo vol energie zit.

Mijn hond trok en sprong alle kanten op toen ik haar net had, als ik dan stil ging staan, werd ze nog drukker en onrustiger, ze snapte daar helemaal niets van.

Bij ons ging het (op de duur) goed nadat ik de wandelingen korter en saaier maakte.

Waar het kon liet ik haar aan de lange lijn, snuffelen deed ze in het begin niet zo opgewonden was ze, maar later wel.

We gingen andere honden en veel drukte uit de weg. Als er toch een andere hond aankwam hielden we daar afstand van, in een flinke boog eromheen of desnoods omkeren.

 

Moesten we door een straat met verkeer, liep ze kort naast me, ik tussen verkeer en haar in.

 

Het is ook aan te raden om pas naar buiten te gaan als de hond rustig is.

 

In Turid Rugaas haar boekjes Kalmerende Signalen en Help mijn hond trekt staan ook veel goede tips om rust in de wandelingen te brengen.

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Is er geen omheind terrein waar hij af en toe los kan?

 

Je hebt ook lijnen van 5 m.

honden page profiel ..

honden foto van .

Je zegt dat je maximaal 2 meter aan een politielijn loopt en maar 3 keer per week los mag om even te kunnen rennen. 

 

Ik denk dat lopen op een menselijk tempo lopen aan zn korte lijn gewoon niet genoeg is. Een hond vermoei je ook door het te laten snuffelen/speuren, eventueel spelen met andere honden. 

 

Niet alleen de kilometers tellen! 

 

Je geeft aan dat je hond vooruit wil, ook geef je aan dat het een poolhond mix is. Ik zou aanraden om een step te overwegen. Daar kan je hond náást rennen of trekken. Het is een stuk veiliger dan een fiets. Maar als je je hond echt wil laten trekken heb je wel een ontheffing nodig en een goedkeuring van een dierenarts. Ernaast lopen zou in theorie voor elk ras mogelijk zijn. 

 

Ik merk veel irritatie richting de hond. Probeer samen een betere band op te bouwen. Ga leuke dingen samen doen (niet aan een kort lijntje lopen). Begin (zoals eerder aangeraden) gewoon weer met opnieuw trainen van je hond. Maar stel er ook iets leuks tegenover. Wees een leuke baas waarvoor de hond wil werken/luisteren. Als de hond alleen maar irritatie vanaf jou kant krijgt en zelfs zn vervelende gentle leader om dan snap ik enigzins wel dat je daarvoor niet wil werken. Het moet van 2 kanten komen. 

 

Ik snap dat je de moed soms wil opgeven. Ik heb zelf een beagle kruising die totaal niet baasgericht is. Maar het houd je iig lekker creatief haha. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Iemand nuchter advies hoe nu verder? "

 Jazeker .

Eerst en vooral: kijk naar je hond. Een hond trekt om een reden. Als je de reden achterhaald, kan je er wat mee.

Dat kunnen heel uiteenlopende dingen zijn: de hond is erg opgewonden, hij is nieuwsgierig, de omgeving is te druk, de omgeving is te saai, hij loopt in een ander tempo dan jij, hij heeft niet genoeg zelfbeschikingsrecht (beslissingen kunnen nemen), hij is geërgerd (door halsband, door GL, slechtzittend tuig), enz. enz.

 

Dus leer je hond lezen en zie wat er precies scheelt en dan kan je ermee aan de slag, voor elke oorzaak is een andere aanpak nodig.

 

Waar je extra op kan inzetten, is voldoening: geef je hond de mogelijkheid om te trekken, doe een sport waarin ie dat màg. Zoals mushen (voor de step of kar), canicross, bikejoring, mountainboard, enz. Dan kan je afwisselen: je geeft hem een mogelijkheid om te trekken, en je vraagt als wederdienst dat ie korte stukjes netjes met je meewandelt.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

 
Wat is de reden dat hij trekt?

 Hij wil vooruit. Als hij moe is heeft hij dit probleem niet zo.

 

Ik loop met mijn hond aan een tuig en een lange lijn van 10 meter. 
Zo heeft ze de ruimte om te snuffelen en geen behoefte om te trekken.

 Hij doet amper snuffelen. Ik heb hem altijd kort aan een politielijn. Als ik de politielijn op zijn langst doe (twee meter denk ik) blijft hij trekken en komt de kracht sterker aan. Een tien meter lijn durf ik dus niet. Of veranderd de situatie dan?

 

Ik zou als ik jou was een goede hondenschool zoeken (positief) om samen op een leuke manier aan jullie band te werken. 
Het wordt niet vanzelf beter, je zal aan de bak moeten en geduld moeten hebben.  "

Dank je voor je advies! 

-----

Snuffelen is een natuurlijke behoefte van een hond, dus ik vind zeker dat ze die behoefte moeten kunnen vervullen. 

Bij mijn hond was het trekken dan ook een combi van niet kunnen komen waar ze wilde komen om te snuffelen en veel teveel stress.

Dit zijn dus ook dingen waar we veel aan hebben moeten doen, maar nu struint ze heerlijk rond zonder te trekken. 

 

Nu heb jij wel een hond waar een poolhond in zit,  die zijn gemaakt om te trekken dus dat maakt het zeker niet makkelijker. 

Als zijn behoefte om te trekken echt groot is zou je hem uiteindelijk voor de step kunnen zetten, zodat hij die behoefte kan vervullen. 

 

Maar ik zou zelf wel eerst kijken naar zijn stresslevel.

 

Waarom kan hij niet los lopen? 

honden page profiel watnuwatnu

" Dank je voor je advies! 
-----
Snuffelen is een natuurlijke behoefte van een hond, dus ik vind zeker dat ze die behoefte moeten kunnen vervullen. 
Bij mijn hond was het trekken dan ook een combi van niet kunnen komen waar ze wilde komen om te snuffelen en veel teveel stress.
Dit zijn dus ook dingen waar we veel aan hebben moeten doen, maar nu struint ze heerlijk rond zonder te trekken. 
 
Nu heb jij wel een hond waar een poolhond in zit,  die zijn gemaakt om te trekken dus dat maakt het zeker niet makkelijker. 
Als zijn behoefte om te trekken echt groot is zou je hem uiteindelijk voor de step kunnen zetten, zodat hij die behoefte kan vervullen. 
 
Maar ik zou zelf wel eerst kijken naar zijn stresslevel.
 
Waarom kan hij niet los lopen?  "

 Hij kan niet loslopen door zijn jachtinstinct en als er andere honden/mensen zijn blijft hij daar plakken. Alleen omheinde speeltuintjes/parken durf ik aan.

Dank je voor de nadere uitleg, ik ga nu meteen mijn moeder bellen of ik de flexlijn even mag lenen vanavond.

honden page profiel watnuwatnu

"  Jazeker .
Eerst en vooral: kijk naar je hond. Een hond trekt om een reden. Als je de reden achterhaald, kan je er wat mee.
Dat kunnen heel uiteenlopende dingen zijn: de hond is erg opgewonden, hij is nieuwsgierig, de omgeving is te druk, de omgeving is te saai, hij loopt in een ander tempo dan jij, hij heeft niet genoeg zelfbeschikingsrecht (beslissingen kunnen nemen), hij is geërgerd (door halsband, door GL, slechtzittend tuig), enz. enz.
 
Dus leer je hond lezen en zie wat er precies scheelt en dan kan je ermee aan de slag, voor elke oorzaak is een andere aanpak nodig.
 
Waar je extra op kan inzetten, is voldoening: geef je hond de mogelijkheid om te trekken, doe een sport waarin ie dat màg. Zoals mushen (voor de step of kar), canicross, bikejoring, mountainboard, enz. Dan kan je afwisselen: je geeft hem een mogelijkheid om te trekken, en je vraagt als wederdienst dat ie korte stukjes netjes met je meewandelt. "

 Dank je voor je advies!

Treksporten werd mij afgeraden op de hondenschool aangezien ik het dan zou aanleren. 

Ik zal vanavond eens wat beter proberen naar mijn hond te gaan kijken.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Is het een een stevige flexilijn die je gaat gebruiken? Ik zou het snel voor zo'n lijn gaan eerlijk gezegd bij een hond die veel trekt, het is bij ons al een aantal keren voor gekomen dat de lijn knapt. Ik zou als ik jou was een stevige hinderlijk kopen, zo heb je ook meer controle over de lijn weer binnenhalen. 

Verder heb je genoeg tips gekregen over je vraag zelf :) 

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Dank je voor je advies!
Treksporten werd mij afgeraden op de hondenschool aangezien ik het dan zou aanleren. 
Ik zal vanavond eens wat beter proberen naar mijn hond te gaan kijken. "

 

Ik ken ook veel honden met een enorm jachtinstinct die gewoon op speurles zitten. 

 

Ik denk juist dat het de band enorm zal verbeteren tussen jou en de hond. Er moet alleen een duidelijke grens zijn tussen het mogen trekken aan bijv. de step of het niet mogen trekken aan de riem tijdens een wandeling. 

 

Mijn hond is een beagle kruising en die heeft het letterlijk nodig om beagle te mogen zijn. Ze loopt weg, luistert niet en kan helemaal opgaan in een spoor. Ipv dit gedrag te onderdrukken hebben we haar heel duidelijk aangeleerd dat ze het park niet mag verlaten maar ín het park mag ze de eigenwijze beagle uithangen. Je merkt aan alles hoe erg ze dit nodig heeft en hoe erg ze ervan geniet. Ik kan me niet voorstellen dat dit bij andere honden met bijv een 'trekbehoefte' anders zou zijn... ook díe hebben het nodig om zichzelf te kunnen zijn. 

 

Mijn hond loopt ook naast de step en die vind het fantastisch om los van de step sprint wedstrijdjes te doen. 

 

Edit: in trekken of bijv. speuren aanleren geloof ik niet. De hond ként het al en hoeft het niet meer te leren. De basis zit er al in. Het enige dat nog geleerd moet worden is de hond/baas connectie verbeteren waarbij je elkaar leert begrijpen en je hond leert lezen. Speurhonden kunnen al speuren (weten de neus al zo te gebruiken) maar worden alleen aangeleerd om bij een bepaalde geur een bepaalde handeling te doen (te gaan blaffen) en de geleider leert de hond te lezen en te sturen. 

 

Als je ervoor open staat om je hond te laten trekken in sportvorm zou je zelfs die grens tussen het wel en niet mogen trekken ook fysiek kunnen laten merken aan de hond. Je kan 1 tuig aanschaffen en die enkel en alleen voor treksport gebruiken. Zo weet de hond ook door de keuze van het tuig wat er van hem verwacht wordt. 

 

Het is aan te raden om bij sporten een tuig te gebruiken die de druk goed verdeeld. Halsbanden kunnen veel schade toebrengen en een gentle leader lijkt me als van zelfsprekend zeer slecht. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

"  
Ik ken ook veel honden met een enorm jachtinstinct die gewoon op speurles zitten. 
 
Ik denk juist dat het de band enorm zal verbeteren tussen jou en de hond. Er moet alleen een duidelijke grens zijn tussen het mogen trekken aan bijv. de step of het niet mogen trekken aan de riem tijdens een wandeling. 
 
Mijn hond is een beagle kruising en die heeft het letterlijk nodig om beagle te mogen zijn. Ze loopt weg, luistert niet en kan helemaal opgaan in een spoor. Ipv dit gedrag te onderdrukken hebben we haar heel duidelijk aangeleerd dat ze het park niet mag verlaten maar ín het park mag ze de eigenwijze beagle uithangen. Je merkt aan alles hoe erg ze dit nodig heeft en hoe erg ze ervan geniet. Ik kan me niet voorstellen dat dit bij andere honden met bijv een 'trekbehoefte' anders zou zijn... ook díe hebben het nodig om zichzelf te kunnen zijn. 
 
Mijn hond loopt ook naast de step en die vind het fantastisch om los van de step sprint wedstrijdjes te doen.  "

 Klopt inderdaad, mijn hond is een ontzettende drijver. Soms ook naar honden en dat is gewoon niet leuk. Nu een aantal keren les gehad om schapen te drijven, en ze geniet zo erg van het herderen. Ze moet alleen nú nog de link gaan leggen dat het met schapen wél mag, en op honden niét. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

"  Hij kan niet loslopen door zijn jachtinstinct en als er andere honden/mensen zijn blijft hij daar plakken. Alleen omheinde speeltuintjes/parken durf ik aan.
Dank je voor de nadere uitleg, ik ga nu meteen mijn moeder bellen of ik de flexlijn even mag lenen vanavond. "

 Nee geen flexlijn hoor. 

Ik bedoelde een gewone lijn van minimaal 5 meter.

 

Bij een flexlijn staat er altijd (lichte) spanning op de lijn,  dit moet je dus niet gebruiken bij een hond die al trekt. 

 

Heeft jouw hond een goed passend tuig? 

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

"  Dank je voor je advies!
Treksporten werd mij afgeraden op de hondenschool aangezien ik het dan zou aanleren. 
Ik zal vanavond eens wat beter proberen naar mijn hond te gaan kijken. "

 ga bij die hondenschool weg en zoek een andere. Jij hebt poolhond in je hond zitten. Die willen trekken. Die willen voorruit. Voldoe aan zijn behoefte. En ga met hem steppen of fietsen! Dan kan jij gecontroleerd rennen en trekken en zijn ei kwijt. :)  wel een xback harnas kopen voor m hé als je dat gaat doen. 

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Klopt inderdaad, mijn hond is een ontzettende drijver. Soms ook naar honden en dat is gewoon niet leuk. Nu een aantal keren les gehad om schapen te drijven, en ze geniet zo erg van het herderen. Ze moet alleen nú nog de link gaan leggen dat het met schapen wél mag, en op honden niét.  "

 

Ja drijven is ook een goed voorbeeld. Dit hoef je een hond niet aan te leren. Dit zit er gewoon al in. Je moet alleen van elkaar leren begrijpen wat de ander bedoeld. En de hond moet even leren begrijpen wat precies de bedoeling is hahaha. 

 

Zonder les gehad te hebben doen we soms verstoppertje met onze hond. 1 houd Puk bij zich en de ander gaat verstoppen. Dan appen we elkaar als de ander verstopt zit en dan wordt Puk losgelaten die de ander dan gaat zoeken met haar neus. 

 

Niks aangeleerd, dit zat er gewoon al in haha. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Genoeg advies hierboven.

 

Volg de methode van Turid Rugaas met veel geduld en je krijgt echt wel een niet trekkende hond:

 

filmpje van Turid Rugaas over trekken hond

https://www.youtube.com/watch?v=QsUcD1Ebfzw

 

Boek: https://www.bol.com/nl/p/help-mijn-hond-trekt/9200000011325805/?Referrer=ADVNLGOO002008P-LWITVSX3F2UZU-178534779060

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Genoeg advies hierboven.
 
Volg de methode van Turid Rugaas met veel geduld en je krijgt echt wel een niet trekkende hond:
 
filmpje van Turid Rugaas over trekken hond
https://www.youtube.com/watch?v=QsUcD1Ebfzw
 
Boek: https://www.bol.com/nl/p/help-mijn-hond-trekt/9200000011325805/?Referrer=ADVNLGOO002008P-LWITVSX3F2UZU-178534779060
  "

 Nog even een aanvulling,  het aandachtssignaal waar turid mee werkt moet je uiteraard niet mee beginnen als jouw hond in jachtmodus zit,  erg gestresst is of vol met energie zit. 

 

Je begint ermee in een omgeving zonder prikkels, als dit goed gaat kan je heel langzaam aan prikkels toevoegen. 

 

Dus ook hier weer, veel geduld en oefening.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik heb nu een jaar lang een hond (1jr) die erg veel energie heeft.
Ik weet niet waar ik aan toe ben.
Hij luistert slecht naar mij. Altijd trekken, zelfs met gentleleader houd hij zijn hoofd schuin om te trekken.
Enorm speels, ziet hij een andere hond dan hangt hij alweer in de riem.
Hond in eerste instantie gekocht om lange wandelingen mee te maken.
Voor mij is de pret er wel af zo. Weinig vrijheid door de hond maar de tijd die ik met mijn hond spendeer is ook niet altijd even leuk.
Enerzijds denk ik aan verkopen maar ik houd zo enorm veel van hem. Ik voel me zo vreselijk dat ik er aan denk.
Ik heb geen idee hoe ik verder kan. Ik heb de puppycursus gevolgd daar zeiden ze ik moet stoppen als hij trekt. Maar ik zie het niet zitten om elke straat tig!! keer te gaan stoppen, een wandeling van twee uur die hij zeker nodig heeft duurt wel erg lang op die manier.
Hij lijkt wel bananen in zijn oren te hebben hij luistert alleen naar mij wanneer ik boos word, en ik word niet zomaar boos. Maar ik word er zo moe van dat hij elke keer weer het bloed onder mijn nagels vandaan haalt. Anderzijds geef ik enorm veel om hem. Hij is niet baasgericht, meer omgevinggericht.
Iemand nuchter advies hoe nu verder? "

 Een jaar, een stuiterbal op deze leeftijd , heel gewoon, wordt er niet moedeloos van.....zoek een school uit waar je induvidueel les kan krijgen die met je mee gaat tijdens wandelen die je wijst hoe het wel moet......en leert hoe de hond op jou gaat focussen,  een hond van een jaar gaat van alles ontdekken, je moet het niet opgeven hoor.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Een poolhond mix die niet los kan lopen. Die zou ik voor de step zetten!

 

De ideale manier om zijn energie kwijt te kunnen en het lijkt me super leuk om te doen! Ik step ook met Puck, maar zij loopt naast de step. Of eigenlijk bijna altijd los. Een hond voor de step lijkt me echt geweldig.

 

Als hij wat ouder is en het goed kan kun je zo ook lange afstanden afleggen. Echt de perfecte manier om hem moe te maken. Je kunt het denk ik alleen niet doen als het warmer wordt, want poolhonden kunnen slecht tegen warmte. Daar wordt het nu al vrij warm voor. Misschien heeft die van jou er minder last van aangezien het een kruising is?

 

Zou trouwens ook op cursus gaan met hem. Op de cursus raden ze altijd aan om de puppycursus én de jonge hondenklas te doen, want dan krijgen de baasjes het vaak lastiger. Wanneer de puppytijd voorbij is en ze gaan puberen. Dan is het heel fijn om hulp te krijgen en vragen te stellen aan een professional, en eventueel verhalen van andere mensen te horen met honden in diezelfde leeftijd. Je krijgt veel tips en je kunt veel leren, en het is heel leuk. Je hond wordt er ook mentaal moe van, ipv alleen lichamelijk. Na een uur cursus (combi sport) is Puck meer moe dan na een uur wandelen.

 

Bij ons op de cursus mogen de honden na de les samen spelen op een omheind veld. Als het tenminste goed gaat tussen de honden, maar bij ons gaat het heel goed. Maar niet alle hondenscholen doen dat. Zeker KC's niet volgens mij. Maar het zou heel fijn voor jullie hond zijn om lekker te kunnen rennen op een omheind veld met andere honden. De honden worden ''vriendjes'' omdat ze elkaar goed leren kennen, dus dat is super leuk.

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

1) Treksporten werd mij afgeraden op de hondenschool aangezien ik het dan zou aanleren. 

2) Ik zal vanavond eens wat beter proberen naar mijn hond te gaan kijken. "

1) Waardeloos advies van de hondenschool. Hoe komen ze erbij om te stellen dat je het hem zou gaan àànleren, als hij het sowieso al elke dag uit zichzelf doet…  

Veel beter is het dan om jou handvaten aan te reiken, bijvoorbeeld hoe je het trekken op een gezonde manier in jouw voordeel kan gebruiken (sport), waar je dan samen plezier in kan hebben.

 

2) Probeer dingen uit, dat geeft vaak ook meer inzicht. Zoals bijvoorbeeld:

- Loop eens mee in zijn tempo, hou de lijn zo slapjes mogelijk. Wat gebeurt er? Gaat ie dan nog harder lopen, of vindt ie het net heel erg fijn dat jij in zijn tempo gaat en wordt het zo voor hem prettig?

-Vervang de halsband door een goedzittend Y-tuigje en laat 'm uit aan een langere lijn. Verdwijnt hierdoor de frustratie en de wrevel?

- Zoek nieuwe wandelgebieden op, en maak het avontuurlijk. Ga van de paadjes af, banjer door het bos en de struiken, spring over beekjes en loop over omgevallen boomstammen. Laat hem de weg kiezen. Zo kan je uitzoeken of ie meer voldoening haalt uit nieuwe omgevingen en nieuwe belevenissen.

-Laat je hond de weg bepalen en volg hem. Zie of dit helpt om hem op een rustigere manier te laten lopen.

-Geef 'm werk, geef hem een taak. Laat hem lopen met een rugzak, of laat hem iets voortrekken (autoband). Uiteraard bouw je dit rustig op, niet meteen zwaar belasten, en kies je het juiste materiaal. Zie of dit hem voldoening geeft.

 

(oh ja, en dit alles uiteraard zonder Gentle Leader!)

 

 

 

honden page profiel watnuwatnu

Ik weet het niet meer echt niet meer ik heb er de kracht niet voor de strijdlust niet voor. Enigste wat ik wilde was gewoon relaxed met de hond uren gaan wandelen maar dit had ik nooit verwacht. Ik voel me zo slecht en ik hou zo enorm veel van hem maar ik heb geen idee hoe ik dit moet aanpakken ik ben er geen baas over hij hoort mij totaal niet. Ik ben hopeloos, het voelt hopeloos, alsof ik ooit relaxed met hem kan wandelen als twee maatjes. 

 

Daarnet heb ik met een flexlijn gelopen ik woon afgelegen heenweg en terugweg door het afgelegen gebied ging perfect maar in de stad gaat ie op zn dooie gemak een meter voor mij lopen precies in mijn tempo totaal geen respect. En dan had hij nog heel de middag met de hond van mijn moeder gespeeld dus energie was ie al wel kwijt vandaag.

Ik hou zielsveel van hem geen idee wat ik hiermee moet.

pagina 1 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^