Wanneer puberteit?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Onze Puk is inmiddels 21 weken. Bijten doet hij bijna niet meer, meelopen gaat steeds beter, hij is speels & vrolijk & vriendje voor het hele gezin. Kortom het gaat hartstikke goed en het is echt genieten! Nu vroeg ik me af wanneer een hondje gaat puberen en wanneer hij 'puppy' af is? Ook in zijn contact naar andere honden. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Gemiddeld rond een half jaar.

honden page profiel pim pim 3 doggies

honden foto van pim

Bij ons was rond de 7 maanden even pittig en gewoon volhouden . Had het idee dat toen ook de hormonen een rol begonnen te spelen waar die mee om moest/moet leren gaan.

Nu is hij bijna 9 maanden en heeft nog steeds wel van die achter het behang plak dagen, op die dagen hou ik hem dan toch maar veel aan de riem en vraag niet te veel van hem. Maar hé verder is het een heerlijke vent ..... de dagen dat je echt van je hond kan genieten en waarop die heel stabiel is zitten er nu ook al regelmatig tussen.

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

" Bij ons was rond de 7 maanden even pittig en gewoon volhouden . Had het idee dat toen ook de hormonen een rol begonnen te spelen waar die mee om moest/moet leren gaan.
Nu is hij bijna 9 maanden en heeft nog steeds wel van die achter het behang plak dagen, op die dagen hou ik hem dan toch maar veel aan de riem en vraag niet te veel van hem. Maar hé verder is het een heerlijke vent ..... de dagen dat je echt van je hond kan genieten en waarop die heel stabiel is zitten er nu ook al regelmatig tussen. "

Ah dat belooft nog wat! Wat doe hij dan: niet luisteren etc?

Dus zo te lezen kan ik er vanuit gaan dat die met een paar weken de puberteit in gaat? Ben heel benieuwd!

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Bij de mijne was het rond 7-8 maanden tot ongeveer 14-15 maanden...dan luisterde hij voor geen meter op de hondenschool en kende hij ook plots niks meer van bevelen...heel frustrerend :-)

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Nou, misschien valt het allemaal wel mee hoor. Maak je geen zorgen!

Ik heb zelf ook nooit gepuberd!   Hahaha.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Bij de ene heb ik nooit wat gemerkt. Bij de ander begon het rond 8/9 maanden. Toen ontdekte hij dat hij zijn "dingetje" ook voor andere dingen had zeg maar en toen begon hij zich erg te interesseren in geurtjes. Kon er uitgebreid aan likken, pootje optillen etc en dan was hij ook slechter te bereiken. Deed een beetje waar hij zelf zin in had. Máár heel erg lekker snoep meenemen hielp wel enorm en de criteria om te belonen omlaag en vaker belonen. Met 12 maanden was het al minder, maar als er andere teefjes dan mijn eigen waren wilde hij wel indruk maken dus dan luisterde hij weer wat minder 

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Dit zijn 2 leuke artikels waar alles  goed in beschreven staat wat de pubertijd is, wanneer het begint, wat je zelf kan doen om het je hond (en jezelf  ) makkelijker te maken.

 

http://www.hondenlezingen.nl/341055426

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

honden page profiel pim pim 3 doggies

honden foto van pim

" Ah dat belooft nog wat! Wat doe hij dan: niet luisteren etc?
Dus zo te lezen kan ik er vanuit gaan dat die met een paar weken de puberteit in gaat? Ben heel benieuwd! "

Nee hoor het valt (vinden wij) wel mee. Aantal voorbeelden:

Bij het loslopen blijft hij keurig bij me in de buurt maar echt bij me komen als ik roep kan soms wel een paar minuten duren. Uiteindelijk komt hij wel maar met tegenzin want hier nog even snuffelen, daar nog een plasje, ... zucht .. haha.

 

Ook probeert hij ons wat fanatieker uit. Dingen niet direct los willen laten of met iets in z'n bek je uitdagen tot spelen en als je het wilt pakken heel snel wegrennen. Ineens in mijn mouw, veters of touwtjes van mijn jas hangen. Dat gaat dan met veel gegrom en gespring gepaard. Ook wel typisch boxer hoor. Zal je met een kleine hond denk ik niet zo snel hebben.

 

En inderdaad op gehoorzaamheidscursus kan het zo zijn dat hij besluit er geen gehoor aan te geven (vaak door teveel prikkels) en ik ineens weer als één groot speeltje beschouwd wordt om af te reageren dus lekker springen en bijten (zachtjes hoor).

 

Kortom ons geduld wordt weleens op de proef gesteld in deze periode .

 

Verder gaat het echt heel goed. Is helemaal zindelijk, kan een paar uur goed alleen zijn gaat graag overal mee naar toe, is lekker sociaal, is in huis rustig en buiten lekker rennen en spelen. We genieten dus ook echt wel!!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Geen puberteit....blijf heel conseqwent, is het zo dat je hond niet luisterd, dan een stapje terug en aan de lijn, ook thuis conseqwent zijn....druk zijn is heel normaal voor een jonge hond en ook eens uit de bandspringen maar als jij conseqwent bent rolt de hond goed de puberteit door.

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Ik was zo klaar voor die puberteit..Ik dacht "Niet met mij zenne manneke!" Maar ik heb er niets van gemerkt. Onze meid is nu 1 jaar en 2 maanden en ik wacht nog steeds op die zotte puberteit.

 

Het kan allemaal dus ook zeer meevallen :)

Volgende forumvraag: Zindelijk maken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^