Groeicurve hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Ben erg benieuwd wat het eindgewicht van mijn hond straks ongeveer is.

Heb een boxer reu van bijna 9 maanden die nu 28,5 kilo is. Vaders is ongeveer 32 kilo. Zal hij ook zoiets worden of groter?
Kunnen jullie uit ervaring met een opgroeiende hond zeggen hoeveel kilo er na 9 maanden nog bij kwam en wanneer de hond (wel van de grotere rassen) ongeveer op z'n volwassen gewicht en hoogte zit?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Het verschilt van ras tot ras. Sommige rassen bereiken snel hun volwassen gewicht, andere rassen doen daar jaren over.

 

Bij m'n eigen honden (teefjes) kwam er na de leeftijd van 9 maanden nog 7 kilo bij. Ze wogen op 9 maand 28 kilo, en als volwassen hond 35 kg.

De ene hond had haar volwassen gewicht en schofthoogte (62cm) bereikt op de leeftijd van 3, de andere was pas helemaal uitgezwaard toen ze ouder dan 4 was.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

9 maanden , je hond is nog in de groeifase, de een is sneller dan de ander, maar met 9 maanden is een boxer nog niet aan het eind van de groeicurve....niet te vergelijken met mijn honden, heb hier een jonge teef die al 65 kilo weegt, en ook nog niet uitgegroeid is, het is een groot ras wat ik heb, hoe groter hoe later uitgezwaaid.....de boxer is een middelmaat grote hond , denk zeker wel tot anderhalf jaar dar je hond nog aankomt, in de hoogte met 11 maanden zal die zijn groote hebben en dan gaat je hond de breedte in......de kiloos zullen er zeker nog bijkomen, dat zal niet meer zo snel gaan, maar de vader zal die goed benaderen....als die nu al met 9 maanden 28 kilo weegt.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Ik vind deze groeicurve altijd wel handig om te gebruiken (als je er op klikt wordt 'ie groter):

 

Ik weet niet of je toevallig een beetje bijgehouden (ergens opgeschreven) hebt hoeveel je hond woog op bepaalde tijden/maanden? Maar als je bij de grote rassen kijkt en daar bij 9 maanden op 28,5 kilo zit, dan kom je inderdaad uit op zo'n 32 kilo bij 12 maanden, misschien iets meer.

Grappig dat de vader van je hond 32 kilo weegt, want dat zou dan toch wel goed kloppen!

 

En verder, gewoon afwachten 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

hangt er ook wat vanaf of je sport doet bv. O'die is nog een kilo bijgekomen sinds hij agility doet... Puur spieren en uitzetten. Ik denk dat je hond inderdaad rond de 32-35 kilo zal eindigen. 

Maar ook dit is weer rasafhankelijk. 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Dank voor jullie reacties .

 

Wil als die straks oud genoeg is (vanaf 15 maanden) heel graag behendigheid gaan doen. Zit voor die tijd ook aan Hoopers te denken. Dan leert hij al een beetje op je lichaamstaal/aanwijzingen werken. Denk inderdaad ook wel dat door behendigheid de spieren zullen toenemen. Al zijn de spieren nu ook al heel goed zichtbaar, ook wel een beetje boxer eigen denk ik en we houden hem vrij slank.

 

Nu doen we nog lekker saai gehoorzaamheid en over 2 weken examen, ben benieuwd want de bananen zitten soms goed in de oren met deze leeftijd ... . Toch vind ik een goede basis gehoorzaamheid wel erg belangrijk, zeker als die straks met Hoopers en behendigheid goed los moet kunnen.

 

 

Volgende forumvraag: Slimme mechelaar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^