Welke borstel voor jack russel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bentebente

Wij hebben twee gladharige jack russels. Momenteel zijn ze in de voorjaarsrui. Daarom wilde ik een borstel aanschaffen, zodat ik de vacht een beetje los kan borstelen. Alleen vraag ik me nu af welke borstel dat moet zijn? 

 

Ik vind eigenlijk alleen maar dingetjes over de ruwharige jacks, maar aangezien dit een compleet andere vacht met een compleet ander verzorgingsregime is, kan ik deze info helaas niet gebruiken. 

 

Wie o wie heeft een tip!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Er is een topic van de trimmer bij verzorging, die kan je alle info verstrekken die je wenst, bij verzorging, ze is zeer kundig en geeft er voor geleerd, kijk maar eens in het topic bij verzorging, vachtverzorging.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Voor broken en gladde jacks gebruiken wij een rubberen borstel ,

Werkt prima  ,ook als de ruwharen net getrimd zijn haal je daar de losse haartjes goed mee weg .

honden page profiel TrimmerTrimmer

honden foto van Trimmer

Je kan een rubber borstel gebruiken, pas daarmee wel op dat je niet teveel gaat borstelen want dan stimuleer je de rui alleen maar meer. Beter kan je een vochtig sponsje gebruiken, dan haal je alleen de écht losse haartjes weg. Of wassen en uitblazer met een waterblazer. 

Volgende forumvraag: zichzelf wassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^