Wat is het beste tegen teken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"  Echt?
Is dat dan een besmetting rechtstreeks van teek op mens?
Maar dan kunnen honden dat ook oplopen daar?
Hoe komt het dat die teken daar zoveel gevaarlijker zijn?
( dan kunnen deze linke insecten toch ook richting het westen hobbelen toch)
Oei. Ik vraag wel veel nu..... "

 Ja, de besmetting gaat rechtstreeks van teek op mens. In Rusland gaat dat momenteel over zo'n 11.000 mensen die teken-encefalitis oplopen per jaar. In Europa zo'n 3000 (een minder dodelijke variant). Ook honden kunnen dat oplopen, al zijn daar geen percentages van.

De teken zelf zijn niet gevaarlijk, maar ze zijn drager van een virus (TBE) dat verschillende varianten heeft. De europese variant (FSME) is minder dodelijk dan de Siberische. Van zo gauw de teek 'bijt', kan de besmetting plaatsvinden.

Tekenencefalitis komt voor van Duitsland tot Rusland en van Finland tot Bulgarije, of anders gezegd: een heel groot deel van europa, dus. 

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Ik denk dat het bij de pipetjes beperkt is in de tijd. Bijvoorbeeld de eerste 72 uur kan het water verontreinigd worden.
Misschien afhankelijk van de werkzame stof. "

 

Oeiii vind dit wel erg lastig nu want ik wil Puk ook niet haar waterpret ontnemen... lastig! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  Hahaha, een stokoude veearts… nu krijg ik van die visioenen van oude zwartwit series op tv waar knorrige oude dorpsveeartsen uit de kroeg werden gehaald om achter drachtige koeien te lopen (of zoiets) 
 
Ik heb me idd laten vaccineren tegen teken-encefalitis, maar dat had vooral met die Siberie-reis te maken. Daar is er namelijk een zeer dodelijke variant, sterven jaarlijks heel veel mensen aan... "

 Eng hoor die heftige vorm van teken-encefalitis.

 

Die arts is wel een beetje zo haha, maar niet chagerijnig, juist heel joviaal, als we bellen (wat nog niet vaak voorgekomen is) zegt hij ook altijd dat hij toch nog even onze richting op moet en wel even voorbij komt, zodat wij geen moeite hoeven doen. Zijn vrouw is de assistente, een heel apart stel

 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  Die egyptische olie werkt (mogelijk) tegen teken en gaat gewoon door het voer? Heb je een linkje naar de site (kosten?) ? En hoeveel wordt er gegeven "

 http://www.t-online.de/ratgeber/gesundheit/heilmittel/id_77105070/schwarzkuemmeloel-gegen-zecken-schutz-fuer-mensch-und-tier.html

 

Hier iets over de werking

http://www.schwarzkuemmeloel360.net/fuer-hunde.html

 

 

 

Jenna krijgt zes druppels door  haar voer, het werkt ook tegen allergieen dus dat is voor ons mooi meegenomen.

Het moet wel echt die uit Egypte zijn, of een ander warm land.

Ik heb deze voor Jenna

https://www.amazon.de/Schwarzkümmel-Bio-Ägypt-Öl-100-ml/dp/B003OD2GG6/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8

 

 

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Er doen heel veel middelen tegen teken de ronde. Veelal bestaat er weinig of geen bewijs voor de werking van die middelen, hoewel het internet vol staat met anekdotes.  Anekdotisch bewijs is zeker niet waardeloos, maar je mag er wel kritisch op blijven.

 

De werkzame middelen imidacloprid, permethrine en deltamethri hebben een bewezen werking tegen teken. Dit zijn de actieve middelen in tekenpipetten en tekenbanden. Dit zijn chemische middelen die in principe niet schadelijk zijn voor de hond of de mens mits goed gebruikt. Deet werkt ook om teken te weren. Weinig mensen weten dat, maar het werkt gewoon. Dat moet je, in tegenstelling tot pipetten of banden wel dagelijks aanbrengen.

 

Er zijn natuurlijke alternatieven. Knoflook werkt maar is in een te hoge dosering giftig voor honden. Verder werken dingen als eucalyptusolie, citronella en andere middelen die bijvoorbeeld ook tegen muggen werken. Zelfde nadeel als Deet, je moet het zeer regelmatig aanbrengen. Daarnaast is olie op een vacht misschien niet handig. Net als bij "chemische"  middelen kunnen dieren ook overgevoelig reageren op natuurlijke middelen. Natuurlijk is dus geen garantie voor gezonder.

 

Het is uiteindelijk een vraag wat je zelf prettig vindt. Ik denk niet dat er een eenduidig antwoord is wat nu het beste werkt.

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Ik heb in Diesel zijn hele leven, hij is nu 8 jaar, 1x een teek van hem gehaald, zat heel raar in zijn onderste ooglid, was een hele klus om hem daar uit te krijgen.

 

Vlooien nog nooit gezien. Vindt het vreemd dat sommige honden ze zo aantrekken. Ik geef er ook nooit iets voor. Zal wel net als bij mensen en muggen zijn, sommige worden nooit gestoken, andere weer wel.

Maria (Gast)

Ik woon midden in het bos, dus omringd door teken!

Mijn hond krijgt iedere maand een nexgard tablet en ik spuit zijn poten in met defendog van virbac.

 

Als de spray op zijn poten zit dan komt er geen 1 teek op hem.( dus ook niet in de auto of huis of op mezelf als hij tegen mij aan loopt te schurken.

Als ik alleen de nexgard tablet gebruik, dan lopen de teken wel op hem,maar leggen het loodje als ze hem bijten.

De teken houden duidelijk niet van de spray :-)

Je haalt het bij de dierenarts.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

 ik spuit zijn poten in met defendog van virbac.

Werkt dat voor een hele lange tijd, of spuit je het elke dag?

 

Wel een probleem dat je hond dan zelfs niet met de poten in het water mag, zoals door een sloot of vijvertje banjeren… Da's in praktijk nog lastiger tegen te gaan dan echt zwemmen...

En wat als ie dan aan z'n poten likt? 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

"  http://www.t-online.de/ratgeber/gesundheit/heilmittel/id_77105070/schwarzkuemmeloel-gegen-zecken-schutz-fuer-mensch-und-tier.html
 
Hier iets over de werking
http://www.schwarzkuemmeloel360.net/fuer-hunde.html
 
 
 
Jenna krijgt zes druppels door  haar voer, het werkt ook tegen allergieen dus dat is voor ons mooi meegenomen.
Het moet wel echt die uit Egypte zijn, of een ander warm land.
Ik heb deze voor Jenna
https://www.amazon.de/Schwarzkümmel-Bio-Ägypt-Öl-100-ml/dp/B003OD2GG6/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8
 
  "

 Bedankt! :)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik zeg niet dat het het beste is, maar er zijn veel honden die niet goed tegen chemie kunnen, misschien is dit wat voor degene, niet duur......              mijn dierenwinkel neemt het op in haar schap, niet duur......         Beaphar dimethicare spray hond / kat tegen vlooien en teken Vlooien en tekenHondenBeapharHuisdierzaak.nl Verzorgingsproduct met fysieke werking op parasieten bij honden en katten.                                Beaphar DIMETHIcare Spray is een verzorgingsproduct voor honden en katten vanaf 12 weken. Ondersteunt bij het behoud van een gezonde vacht en huid.                                                                                Het Duo-Complex van verzorgende Aloë Vera en dimethicon immobiliseert teken, vlooien en andere parasieten zoals muggen, mijten en luizen op puur fysieke wijze. Beaphar DIMETHIcare bevat geen (chemische) insecticiden, maar siliconen (dimethicon) die een plakkend laagje om de parasieten aanbrengen. Hierdoor kunnen ze niet meer bewegen en vallen ze spontaan uit de vacht of kunnen eenvoudig uitgeborsteld worden.                                                 De spray heeft een verzorgende werking op de vacht gedurende 8-10 dagen. De vacht wordt niet plakkerig. Dimethicon heeft effect op alle levensstadia van de vlo.                                Gebruiksaanwijzing: SCHUDDEN VOOR GEBRUIK. Spuit tegen de haarrichting in, vanaf 10cm afstand tot de vacht licht vochtig is. Spray niet in ogen, oren, neus of bek. Verdeel met een kam over de vacht en laat drogen.                                          Bij een besmetting met parasieten na het drogen grondig spoelen met water. Wacht tot de vacht droog is en behandel het dier daarna nogmaals zonder te spoelen of behandel met Beaphar DIMETHIcare Line-on.                   Vergeet de omgeving niet te behandelen met omgevingsspray om een nieuwe besmetting te voorkomen. Bij een preventieve toepassing de behandeling iedere 8-10 dagen herhalen. Inhoud: 250 ml....     twee in een vlo en teek vrij.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

De defendog is van virbach...komt uit frankrijk, een goed produkt, zelfde wijze gebruiken als de beaphar, een nadeel van de defendog laat op de vloer gladde plekken achter, heb het zelf altijd gebruikt....nu de beaphar...en geen teek., verleden jaar hooguit twee op bams en drie op ogin, terwijl ze door struikgewas lopen.......hier wordt ook gezwommen, een x in de week gebruik het, neer niet....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Defendog is bij beslist.nl te koop.....35 euro.......            Defendog sproeiflacon 500 ml Vlooien en teken Dierendrogist.nl Defendog sproeiflacon 500 ml Defendog spray is een anti-parasitair middel dat als een onzichtbare film op de huid en vacht langdurig werkzaam is tegen vlooien en teken bij de hond. De werkzame stof is permethrin, dat goed werkzaam is tegen insecten. Het heeft een giftige werking op het zenuwstelsel van insecten. De stof komt langzaam vrij uit de microcapsules waardoor behandelde honden 4 weken tegen teken en 8 weken tegen vlooien zijn beschermd. Bovendien worden de aanwezige vlooien en teken snel gedood. Permethrin is veilig voor mens en hond en is biologisch afbreekbaar. ... kan mee gezwommen worden, hier een newfoundlander die mee ging naar frankrijk, gebruikte de defendog, en deze zwom ook...goed produkt...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ook te koop bij dierendrogist.nl 38,95 plus bezorgkosten door dhl.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

En bij direct-dierenarts voor 32,70, haha

https://www.direct-dierenarts.nl/1173836-defendog

 

Nog even doorzoeken en we krijgen het gratis

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jammer voor mij....had beter moeten shoppen...hahaha.....heb het aangeklikt, gevonden 32,70, komen er ook nog bezorgkosten bij.....tja wel goedkoper, ik betaal 38 zoveel met bezorgkosten erbij.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Grinnik.......      ER IS 1 ARTIKEL IN UW WINKELWAGEN. Totaal producten (incl. btw) 32,70 € Totaal verzendkosten (incl. btw) 4,95 € Totaal (incl. btw) 37,65 €.... zoveel duurder ben ik dan niet uit, haha....    heb even gekeken, ik betaalde 38,90  bezorgd door dhl, iets goedkoper.....

ik heb de defendog staan, komt er een invasie dan ben ik voorbereid. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Permethrin is veilig voor mens en hond en is biologisch afbreekbaar. ... kan mee gezwommen worden, hier een newfoundlander die mee ging naar frankrijk, gebruikte de defendog, en deze zwom ook...goed produkt... "

 Permethrin mag niét in het water komen. Lees maar es in de bijsluiter van Defendog. Staat er duidelijk in vermeld.

Permethrin doodt niet alleen insecten (ook bijen) maar zelfs kleine zoogdiertjes. Bovendien is de stof toxisch voor vissen en andere waterorganismen en mag je dus je hond NIET laten zwemmen als je 't op de vacht gespoten hebt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat raar dat er dan staat wordt biologisch afgebroken...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Beter om niets te gebruiken dan en bij thuiskomst hier op laten liggen, De Bodyguard Dog Blanket - Anti-vlooien,Teken & Mijten deken De Bodyguard Dog Blanket is een geïmpregneerde (Permethrin) deken bestemd voor honden, die bij contact met de deken een dodende werking heeft op vlooien (zowel volwassen, larven als eitjes), teken, mijten en andere insecten. De deken heeft een afmeting van 120 x 80 cm met een gegarandeerde werking tot 75 wasbeurten........... ..    oei Permethrin zit in vele tekenmiddelen en ook Deltametrin, een zorg om daar zeker naar te kijken.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Wat raar dat er dan staat wordt biologisch afgebroken... "

Omdat biologisch afbreekbaar niet hetzelfde is als niet-giftig.

Er zijn wel meer chemische bestrijdingsmiddelen die op (korte of lange) termijn afbreekbaar zijn in de natuur, maar ondertussen, zolang ze werkzaam zijn, dodelijk zijn voor bepaalde diersoorten.

Permethrin is ook zo, het doodt niet alleen teken, maar is ook schadelijk voor andere dieren, zolang het werkzaam is.

 

Je kan deze middelen dus gebruiken op je hond, maar best ook altijd even checken welke impact ze verder kunen hebben op het milieu, zodat je daar rekening mee kan houden. 

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Ook ik heb even een vraag over middeltjes tegen teken/vlooien.

Buddy gaf ik vorig jaar elke dag een knoflookbonbon.

Maar omdat hij veel last van jeuk en diarree had, is hij op een eliminatiedieet gegaan. Dat had niet echt effect, dus zoetjes aan weer begonnen met meer verschillende vleessoorten te geven.

We letten nog steeds heel goed op wat hij krijgt. Wisselen ook niet heel veel. Nu gaat het best redelijk, tot goed.

 

Mijn vraag is nu. Zou ik hem die knoflookbonbons weer kunnen geven?

Zijn er honden bekend, welke daar juist diarree van krijgen?

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Knoflookbonbons bestaan uit schapevet en een beetje knoflook.

In principe niet schadelijk dus, mits juist gedoseerd.

Soms kan een hond even wat dunnere poep hebben door het (schape)vet. 

Geef anders eerst een halve en om de dag.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bedankt alaska,s....voor de informatie...ik ga voor de deken de Bodyguard dog blanket deken....honden zwemmen iedere dag in het water, blaas ze droog en dan op de deken voor eventueel toch een teek en vlo.....en dan hoop ik ook dat het helpt tegen wespen in het najaar, bams heeft wespen allergie, een steek kan haar heel wat toedienen, kan ze toch naar buiten, en als ze op de deken ligt laten de wespen haar hopelijk met rust...   de deken zal voornamelijk toch binnen worden gebruikt...de deken is groot genoeg en niet al te warm zoals ik zie...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

.....niet te dik, groot, 120.... 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik zou t niet meer weten met al die verschillende middeltjes. We houden t hier bij cdvet, t is nog te zien of t werkt. Maar ik loop gewoon altijd met tekentangetjes bij me, dus we blijven ook gewoon goed controleren. 

Ik las alleen dat je ook kunt enten tegen lyme. Zou dat niet wat zijn?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ja dat kan, maar is nog niet echt bewezen of de enting veilig is....de dierenarts hier heeft het ook aangegeven, maar heb het niet gedaan, bams heeft immers tremoren en ogin vind ik nog erg jong daarvoor...cdvet heb ik verleden jaar de hele zomer gebruikt, teken waren er niet voor ze, maar ik hoorde dat de teken veelvuldig dit jaar er zullen zijn....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bron...dierenartsenpeize.nl.                      Laat uw hond vaccineren tegen de ziekte van Lyme. plaatje honden LymeDoor een nieuw vaccin kan er nu gevaccineerd worden tegen de ziekte van Lyme bij honden. Het vaccin mag gegeven worden bij honden vanaf 12 weken oud. Het advies is om voor het tekenseizoen te vaccineren (februari/maart). Na 3 weken moet het vaccineren worden herhaald, daarna wordt er jaarlijks gevaccineerd voor het tekenseizoen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Rtl.nieuws..         Met één injectie een seizoen lang volledig beschermd zijn tegen Lyme. Wetenschappers hebben het middel getest op muizen en met opvallend goed resultaat:                                                                            de beestjes waren 100 procent beschermd tegen de bacterie die Lyme veroorzaakt. Het Amerikaanse programma NBC News schrijft over het onderzoek, waarvan de resultaten tijdens een bijeenkomst over infectieziekten in San Diego werden gepresenteerd.                                                   'Beter dan een vaccin' "Het is geen vaccin, het heeft zelfs heel veel voordelen boven een vaccin", zegt een van de onderzoekers tegen NBC News. "Een vaccin bestaat uit kleine stukjes van de bacterie of het virus dat je wilt bestrijden en daar moet je lichaam dan antistoffen tegen aanmaken." Het middel dat nu is ontwikkeld, is zelf de antistof. Er hoeven dus geen ziekmakers ingespoten te worden. Volgens de onderzoekers is het veilig en werkt het direct.                                                          "Zodra je de prik krijgt, ben je volledig beschermd." Maar als het middel op de markt komt, dan zit er ook een nadeel aan: risicogroepen voor de ziekte van Lyme zouden het elk jaar opnieuw moeten krijgen, net zoals nu gebeurt met de griepprik. De volgende stap in het onderzoek is dat het middel op mensen getest wordt. Daar willen de onderzoekers volgend jaar mee beginnen.                                                     25.000 Nederlanders Eerder was er al eens een vaccin tegen Lyme op de markt, maar dat werd teruggehaald omdat het bedrijf erachter door meerdere mensen was aangeklaagd omdat ze zeiden ziek te zijn geworden door het middel. Nu is er weinig dat tegen de ziekte werkt. In Nederland krijgen ieder jaar zo'n 25.000 mensen de ziekte van Lyme, met soms ernstige gevolgen. Een deel van de patiënten krijgt klachten, zoals griepverschijnselen die maar niet overgaan en gewrichts- of zenuwpijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Brenda, dus alleen nog maar voor honden de enting, er moet nog getest worden op mensen..

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Brenda, dus alleen nog maar voor honden de enting, er moet nog getest worden op mensen.. "

 Ja dat bedoelde ik eigenlijk ook. Dat neemt de angst voor teken dan misschien n klein beetje weg. Maar ik kan er ook niet veel over vinden. 

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Hoevaak moet ik wat voeren?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^