Bal

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel brambram

Hallo, ik heb sinds 2 maanden een herplaatshond.

binnen spelen met een tennisbaan vindt hij heel leuk maar buiten vindt hij er niks meer aan lijkt het wel. Hij rent er dan vaak wel achteraan maar laat het balletje dan liggen en loopt verder.

hoe komt dit en hoe kan ik hem leren om het balletje wel te pakken?

bedankt

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Java wil buiten ook niet apporteren. Ze rent er dan ook achteraan en laat hem vervolgens liggen. Ze vind het buiten gewoon veel te leuk. Ik vind het dus niet erg. We kunnen samen lekker genieten van de natuur. 

Ik hoop dat iemand anders met een soortgelijke ervaring je kan helpen, als je echt wilt apporteren.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Als de hond geen zin heeft met een bal te spelen dan laat je hem toch.

Buiten vinden sommige honden het leuker om overal te snuffelen,de omgeving verkennen,gewoon lekker lopen.

 

Een loslopende hond hoeft niet altijd bezig gehouden te worden.

 

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Hier ook niet.

Binnen is kleiner minder prikkels.

Buiten gooi ik met de bal Jazz pakt hem wel rent een meter mijn kant op en weg is hij. Met of zonder bal.

 

Af en toe neem ik een ander speeltje met hetzelfde resultaat.

Ik weet wel weer een toller die doet niet anders.Die is gek met de bal komt altijd terug.

Misschien zul je je er bij neer moeten leggen of het komt ooit nog eens

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ach wat geeft t? Scheelt weer heupproblemen en ruzies met andere honden.

 

Hij is nog niet zo lang bij je, misschien heeft hij over een poosje meer interesse.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Waarom wil je dat hij met de bal speelt buiten?

Persoonlijk, vind ik, beter van niet.

 

Wandelen, waarbij je hond snuffelt, en geniet van de luchtjes is, in mijn ogen, veel fijner voor honden. Dat geeft een voldane hond.

 

Ballen pakken, is fysiek geen goede belasting, sprinten, stoppen, slidings maken, draaien, springen, is een explosieve beweging, vooral een minder goede belasting, voor de banden, pezen en gewrichten.

Daarbij komt een hoop adrenalive vrij, waardoor honden vaak niet kunnen stoppen. Naar andere honden toe, zijn ze vaak niet vriendelijk.

 

Kortom, ik zou het maar zo laten. Snuffel en zoek spelletjes buiten, dat vinden ze leuk

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Zou inderdaad ook denken als hij de bal niet interessant vindt, waarom dat dan willen?

 

Heb zelf een puber van 8 maanden die ik regelmatig een bal mee geef. Niet om mee te gooien, want vind ik nog niet goed i.v.m. de groei maar wel om als afleiding te gebruiken. Onze hond kan nog steeds opspringen en in je kleding happen, lekker baldadig. Dan bied ik hem een bal aan, zodat z'n bek vol is en hij mijn veters en touwtjes van m'n jas met rust laat.

 

Als hij de bal achter laat en is doorgelopen raap ik de bal zelf weer op en berg die op, roep ik het commando zoek zodat hij zelf de bal gaat halen of als hij nog bij de bal is en ik wil verder lopen commando vast en dan pakt hij de bal en loopt weer mee.

 

Zelf kies ik er voor om onze hond al wel om te leren gaan met een bal zodat het niet een obsessie wordt/is. Een boxer en ballen is namelijk een hele uitdaging, dat ik dit op jonge leeftijd al goed wil begeleiden en niet dat als ik in het bos een hond met bal tegen kom mijn hond daar zo een obsessie voor heeft. Dat had hij namelijk als pup al.

 

Zou het daarom zelfs wel fijn vinden als je hond een bal niet zoveel interesseert ..

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Bacchus wil ook niet buiten met een bal. Ja de bal van een andere hond vind hij wel leuk, maar dan gaat het hem meer om samen met die andere hond te spelen. Als die bacchus de bal laat hebben hoeft het niet meer.

Niet iedere hond is balletjes gek.

honden page profiel Sophie<3TeigetjeSophie<3Teigetje

honden foto van Sophie<3Teigetje

Mijn hond doet precies hetzelfde. Wel jammer, want hij wordt er zo lekker moe van. 

 

Maar dan wandelen we gewoon een rondje extra, dat vindt hij een stuk leuker.

honden page profiel ElianeEliane

" Hallo, ik heb sinds 2 maanden een herplaatshond.
binnen spelen met een tennisbaan vindt hij heel leuk maar buiten vindt hij er niks meer aan lijkt het wel. Hij rent er dan vaak wel achteraan maar laat het balletje dan liggen en loopt verder.
hoe komt dit en hoe kan ik hem leren om het balletje wel te pakken?
bedankt "

 Honden zijn prooi en prikkeldieren.

Terwijl jij speelt met de bal? Activeer je de hond zijn prooi instinct. Ergens achteraan gaan wat beweegt. Waarom zou de hond zijn prooi brengen om af te geven? Dat is op zich geen natuurlijk gedrag.

 

Trouwens dat soort spelen is heel belastend voor gewrichten en de kruisbanden. Een hond laten lopen, als ze dan plots met die snelheid en kracht van richting veranderen is de kans reëel dat de kruisbanden scheuren.

honden page profiel BlondieBlondie

Mijn teefje vond het fijn om met een bal te spelen, maar had ook de neiging om de bal te laten liggen. Ook de wat duurdere trainingsballen. Ze ging de bal belangrijk vinden toen ik de bal bijzonder maakte. Ik hield de bal vaak in mijn zak, en dat wist ze. Ze wilde de bal op een bepaald moment zo graag dat ze er ook wat meer voor ging doen. Ik maakte er dus ook gebruik van om mee te trainen. Zij was trouwens ook een herplaatser, dus het was uitermate handig dat ik die bal belangrijk wist te maken om ook zo o.a. het betrouwbaar hier komen te kunnen oefenen/trainen en ook om haar focus weer op mij te laten leggen als ze ineens ergens anders de focus op kreeg (wild en rennende kleinere dieren in mijn geval).

Zelf vind ik de bal een prima middel om mee te trainen, mee te belonen en om mee te spelen. Zelf heb ik er met mijn herplaatser (herder) veel baat bij gehad.

Om het ongecontroleerde remmen te voorkomen of het gespring van de bewegende bal kun je een extra oefening aanleren. Blijven wachten tot de bal stil ligt, daarna vrij geven om de bal te halen. Of bij water is het uitermate fijn om ze lekker te laten zwemmen.

Snuffelen en lekker honden hun ding laten doen is altijd fijner, maar dan moet je daar wel de hond voor hebben. Mijn hond was niet zo van het snuffelen en spelen met andere honden, die wilde graag met mij bezig zijn, er was dus altijd wel een kleine bal aan touw of voetbal mee op de wandeling.

 

Volgende forumvraag: Verhuis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^