Aussiedoodle, Irish doodle

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Philmar Janssen (Gast)

Beste hondenbezitters, Wij zijn op zoek naar een aussiedoodle of een irish doodle. Waarom dit ras?? Ons hele leven hebben we honden gehad, waarvan de laatste 24 jaar 4 Golden retrievers. Recentelijk hebben we een kruising Border Collie x Labradoodle in huis gehad en zelf helemaal verliefd geworden op deze hond.....geen haren, super slim, aanhankelijk etc. Zijn nu bewust aan het zoeken gegaan naar een ......doodle. Hebben een paar fokkers gevonden die ons aanspreken maar we stuiten op een probleem. De meeste fokkers van ....doodles castreren/steriliseren hun pups voordat ze naar de nieuwe eigenaar gaan. Dit willen we niet. Niet omdat we zelf willen gaan fokken maar omdat het medisch gezien niet goed voor de ontwikkeling van pup tot volwassen hond is als deze ingreep voor de pubertijd plaats vind. Onze vraag op dit forum is derhalve: weet iemand een fokker in aussie- of irishdoodles waar de pups niet gecastreerd/gesteriliseerd worden. Alvast bedankt voor de reacties. Met vriendelijke groet, John Vincken en Philmar Janssen  

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Hallo John en Philmar!

 

Wat leuk dat jullie op zoek zijn naar een hond  Ik lees dat jullie inmiddels helemaal verliefd zijn geworden op de doodles. Jullie zijn niet de enige, want de Doodles zijn razend populair. Helaas brengt deze populariteit ook vele nare dingen met zich mee. Fokkers die niet meer letten op de gezondheid van ouderdieren en alleen maar denken aan het geld dat ze kunnen verdienen met de pups. Dus kruisen ze allerlei rassen met de poedel, 'want dan krijg je leuke doodles'. Deze fokkers die enkel fokken voor geld worden br00dfokkers genoemd, dus let hier op bij de aanschaf van een pup!

 

Mag ik vragen waarom jullie geen Poedel overwegen? Dit ras heeft een truttig imago, maar het zijn erg leuke honden. Ze verharen niet, zijn enorm intelligent en het zijn heerlijke sportieve honden. Dit ras is een stuk minder populair dan de Doodles, maar zeker het overwegen waard. De poedel is er in vele maten en kleuren, dus voor elk gezin is er een geschikte hond  

Afbeeldingsresultaat voor poedel kort

 

Ik kan jullie verder niet helpen met fokkers van Doodles, maar misschien dat andere leden daar tips over hebben.

 

Succes!

honden page profiel Ilse met haar schatjes: Binny & StoetelIlse met haar schatjes: Binny & Stoetel

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Kleine note: een '(vul in)doodle' is geen ras, het is een kruising. Ik vraag me af of je een poedel met een Aussie moet willen kruisen . Het zijn twee totaal verschillende honden en dat kan voor problemen zorgen. 

 

Ook is het belangrijk te weten dat je meestal niet weet hoe het met de gezondheid zit. Juist omdat ze geen stambomen hebben kun je niet nagaan hoe het met de grootouders gesteld was. Daarom zou ik aanraden voor of een Aussie met stamboom of een poedel met stamboom te gaan. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

En heel goed beseffen dat je heel veel geld betaald voor die doodgewone kruising.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Beste hondenbezitters,
Wij zijn op zoek naar een aussiedoodle of een irish doodle. Waarom dit ras?? Ons hele leven hebben we honden gehad, waarvan de laatste 24 jaar 4 Golden retrievers. Recentelijk hebben we een kruising Border Collie x Labradoodle in huis gehad en zelf helemaal verliefd geworden op deze hond.....geen haren, super slim, aanhankelijk etc. Zijn nu bewust aan het zoeken gegaan naar een ......doodle. Hebben een paar fokkers gevonden die ons aanspreken maar we stuiten op een probleem. De meeste fokkers van ....doodles castreren/steriliseren hun pups voordat ze naar de nieuwe eigenaar gaan. Dit willen we niet. Niet omdat we zelf willen gaan fokken maar omdat het medisch gezien niet goed voor de ontwikkeling van pup tot volwassen hond is als deze ingreep voor de pubertijd plaats vind.
Onze vraag op dit forum is derhalve: weet iemand een fokker in aussie- of irishdoodles waar de pups niet gecastreerd/gesteriliseerd worden.
Alvast bedankt voor de reacties.
Met vriendelijke groet,
John Vincken en Philmar Janssen
  "

Helemaal mee eens.

Voorheen was het nog erger; dan kreeg je een pup van 8 weken mee, die al gecastreerd/gesteriliseerd was. Nu moeten de pupkopers een contract tekenen, dat zij de hond op de leeftijd van 18 maanden moeten laten helpen. Doet de pupkoper dit niet, dan was de boete vroeger 10.000 Euro, maar dat is naar een mij niet bekend bedrag naar beneden gesteld. Zou iemand dit voor de rechter laten komen, dan wordt deze eis van tafel geveegd. Een hond moet eerst volledig zijn uitgegroeid, zowel lichamelijk als geestelijk, als je deze al zou willen laten casteren/steriliseren.

 

Fokkers van Aussidoodles en Irishdoodles ken ik niet. Zorg in ieder geval dat beide ouders op veel voorkomende erfelijke aandoeningen worden getest, zoals HD en ED en kijk ook naar inteeltpercentage. Hier de lijst van veel voorkomende aandoeningen bij labradoodles http://www.alaeu.com/j25/index.php/nl/aandoeningen

 

Volgens mij stelt forumlid Maartje niet de eis van casteren/steriliseren. Zij fokt labradoodles. Je kunt haar via de website genoemd in haar profiel bereiken. Maartje is niet regelmatig op dit forum.

http://www.hondenpage.com/baasjes/20085/maartje.php

 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Je hebt de australische doodle,de goldendoodle en labradoodle...denk dat je die bedoelt?

Het niet verharen komt voort uit de poedel,die je trouwens ook sportief kan laten in het doodle kapsel ;-).

Het gaat idd om een kruising,dus bij de doodles in een 1ste generatie ruiven de honden wel.dus je moet al naar een heel goede fokker op zoek gaan die op alles test en niet zomaar 2 honden op elkaar zet.

Bij de doodles kan HD,allergieën,ziekte van addison,pra voorkomen dacht ik?

Zeker niet om vervelend te doen,maar misschien ook even kijken naar de Barbet,portugese en spaanse waterhond,ierse waterspaniel en de poedel :-)

Volgende forumvraag: Puppy bij oudere agressieve hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^