Een tweede hond nemen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JuliaJulia

honden foto van Julia

Mijn ouders en ik twijfelen om misschien een tweede hond aan te schaffen. (Een oudere hond of een puppy)

De aanleiding hiervoor is dat onze hond, Charlie, soms "stil" is en dan blijkt dat hij ergens alleen in een hoekje van het huis ligt. Hoeveel we hem ook knuffelen, hij is enkel enthousiast als er iemand op bezoek is, we thuiskomen, met hem of wanneer we hem uitlaten in het bos. Het voelt dus aan alsof hij misschien wel een beetje depri of eenzaam is maar het kan ook zijn dat hij gewoon rustig is.

Iemand ideeen?

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Leeft Charlie ook echt op wanneer hij samen met andere honden is? 

 

Misschien kan je eens proberen of je een hondje dat je kent bij jullie te laten 'logeren' voor een week bijvoorbeeld, dan kan je kijken of Charlie dat fijn vind :)  

 

Het kan goed zijn dat hij gewoon rustig is, hoe oud is hij? 

Ik zal sowieso alleen een hondje erbij nemen als jullie het zelf ook willen, niet alleen voor Charlie! 

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Ik heb het idee dat veel honden een andere hond heel fijn vinden. Merk dat ook aan die van ons, ze zoeken elkaar echt op om te spelen.

Toen onze vorige hond was overleden was Jaimy ook een tijdje ''depri''. Voor mij iig nooit meer 1 hond. (als het mogelijk is natuurlijk)

 

Als je vooral een tweede wilt voor Charlie, zou ik wel een hond zoeken waar het echt mee klikt. Het kan namelijk ook zijn dat ze elkaar accepteren maar niks met elkaar hebben zeg maar.

 

Grootste kans om daarmee te slagen is denk ik om voor een volwassen herplaatser te gaan en daarmee van te voren af te spreken of te wandelen om te kijken of het klikt.

Heeft ze een voorkeur voor reuen of teven en bepaalde rassen of eigenschappen?

honden page profiel JuliaJulia

honden foto van Julia

Ja op zich zou ik zelf ook prima met een hond door het leven kunnen gaan, maar voor zijn bestwil zou ik ook prima nog een hondje erbij willen nemen.

Ik zie er toch ook wel nadelen in, namelijk dat je dan twee honden uit moet laten en dat lijkt me moeilijker aangezien Charlie soms best kan trekken aan de lijn. Ook het opvoeden van een nieuwe hond (vandaar dat we ook best een oudere hond willen adopteren) is erg tijdrovend.

Charlie is trouwens dubbel met andere honden. Met soortgenootjes speelt hij vaak lief, maar soms mag hij een hond gewoon niet (vaak herders enzo). Met teefjes kan hij het zo goed als altijd vinden.

Ik dacht erover om misschien te kijken naar beagles die ooit proefdieren waren?

honden page profiel JuliaJulia

honden foto van Julia

" Leeft Charlie ook echt op wanneer hij samen met andere honden is? 
 
Misschien kan je eens proberen of je een hondje dat je kent bij jullie te laten 'logeren' voor een week bijvoorbeeld, dan kan je kijken of Charlie dat fijn vind :-)  
 
Het kan goed zijn dat hij gewoon rustig is, hoe oud is hij? 
Ik zal sowieso alleen een hondje erbij nemen als jullie het zelf ook willen, niet alleen voor Charlie!  "

 Charlie is 4! En hij heeft een maatje waar hij het enorm goed mee kan vinden in de straat. Daar leeft hij heel erg van op. Voor de rest speelt hij ook vaak alleen in het bos of op het strand ook als er andere hondjes bij zijn...

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Als je nog twijfelt zou ik inderdaad eens proberen of je op een hond kunt oppassen.

Persoonlijk vind ik het uitlaten van 2 honden niet erg en alleen maar leuker. Die van mij kunnen trouwens los lopen, dus dat is heel erg fijn. Aan de lijn lopen ze best netjes, dus dat is ook geen probleem. Ieder gewoon aan 1 kant.

 

Als je het opvoeden van een tweede hond lastig vindt is een herplaatser inderdaad een goed idee. Al zal die misschien ook nog wat opvoeding nodig hebben. Dat hij naar zijn (vorige) baasje goed luistert wil niet zeggen dat hij net zo goed naar jullie luistert, want hij heeft het van zijn (vorige) baasje geleerd en getraind.

Wij hebben een herplaatser gehad die vanaf dag 1 meedraaide, helemaal niet mee getraind of geoefend verder .

 

Maar als je twijfelt zou ik nog wel even goed nadenken en eventueel oppassen, want je moet het wel zeker weten.

Lienom (Gast)

het niet zeer onbelangrijke om over na te denken bij aanschaf van een 2e hond is natuurlijk ook willen en kunnen jullie dat? 

 

 

Een pup kost zeer veel tijd  en als Charlie al iets rustiger is en niet zo veel meer wandelt of samen lopen gaat niet zo lekker, of je wilt fietsen met 1 of andere activiteiten doen ben je berijd apart te lopen? 6 x per dag (dit kan voorkonen! ) 

 

 

als je weg gaat en oppas nodig hebt zijn kennissen en familie in staat te zorgen voor 2 honden of is er budget om 2 te laten logeren op een adresje 

 

 

herplaatsers kunnen ook veel mee dragen en hebben vaak hun eigen nukken ook weer en kunnen meestal nog veel leren, elk ras tot een leeftijd van 6-7 jaar heeft echt wel 2 uur liefst meer per dag nodig en misschien is er niks met de hond (wat heerlijk zou zijn) maar soms is een gedrag therapeut of een cursus wel fijn om de hond beter te begrijpen en voor jullie relatie 

 

warom ik geen 2e hond neem is omdat mijn hond oud is, ik zou graag een pup willen maar vind het voor me zelf te veel en te moeilijk de een wel en de ander niet... die ouwe loopt 30 minuten per dag en slaapt alleen maar thuis niet zielig en alleen maar dat heeft hij nodig om zijn dagen door te komen een andere hond er bij zal heel vreemd voor hem zijn dat is hij ook niet gewend we Herben een vaste routine

 

 

dus vergeet niet te kijken wat de verzorgers er van vinden gaan jullie toch voor een 2e hond is dat ook goed het kan heerlijk uitpakken maar vergeet niet de min puntjes :) 

honden page profiel ElineEline 3 doggies

honden foto van Eline

" Ja op zich zou ik zelf ook prima met een hond door het leven kunnen gaan, maar voor zijn bestwil zou ik ook prima nog een hondje erbij willen nemen.
Ik zie er toch ook wel nadelen in, namelijk dat je dan twee honden uit moet laten en dat lijkt me moeilijker aangezien Charlie soms best kan trekken aan de lijn. Ook het opvoeden van een nieuwe hond (vandaar dat we ook best een oudere hond willen adopteren) is erg tijdrovend.
Charlie is trouwens dubbel met andere honden. Met soortgenootjes speelt hij vaak lief, maar soms mag hij een hond gewoon niet (vaak herders enzo). Met teefjes kan hij het zo goed als altijd vinden.
Ik dacht erover om misschien te kijken naar beagles die ooit proefdieren waren? "

 Ik weet te weinig over redenen voor wel/geen tweede hond, maar over beagles die ooit proefdieren waren kan ik je wél kort iets vertellen. 

 

De meeste zijn tussen de 5maanden en een jaar oud. Ze zijn ontzettend lief, maar hebben tijdens hun puppytijd echt ontzettend weinig geleerd. Ik vind het prachtig als iemand een ex labhond adopteert, maar hou er rekening mee dat ook in deze honden veel tijd gaat zitten om ze op te voeden. Het voordeel is wel dat beagles echt opleven in een roedel, of er nou maar 1 hond bij zit of 10, ze vinden het altijd prachtig. Kijk vooral eens op de site van stichting Shhh als je geinteresseerd bent!

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Volgens mij zitten er ook ex-lab beagles in opvanggezinnen. Dan kunnen zij je iig goed vertellen wat de hond allemaal al kan en zal hij waarschijnlijk al zindelijk zijn.

 

Ik vind het iig een mooi idee om zo'n hond te adopteren.

Volgende forumvraag: Zindelijk wandelen,bijten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^