De tip tegen vlooien?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TrimmerTrimmer

honden foto van Trimmer

Hahaha Heleen ik zou er graag op reageren maar dan schrijf ik het weer af als onzin...

(Azijn doet namelijk niks tegen vlooien. Er wordt gezegd dat het membraan van het eitje niet tegen het zuur van azijn kan, maar dit is NIET bewezen. En bovendien hou je dan alsnog de andere stadia over die niet aangepakt zijn.)

Stoomreiniger is een goede tip, alleen zal er wel alsnog een chemische behandeling in huis moeten plaats vinden omdat de larven op plekken zitten waar de stoomreiniger niet bij kan. Maar met de stoomreiniger pak je wel de eitjes en volwassen vlo aan, ook op oppervlaktes die niet gewassen kunnen worden. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

" Hahaha Heleen ik zou er graag op reageren maar dan schrijf ik het weer af als onzin...
(Azijn doet namelijk niks tegen vlooien. Er wordt gezegd dat het membraan van het eitje niet tegen het zuur van azijn kan, maar dit is NIET bewezen. En bovendien hou je dan alsnog de andere stadia over die niet aangepakt zijn.)
Stoomreiniger is een goede tip, alleen zal er wel alsnog een chemische behandeling in huis moeten plaats vinden omdat de larven op plekken zitten waar de stoomreiniger niet bij kan. Maar met de stoomreiniger pak je wel de eitjes en volwassen vlo aan, ook op oppervlaktes die niet gewassen kunnen worden.  "

 Dat kan je zelf bewijzen door een vlo in de azijn te dompelen ,Heb je geen wetenschappelijk onderleg voor nodig .

Wat ik wel weet is dat vlooien erg zuur gaan kijken van azijn ,dan naar boven drijven en de pijp uit gaan ,Probeer maar eens  vooral dat zuur kijken is leuk om te zien ofschoon ik verders erg tegen proeven op dieren ben .

En dingen afschrijven als onzin omdat je er voor geleerd heb ,zou je misschien ook anders kunnen verwoorden?

Voor zover ik weet , is Willemijn in dit geval en ervarings deskundige en heeft ze er een soort van studie van gemaakt hoe met een ontzettende vlooienplaag te handelen ,Tenminste in een van haar adviezen las ik dat ze in een huis kwam te wonen en besprongen werd door talloze vrolijke vlooien die ze allemaal de dood in gejaagd heeft ,

Of het nu met zout water ,azijnwater of zeepsop is ,dood is dood ,en dat is geen onzin

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ben hier op dit forum al veel "ervaringsdeskundigen op alle gebied" tegengekomen.

 

 

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ben hier op dit forum al veel "ervaringsdeskundigen op alle gebied" tegengekomen.
 
 
  "

 Ja ik ben ook zeer onderlegd en zeer ervaren 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Vraagje aan Trimmer:

Zouden het teken kunnen zijn die niet van azijn houden?

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" Hoooooooi, vlooienpipet mag 1x per maand gegeven worden. Het is van belang dat je een pipet kiest die zowel de volwassen vlooien dood, maar ook de eitjes en larven. De eitjes die de besmette vlo legt komen niet uit (anticonceptie), de larven gaan dood door besmette huidschilfers van de hond te eten. En Stronghold is wat dat betreft een hele goeie die alle stadia van de vlo aanpakt. Behalve het pop stadia, maar daar werkt niks tegen (ook geen omgevingsspray). De omgevingsspray is 4-6 weken werkbaar in huis dus ook die zal je meerdere keren moeten herhalen. Het kan wel tot 2 jaar duren voordat alles uit huis is, maar gelukkig komen eitjes zsm uit als ze beweging en warmte voelen dus tenzij je een jaar op vakantie gaat hoef je daar niet bang voor te zijn. 
Overigens heb ik veel honden met vlooien in de salon en nooit loopt er bij bij een hond naar buiten met vlooien van een andere hond. Ik neem ze zelfs niet mee naar huis. Dusja, je kan iemand geloven met 2 beren of iemand die ervoor geleerd heeft. 
Ps. Er is geen resistentie tegen frontline, maar frontline dood alleen de volwassen vlo waardoor de eitjes etc gewoon nog uitkomen en op die manier kom je dus nooit van vlooien af "

Hier werkt frontline inderdaad ook nog steeds tegen vlooien. De gewone frontline doodt enkel de vlooien inderdaad frontline combo werkt ook op de omgeving. Ik gebruik de gewone frontline preventief.

 

Frontline combo 

FRONTLINE COMBO®LINE DOODT ZOWEL VLOOIEN ALS TEKEN BIJ ZOWEL HOND ALS KAT.

Dankzij zijn actieve IGR (Insecten Groei Remmer), elimineert het ook eieren, larven en poppen van vlooien in de leefomgeving van jouw behandelde huisdier.

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik heb voor mijn honden en katten Vlo Kill van Beaphar gebruikt. Dit werkte wonderbaarlijk, de vlooien (vooral van de katten) vielen dood uit de vacht op de vloer en het was nadat de jeuk eerst even toenam na een minuut of vijf gedaan met de jeuk. Dit is dus puur om de vlooien op het dier gelijk te doden. Dan kun je ook zien of de hond vlooien heeft of dat de jeuk door een vlooien of voedselallergie word veroorzaakt. Na een week kun je een andere vlooienbestrijding gaan gebruiken. Ik haal deze sinds de vlooienplaag in de lente en zomer altijd bij de dierenarts eerst stronghorld nu hebben ze iets anders maar vergelijkbaar met stronghold. De wintermaanden gebruik ik homeopathische vlooiendruppels deze zijn vaak op basis van tea-tree.

Ook is het heel belangrijk om een goede omgevingspray te gebruiken en alle dekens, kussens enz te wassen.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Hi Kimmz. Ik kom toevallig net van de homeopatisch DA met onze kleine Tibetaanse Spaniel. Hij krabte en beet ook zo. Kon steeds geen vlo vinden. Hij moest toch voor weil dus ik combineerde de afspraak voor beide dingen Keken we naar zijn huid. Zagen we 1 vlo.
Ze gaf me een handige tip om te weten of de hond vlooien heeft. Ze zegt met de vlooienkam mis je gauw en je ziet ze niet altijd lopen. Ze vertelde me dat je beste veel wit papier dichtbij kan houden. Goed met de handen door de vacht en en de zwarte rommeltjes goed op het papier schudden. Heb je wat zwarte rommel op papier dan iets water er op. Wordt het rood dan is het een vlo die bloed zuigen.
Zo niet dan is het dus niet de vlooien.
Heeft de hond echt vlooien dan helpt natuurlijk niet meer. Ik heb Activyl van haar meegekregen. Blijft de vacht een probleem dan zou je de schildklier kunnen laten testen. TM zijn dan wel vaker wat lager in en is op zich normaal maar het moet niet ver onder de normaal waarden voor de schildklier gaan zitten.

honden page profiel Kimmz en LizaaaaKimmz en Lizaaaa

honden foto van Kimmz en Lizaaaa

Da's een goeie om dat voor de zekerheid ook te laten checken. ;-)
Ik ga even aan de slag met het witte papier voor de zekerheid

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Even over de baking soda die je gebruikt hebt, heb je daar wat azijn of citroensap aan toegevoegd zodat het ook aktief wordt? Baking soda (wij gebruiken zelf kaiser natron) heeft een zuur nodig om te kunnen werken.

honden page profiel Kimmz en LizaaaaKimmz en Lizaaaa

honden foto van Kimmz en Lizaaaa

" Even over de baking soda die je gebruikt hebt, heb je daar wat azijn of citroensap aan toegevoegd zodat het ook aktief wordt? Baking soda (wij gebruiken zelf kaiser natron) heeft een zuur nodig om te kunnen werken. "

 



Ja sorry, dom om er niet bij te zetten, maar idd met azijn

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

"  

Ja sorry, dom om er niet bij te zetten, maar idd met azijn "

  niet dom hoor, maar ik dacht vraag het even na, veel mensen weten dit niet.

 

Je zou ook nog aan een produkt met neem olie kunnen denken, ik had nooit een vlooienplaag gelukkig maar ben wel heel enthousiast over neem. Het kan zelfs demodex aan.

 

Hier iemand die er ook enthousiast over is.

 

http://kitchentablepolitic.blogspot.de/2011/11/natural-flea-treatment-neem-oil.html

 

 

honden page profiel TrimmerTrimmer

honden foto van Trimmer

" Vraagje aan Trimmer:
Zouden het teken kunnen zijn die niet van azijn houden? "

 Ze zullen er niet van houden, maar uiteindelijk steken ze er een dikke vinger naar op en doen waarvoor ze gemaakt zijn: bloedzuigen, er is echt heel weinig dat ze tegenhoudt. Zoeen beest heeft honger als een malle. Mensen die heeeeel veel honger hebben zouden ook brood met azijn eten.

 

Heleen, je hebt het nu over een vlo in azijn dompelen. Ik kan me voorstellen dat ze daarvan de pijp uit gaan, maar dat is toch niet hetzelfde als je vloer lichtelijk behandelen met azijn? Die vlo komt in aanraking met azijn, springt weg (want membraam is nog heel), en vindt ergens op de bank/kleed/Etc wel een plekje om te chillen. 

honden page profiel Kimmz en LizaaaaKimmz en Lizaaaa

honden foto van Kimmz en Lizaaaa

"   niet dom hoor, maar ik dacht vraag het even na, veel mensen weten dit niet.

 

Je zou ook nog aan een produkt met neem olie kunnen denken, ik had nooit een vlooienplaag gelukkig maar ben wel heel enthousiast over neem. Het kan zelfs demodex aan.

 

Hier iemand die er ook enthousiast over is.

 

http://kitchentablepolitic.blogspot.de/2011/11/natural-flea-treatment-neem-oil.html

 

  "

 



Ik wil ook een petitie tegen wintervlooien!!! ;-)
Neem olie klinkt wel interessant als ik het zo lees.
Ook het proberen waard.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

En Vigo heeft weer zijn pipetje advantix gekregen,zo een topic doet mij altijd beseffen dat ik geen vlooienplaag in mijn huis wil.

 

Verder geen tips,succes met het vlooientheater.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  Ze zullen er niet van houden, maar uiteindelijk steken ze er een dikke vinger naar op en doen waarvoor ze gemaakt zijn: bloedzuigen, er is echt heel weinig dat ze tegenhoudt. Zoeen beest heeft honger als een malle. Mensen die heeeeel veel honger hebben zouden ook brood met azijn eten.
 
Heleen, je hebt het nu over een vlo in azijn dompelen. Ik kan me voorstellen dat ze daarvan de pijp uit gaan, maar dat is toch niet hetzelfde als je vloer lichtelijk behandelen met azijn? Die vlo komt in aanraking met azijn, springt weg (want membraam is nog heel), en vindt ergens op de bank/kleed/Etc wel een plekje om te chillen.  "

 En om zuur te kijken 

Maar azijn op de vloer met een plantenspuit aangebracht ,daar gaan ze wel dood van ,Zelf ga je ook bijna van de stank ,het blijft erg lang hangen .

honden page profiel Kimmz en LizaaaaKimmz en Lizaaaa

honden foto van Kimmz en Lizaaaa

"  En om zuur te kijken 

Maar azijn op de vloer met een plantenspuit aangebracht ,daar gaan ze wel dood van ,Zelf ga je ook bijna van de stank ,het blijft erg lang hangen . "

 



en dat zeg je nu pas ;-)
Hele middag in die stank gezeten O-)
hahaha Kiddo's vroegen zich al af wat die stank was O-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  

en dat zeg je nu pas ;-)
Hele middag in die stank gezeten O-)
hahaha Kiddo's vroegen zich al af wat die stank was O-) "

 neem ruikt ook wel sterk hoor, zelf vind ik het geen onaangename geur beetje sterk kruidig.

honden page profiel Kimmz en LizaaaaKimmz en Lizaaaa

honden foto van Kimmz en Lizaaaa

Dat liever dan azijn, dat vind ik toch wel zo goor.
Gelukkig was het mooi weer dus Liza had een extra rondje met blubberkinderen O-)

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ben benieuwd of het dan over is.
Als je verder geen vlo of luis ziet en de jeuk en bulten worden niet beter zou ik niet meer aan de gang gaan met pipetten en van alles en verder kijken. Dan is het misschien niet de vlooien wat het probleem is maar bv allergie of schildklier.

honden page profiel Kimmz en LizaaaaKimmz en Lizaaaa

honden foto van Kimmz en Lizaaaa

met de schildklier, hebben ze dan ook jeuk?
Wat op het internet lees ik tegenstrijdige verhalen. ;-)
Ik leg het vrijdag zowiezo voor aan de da

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ja kan zeker jeuk van de schildklier, dunnere vacht, schilfers, bulten.
TM zitten wel vaker wat lager in de schildklier
dat moet je wil in gedachten houden maar het moet natuurlijk niet te gek afwijken van normaal.

Kan ook allergie zijn.

Vermoed je toch allergie dan zou ik naar homeopathisch dierenarts gaan. Die weten daar juist veel van en zijn daar goed in.

Ik vind het gewoon frappant dat je schreef de rest niet alleen zij. En na al je maatregelen nog niet over.

honden page profiel Kimmz en LizaaaaKimmz en Lizaaaa

honden foto van Kimmz en Lizaaaa

Daar heb je natuurlijk ook wel een punt.
Maarja er zijn natuurlijk ook vlooien die geen mensen vreten....
Ik neem het gewoon mee en gooi het er allemaal uit bij de da.
Hopelijk kan die er wat mee, arme krabbende liza :'(

honden page profiel JoyaJoya

honden foto van Joya

Wat denken jullie van " bommetjes "?

honden page profiel JoyaJoya

honden foto van Joya

Oei dat ging veel te snel.
Allesbehalve gezond maar dat zijn omgevingsspray, pipetjes en alle andere chemische brol ook.
Maar ik vraag me af of alles maar dan werkelijk alles van de vlo ( en de vlooien zelf )dan vernietigd is.
Anders overweeg ik deze methode mss in de strijd. Binnen enkele weken voor het echt heel warm wordt.
Er lopen hier ook nog zeven katjes rond, ééntje is allergisch, één vlooienbeetje en de rest kennen jullie al. Arme drommel. Voor hem ga ik er ook nog een Seresto halsband bijhalen.
De rest krijgt maandelijks een pipetje, meestal Stronghold of Advocate.
Ik betaal me blauw aan vlooien én tekenbestrijding in de zomer.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ik las net trouwens dat je alle dieren met pipet moet behandelen ook de niet besmette.
En dat je beter niet net na het wassen de pipet kan doen. Dat er paar dagen tussen moet zitten. Dat laatste wist ik eigenlijk niet.
Waste de matjes en alles waar ze op liggen en zuigde altijd wel op de zelfde dag van behandeling. Anders gaat het nog weer over.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  

en dat zeg je nu pas ;-)
Hele middag in die stank gezeten O-)
hahaha Kiddo's vroegen zich al af wat die stank was O-) "

 

honden page profiel Kimmz en LizaaaaKimmz en Lizaaaa

honden foto van Kimmz en Lizaaaa

" Wat denken jullie van " bommetjes "? "

 



Bommetjes?
Leg uit, ik heb geen idee wat dat zijn.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

ik weet dat dierenartsen het vroeger verkochten...

Bolfo Fleegard Fogger

150 ml spray

Bolfo Fleegard Fogger 150 ml spray

Omschrijving

 

Bolfo Fleegard Fogger Insecticide.

Gebruik waarvoor het product toegelaten is:
Productsoort 18: Toegestaan is uitsluitend het gebruik als vlooienbestrijdingsmiddel als 'One Shot' in woonruimten en andere ruimten voor zover een direct contact met eet- en drinkwaren, alsmede grondstoffen voor de bereiding daarvan is uitgesloten en waar tijdens de toepassing geen personen of dieren verblijven.

 

Gebruik

 

Een 150ml fogger kan gebruikt worden voor een ruimte van minstens 30m³ (overeenkomend met een oppervlakte van 15m² bij een minimum hoogte van 2m) tot hoogstens 100m³ (overeenkomend met een oppervlakte van 50m² bij een minimum hoogte van 2m). Gebruik voor grotere ruimtes meerdere foggers. 
Hoe gebruik je de spray?
Verwijder mensen en huisdieren uit de te behandelen ruimte. Sluit ramen en deuren. Plaats de fogger rechtop in het middel van de te behndelen ruimte. Activeer de automatische vrijstelling door hard te duwen om de verzegeling van de spuitkop te verbreken. Verlaat de ruimte tijdens de behandeling. De spuitbus leegt zich binnen ongeveer 3 minuten. Verblijf niet ind e ruimte tijdens de behandeling. De behandelde ruimte goed gesloten houden gedurende 4uur. De behandelde ruimte goed ventileren gedurende minstens 1 uur vooraleer deze weer in gebruik te nemen. Het herhalen van de behandeling het jaar door wordt aanbevolen. Voor een doeltreffende vlooienbestrijding is ook een behandeling van alle aanwezige honden en katten in de woning noodzakelijk met een daartoe bestemd product.

 

Ingrediënten

Actieve bestanddelen: 
pyriproxyfen (juvenielhormonaal analoog) 0,05 %,
cyfluthrin (synthetische pyrethroïden) 0,04 %. 
Andere gevaarlijke stoffen (gehalte in gewichtsprocent): isopranol (15 %), gehydrogeneerde nafta met laag kookpunt (39,91 %), propaan/butaan (15:85) (45 %)

Waarschuwing

Irriterend voor de huid. Aanraking met de huid vermijden. Draag geschikte handschoenen. Zeer giftig voor in het water levende organismen; kan in het aquatische milieu op lange termijn schadelijke effecten veroorzaken.
Buiten bereik van kinderen bewaren. 
Verwijderd houden van ontstekingsbronnen. 
Niet roken. 
Geen direct contact met eet- en drinkwaren, alsmede met de grondstoffen voor de bereiding daarvan. 
Spuitnevel niet inademen. 
Uitsluitend op goed geventileerde plaatsen gebruiken. Deze stof en de verpakking naar een inzamelpunt voor gevaarlijk of bijzonder afval brengen. Eetwaren en keukengerei verwijderen, aquariums goed afdekken en aquariumpompen uitschakelen. Recipiënt onder druk: beschermen tegen zonnestralen en niet blootstellen aan temperaturen boven 50 °C. Niet doorboeren of verbranden, zelfs niet na gebruik. 
Niet verstuiven naar een vlam of gloeiend voorwerp.

 
€ 11,48 € 14,56
- 21% Promo
 

honden page profiel Kimmz en LizaaaaKimmz en Lizaaaa

honden foto van Kimmz en Lizaaaa

UPDATE!!

Na de sectolin omgevingsspray en teatree olie lijkt de jeuk verdwenen.
DA check zo nog extra voor vlooien en neemt bloed af voor de schildklier.

Dus de sectolin blijven we nog even gebruiken voor de zekerheid.
En we blijven extra EXTRA checken voor vlooien (leuk zo'n dikke vacht ;-) )
Dus DANK JULLIE ALLEN <3

pagina 3 van 4 12 34
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^