Barbet of Poodle: welk ras is beter voor kinderen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lianna (Gast)

Beste hondenliefhebbers, ik zou graag jullie opinie vragen over welk ras het best voor ons past. Wij zijn gezin met 2 kinderen (10 en 7 jaar), wij hebben een eigen huis en een tuin (niet groot). Normaal gezien gaan wij elke dag gemiddeld 1 uur 30 minuten met onze hond wandelen (behalve nog extra 2-3 keer kort uitlaten voor behoeften). Natuurlijk zullen er nog activiteiten zijn (hondenschool, misschien agility, langere boswandelingen) maar niet elke dag. Wij zoeken in de eerste instantie een aangename gezinshond die een speelse en verdraagzame kameraad voor kinderen is (dat is voor ons het belangrijkst). Onze kinderen zijn impulsief, soms spelen zij met veel lawaai, soms maken zij ruzie of springen tot plafond van geluk. De hond moet zich kunnen aanpassen en rustig daarop reageren (zonder schrik of agressie). Verder een ras die niet erg moeilijk in omgang en in training is want het zal de eerste hond zijn voor mijn man en  kinderen. Vanwege astma van mijn man zoeken wij tussen niet verharende rassen. Momenteel denken wij aan Barbet (Franse waterhond) of Standaard poedel (kleine hond willen wij niet). De stabiele en rustige natuur van Barbet spreekt mij aan, zij zijn ook niet moeilijk als pups en niet blafferig, maar poedel scoort op alle internet sites beter als eerste hond (makkelijker in opvoeding dus?) en ook als kindvriendelijke ras dat dol op kinderen en aandacht is (Barbet is blijkbaar minder speels). Daarnaast zijn poedels ook properder (blijkbaar). Het is logisch dus voor een poedel te kiezen, maar ik heb ook gelezen dat poedel: - heel temperamentvol is (geen goede combinatie met drukke kinderen? Of is het juist goed omdat zij op hetzelfde energieniveau zitten?)   -  hond van een baas is (gaat dus niet goed naar andere gezinsleden luisteren?) maar ik hoopte dat mijn dochter ook daarmee gaat sporten in de toekomst. - is heel gevoelig en kan gemakkelijk schrikken van lawaai, vreemde voorwerpen of onverwachte actie ( maar dat is toch helemaal geen geschikte hond voor kinderen?) - heeft heel veel mentale stimulatie nodig ( moet ik dan vaak en veel "animatieprogramma's" voor mijn hond bedenken? Maar poedel is de populairste gezelschapshond, doen alle poedeleigenaren zo veel voor de mentale stimulatie van hun gezelschapspoedels?) - poedels kunnen blafferig zijn, is het moeilijk dat af te leren?   Op het moment kan ik echt niet kiezen tussen Barbet en Standard poedel, kunnen jullie mij waarschijnlijk helpen? Andere ras suggesties (niet verharend) zijn ook welkome. Alvast bedankt, Lianna.    

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Blaffen is moeilijk af te leren omdat het natuurlijk gedrag is.

 

Ik ken iemand met 3 (sorry) jonge, onopgevoede, drukke kinderen en een Vizla en dat gaat bijzonder genoeg goed. Nog geen geluiden van bijtincidenten gehoord. Als jullie een grote hond willen zou dat een optie kunnen zijn? Waarom eigenlijk zo stellig geen kleintje? Of is dat vooral je man die niet 'voor gek wil lopen' met een keffertje?

honden page profiel Lindsey BLindsey B

honden foto van Lindsey B

Hebben jullie ook naar de labradoodle gekeken? Is ook een super leuk ras! Als het goed is verhaart hij niet en is gemakkelijk in de omgang! :-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

De barbet!

 

Poedels, zijn vreselijk slimme honden en daardoor moet je echt flink en consequent aan het opvoeden.

 

Dat moet met elke hond, maar een barbet is wat rustiger (in positieve zin) en net wat makkelijker opvoedbaar.

 

Een geweldig ras! Vind ik ook van de poedel.

 

Zou geen labradoodle nemen, vreselijk druk, onbehouden en lomp.

Je weet ook nooit zeker of ze hypoallergeen zijn.

Vind de prijzen ook absurt. 

 

Lianna (Gast)

Dank u wel voor jullie reacties!

Vizsla  is toch een verharende ras dacht ik? Dan is het helaas niet geschikt voor ons.

Wij houden meer van grote honden, het is gewoon onze smaak. Ook zijn grotere honden sterker en minder bang voor drukke kinderen.

 

Lianna (Gast)

Labradoodles zijn leuke honden, maar zij zijn heel verschillend qua uiterlijk, temperament en karakter. Sommigen verharen, anderen niet. Ik zou graag meer zekerheid willen in wat wij als resultaat krijgen. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik zou ook voor barbet of poedel gaan 

 kijken naar karakter van de ouders en fokker waar je een goed gevoel bij hebt qua socialistatie

een labradoedel kan allekanten opgaan al kan je natuurlijk ook daar op qua meer labra of meer poedel

Hou er rekening mee dat je slimme en actieve hond aanschaft

met behoeftes...

Voldoe je aan de basis behoeftes..dan zal je in huis ook een gouden hond hebben vol liefde voor jullie behoeftes

Ik wens je een fijne hond die bij jullie past

 

 

 

 

 

 

Lianna (Gast)

Natuurlijk denk ik ook aan de basisbehoeftes van onze toekomstige hond, ik wil dat onze hond gelukkig is met ons. Ik heb met enkele eigenaren van Barbet gesproken en wat wij aan onze hond gaan aanbieden zou voor hun honden voldoende zijn, zeggen zij. Met eigenaren van poedels heb ik nog niet gesproken, dat ga ik op de volgende hondenshow doen.

 De minpunten van Barbet zijn dat zij:

1) graag in water en modder springen en zijn vaak vuil (Over poedels wordt het gezegt dat zij de properste hondenras zijn.)

2) Barbets zijn blijkbaar minder speels dan poedels (dat kan natuurlijk ook individueel zijn)

Eigenlijk na alles wat ik over poedels heb gelezen op het internet lijkt Barbet mij inderdaad makkelijker in opvoeding, maar ik snap dan niet waarom als er een vergelijking met punten is, scoort poedel altijd beter als eerste hond en ook als hond voor kinderen.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Waar is Sylvia met balgekke Black de barbet??? (Hopelijk komt ze zo nog) 

 

En dan.. Poedels zijn toch van origine waterwerkers of zit ik er nou helemaal naast? 

 

Ik vind ze bijde leuk overigens en volgens mij ook bijde zeer geschikt voor jullie. 

Dus aan mij heb je eigenlijk niks verder...

 

 

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Hier een grote poedel maar die houd echt wel van zwemmen hoor. Dat is ook de oorsprong van het ras. Ze gaan mee op eendenjacht daar komt oorspronkelijk ook het kapsel met de bolletjes vandaan. Dat houd de plekken die  warm moeten blijven warm als de hond nat is en wat kort kan wordt kort geschoren.

Ik zou vooral kijken naar het karakter. Mijn poedel kan goed met onze kinderen omdat hij die gewend is maar verder is het best een zenuwpees. Een van mijn kids is echt een stuiterbal de andere extreem rustig. Bij het drukke kind is hij rustig en bij de rustige daagt hij die uit tot spel.

Ik heb wel eens gehoord dat poedels sneller de neiging hebben zenuwachtig te zijn als de barbet. Maar of dat helemaal klopt weet ik eerlijk gezegd niet.

Wij genieten in ieder geval van onze krullenmans.

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Een poedel is een geweldig ras.

Het enige ras die (voorzover ik weet) voor echt alles gebruikt is: blindegeleide hond, schapendrijver, pakwerk, sledesport, voor de jacht, waakhond, voor alle sporten.

Ze zijn (mits aangeleerd) goed met kinderen.

Maar idd wat sneller drukker dan de barbet.

 

 

Voor alles is een oplossing:

Als je een vieze of natte hond hebt, helpt het de vacht niet te lang laten worden en een waterblazer aan te schaffen.

 

Thuis, gelijk je hond droog blazen en zo blaas je ook al het vuil uit de vacht.

 

Hier van diverse leden gehoord dat dit heel erg goed werkt.

 

Ik veeg Luca, lange haren, droog en schoon met een handdoek. Zit ze onder de modder, spoel ik haar pootjes af in de badkuip.

Ze zwemt niet, maar soms is het zo nat en vies buiten.

 

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Mijn poedel is trouwens in huis rustig en buiten lekker gek en enthousiast. Gaat graag met de baas mee op lange wandelingen. Wild vind hij wel heel interessant dus daar moet je wel alert op zijn.

En ja ze zijn slim en daardoor soms ook behoorlijk eigenwijs 

 

Lianna (Gast)

Wat een leuke poedel heb je Mirjam! Elke keer als ik een foto van en poedel zie, wil ik een poedel en dezelfde met een foto van een Barbet.
Was zijn opvoeding moeilijk geweest doordat hij erg slim is?
Wij gaan ook een pup nemen zodat onze hond zich ook kan aanpassen aan onze kinderen.
In welke zin en in welke situaties is Coda een "zenuwpees"? Hebben jullie last daarvan?
Is het ook waar dat poedel een baas kiest en luistert slecht naar andere gezinsleden?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Waar is Sylvia met balgekke Black de barbet??? (Hopelijk komt ze zo nog) 
 
En dan.. Poedels zijn toch van origine waterwerkers of zit ik er nou helemaal naast? 
 
Ik vind ze bijde leuk overigens en volgens mij ook bijde zeer geschikt voor jullie. 
Dus aan mij heb je eigenlijk niks verder...
 
  "

 

Hier ben ik 

Ik heb een barbet reu van 3.5 jaar.

Een hele fijne hond.

Dat jij op internet sites telkens als 1e hond bij de poedel uitkomt, dat komt omdat de barbet een te onbekend ras is, die komt nooit ergens voor in lijstjes of testen.

Dus dan kan je er ook niet op gewezen worden.

 

Alleen ik vind wel dat jouw kinderen zich ook moeten aanpassen aan de hond.

Je schrijft hoe druk je kinderen zijn, en je een hond zoekt die zich maar moet aanpassen en alles moet accepteren van de kinderen, zo komt het tenminste over.

Dat vindt ik niet echt leuk overkomen, mijn hond is wel heel makkelijk en lief, maar hij heeft ook wel behoefte aan rust en een eigen plekje, net als elke hond.

Juist zo'n hond als mijn Black moet je ook beschermen, omdat hij zoveel accepteert, die eigenschap moet je niet misbruiken door van hem te vragen alles maar te accepteren.

 

Maar ik denk dat ik je misschien verkeerd begrijp, dat je een betrouwbare hond zoekt, zonder nervositeit of agressie.

Dan zit je wel goed bij de barbet, hoor.

Dat is juist één van de belangrijkste karaktertrekken van de Barbet, er hoort geen spoortje nervositeit of agressie in te zitten.

Als je in mijn profiel kijkt, zie je heel veel foto's.

En speels zijn de barbets wel zeker hoor.

En proper zijn ze ook!

 

Mijn hond is een grote goedzak, een lieve allemansvriend en aanhankelijk naar z'n baasjes.

Maar wel een hond met behoefte aan actie, werk, spelen etc.

Met Black heb ik veel gedaan behalve gehoorzaamheid, speuren, jachttraining, behendigheid, detectiewerk.

Het maakt niet uit wat je doet, als hij aan het werk kan is hij in z'n element.

 

En de vachtverzorging moet je niet onderschatten.

De vachtverzorging van een barbet is intensief.

 

 

 

 

 

 

 

Lianna (Gast)

Dag Sylvia,

Ik ga mijn kinderen zeker leren hoe met hond te omgaan, hond gaat bij ons niet gepest worden, besten hebben ook rechten die gerespecteerd moeten worden ;-) Bijvoorbeeld de slaapplaats van onze hond gaat een "heilige" plaats zijn waar hond nooit gestoord mag worden.
Maar soms impulsieve kinderen kunnen iets doen (zonder slechte bedoelingen) wat hond niet graag heeft. Het kan ook zo snel gebeuren dat volwassenen niet op tijd kunnen ingrijpen daarom willen wij een verdraagzame hond zonder agressie nemen.
Het is plezant om te weten dat Barbets ook propere honden zijn, maar zover dat ik het weet springen zij graag in water en het is niet gemakkelijk proper water te vinden zeker in de omgeving waar wij wonen. Hoe los je het probleem van vuile natte hond? Ook met een waterblazer?
Sylvia, je zegt dat Barbets ook speels zijn, gaan zij dan meestal in voor een spelletje als uitgenodigd? Spellen zij ook spontaan met mensen?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Lianna, ik dacht wel dat je het zo bedoelde hoor 

 

Speels: ja ze zijn zeker speels, ze vinden het juist geweldig.

Black zijn favoriete speeltje is de bal, maar samen rennen, stoeien vindt ie ook super leuk.

 

Sommige barbets gaan wel graag zelf het water in om te zwemmen.

Dat heeft Black nooit gedaan, hij gaat alleen het water in met een reden.

Bijvoorbeeld als je een stok of bal in het water gaat, dan haalt ie dat op.

En dat vindt ie wel fantastisch, apporteren uit het water, dat is één van z'n lievelingsdingen om te doen. 

 

En bij het water vindt ie het geweldig als jacht waterhond om aan de waterkant en het riet rond te struinen 

 

 

Black is nooit agressief tegen mensen of kinderen geweest.

Hij is niet met kinderen opgegroeid, en toen hij 9 maanden oud was kwam er een gezin met 3 kinderen een week logeren.

Dat vond ik wel spannend, maar wat heeft hij een plezier gehad!

Hij vond alles even prachtig, wat de kinderen ook deden.

Hij heeft nog nooit in z'n leven een grom gegeven tegen iemand, ook niet als die kinderen wild waren, met hem speelden, hem vastpakten etc etc.

Hier wat foto's van die week, Black vergat mij helemaal, zo druk was hij aan het spelen.

 

 

Een vieze natte vacht:

Je kan de vacht wat korter houden:

Hier is Black met korte vacht, dat scheelt enorm.

Maar zelf zie ik hem liever met langere vacht.

 

Met een langere vacht is een waterblazer ideaal.

Dan blaas je in een paar minuten al het zand eruit.

 

Als je hem laat opdrogen in de lucht, wordt zijn vacht ook weer schoon.

Maar heb je later veel zand in huis wat je moet opzuigen, en dat is ook een kleine moeite.

 

En zo zie je hem vaak thuis 

 

 

honden page profiel bentebente

Nou, als een poedel makkelijk in de opvoeding is... Ze zijn goed te trainen, maar dat is niet hetzelfde als opvoeden. 

 

Een poedel is blafferig, springerig en heeft veel energie. Ze kunnen goed met kinderen vanwege deze redenen, mits de kinderen duidelijke grenzen worden aangeleerd. (Vaak is dit het probleem: de hond krijgt de schuld maar het kind deed iets verkeerd. Dit komt omdat mensen de kinderen leren hoe om te gaan met honden onderschatten.) 

 

een barbet ken ik niet zo goed dus daar durf ik niet over te oordelen.

Lianna (Gast)

Wat een prachtige hond is Black en ook met zo'n zalige karakter <3
Ik ga de vacht van mijn hond zelf leren knippen en verzorgen, alleen maar als wij gaan showen zou ik met mijn hond naar een trimsalon gaan.
Sylvia, van welke fokker komt Black?
Als wij een Barbet gaan aanschaffen, dan heb ik het liefst een authentieke type, zwart met donkere ogen (gele ogen vind ik wat minder mooi) en waarschijnlijk met wat zachtere wavy haar. Denk je dat wij een Barbet met zo'n uiterlijk in Nederland kunnen vinden of hebben wij te veel eisen?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dank je 

Ja, zelf de hond leren knippen en verzorgen, dat is ideaal hoor.

 

Black komt van barbets du Laitier uit Grolloo (Drenthe)

 

Black heeft inderdaad ook donkere ogen een zachtere vacht.

Ik vind de zwarte met donkere ogen ook het mooist! 

Zijn vacht is ideaal, het klit niet snel.

Ik borstel hem ongeveer eens per 10 dagen en dan is het prima bij te houden zonder veel klitten.

 

 

Hier net geborsteld, ha ha

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

 

Koda heeft ook mooie donkere knikkers. 

 

 

Lianna (Gast)

alletwee, Black en Koda hebben mooie ogen <3

Mirjam, moet je Koda regelmatig kammen als hij kort geknipt is of is het niet nodig met kort haar?
Hoe reageert Koda als kinderen iets met hem doen wat hij niet graag heeft?

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Hier ook een poedel, zat zelf met hetzelfde dilemma als jullie. Barbet en poedel loggen dicht bij elkaar. Hier uiteindelijk voor de poedel gekozen omdat hij op ons pad kwam.

Moor is namelijk van stichti g hulphond. Hij is therapiehond, en ik ben zijn gezin. Hij werkt vanuit mij twee dagen per week als therapiehond, de rest vN de tijd is hij lekker huishond.
Ik heb hem dus zelf niet opgevoed. Kreeg hem toen hij net twee was. Dat is nu een jaar geleden.

Moor is een super hond, rustig in huis, en een enorme knuffelkont . Hij hangt erg aan mij, erg baasgerixht. Maar ook open en vriendelijk naar vreemde, hij zou alleen niet meteen alles voor iedereen doen zeg maar. Mensen die we goed kennen is hij dol op. Hij gaat ook makkelijk een keer ergens logeren ect. Buiten is hij actief en speels. Lekker hardlopen, trainen of zwemmen. Vind hij heerlijk. Blijft goed bij mij in de buuet kan alleen wt eigenwijs zijn, als ik hem roep eerst rustig doorsnuffelen en dan komen bijvoorbeeld.

Verder is het echt een clown. Hij houd niet van saai 10x dezelfde opdracht doen, dan bedenkt hij zelf de meest gekke variaties. Ik vind dat heerlijk!! Wel moet ik in bepaalde dingen dus goed consequent zijn, want dat heeft hij wel nodig. Maar over het algemeen weet hij precies wat ik van hem verwacht en is het een super makkelijke hond. Als hij er maar bij is is yet goed. Absoluut niet nerveus ook.

Het enigste nadeel is blaffen, hij is erg vocaal. Wel op duidelijke momenten, nooit zonder reden ect. En omdat ik hem dus niet zelf heb opgevoed weet ik niet of het misschien ook een deel daarvan daan komt.

En tja qua kinderen? Hij word dus ingezet als therapiehonden voor oa kinderen. Doet hij super. Geen spoor van agressie, en heel open en rustig in contact. Kids zijn dol op hem, een mega knuffel natuurlijk ook!

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

En qua vacht, hij heeft hetzelfde model als koda, maar dan wat langer. Heb een waterblazer, dat is zeer zeker een aanrader! Anders neemt hij een halve zandbak mee naar binnen na een rondje bos. Met waterblazer blaas ik hem goed uit en is zelfs het kammen daarna goed te doen. Elke drie maanden trim ik hem, doe dit zelf. Elke week goed borstelen, doe ik lekker tijdens het knuffelen. Komt toch geen haar vanaf en hij vind het heerlijk! Wel goed dit van jongs af aan aan te leren.

Lianna (Gast)

Dag Maud,
Dank u voor jouw reactie,
Ik heb gelezen dat poedels nogal verschillend van karakter kunnen zijn en het belangrijkst is de juiste pup te kiezen en naar zijn ouders te kijken.
Blaffen kan een probleem voor ons zijn omdat mijn man vaak 's nachts werkt en overdag moet hij dan kunnen uitslapen, maar waarschijnlijk niet elke poedel is even vocaal en het is ook een kwestie van een juiste pup te kiezen.

Vachtverzorging valt precies ook mee met een waterblazer, dat ga ik zeker kopen, het lijkt handig te zijn voor alle hondenrassen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Dwergpoedels staan ook bekend om veel blaffen.

 

Mijn Casper hoor ik soms een week niet blaffen. Vroeg me - toen hij pup was - af of de blaf wel ingebouwd was. Hij is wel waaks en waarschuwt mij door midden in de kamer te gaan staan met gespitste oren.

 

Wel is hij overenthousiast als er bekend bezoek komt; zeer hoog springen en happen. Ik heb geprobeerd met instructie aan het bezoek om hem volledig te negeren; maar dat helpt niet. Hij gaat dan zo door het lint, dat ik hem een time-out in de bench moet geven. Casper protesteert even; maar legt zich er dan bij neer en is stil. Na 5-10 minuten doe ik de bench open en verloopt het rustig. Als ik de ontvangst van mijn bezoek rustig wil hebben; stuur ik Casper in de bench, voordat het bezoek binnenkomt.

 

De vachtverzorging is intensief; zeker omdat ik Casper maar 3 x per jaar laat trimmen. Ik houd meer van een beertjes/naturel kapsel en voor mij geen kale snoet. Borstelen en kammen doe ik 3-4 x per week; anders ontstaan er klitten en vervilting.

 

Verdiep je goed in beide rassen om een weloverwogen keuze te maken.

 

Succes.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Mijn moeder heeft een Spaanse waterhond. Ook om de reden dat ze leuk maatje voor de kleinkinderen zocht.

 

Echt een hele leuke hond!

 

Spaanse waterhonden zijn niet zo heel groot, gok 45 cm. 

Bonnie is altijd in voor actie, maar is in huis niet zenuwachtig of drammerig. Zo ligt ze meestal lekker te slapen maar staat gelijk klaar als je vraagt of ze mee gaat.

 

Ze is gek op apporteren en legt soms zelf de bal voor de kat in de hoop dat deze de bal weg gooit.

 

Het zijn geen ruziemakers en zullen dus ook zelden voor gedoe zorgen tussen andere honden. 

 

Qua vacht verzorging hoor je eigenlijk weinig te doen, de vacht hoort te dreaden als deze langer is. Meeste mensen kiezen ervoor om de hond paar het per jaar kort te scheren. Het model van de Spaanse waterhond is heel simpel, alles op dezelfde lengte kort. Maar natuurlijk als eigenaar kan je ook ander model kiezen. 

 

Karakter:

http://www.spaansewaterhond.info/frameset.htm

Vacht:

 http://www.spaansewaterhond.info/frameset.htm

 

Dus ja ik zou ook voor de waterhond gaan, hoewel de barbet een  ander ras is dan de Spaanse versie...

 

Zelf vind ik poedels ook erg leuk, maar naar mijn idee zijn deze iets drukker.

Anoniem (Gast)

@Suzanne en Luca;   je schrijft...

Zou geen labradoodle nemen, vreselijk druk, onbehouden en lomp.

Je weet ook nooit zeker of ze hypoallergeen zijn.

Vind de prijzen ook absurt. 

 

 

De prijzen is waar ze zijn duur, maar voor de rest klopt het echt niet wat je zegt!! Een echte Australian Labradoodle is hypoallergeen.

Ik heb ook zo'n lief beest in huis heerlijk rustig, sierlijk ect..

 

Maar goed ik ben het inmiddels gewent een Australian Labradoodle vind men niks hier!!!

 

Mari (Gast)

Wat dacht je van een golden Doodle ipv labradoodle? Ik vind labradoodles ook vaak wat lomper en drukker, dat is een beetje de labrador die er in zit. De Golden doodle is kruising poedel en golden retriever. Een stuk rustiger. Die van ons is een schatje, rustig binnen en buiten een blij ei! Lief voor kinderen en makkelijk in opvoeding. Maar opvoeding moet je wel doen. Zoals bij elke hond.Ze blaft nooit behalve tegen een luchtballon. 

Wel veel vachtonderhoud, want ze kan makkelijk klitten. Zeker omdat ze graag ravotten en dus vies en nat worden. Wij houden haar in de vacht kort dat scheelt. Doen we zelf. 

 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Anoniem, ik had het over de labradoodle. Een ander ras dan de Austrelian labradoodle.

 

Groot verschil in vacht en karakter.

 

Lianna (Gast)

Dank u allemaal voor jullie antwoorden en suggesties.
Spaanse waterhond heeft een beetje minder sociaal karakter dan een Barbet heb ik gehoord.
Er zijn 2 spanjaardjes in de buurt en eigenaren klagen dat zij veel te energiek zijn. Zij zijn ook minder groot van formaat dan wij eigenlijk willen.
Goldendoodles zijn mooie honden met geweldige karakter, maar helaas is er ook geen 100 percent garantie dat onze goldendoodle zal niet verharen en als wij pech hebben, krijgen wij een hond die erg veel haar verliest.
Australian labradoodle is een nieuwe (nog niet echt homogeen qua uiterlijk en karakter) ras en
daar zijn blijkbaar meerdere rassen ingefokt. Bovendien die verplichte castratie....ik laat mijn hond gewoon zomaar voor niks niet opensnijden.
Ik heb nog veel gelezen over Barbet en Poedel en naar foto's gekeken. ik denk dat Barbet beter bij ons past qua karakter, maar de zwarten verliezen blijkbaar kleur en worden grijs naargelang zij ouder worden (bruine hond willen wij niet vanwege lichte ogen)en dat vind ik niet echt mooi. Standaard poedel (vooral
van lichte kleuren) hebben ogen met heel veel uitdrukking, hun emoties zijn altijd "leesbaar" en dat vind ik geweldig.
Voorloppig blijf ik tussen Barbet en Poedel. Ik ga nog met mensen van Barbet en Poedel klubs spreken voordat wij de definitieve keuze maken.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: puppypakketje samenstellen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^