Studenten met hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

El (Gast)

Hallo allemaal, Ik heb een vraag aan jullie. Na research heb ik wel al een aantal ideeen opgedaan, maar ik wil graag advies op onze persoonlijke situatie, omdat ik blijf twijfelen. Samen met mijn vriendin woon ik in een eigen appartementje. Ik doe een hbo studie (lerarenopleiding) waarbij ik twee halve dagen stage loop en daarnaast heb ik een ochtend college (100 minuten). Normaliter kun je ervan uitgaan dat ik zo'n 6 contacturen per week heb op de hogeschool. Mijn vriendin doet een versnelde mbo opleiding en begint volgend jaar aan een hbo opleiding zo ongeveer een kwartier van ons huis vandaan (ik doe er ong. een half uurtje over). Nu willen we heel graag een hondje en puur toevallig hebben we ook al een hondje gevonden waar we nu allebei verliefd op zijn geworden. Het gaat om een asielhondje: een kruising tussen een Mechelse herder en een jack russel. Hij is volwassen, heeft geen rugzak (voor zover ik weet) en is al zindelijk, kan in de auto en kan alleen thuis blijven. Aangezien mijn ouders een (soms problematische) jack russel (en een amerikaanse bulldog) hebben, durf ik wel te zeggen dat ik ervaring heb met het opvoeden van hondjes.   Qua financien redden we het wel als we een hond zouden nemen. We maken ons het meest zorgen om de tijd. We gaan allebei vrijwel nooit uit (zeker ik niet), mijn vriendin werkt momenteel niet en ik werk alleen op zaterdagen. Als we bekijken hoeveel we nu thuis zijn, zijn we van mening dat het zeker moet kunnen. Met het oog op de toekomst kun je ervan uitgaan dat ik ook als ik werk nog wel tijd heb voor de hond. De kans op het meteen krijgen van een voltijd baan in het docentschap is redelijk klein en de werktijden kunnen daar vaak ook wel redelijk op aangepast worden.   Toch zal het hondje wel alleen thuis moeten blijven. Het gaat dan weliswaar niet om een hele dag, maar zeker een paar uurtjes. In het ergste geval kan ik hem naar mijn familie brengen, zodat zij die dag kunnen oppassen. Ook onze vrienden willen ons daarin wel 'redden'.  Mijn grootste dubio nu: het hondje zal alleen thuis moeten blijven en dat vind ik wel zielig, maar aan de andere kant zijn er zoveel mensen in mijn omgeving die honden hebben en daarnaast werken. Als de hond het gewend is, weet hij toch ook niet beter. De jack russel van mijn ouders gaat ook regelmatig (lees: meerdere keren per week en soms zelfs met wat nachten) naar een vriendin van mijn moeder (voor zijn socialisatie). Hij vindt dat enorm leuk en gezellig (zij heeft nog twee of drie andere honden), maar wanneer hij weer naar huis gaat is hij net zo blij. Levend bewijs dat er veel kan, als het langzaam wordt opgebouwd.  Wat ik nu vooral wil weten: is het haalbaar om uberhaupt een hond te nemen, zo ja, past dit ras dan bij de situatie (als het een match is natuurlijk)? Ik hoop dat mensen hier ons wat advies kunnen geven.    Alvast bedankt 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Lijkt me dat jullie het prima uitgedacht hebben... Als jullie er beiden achter staan zou ik ervoor gaan

honden page profiel Remie met sledehondenteam Silver liningsRemie met sledehondenteam Silver linings

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Nu weet ik niet voor welke graad je studeert en voor welke sector specifiek. Maar het meenemen van je hond als docent begint langzaam aan te groeien. (Wetenschappelijke) cijfers liegen er ook niet om dat het een positief effect heeft op leerlingen. Het is niet voor niks dat honden veel als therapiedier wordt gebruikt.

 

Uiteraard is dit geheel afhankelijk van de school, klas en de hond. Maar het zou iets zijn waar je misschien over na kunt denken. Je hond dus mee de les in. 

 

Quote: "Het Konrad Lorenz Kuratorium in Zürich, dat onderzoek doet naar de verhouding tussen mens en dier, heeft dertig Zwitserse basisschoolleraren ondervraagd die hun kat of hond een tijdje hadden meegenomen naar school. Conclusie: met een dier in de klas wordt de communicatie beter, houden de kinderen meer rekening met andere levende wezens en wordt hun verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen versterkt."
https://www.trouw.nl/home/een-hond-in-de-klas~a24e6c79/

Wel uit 2002, maar niet minder actueel. In Nederland is het op groene scholen al "normaal" als de docent zijn of haar hond mee neemt.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Nu weet ik niet voor welke graad je studeert en voor welke sector specifiek. Maar het meenemen van je hond als docent begint langzaam aan te groeien. (Wetenschappelijke) cijfers liegen er ook niet om dat het een positief effect heeft op leerlingen. Het is niet voor niks dat honden veel als therapiedier wordt gebruikt.
 
Uiteraard is dit geheel afhankelijk van de school, klas en de hond. Maar het zou iets zijn waar je misschien over na kunt denken. Je hond dus mee de les in. 
 
Quote: "Het Konrad Lorenz Kuratorium in Zürich, dat onderzoek doet naar de verhouding tussen mens en dier, heeft dertig Zwitserse basisschoolleraren ondervraagd die hun kat of hond een tijdje hadden meegenomen naar school. Conclusie: met een dier in de klas wordt de communicatie beter, houden de kinderen meer rekening met andere levende wezens en wordt hun verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen versterkt."https://www.trouw.nl/home/een-hond-in-de-klas~a24e6c79/
Wel uit 2002, maar niet minder actueel. In Nederland is het op groene scholen al "normaal" als de docent zijn of haar hond mee neemt. "

Bink ging wel eens mee naar school in Rotterdam. Lekker rustig, ik had de aula voor mij alleen  De gangen ook. En hij had iemands boterham gejat.  

Pluspunt: de wiskundedocent had tenminste één 'leerling' die stil was en oplette. 

 

On topic: Ik ben wel benieuwd hoe dat eruit ziet, een kruisig JR x Mechelaar hahaha

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

" Bink ging wel eens mee naar school in Rotterdam. Lekker rustig, ik had de aula voor mij alleen  De gangen ook. En hij had iemands boterham gejat.  
Pluspunt: de wiskundedocent had tenminste één 'leerling' die stil was en oplette. 

Ik heb wel eens lesgegeven toen 4 van mijn honden door het lokaal liepen. Dat was iets te veel van het goede om nog effectief de stof te kunnen bespreken. Maar de leerlingen waren wel heel geïnteresseerd in de hond, dus toen daar maar les over gegeven. (VMBO Basis/Kader groep)
Daarna het maar bij 1 per keer gelaten. De leerlingen werden er open van, durfden met mij te praten over de honden en daarna ook over andere dingen. Ik onderschrijf het krantenstuk persoonlijk ook.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Qua tijd vind ik het prima kunnen hoor. Maar lukt het financieel wel, als jullie beide nog studeren?

Een hondje is duur, je hebt het voer, de dierenartskosten.. nu zijn bij veel asielen volgens mij wel n bepaalde tijd de dierenartskosten vergoed, ik weet alleen niet of alles dan daadwerkelijk vergoed gaat zijn. 

Als voorbeeld, toen ik Java kreeg bleek zij ziek te zijn en moest ik gelijk ongeveer 600 euro betalen aan dierenartskosten en speciaalvoer. Ohja en speeltjes en kluiven natuurlijk niet vergeten.

Ik hoop dat jullie daar ook rekening mee hebben gehouden.

El (Gast)

Bedankt voor jullie reacties!

 

Wat leuk van die honden in het onderwijs... daar had ik nog nooit van gehoord. Ik doe een tweedegraads opleiding en ben van plan mij volgend jaar (met het assessment) te "specialiseren" in het vmbo. Ik vind dat een erg leuke doelgroep, omdat het meer pedagogisch dan vakdidactisch is. Ik loop nu ook stage bij mavo brugklas en ik vind het, naast een hele uitdaging, ontzettend leuk. 

@Brenda

We hebben rekening gehouden met de financiën. Dat was gek genoeg het eerste wat we hebben besproken, haha. Mijn salaris plus onze studiefinanciering is meer dan genoeg voor de maandelijkse kosten. Daarnaast willen we de hond gewoon verzekeren en mocht er aan het begin iets aan de hand zijn, is er gelukkig ook een spaarrekening ;). Maar goed dat je het opmerkte :).  

We gaan er nog maar even goed over nadenken, want het laatste wat we willen is de foute keuze maken natuurlijk. 

El (Gast)

Oh ja, dat wilde ik nog sturen... 

 

https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/asiel-dieren/hond/113676/favorieten/swingedrachten-drachten 

 

Zo ziet een JR x Mechelaar er dus uit ;) 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ooh wat apart zeg. Mooi beestje, een mini herder he. Ik hoop dat m niet te waaks is.

En je kan er nog lekker een cursusje mee doen, dat lukt wel met jullie tijden 

Ik zou t gewoon doen. En een profiel aanmaken zodat je ons op de hoogte kunt houden.

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

" Bedankt voor jullie reacties!
 
Wat leuk van die honden in het onderwijs... daar had ik nog nooit van gehoord. Ik doe een tweedegraads opleiding en ben van plan mij volgend jaar (met het assessment) te "specialiseren" in het vmbo. Ik vind dat een erg leuke doelgroep, omdat het meer pedagogisch dan vakdidactisch is. Ik loop nu ook stage bij mavo brugklas en ik vind het, naast een hele uitdaging, ontzettend leuk. 
@Brenda
We hebben rekening gehouden met de financiën. Dat was gek genoeg het eerste wat we hebben besproken, haha. Mijn salaris plus onze studiefinanciering is meer dan genoeg voor de maandelijkse kosten. Daarnaast willen we de hond gewoon verzekeren en mocht er aan het begin iets aan de hand zijn, is er gelukkig ook een spaarrekening ;-). Maar goed dat je het opmerkte :-).  
We gaan er nog maar even goed over nadenken, want het laatste wat we willen is de foute keuze maken natuurlijk.  "

 Hier ook een 2e graads leraren student met een hond, gaat prima.

 

Toevallig een NHLer? ;)

 

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Met de back up van familie moet het toch lukken denk ik. Het asiel kent het hondje het beste denk ik en of de hond dat zou trekken. Lijkt me op zich wel.

El (Gast)

@Brenda 

Ja, apart he... Is het net op je een grote hond hebt, maar toch niet haha. 

@ Indy haar bazin

Ben je alleen? Hoe doe je dat? Ik neem aan dat je toch ook weleens lange dagen hebt en heel de dag van huis bent. Hoe doe je dat met je hondje? Kan ze zo lang alleen blijven, laat iemand haar uit of breng je haar naar een oppas? 

Ik zit in mijn tweede jaar op de hogeschool Rotterdam. Ik doe een leren&werken traject, wat betekent dat ik voor bepaalde colleges vrijstelling krijg. Echter loop ik wel langer stage (een heel jaar, ipv twintig weken). 

Ik ben wel benieuwd hoe jij het doet. 

 

@ Claudia

 

Klopt, het asiel zal het wel weten. Ik wil uiteraard niet te veel op familie en vrienden moeten steunen. Uiteindelijk nemen wij een hond en niet zij...

honden page profiel Tinaa.Tinaa.

honden foto van Tinaa.

Hihi heb dat hondje een tijdje geleden voorbij zien komen in een groep op Facebook! Vond hem zo'n schattig zicht! Mechelaar in een compact formaat 

 

Als ik het zo lees denk ik dat jullie er al goed over nagedacht hebben! Dus ik denk dat je misschien best eens je situatie uitlegt aan het asiel, zij kunnen het waarschijnlijk beter beoordelen aangezien zij het hondje kennen.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Ik zou er niet vanuit gaan dat de hond straks mee naar school kan. 

 

Mijn zusje is net afgestudeerd als docent (basisonderwijs) en had ook verwacht niet zoveel werk te zullen hebben in het begin, maar ze komt om in het werk. Bedenk je goed dat dat dus zou kunnen gebeuren en dat een hond naast lange werkdagen erg pittig is. Het kan heus wel, de meeste mensen moeten tenslotte werken om hun hond te onderhouden en ja, de hond moet dan een aantal uren per dag alleen zijn. Daar hoef je je niet schuldig om te voelen. Het leven is helaas niet ideaal, en als alleen mensen die rijk zijn, huismoeder zijn, of met pensioen zijn een hond kunnen hebben, blijven nog maar weinig honden over. 

 

Ik ben ook student en hier rouleert de hond als het ware tussen mijn huis en mijn zusje. Daarnaast laat een ander zusje hem tussendoor uit als hij toch een dag 8 uur alleen zit. Zulke constructies zullen ook in jouw toekomst zitten als je voor een hond kiest.  Toen ik 9 uur per dag stageliep was ik na het werk super moe. Dus bedenk je echt goed of je dat aan kan en ook echt wil. 

 

Als laatste natuurlijk zorgkosten. Onderhoud had je al aan gedacht en ingecalculeerd, maar zorgkosten kunnen echt in je spaarpot hakken, ondanks een verzekering, want vaak moet je alles eerst zelf voorschieten. 

 

Al met al, een hond is fantastisch, en als student kan het prima, ik ken ook anderen met een hond. Maar je moet rekening houden met je leven na je studie, beseffen dat je waarschijnlijk constructies moet bedenken voor je hond als hij lang alleen moet zijn, en mogelijke zorgkosten. 

 

Voor de rest: wat een leuk hondje :)

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Toen ik als thuiswonende student een hond wilde, hebben verschillende asiels mij verteld dat ze geen hond mee gaven aan studenten. Het enige asiel waarbij ik wel een hond mee kon krijgen, was degene waar ik stage liep. Zij kenden mij en wisten dus ook hoe ik in elkaar stak en dat de hond echt voor alles ging. Dit is dus wel iets om bij stil te staan, voordat jullie je al teveel gaan verheugen.

Uiteindelijk dus voor een pup gegaan. Ik zal meteen zeggen dat het niet gelukt was zonder hulp van mijn ouders. Ik had 4 uur reistijd op een dag, mijn rooster was drie dagen van 08:30 - 17:30 en dan nog twee uur heen en terug. Twee dagen was mijn moeder vrij en de andere dag zorgde mijn vader er voor dat ie thuis werkte. Het werd dan ook de gezinshond en nu ik klaar ben met studeren heb ik dan wel mijn eigen hond.

 

Het is ontzettend leuk, maar af en toe flink puzzelen. Zeker met de basis gehoorzaamheidscursus drie avonden in de week. Vaak betekende het dat ik met de bus vanuit school door ging naar de hondenschool en mijn ouders de hond brachten. De kosten deden mijn ouders, maar had ik anders prima gered. Zeker doordat mijn ouders back-up stonden voor het geval er een hoge dierenartsrekening zou komen (en dat zijn ze nu nog).

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

" Toen ik als thuiswonende student een hond wilde, hebben verschillende asiels mij verteld dat ze geen hond mee gaven aan studenten. 

Ik ben heel erg blij om dit te lezen. Want mijn ervaringen met asiels zijn helaas heel wat negatiever.

-> meisje van 12 zonder enige hond ervaring krijgt een mechelse herder reu mee die gebruikt was als pakwerker.

-> meisje van 14 geeft aan een erf hond te willen en krijgt een husky mee. Want die worden wel erfvast.

Belachelijk, en had nooit mogen gebeuren.

(Ik ben het meisje in dit verhaal, door schade en schande wijs geworden zeggen we dan maar.)

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Hebben jullie al een update?

honden page profiel bentebente

Ben het volledig eens met wat er gezegt word, jullie kunnen makkelijk een hond nemen. Een aantal dingen om wel rekening mee te houden:

 

-het asiel zelf. Geef duidelijk aan dat je heel kort weg bent op een dag, je geld hebt en een stabiele situatie. Anders gaan ze moeilijk doen.. en dat zou ontzettend jammer zijn.

 

-het groeiende lerarentekort zal wellicht zorgen dat je wél een volledige baan krijgt. Naast je werk moet je ook thuis werken als leraar, dus denk hier over na!

 

-een mechelse en een jack samen zal een ontzettend energiek, waaks en misschien blafferig hondje creëren. 

 

Verder ziet het er naar uit dat jullie je zaakjes op orde hebben, financiën rond, tijd klopt, etc. Ik zit alleen wel in over evt gefoe met het asiel. :s

 

@Remie echt waar?? Als kind heb je maarliefst twee hodnen meegekregen?? Ik herinner me nog dat ik dat als 12-jarig snuitje probeerde met een klein hondje.. nou ik werd eruit gebonjourd! (En maar goed ook natuurlijk) verbaasde me er zo over!

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

"
@Remie echt waar?? Als kind heb je maarliefst twee hodnen meegekregen?? Ik herinner me nog dat ik dat als 12-jarig snuitje probeerde met een klein hondje.. nou ik werd eruit gebonjourd! (En maar goed ook natuurlijk) verbaasde me er zo over! "

Ja dat klopt. Mijn ouders waren er wel bij hoor, dus ik stond niet alleen aan de balie. Maar het zou echt mijn hond worden, dat hebben we ook duidelijk vermeld. Gelukkig allemaal goed gekomen hoor, met behulp van een gedragstherapeut heb ik de honden goed kunnen opvoeden en inmiddels ben ik zelf hondeninstructrice. Maar het had heel anders kunnen lopen. Ik zou deze asiels niet snel aanraden helaas.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

een appartement en dan een waakse hond lijkt me niet zo aan te raden. Hoe is het contact met de buren?

En vooral, hoe gaan jullie verder met de hond omgaan? Veel wandelen, spelen, trainen???

Het wordt allemaal een beetje rooskleurig voorgesteld hier heb ik de indruk, maar het gaat om een jonge en energieke hond die niets van basiscommando's kent.
en het enige waarover gesproken wordt hier is geld en lerarenopleiding en och, als wij het niet kunnen dan steken we de hond wel elders.

Ja kijk, zo gaat het niet hoor in het echte leven.

Anoniem (Gast)

Eens met hierboven. Ikzelf ben jarenlang onderdeel geweest van de constructies van anderen. Heb met mijn wisseldiensten heel wat honden uitgelaten en opgevangen. Maar dat heeft mij ook geleerd dat als ik zelf een hond had ik er ook zelf voor wilde zorgen. Daarom heb ik gewacht tot ik zelf een spaarpot had, een huis met tuin en banen waarbij ik deels thuis kon werken. Hoewel mijn honden heus wel eens naar vrienden gaan, leun ik niet op ze. Voor de dagen dat het nodig is betaal ik voor een uitlaatservice. Ik kies voor een hond, mijn familie en vrienden niet. En omdat ze er alleen afentoe logeren voelt het als een uitje en niet als een plicht. 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Makkelijk is het niet..maar onmogelijk wil ik het niet noemen.

Je moet er veel voor laten en boel voor regelen ..wat er ook gebeurd je zal met een oplossing moeten komen de komende 10 jaar of langer

Het kost veel tijd extra en veel geld extra en veel moeite extra

Het is echt iets waar je voor moet kiezen

Ik werk 40 uur en heb 2 vaste oppassen

1 daarvan betaal ik  ...de ander is gratis..

maar het zijn zijn weekendhonden waar hij met mij voor heeft gekozen ivm hij dat graag wilde

 

Je moet vaak extreem vroeg op en bent laat thuis door "voor en na werk"(stage voor student) halen en brengen en uitlaten ect

en je vrije tijd zal groot deel draaien om de behoefte van je hond

Kan de hond mee met alles wat je doet?..vind de hond dat ook een goed idee?

Maar als je er serieus over bent is het wel mogelijk

Vraag een vriendin eens  een potje met briefjes te maken met nood gebeurtenissen

en trek dan 1 x in de week een briefje uit de pot..en denkt na hoe je dit zou oplossen met hond als het op de dag dat je je briefje trekt inpast

Bv

je hebt je enkel zwaargekneust of flinke griep

Je moet voor stage paar dagen weg voor schoolkamp(en weet dit pas een week van te voren)

Je hond is aan de dunne en geeft over en mag daarom niet mee met uitlaat of kan niet naar oppas en jij hebt stage dag

de hond sloopt of blijkt verlatings angst te hebben

plast bij de oppas

 

wat er ook gebeurd...je zal het moeten oplossen

Ben mijn collega's heel dankbaar dat ze er voor mij waren bij paar spoedjes da op mijn werkdagen

1 keer was op dezelfde dag als dat oppas kat moest laten inslapen dus ik moest echt zelf toen mijn hond plots pijnklachten had

de andere keer was mijn  andere hond doodziek

Denk juist na over alles wat mis kan gaan is mijn advies

Pas dan ben je goed voorbereid

 

El (Gast)

Voor nu is besproken dat we mijn moeders jack russel twee tot drie weken in huis nemen. Kijken of het gaat en of het ons werkelijk bevalt...

@Maart

Ik begrijp niet precies wat je bedoelt met 'als wij het niet kunnen steken we de hond wel elders'. Ik kan me niet herinneren dat te hebben gezegd. Ik ben me zeer goed bewust van de tijd en energie die het opvoeden van een hond kost. Dit zou ik ook geheel zelf (met mijn vriendin natuurlijk) doen. 

Het enige waar we weliswaar wel rekening mee houden is het uitlaten als er zich eens een dag voor doet waarbij wij allebei niet rond de uitlaattijd thuis kunnen zijn. Dat lijkt me meer dan normaal. 

 

Ik probeer het zeker niet rooskleurig voor te stellen, want ik snap prima dat het niet allemaal koek en ei is. 

 

Dat gedoe met het asiel zouden inderdaad nog wel een probleem kunnen vormen, maar enerzijds kan ik dat ook wel begrijpen. Anderzijds kan een hond het bij twee studenten best beter hebben dan bij een gezin... hangt ook maar net af van het gezin natuurlijk. 

 

Voor nu maar even afwachten hoe het gaat met de jack russel... 

honden page profiel bentebente

Goed gefixt! Laat maar weten of je er bog op terug komt, ben erg benieuwd! :)

Volgende forumvraag: hond van bijna 2 jaar voor €380?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^