rui

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Kayla lijkt wel van de 1 op de andere dag in de rui te zijn,ze verloor bijna geen haren en sinds gisteren plotseling heel erg veel,echt veel. Is dat normaal zo plotseling? Wij borstelen haar bijna nooit omdat ik gelezen heb dat dit de haaruitval juist stimuleert. Nu borstel ik haar sinds gisteren dus wel veel en de borstel zit telkens helemaal vol. Ze is kortharig. We zitten sinds gisteren dus echt helemaal onder de haren als we naast haar zitten of ff aaien.

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Ja hoor dat kan, zeker met een kortharige hond als jij hebt kan dat best plotseling zijn.

Ik snap dat het heeel veel is vergeleken met normaal!

Maar hrt gaat gelukkig ook weer over!

 

En anders mag je die van mij wel even lenen, dat valt wat die van jou verhaart zo in het niet  vind je het vast snel minder erg.

 

Af en toe een borstel erdoorheen kan best hoor.

Zeker als ze in de rui ziin.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Normaal wisselt een hond 2 maal per jaar van vacht (op wat uitzonderingen na natuurlijk) De eerste rui begint wanneer de temperaturen stijgen, en de 2e wanneer ze dalen (lente en herfst rui) Natuurlijk verliezen honden het hele jaar door haren, en dit wordt meteen weer opnieuw aangemaakt, maar in de lente rui maakt de dikke ondervacht plaats voor een dunne ondervacht, en in de herfst andersom. waardoor het dus in eens echt extreem lijkt vergeleken met wat je hond normaal aan haren verliest.
Het is nu vooral belangrijk dat je je hond elke dag goed borstelt, het is voor jou vervelend, al die losse haren, maar voor je hond ook.
Wat ook kan helpen is eerst even een goede wasbeurt met hondenshampoo, dit een paar minuten laten inwerken en afspoelen, en als je hond droog is eens heel goed alles uitborstelen.

 

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

ja de temperaturen zijn behoorlijk aan het stijgen hier en vrij abrupt(Griekenland) Ze is nu 5 maanden en de puppyvacht is vervangen door de gewone vacht,daar hebben we niks van gemerkt. Vandaag heeft ze voor de eerste keer in de zee gezwommen en toen ik haar thuis had afgespoeld in bad kwam er zoveel haar uit,daarna de natte vacht gewoon met plukken,ik geloofde mijn ogen niet Ze krijgt overigens sedert donderdag van de dierenarts vitalidog vitaminetabletten,1 per dag. Lijkt me sterk dat dat van invloed is toch?

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" ja de temperaturen zijn behoorlijk aan het stijgen hier en vrij abrupt(Griekenland) Ze is nu 5 maanden en de puppyvacht is vervangen door de gewone vacht,daar hebben we niks van gemerkt. Vandaag heeft ze voor de eerste keer in de zee gezwommen en toen ik haar thuis had afgespoeld in bad kwam er zoveel haar uit,daarna de natte vacht gewoon met plukken,ik geloofde mijn ogen niet Ze krijgt overigens sedert donderdag van de dierenarts vitalidog vitaminetabletten,1 per dag. Lijkt me sterk dat dat van invloed is toch? "

 Het lijkt me niet, maar daar heb ik niet zo veel verstand van. Je zou het evt kunnen navragen. In ieder geval is het dus niet gek dat ze al aan het ruien is ivm de temperatuur die stijgt. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ruitijd is er nu .... de temperaturen gaan stijgen........   je hebt al goed advies gehad, warm wassen , goed drogen en het haar vliegt er uit.....hier ook twee beren die hun wintervacht gedag zeggen......

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

dankjulliewel voor de fijne antwoorden! Ik vond het vreemd dat het zo plotseling is maar lees hier dat dat toch normaal schijnt te zijn

Volgende forumvraag: Zindelijk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^